Αποστολέας Θέμα: Challenger A30 - late version (SKP model 1/35)  (Αναγνώστηκε 5833 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Απ: Challenger A30 - late version. 1/35
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 22, 2009, 12:07:06 μμ »
Eπ..... όχι και βρετανικό το Σέρμαν :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Μην ξεχνάμε ότι το Σέρμαν προέρχεται από χώρα όπου ούτως ή άλλως οδηγούν..... ΑΝΑΠΟΔΑ (ως γνωστόν, όλος ο κόσμος οδηγεί ανάποδα, εκτός από τους ʼγγλους, τους Γιαπωνέζους και την πρώην Κοινοπολιτεία)

Προσωπικά δεν θα το έβαφα άσπρο (ωστόσο φαντάζομαι ότι θα του πηγαίνει πολύ). Αν και έχω δει μόνο μια φωτογραφία "in action" (Brtitish Tanks of WWII, Part II, της Concord, σελ 9), και σ'  αυτή είναι βαμμένο με SCC 15 (οι υπόλοιπες 5-6 που έχω είναι τόσο καθαρές που μάλλον έχουν τραβηχτεί σε πεδίο δοκιμών, οπότε πρασινάκι και σ'αυτές). Από την άλλη μεριά δεν μπορεί να είναι και κανείς σίγουρος αφού τα Α30 αναπτύχθηκαν στα συντάγματα αναγνώρισης των ΤΘ μεραρχιών που είχαν A27(M) Cromwells. Από αυτά, σίγουρα κάποια βάφτηκαν άσπρα το χειμώνα 44-45. Τελευταία πάντως διάβασα ότι κυκλοφόρησε ένα πολωνέζικο βιβλίο αφιερωμένο στο Α30 (μονογραφία), αλλά δυστυχώς δεν το έχω. Υποθέτω ότι αν έχεις (ή αν το βρεις) θα πάρεις πολλές ιδέες για το καμουφλάζ.

Για τις εκθέσεις δεν θα συμφωνήσω μαζί σου (αν και δεν ξέρω τα γεγονότα πίσω από την απόφασή που έχεις πάρει). Για μένα οι εκθέσεις είναι μια καλή ευκαιρία να δω δουλειές άλλων φίλων, να δείξω τις δικές μου, να ανταλλάξουμε απόψεις με σκοπό τη δελτίωση των μοντέλων μας και το κυριώτερο να γνωριστούμε face to face και ίσως να πιούμε και μπύρες. Αυτό άλλωστε κάνουμε μέσα και από το φόρουμ (ΟΚ, εκτός από τις μπύρες :twisted: :twisted: :twisted:). Μετά από τόσα χρόνια που έχουν περάσει μήπως πρέπει να το ξαναδείς το θεμα? ʼλλωστε οι δουλειές που έχεις παρουσιάσει εδώ είναι εξαιρετικές. Προσωπικά, στις εκθέσεις το μόνο πράγμα που δεν μπορώ να υποφέρω είναι οι "βραβειοθήρες", αλλά αυτούς, αν θέλεις, είναι εύκολο να τους απομονώσεις.

ΔΚ

ΥΓ Αν θέλεις να το συζητήσουμε (επειδή είναι εκτός θέματος) στείλε μου ΠΜ

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 23, 2009, 11:07:58 πμ »
Δημητρη, για το ασπρο που  λεω να το κανω, δεν εχω φωτο { βασικα εχω ελαχιστες φωτο απο το Challenger ] αλλα αφου αναπτυχθηκαν μεσα στον Δεκεμβριο του 44 ενα αν τρια στουσ ουλαμους αναγνωρισης  και αφου εχω φωτο απο Cromwell οπως αυτη

[IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P5220113.jpg[/IMGt]

λογικα θα ηταν ασορτι  :mrgreen: Ψαχνωντας τα βιβλια επεσα πανω σε ενα ...Charioteer Mk VII [τι βρισκει κανεις μες τα βιβλια  ::read2:: ] και ειδα οτι εχει την θυριδα του διοικητη απο δεξια  :mrgreen: [ αλλα ειναι μεταπολεμικο και δεν το μετραω, απλα ειναι στο ιδιο περιπου σασι και στυλ ], επισις ειδα ενα Cromwell καπου στην Ολλανδια [οπως καταλαβα απο την φωτο ] που ειχε ακομα το καλυμα της εξατμισης απο την Νορμανδια

[IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P5220114.jpg[/IMGt]

Τι να κανω  ::dontknow:: ψαχνω να δικαιολογησω της αλχημιες που εκανα για να γλητωσω τζαμπα δουλεια [ γιατι πλεον περι αυτου προκειται  ::tanzen_009:: ]
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 23, 2009, 03:39:04 μμ »
Για το άσπρο αυτό ακριβώς εννοούσα κι εγώ. Οπότε go ahead ::icon_thumright::

Όσο για το Normandy Cowl, σίγουρα το φορούσαν αρκετά Cromwell  και επίσης το φόρεσαν και μερικά Comet (μονοκόμματο ή διπλό). Απλά επειδή κι εγώ έχω λίγες φωτό του Α30 έκανα το σχόλιο. Σε κάθε περίπτωση αφού βοηθάει στο "κρύψιμο" να το αφήσεις εκεί που είναι. Συνεπώς  go ahead ::icon_thumright:: again

Θαυμάζω πάντως το κουράγιο σου ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::, αν ήταν δικό μου θα ήταν ήδη στον κουβά με τα αποτυχημένα projects. Ευτυχώς στην κλίμακά μου δεν υπάρχει, και το δικό μου το έκανα αναγκαστικά με σφαγιασμό δύο Cromwell της Revell (εξαιρετικό μοντέλο) και σκρατς πύργο (δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολος). Έτσι λοιπόν δεν μπήκα στη διαδικασία που έχεις μπει εσύ για να το κάνεις αληθινό μοντέλο

Ελπίζω να μην έβαλα  ::077devil:: ::077devil:: ::077devil:: για σφάξιμο του Cromwell της Tamiya :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

ΔΚ

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 23, 2009, 11:31:44 μμ »
Χμμ, εχω εναν κενταυρο κατι χρονια στο στοκ, αλλα οχι  ::eusa_naughty:: θα το κανω  ::toualet:: [ εφαγα τον  γαιδαρο τωρα εχω την ουρα  ::gyros:: ] Παντως  μαλλον δεν μου παει στα Αγγλικα αρματα. Πριν λιγους μηνες πηρα το Α 13 ΜΚ .Ι CRUISER MKII  απο την BRONCO. Πικρα.... ::spam_smilie:: Ενα κομματι ειναι ...κομμενο στην μεση, και οι ερπυστριες ειναι ...κοντες. Οταν πηρα το κουτι μαζι με αλλα που ειχα παραγγειλει, δεν το ανοιξα παρα το εβαλα στην αποθηκη με τα αλλα. Πως ετυχε σε ενα θεμα συνκεκριμενα για το Rolls Roys το τεθωρακισμενο, ο Πετρος μου ανεφερε για κοντες ερπυστριες και εκανα λιγο για να δω, και οντως ηταν

[IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P5230039.jpg[/IMGt]  [IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P5230038.jpg[/IMGt]

Οποτε παιδια που τυχον ενδιαφερεστε για αυτο το κιτ....παρτε και το σετ με ερπυστριες που εβγαλε η Bronco. το αλλο κομματι ευκολα διορθωνεται. Παρ ολα ταυτα εχω παραγγειλει το νεο Bronco Α 13 Cruizer MK IV ελπιζω να μην ξαναδω κατι τετοιο  ::eusa_pray::
Πραβινος Δημητριος

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 24, 2009, 09:05:41 πμ »
Να παραγγείλεις και άλλο ένα σετ ερπύστριες. Το έφτιαξε ο Ζάλογκα στο Military Modelling και είναι και αυτές κοντές. Αυτός το έσωσε βάζοντας ένα κομμάτι από το Crusader της Italeri στο κάτω μέρος. Τελικά όντως με τους ʼγγλους υπάρχει θέμα (προφανώς όχι δικό σου - των εταιριών)

ΔΚ

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 24, 2009, 08:30:52 μμ »
καντο το χαλασμενο κοματι απο φυλλο πλαστικου! ::icon_thumright::
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 24, 2009, 09:18:38 μμ »
 Φιλε CNC man,θα σου πω τι σκεπτικα, οπως ειναι, θα κολλησω ενα φυλλο πλαστικο απο πισω και με στοκο θα γεμισω το κενο :mrgreen: μετα  το κοβω απο το πλαισιο. Το ποτε θα το κανω δεν ξερω  ::dontknow:: Μετα απο τον ψυχοβγαλτη που κανω  ::violent1:: θα κανω κανα TAMIYA να ξαναρθω στα ισα μου  ::danseuse::
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 24, 2009, 11:31:37 μμ »
Γίνεται ευκολα παντως

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 25, 2009, 08:46:27 πμ »
Νέες πληροφορίες, μετά από καλύτερη μελέτη των σχετικών φωτογραφιών:
Το Normandy Cowl, ΔΕΝ χρησιμοποιήθηκε στην Νορμανδία, αλλά πολύ αργότερα και έπαιζε το ρόλο του "φλογοκρύπτη" παρά για διάβαση υδάτινων κωλυμμάτων.

Στη Νορμανδία τα cruisers για  να  μην πνιγούν, είχαν ένα ορθογώνιο ψηλό "κουτί" από λαμαρίνα που ξεπερνούσε σε ύψος τον πύργο. Ένα μικρότερο "κουτί" κάλυπτε τη θυρίδα του αρχηγού, ενώ (περιέργως) δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο για τη θυρίδα του γεμιστή.

Συνεπώς, να αφήσεις το Cowl εκεί που το έχεις βάλει ήδη. Είναι 99,9% σωστό ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

ΔΚ

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 25, 2009, 10:40:27 πμ »
Ευχαριστω Δημητρη  ::icon_thumright::  σιγουρα δεν χρησιμευε για υδατινα κολυμματα μιας και ηταν μια απλη λαμαρινα που καλυπτε την επιφανεια για τυχον σκουπιδια νερα κλπ. και οπως λες για φλογοκρυπτης. Τετοια κουτια ειχαν και τα σερμαν και τα αγαπημενα σου... μαζι με τα μπουρια σαν U για τις εξατμισεις για την αποβαση... { καλα βγηκαν στην ακτη, μετα αρχισε ο χορος  ::music-smiley-010:: ::drumstel:: ]
Πραβινος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 26, 2009, 05:51:30 μμ »
Επιτελους....τελειωσε ο ψυχοβγαλτης  ::mpr:: Εκανα οτι καλυτερο, η μαλλον τοσο αντεξα για την ακριβεια  :shock: :shock: στις ερπυστριες. { τωρα βεβαια θα μπορουσα να παρω μεταλλικες και να το ειχα στην βιτρινα. ]  
Τελος παντων, το πηρα στραβα το θεμα σαν προκληση αλλα με κουρασε στο φιναλε. Μαλλον εχω πολυ καλομαθει στα νεα κιτ  :? Τωρα μερικες φωτο, και το βαψιμο και τα σχετικα  ::shower:: για τους φιλους  ::painting:: και  ::mastigio79::  συνονοματους, μετα τις διακοπες. ::hlioskaytos:

[IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P6260117.jpg[/IMGt]  [IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P6260118.jpg[/IMGt]  [IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P6260119.jpg[/IMGt]

Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 26, 2009, 07:32:36 μμ »
Εχεις παρα πολυ ωραια δουλεια και το διχτυ καταπληκτικο ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Αντε καλες διακοπες ::hlioskaytos:: ::danseuse:: ::gyros:: ::kerasma::
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #37 στις: Ιουνίου 27, 2009, 09:12:11 μμ »
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #38 στις: Ιουνίου 30, 2009, 09:07:01 μμ »
Μου αρέσει, μου αρέσει, μου αρέσει

Μπράβο Dragonμήτσο, κουκλί γίνεται ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Γραμμή για το βαφείο (και σύντομα παρακαλώ). Αυτά τα περί διακοπών να σου λείπουν. Εδω έχουμε δουλειές με.... δίχτυα. Δεν θα κοιτάμε διακοπές και λοιπές τέτοιες αηδίες

ΔΚ

Spoiler (hover to show)

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #39 στις: Ιουλίου 08, 2009, 07:07:37 πμ »
Μια ιδεα απο τα βαψιματα που προχωρουν με αργο ρυθμο  :?

[IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P7070174.jpg[/IMGt]  [IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P7070173.jpg[/IMGt]

Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #40 στις: Ιουλίου 09, 2009, 12:25:35 πμ »
Kαλή συνέχεια. ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #41 στις: Ιουλίου 12, 2009, 01:11:53 μμ »
Με αργους ρυθμους προχωραει  το θεμα. Αν και υποτιθεται οτι ακομα εχω αδεια { αυριο επιστροφη στη δουλεια  :? χρονος 0 ]....

[IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P7110178.jpg[/IMGt]  [IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P7110179.jpg[/IMGt]

{ DIM εχει  ::shower:: ]
Πραβινος Δημητριος

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 12, 2009, 06:25:59 μμ »
Την άποψή μου για την γκουμούτσα την ξέρεις. Η συνέχεια είναι ακόμα ωραιότερη : ΜΠΡΑΒΟ

Μια ερώτηση μόνο: Είσαι σίγουρος ότι τα Α30 είχαν countershading στο πυροβόλο :?: Προσωπικά δεν έχω δει καμιά σχετική φωτό. Όπως ξέρεις όμως σου έχω εμπιστοσύνη ::icon_thumright::

Wellcome back ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 12, 2009, 09:20:37 μμ »

θα το θεσω αλλιως δρακε το πραγμα
αν το μοντελλο το κατασκευαζεις για να εχεις μια αναπαρασταση
ενος σωστου αρματος στα πλαισια μιας συλλογης ειναι ενταξει ας πουμε
αν ομως θελεις να εχεις ενα αποτελεσμα απο ολοκληρωμενη μοντελιστικη αποψη
οσο και αν ο φλογοκρυπτης ειναι ο σωστος ,ειχε δεν ειχε  countershading στο πυροβόλο οσο και αν
κουραστηκες ξοδευτηκες και εβγαλες πραγματι ενα καλο αποτελεσμα το weathering η θα τα αναδειξει η θα τα καταστρεψει
 ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 12, 2009, 10:22:14 μμ »
Χαιρομαι πραγματι που εχω τις γνωμες σας συνονοματοι  :mrgreen: Πραγματι ενα μοντελο περα απο το σταδιο της κατασκευης το τελικο αποτελεσμα { τουλαχιστον εκει που μπορει ο καθενας, η μεχρι που θελει να το παει ] το κανει η δουλεια με τα χρωματα  :mrgreen: Επ αυτου ουδεν σχολιον....  ::icon_thumright::
Τωρα για την καννη. Πραγματι εγω τουλαχιστον δεν εχω καποια φωτο. Βασιστηκα στο σχεδιο που δινει η S K P και προτιμησα αυτο γιατι δινει το καλυμμα στη εξατμιση και μου αρεσε το Α 7 χωρια που ειναι Τσεχοσλοβακικο και 20 τουλαχιστον απο αυτα εμειναν εκει, οποτε θα τα ξερει καλα η S.K.P  [ λεω ]  Παντως οπως ολα τα αγγλικα αρματα, και αυτο επερνε τα συνηθη μετρα αποκρυψης, οπως η παρακατω φωτο. Λογικο ειναι να ειχε και countershading λογω της αδυναμιας που ειχαν για το 17λιβρο οι γερμανοι { φοβος τρομερος ηταν βασικα  :twisted: ]

[IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P7120180.jpg[/IMGt]

[IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P7120181.jpg[/IMGt]
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 12, 2009, 10:36:11 μμ »
Παντως οπως ολα τα αγγλικα αρματα, και αυτο επερνε τα συνηθη μετρα αποκρυψης, οπως η παρακατω φωτο. Λογικο ειναι να ειχε και countershading λογω της αδυναμιας που ειχαν για το 17λιβρο οι γερμανοι { φοβος τρομερος ηταν βασικα  :twisted:

από ότι ξέρω το "καμουφλάζ" της κάνης είχε να κάνει μόνο με τα Sherman Firefly, για να μη ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα Sherman με το "κοινό" πυροβόλο και να μη αποτελούν το πρώτο στόχο των γερμανικών αρμάτων

και αυτό γιατί τα Firefly αποτελούσαν τη μειοψηφία ανάμεσα στα λοιπά Sherman της κάθε μονάδας

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 12, 2009, 11:02:48 μμ »
Ναι για τα Firefly. Αλλα και τα Challenger ηταν μειοψηφια  1 ανα 4 Cronwell και μονο αυτα λαμβαναν υπ οψην τους οι γερμανοι, οπως και με τα firefly. Επισης και τα Μ 10 Achilles ΙΙc  ειχαν  :twisted:
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #47 στις: Ιουλίου 12, 2009, 11:05:11 μμ »
Ναι για τα Firefly. Αλλα και τα Challenger ηταν μειοψηφια  1 ανα 4 Cronwell και μονο αυτα λαμβαναν υπ οψην τους οι γερμανοι, οπως και με τα firefly. Επισης και τα Μ 10 Achilles ΙΙc  ειχαν  :twisted:

ναι, αλλά τα Challenger είχαν άλλο "σουλούπι" από τα Cromwell και διακρίνονταν εύκολα  :twisted:

σε αντίθεση με τα Sherman και τα Μ10

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #48 στις: Ιουλίου 12, 2009, 11:17:53 μμ »
[IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P7120182.jpg[/IMGt]

Μμ με την κουβεντα θυμηθηκα που το ειδα  :mrgreen: Βλεπεις αμα εχεις πολλα βιβλια... και εχεις δει αλλα τοσα καπου χανεσαι. Νασε καλα που με εκανες να θυμηθω  :wink:
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Ιουλίου 12, 2009, 11:21:37 μμ »
[IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P7120182.jpg[/IMGt]

Μμ με την κουβεντα θυμηθηκα που το ειδα  :mrgreen: Βλεπεις αμα εχεις πολλα βιβλια... και εχεις δει αλλα τοσα καπου χανεσαι. Νασε καλα που με εκανες να θυμηθω  :wink:

ποτέ δεν ξέρεις με τους ...Βρετανούς  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

η φωτο... τα λέει όλα

ΥΓ πάντα έλεγα ότι είσαι ....ζωντανή εγκυκλοπαίδεια  :lol: :lol: :lol:

Tags: