Αποστολέας Θέμα: Ερωτήσεις προς οδοντιάτρους...  (Αναγνώστηκε 3628 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Ερωτήσεις προς οδοντιάτρους...
« στις: Ιουλίου 28, 2006, 12:12:02 μμ »
Την επόμενη εβδομάδα επίκειται επίσκεψή μου σε φίλο οδοντίατρο για ρεκτιφιέ μασέλας... Προβλέπεται πλήρης συζήτηση περί υλικών και εργαλείων, γι' αυτό αν έχετε απορίες ή θέλετε κάποια γνώμη για κάποιο υλικό, ρίξτε την εδώ... 8)

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: Ερωτήσεις προς οδοντιάτρους...
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 28, 2006, 12:16:00 μμ »
Να του ζητήσεις ότι παλιές φρέζες έχει να σου δώσει!
Είναι ότι πρέπει για μικροσκαλίσματα...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος GeorgeS

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 03, 2006, 11:01:02 πμ »
Εχω παρει εδω και καμια 7αρια χρονια απο εναν φιλο μου οδοντιατρο μια λαβιδα.
Τοσα χρονια εχουν περασει και ειναι ακομα οπως οταν ηταν καινουργια!
Αν μπορεις πες του να σου δωσει.Καλυτερη δεν μπορεις να βρεις πουθενα!

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 18, 2006, 08:35:30 μμ »
Γιατί δεν ρωτάτε και τους χρυσοχόους!?  Αυτοί ειναι οι ειδικοι στα μικροεργαλεία και τις μικροκατασκευες!!!!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 18, 2006, 08:36:50 μμ »
...και για λαβίδα ακρειβίας , ζητήστε προσέλλα ορολογοτεχνιτη. Με λεπτες άκρες.

Αποσυνδεδεμένος thomasofluton

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 22, 2006, 02:02:31 πμ »
Ego promithevome apo katastima me odontiatrika ilika!!!

Exei ena oikonomiko kato apo ton odontiatriko silogo stin nikitara 8 kai pola sta ilisia zografu etc!!!

kai min sas psaronoun oi filoi mas odontiatroi oti einai panakriva kai teties istories mia freza/diamadokoptiko to poli na kanei 5-10 eyro!!!

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 22, 2006, 08:12:51 μμ »
Τα φρεζάκια είναι πάμφθηνα αν είναι HSS ( σκληρημένο ατσάλι ) . είναι ακριβά αν είναι απο καρβίδιο CARBIDE.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 24, 2006, 03:01:38 μμ »
Μιας και ειμαι οδοντιατρος,αν εχετε καποια ερωτηση... !Οσο αναφορα το κοστος οπως σχεδον στα παντα που αγοραζουμε ισχυει το γνωστο ρητο ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ.Για παραδειγμα λαβιδες(aka βαμβακολαβιδες)υπαρχουν πολλες.μπορεις να βρεις και με 2-3 Ε απο πακισταν.ειναι οτι πρεπει για μονταλισμο αλλα δεν θα το χρησιμοποιουσα στο ιατρειο γιατι....σκουριαζουνε!!!!! :shock:!!!!(για ακριβεια δεκατου του mm ψαξτε αυτες με κοντο ακρο)Για φρεζες μια συμβουλη ποτε στο πλαστικο :? ειτε ειναι διαμαντι ειτε αυλακωτη!!Θα το λειωσει και θα το μαζεψει στην φρεζα με αποτελεσμα να μεγαλωσει την διαμετρο της τρυπας που θελεις να κανεις :cry:.(εκτος αν το κανεις υπερβολικα αργααα :()Υπαρχουν και με 1 Ε.Και παλι δεν θα θελατε να μπει στο στομα σας αλλα για γυψο ειναι κορυφη.Αν φτιαχνετε διοραματα τα εργαλεια κεριου και εργαλεια διαμορφωσης εμφραξεων ειναι απιθανα για οποιαδηποτε διαμορφωση και σκαλισμα σε γυψο στοκο κλπ.Τελος αυτο που αξιζει ειναι τα αποτυπωτικα υλικα.Εχω αντιγραψει πολλα κομματια με απιστευτη λεπτομερεια αλλα αυτο σηκωνει κουβεντα και εμπειρεια στην χρηση.Οτι θελετε εδω ειμαι :wink:ΥΓ.οσο αναφορα το..ψαρωμα μια καλη φρεζα που θα κανει την δουλεια μου πιο 1.ευκολη,2.γρηγορη,3.ασφαλη,4.ανοδυνη οντως κοστιζει γυρω στα 5-7 Ε αλλα θελει πεταμα μετα την 6-7 χρηση της γιατι δεν κοβει πλεον.Γιαυτο εχουμε μεγαλο αποθεματικο σε τετοια!!Και σκεψου οτι οταν εχεις γυρω στις 70+ (δεν εχουμε ποτε μια απο καθε ειδος)το κοστος αλλαγης :cry: :? :(!!Ας μην πουμε για τα υλικα γιατι το θεμα ΠΟΝΑΕΙ :lol: :lol:)
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 24, 2006, 04:49:18 μμ »
Για τρύπες , στα καταστήματα ειδών χρυσοχοιας πουλάνε τρυπανάκια απο 0,5 μμ διαμετρο εως 2,5μμ. Είναι HSS και με το χεράκι (οχι ντρέμελ ή άλλα τουράκια ) χριτς-χρίτς-χρίτς, τρυπάει καθαρότατα και γρήγορα.Κυκλοφορούνε σε Καρβίδιο φρεζάκια απο 0,1 μμ διάμετρο ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ 180,00 Ευρώ το τεμάχιο και θέλει μεγάλη εμπειρία στον χειρισμό της, διότι μόλις την κοιτάξεις, σπάει.
 Τι κάνω εγώ? Χρησιμοποιώ τούρ μεγάλης ακριβείας 18.000 στροφών με ρύθμηση αυτών και τρυπάω με 50 στρ/λ. την πολύστερίνη χωρίς πρόβλημα.
Όσο για την κοπή του πλαστικού ( πάλι απο τα ίδια καταστήματα ) θα ζητήσετε Σέγα μετάλλου ψιλή ας πούμε νούμερο 0 και τον σεγαδόρο. Κόβει σάν ξυράφι και καθαρά, προσοχή μόνο στην τοποθέτησή της , τα δόντια προς τα κάτω. Σπάει εύκολα άν δεν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει, γι'αυτό πάρτε μιά-δυό γρόσες, είναι πάμφθηνες.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 24, 2006, 05:31:25 μμ »
Και γω χρησιμοποιώ εδώ και καιρό,πάμπολα εργαλεία αργυροχρυσοχοίας και οδοντοτεχνιτών.
Η σέγα μετάλλων πραγματικά κάνει εκπληκτικά και λεπτά κοψίματα σε πλαστικό,ρητίνη και πολυεστέρα!
Για τρυπανάκια,εκτός των διαφόρων μικροσκοπικών μεγεθών από 0,1,λόγω προηγούμενης ενασχόλησης με 72άρια άρματα,πολύ καλή δουλειά κάνουν και οι διάφορες σύριγγες με κορυφαία της ινσουλίνης.Η πάνλεπτη βελόνα της είναι ότι πρέπει για πολύ λεπτές και γρήγορες τρύπες.
Πολύ καλό υλικό επίσης είναι οι διαφόρων ειδών και σκληρότητας οδοντιατρικοί γύψοι τύπου Moldano που δεν χάνουν όγκο καθώς στεγνώνουν και έχουν πολύ μεγαλύτερη σκληρότητα σε σχέση με τον απλό γύψο.
Επίσης τα διάφορα αποτυπωτικά αποτελούν μια γρήγορη και φθηνή λύση σε ψιλοαπλά καλούπια μίας όψεως(πίνακες οργάνων,πάνελ,κλπ)
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 25, 2006, 10:45:25 πμ »
Όσο ψάχνεις , βρήσκεις :-)

Αποσυνδεδεμένος di_oramatistis

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 01, 2009, 08:47:28 πμ »
Μοναστηρακι.Πλ.Αβυσσηνιας εκει που ειναι τα παλιατζιδικα,στην εξοδο προς Ερμου (λιγο πριν και στα δεξια μας) ειναι ενα μικρο παλαιοπωλειο που εχει παλια ιατρικα εργαλεια.Εχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ οδοντιατρικα (η χαρα του σκαλιστη-χαρακτη..) ...και σε χαμηλες τιμες

Tags: