Ό "φίλος που κάνει τα μικρά", λέει:
Ο συνδυασμός πήγμα Mk VII με πύργο Mk IV, δεν υπήρξε σαν τύπος παραγωγής. Ισως έπαιξε σαν battlefield conversion, αλλά σε καμιά περίπτωση σαν "επίσημος τύπος". Εγώ πάντως δεν έχω δει φωτο με αυτό το συνδυασμό. Αντίθετα έπαιξε ο ανάποδος συνδυασμός δηλ. πήγμα Mk III (ή άλλο παρόμοιο), με πύργο Μk VII (λεγόταν Mk IX, MkX, Mk XI ανάλογα με ποιό πήγμα είχε χρησιμοποιηθεί). Επιπλέον τα ΑVRE είχαν διαφορετική θυρίδα γεμιστή (συρταρωτή), για να μπορεί ο δυστυχής αυτός νέος να βγαίνει και να γεμίζει την κανόνα.
Για να το σώσεις τώρα:
1) Χρησιμοποίησε τον πύργο της Tamiya με το πυροβόλο από το Centaur της ίδιας εταιρείας και φτιάχνεις το Mk VIII. Φτιάχτηκαν περίπου 60 από αυτά.
2) Αν επιμένεις να φτιάξεις AVRE, θα πρέπει να αλλάξεις την αριστερή θυρίδα και να χρησιμοποιήσεις τον πύργο της Tamiya για μεταπολεμικό AVRE (προσοχή: ΔΕΝ πήγαν στην Κορέα).
Τον πύργο της Legend, φύλαξέ τον για το Mk III της AFV Club για να φτιάξεις Μk IV, Mk V, Mk VI ή AVRE του Β' ΠΠ.
Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, στείλε ΠΜ στο Modelclub
Ελπίζω να βοήθησα και συγγνώμη για το ανελέητο

ΔΚ