Eπ..... όχι και βρετανικό το Σέρμαν
Μην ξεχνάμε ότι το Σέρμαν προέρχεται από χώρα όπου ούτως ή άλλως οδηγούν..... ΑΝΑΠΟΔΑ (ως γνωστόν, όλος ο κόσμος οδηγεί ανάποδα, εκτός από τους ʼγγλους, τους Γιαπωνέζους και την πρώην Κοινοπολιτεία)
Προσωπικά δεν θα το έβαφα άσπρο (ωστόσο φαντάζομαι ότι θα του πηγαίνει πολύ). Αν και έχω δει μόνο μια φωτογραφία "in action" (Brtitish Tanks of WWII, Part II, της Concord, σελ 9), και σ' αυτή είναι βαμμένο με SCC 15 (οι υπόλοιπες 5-6 που έχω είναι τόσο καθαρές που μάλλον έχουν τραβηχτεί σε πεδίο δοκιμών, οπότε πρασινάκι και σ'αυτές). Από την άλλη μεριά δεν μπορεί να είναι και κανείς σίγουρος αφού τα Α30 αναπτύχθηκαν στα συντάγματα αναγνώρισης των ΤΘ μεραρχιών που είχαν A27(M) Cromwells. Από αυτά, σίγουρα κάποια βάφτηκαν άσπρα το χειμώνα 44-45. Τελευταία πάντως διάβασα ότι κυκλοφόρησε ένα πολωνέζικο βιβλίο αφιερωμένο στο Α30 (μονογραφία), αλλά δυστυχώς δεν το έχω. Υποθέτω ότι αν έχεις (ή αν το βρεις) θα πάρεις πολλές ιδέες για το καμουφλάζ.
Για τις εκθέσεις δεν θα συμφωνήσω μαζί σου (αν και δεν ξέρω τα γεγονότα πίσω από την απόφασή που έχεις πάρει). Για μένα οι εκθέσεις είναι μια καλή ευκαιρία να δω δουλειές άλλων φίλων, να δείξω τις δικές μου, να ανταλλάξουμε απόψεις με σκοπό τη δελτίωση των μοντέλων μας και το κυριώτερο να γνωριστούμε face to face και ίσως να πιούμε και μπύρες. Αυτό άλλωστε κάνουμε μέσα και από το φόρουμ (ΟΚ, εκτός από τις μπύρες

). Μετά από τόσα χρόνια που έχουν περάσει μήπως πρέπει να το ξαναδείς το θεμα? ʼλλωστε οι δουλειές που έχεις παρουσιάσει εδώ είναι εξαιρετικές. Προσωπικά, στις εκθέσεις το μόνο πράγμα που δεν μπορώ να υποφέρω είναι οι "βραβειοθήρες", αλλά αυτούς, αν θέλεις, είναι εύκολο να τους απομονώσεις.
ΔΚ
ΥΓ Αν θέλεις να το συζητήσουμε (επειδή είναι εκτός θέματος) στείλε μου ΠΜ