Αποστολέας Θέμα: Ram Kangaroo (TP Models 1/72)  (Αναγνώστηκε 1189 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Ram Kangaroo (TP Models 1/72)
« στις: Απριλίου 28, 2009, 04:17:21 μμ »
Είπα να κάνω ένα διάλειμμα από τα Churchill και βρήκα το μπελά μου άσχημα με το θέμα που διάλεξα: το Ram Kangaroo (δεν είναι ανορθογραφία - έτσι γραφόταν)

Το Kangaroo ήταν η δεύτερη προσπάθεια των ʼγγλων να αναπτύξουν ένα θωρακισμένο ΤΟΜΠ (η πρώτη ήταν με M7 Priests που τους είχαν αφαιρέσει το πυροβόλο. Καθώς υπήρχαν πολλά Rams στην Αγγλία που δεν σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν σαν μάχιμα, επέλεξαν αυτά. Αφαιρέθηκε ο πύργος, προστέθηκαν πάγκοι και χαμήλωσε το πάτωμα. Τώρα πως μπορούσαν να χωρέσουν 8 άτομα σ'αυτό το χώρο ::dontknow::. Πάντως πιστοί στο ρητό "από τα ολότελα, καλή και η Παναγιώταινα", κάναν την ανάγκη φιλοτιμία και τα διατήρησαν σε υπηρεσία από το Φθινόπωρο του 44 μέχρι το τέλος του πολέμου και τα χρησιμοποίησαν σε αρκετές περιπτώσεις. Οργανικά εντάχτηκαν στην περίφημη 79η Τεθωρακισμένη Μεραρχία.

Το μοντέλο τώρα:

Το μοναδικό Ram σε 1/72 είναι της πολωνικής TP Models και είναι απλώς για πέταμα. Τελικά κράτησα μόνο το πάνω μέρος του πήγματος και τον πυργίσκο του πολυβόλου. Το κάτω πήγμα οι τροχοί και ο οδοντωτός (κινητήριος) είναι από Σέρμαν της Italeri, η ανάρτηση από Lee της Hasegawa και το κάλυμμα της μετάδοσης είναι αντίγραφο από το Μ12 της ESCI. Το πανηγύρι έγινε στο εσωτερικό αφού το πάνω μέρος του πήγματος ήταν μονοκόμματο και χρειάστηκε να φαγωθεί μεγάλο μέρος του για να δημιουργηθεί ο απαιτούμενος χώρος. Τα άσπρα κομμάτια είναι από φύλλο πλαστικού και τα πράσινα από Σερμαν (Italeri). Στη συνέχεια άλλαξε και το κάλυμμα του κινητήρα με φύλλο πλαστικού που χαράχτηκε και κολλήθηκαν πριστίνια (με punch and die) και λεπτομέρειες από το Lee.

Έπεται συνέχεια, ελπίζω κάποτε να γίνει μοντέλο. Όπως πάντα τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα και οι φωτό ψιλοχάλια :oops:

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
Απ: Ram Kangaroo 1/72
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 28, 2009, 04:53:46 μμ »
Πολύ καλη ή προσπάθεια να αναστήσεις ένα τέτοιο μοντέλλο! Τόσο χάλια λοιπόν το ρητινάτο?
Μέχρι εδώ το έκανες πολύ ωραίο! Μπράβο για το κουράγιο σου!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 28, 2009, 04:54:53 μμ »
Καθώς το είδα από κοντά και είναι άλλο πράμα να περιεργάζεσαι κάτι ζωντανά μπροστά σου, μπορώ να πω ότι έχεις κάνει τρομερή δουλειά Δημήτρη. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Εύχομαι να το δούμε σύντομα ολοκληρωμένο ¨ ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 28, 2009, 07:20:26 μμ »
Μια απο τα ιδια ......κιεγω το θαυμασα απο κοντα και σιγουρα χανει στις φωτο .....καλη συνεχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 29, 2009, 07:52:13 πμ »
καλη συνεχεια Δημήτρη.
κι εγώ το είδα απο κοντά το ΄σαββατο, οπότε θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες
έχει πολλή δουλειά, ιδίως για το μικρο του μεγεθος  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
με τις φιγούρες τελικά έκανες κάτι ?
βρήκες ή ακόμη ψάχνεις ?
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 29, 2009, 08:36:48 πμ »
Καλή συνέχεια......είμαι σίγουρος για το εκπληκτικό αποτέλεσμα,μας έχει ίδη ''κακομάθει''.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 29, 2009, 08:37:26 πμ »
Ευχαριστώ φίλοι για τα καλά σας λόγια.

CNCman:Το μοντέλλο της ΤΡ ήταν όπως γράφω απλώς για πέταμα. Τα μόνα χρήσιμα μέρη του ήταν τα δύο κομμάτια που χρησιμοποίησα και αυτό γιατί δεν μπορούσα να βρώ κάτι καλύτερο να τα αντικαταστήσω και αυτά (και ο πύργος καλούτσικος είναι, αλλά για το Kangaroo είναι άχρηστος by default)

Σταύρο: Όχι δεν έχω καταλήξει. Η ΑΒ (διακινείται μέσω Milicast) έχει δύο σετάκια, αλλά δεν τα έχω δει από κοντά. Πάντως δεν νομίζω να χωρέσουν πάνω από τρεις φιγούρες στο άνοιγμα του πύργου. Εναλλακτικά σκέφτομαι μήπως χρησιμοποιήσω κοινές πλαστικές φιγούρες (αφού τις χειρουργήσω προηγουμένως) σε φάση (επείγουσας) εξόδου.  Θα δούμε....

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 29, 2009, 08:56:50 πμ »
Όπως είπα κι εγώ βλέποντάς το από κοντά, έχει γίνει δουλειά ωρολογοποιού που οι φωτογραφίες με τίποτα δεν μπορούν να το αποδώσουν.  ::eusa_clap::

Spoiler (hover to show)

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 03, 2009, 08:41:46 μμ »
Μετά από καιρό, ξανάπιασα το RAM. Ήρθαν και οι (εξαιρετικές) φιγούρες της AB και μου έβαλαν πρόσθετη δουλειά:

Όπως βλέπετε οι φιγούρες κάθονται στο πάτωμα και όχι σε πάγκους όπως νόμιζα, παρασυρμένος από το Sherman Kangaroo που είχε 3 πάγκους. Έτσι αναγκαστικά αφαιρέθηκαν και (ξανα)στοκαρίστηκε το εσωτερικό. Το σκαλοπάτι που προέκυψε και στις δύο πλευρές της καμπίνας δεν μπορεί να διορθωθεί (λόγω του διαφορετικού πάχους μεταξύ ρητίνης και πλαστικού). Όταν όμως τοποθετηθούν οι φιγούρες δεν φαίνεται, οπότε το άφησα έτσι (και γλύτωσα και τους σχετικούς πονοκέφαλους  :oops:).

Τα σήματα είναι από διάφορα κιτς και αντιπροσωπέυουν ένα Kangaroo της 79ης ΤΘ Μεραρχίας στην Ολλανδία τον Νοέμβριο του '44.

Οι φωτογραφίες είναι κακές (ακόμα και για δικές μου) αλλά ελπίζω να σας αρέσει μέχρι εδώ.

Θα ακολουθήσει (βαρύ) βρώμισμα

Και μια με τις φιγούρες τοποθετημένες πρόχειρα:

Αποσυνδεδεμένος PanzerAlex

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 03, 2009, 09:31:21 μμ »
Ωραίο και τακτοποιημένο Δημήτρη. Είναι ωραίο να βλέπεις ένα κακό μοντέλο από κατασκευής εταιρείας να μεταμορφώνεται μετά από μια καλή δουλειά.  Μπράβο.

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 03, 2009, 11:24:19 μμ »
Καλη δουλεια  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: οτι και να πουμε ειναι λιγο  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Υ.Γ μου αρεσαν τα φυλλα στα κρανη. :mrgreen:
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 04, 2009, 02:29:43 πμ »
συνονοματε ωραιος ο γιος του ιερωμενου ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Tags: