Αποστολέας Θέμα: 1/350 Trumpeter USS England -> Canon Class (Πρώην 1/250 Revell HMS Bligh)  (Αναγνώστηκε 8837 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: 1/350 Trumpeter USS England -> Canon Class (Πρώην 1/250 Revell HMS Bligh)
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 05, 2012, 06:27:53 μμ »
Κώστα και πλοίο; Και αλλαγές στο πλοίο; Ηταν να μην ξαναπάρεις μπροστά μου φαίνεται!

Καλή συνέχεια!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 17, 2012, 01:20:11 πμ »
Ευτυχώς κάτι λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, ήρθε η ώρα να ξαναθυμηθώ το μοντέλο.
Αρκετό νερό έχει κυλίσει στο αυλάκι του, αλλά κυρίως αρκετή κυανοακρυλική.
Έχω κολλήσει δεκάδες φορές τα δάχτυλά μου μεταξύ τους, έχουν πέσει πολλά καντήλια, μέχρι και την οθόνη κόντεψε να διαπεράσει (λυπήθηκα τη δουλειά που είχα ρίξει μέχρι εκείνη την ώρα και δεν έγινε το μοιραίο και για τα δύο αντικείμενα).

Μένουν σχετικά λίγα πράγματα να κολληθούν επάνω ακόμα, ευελπιστώ τα περισσότερα να μπουν αυτή την εβδομάδα, και μετά να πάμε για βάψιμο και θαλασσίτσα. Το πλέον ιδανικό θα ήταν να το πάω στον πεθερό μου τα Χριστούγεννα, αλλά δε βλέπω να προλαβαίνω τη θάλασσα.

Έχει πέσει αρκετό scratch και μπόλικα φωτοχαραγμένα.
Τελικά απορώ και με τους καραβάδες, πως σ....ά τα καταφέρνουν και τα κολλάνε τόσο μικρά που είναι...

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #27 στις: Δεκεμβρίου 17, 2012, 04:13:22 μμ »
Προλαβαίνουμε εύκολα... ένα απόγευμα πρέπει να αφιερώσεις στη θάλασσα... Έλα άμα είναι να το κάνουμε μαζί...

Χριστούγεννα θα πάει στον πεθερό σου όπως και δήποτε...  :wink: :wink:

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #28 στις: Δεκεμβρίου 17, 2012, 04:32:37 μμ »
Βάση? Υποθέτω ότι ο Nickemi δεν προλαβαίνει να φτιάξει σε τόσες λίγες ημέρες...

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #29 στις: Δεκεμβρίου 23, 2012, 11:14:48 πμ »
Και όμως πλησιάζει το τέλος και αυτής της κατασκευής.

Ο αγαπητός Nickemi, πρόλαβε και έφτιαξε βάση, ταμπελάκι και plexiglass. Με την αμέριστη βοήθεια του gdeath13, φτιάχθηκε η θάλασσα σε...15'.
Με ένα μίνι μοντελιστικό μαραθώνιο 8 ωρών (αυτό θα μου στοιχίσει τη σημερινή βόλτα στην Ιπποκράτους, flying παντόφλα) κολλήθηκαν όσα δεν είχαν κολληθεί, φτιάχτηκαν όσα δεν είχαν φτιαχτεί, και πλέον πάμε μέσα στην ημέρα στο βαφείο.

Σημειώσεις. Δεν είναι τελικός ο χρωματισμός της θάλασσας, μιας και θα την παλέψω λίγο ακόμα. Υπάρχει και το σχετικό βίντεο της κατασκευής της , που λογικά κάποια στιγμή θα ανέβει στο κανάλι του MC. Η κατασκευή της έγινε κυριολεκτικά στο "πόδι", στο καφέ εχθές.

Έχω μια τελευταία απορία μόνο. Νίκο αν και εχθές είπαμε ότι πρύμα και πλώρα δεν υπάρχουν οι ιστοί όταν είναι εν πλώ το πλοίο, εν τούτοις, στις φώτο του πλοίου στο site του ΠΝ, υπάρχουν κανονικά.
Τι κάνω?

http://www.hellenicnavy.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=397&catid=26&Itemid=304&lang=el

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #30 στις: Δεκεμβρίου 23, 2012, 11:24:15 πμ »
Melpas on FIRE!!!!!! :mrgreen: :mrgreen:
δεν σε προλαβαίνουμε πια!!!!!Παντού μέτωπα!!!
Πολύ ΡΕ ρε παιδί μου το πλεούμενο αλλά φαίνεται πολύ όμορφο!!!!
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 23, 2012, 11:25:12 πμ »
Κώστα η θάλασσα είναι λίγο ''ακατάσταση '' δηλαδή κύμματα πάνε και έρχονται προς όλες τις κατευθύνσεις ,οχι οτι αυτό δε συμβαίνει στην πραγματικότητα αλλά είναι δύσκολο να το πετύχει κάποιος και να δείχνει ρεαλιστικά .Προσπάθησε (μάλλον για την επόμενη) να έχεις μια φορά στα συνολικά κύμματα της θάλασσας τα οποία θα σπάνε από τη ρότα του πλοίου.Επίσης για τα μπλε τις θάλασσας σε όλα μα σε όλα τα μπλε βάζε ελάχιστο μαυρο για να χάνει το μπλε ,το αφύσικο λουλακί του χρώμα .Μάυρο χρειάζεται ακόμα και στο πιό ανοιχτό μπλέ.....Το συνολικό απότέλεσμα είναι καλό πάντως !Επίσης θα απέφευγα τόσο μεγάλο ταμπελάκι και μάλιστα κολλημένο στη θάλασσα ,με τέτοια ωραία βάση θα ήταν καλύτερο ένα μακρόστενο ,κολλημένο στο ξύλο του πλαισίου!!!Αυτό για καθαρά αισθητικούς λόγους!!!Καραβάκι μια σταλιά και ταμπέλα ναααα ,καλό είναι να αποφευγεται!!!Καλη συνέχεια!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 23, 2012, 12:51:23 μμ »
Κώστα στο είπα στον καφενέ, μην ενθουσιαστείς με το άσπρο. Ανάμεσα στα κύματα από την κίνηση του πλοίου θέλει ελάχιστο εως καθόλου.  Όπως το έχεις τώρα κάνε τα εξής:

Ξαναπέρνα μπλε ανάμεσα στα μεγάλα κύματα, και κάνε πιο συμπαγές το άσπρο στις κορυφές των κυμάτων και σε σημεία γύρω από το πλοίο... Όπως και στα απόνερα πίσω.

Οι δύο φωτογραφίες που έχεις βάλει είναι τραβηγμένες καθώς το πλοίο φεύγει και δεν τα έχουν κατεβάσει ακόμα τα στυλίδια. Ειδικά στην πρώτη που είναι κι ο κόσμος έξω στα καταστρώματα. Η καθαίρεση πρ και πμ στυλιδίου είναι κίνηση που ανακοινώνεται κι από τα μεγάφωνα και γίνεται συντονισμένα.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 24, 2012, 06:32:09 μμ »
Κώστα καλησπέρα και απο εμένα και χρόνια πολλά.Εμένα μου αρέσει πολύ η βάση που έφτιαξες μαζί με τον Νικόλα.Φαντάσου ότι έγινε στο ''αψε σβήσε''.Πίστέυω ότι αν οι αφροί στις προπέλες γίνουν πιο έντονοι και τονίσεις με λευκό χρώμα μόνο τις ακμές των κυμάτων περιμετρικά του σκάφους θα είσαι οκ.Για το σκάφος δεν έχω να πώ και πολλά.Το είδα απο κοντά το Σαββατο και μου άρεσε πάρα πολύ.Δεν θέλησα να σε κουράσω εκεί με ερωτήσεις για το κατασκευαστικό κομμάτι όμως είναι σαφές ότι έχεις ''ριξει'' πολύ δουλειά πάνω του.Μπράβο σου λοιπόν και καλή συνέχεια Κωστή. ::salut:: ::salut::

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 27, 2012, 10:04:31 πμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τις υποδείξεις. Κάπου προσπάθησα να τις ακολουθήσω, αλλά ο χρόνος πίεζε ασφυκτικά, και σίγουρα η θάλασσα δεν έγινε τελείως σωστή, αλλά διορθώθηκε θέλω να πιστεύω κάπως. Βάφτηκε με το 337 της Gunze, και κάποιες λεπτομέρειες με μαύρο χρώμα. Η λευκή αρίθμηση από το spare με τις χαλκομανίες και λίγο πινελάκι, το "Ιέραξ" και η σημαία (ευχαριστώ για το κόλπο Μάκη) εκτυπώθηκαν. Το Α/Τ βρίσκεται πλέον στα χέρια του νέου του ιδιοκτήτη.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 27, 2012, 12:15:16 μμ »
ελπίζω η ανταμοιβή σου να ήταν ένα πλατύ χαμόγελο από τον νέο ιδιοκτήτη και η ευχή του... ξέρεις εσύ...  :wink: :wink:

Για το τι έκανες και δεν έκανες δεν έχει νόημα να συζητάμε, συγχωρεμένος λόγω χρόνου...  ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen:

Tags: