Αποστολέας Θέμα: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥ R/C  (Αναγνώστηκε 2223 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος hellboy

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: kerkyra
  • m1a2 abram
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥ R/C
« στις: Απριλίου 26, 2009, 05:06:03 μμ »
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΕΣ ΣΟΖ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΑΛΛΑ GREEKLISH LEARN :)
ΘA ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΜΑ ΥΠΑΡΧΗ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥ R/C ΠΧ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΙΣ ΡΟΔΑΣ ΚΤΛΠ ΠΩΣ HELP
ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Ο ΚΙΝΗΡΑΣ  ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΟΙΞΗ ΣΟΣΤΑ ΤΟΝ ΑΕΡΑ Ι ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΤΗΑΝΚΣ ΣΟΖ ΓΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ :)

Αποσυνδεδεμένος expendable

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Basel
Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 26, 2009, 06:38:55 μμ »
Λοιπόν τα θεματα που αναφέρεσαι ειναι μεγάλα και δεν καλύπτονται εύκολο. όμωσ θα προσπαθήσω να σου δώσω κάποιες γενικές....

1) Στήσιμο αυτό εξαρτάται κατά πολύ από το οδηγικό σου στύλ. Γενικά ισχύει πως η απόσταση από το εδάφοσ είναι γύρω στα 4-6 χιλ.
Οι μπροστινές σου ρόδες να έχουν toe-out γύρω στις 1.5-2 μοίρες  (έξω) ενώ οι πίσω πάντα να είναι toe-in (μέσα). Eπίσης η γωνία camber να είναι πάλι στισ 2 μοίρεσ θετική (δηλ. προς τα έξω)

2) Αφού έχεις στρώσει τον κινητήρα, συνήθως η βέλτιση θερμοκρασία λειτουργίας είναι γύρω στους 110C. Ξεκίνα με τις ρυθμίσεισ του κιτ και καλό έιναι να πάρεισ ένα υπέρυθρο θερμόμετρο (30 ευρώ) έτσι ώστε να μπορείς να την παρακολουθείς. Το ρύθμισμα του καρμπυρατέρ (φτωχό-πλούσιο μίγμα) παίζει ρόλο το καύσιμο που χρησιμοποιείς, το μπουζί που έχεις και φυσικά ο καιρος....Σημαντικό ποτέ δε ρυθμίζουμε κρύο κινητήρα. τον βάζουμε μπρος,κάνουμε 2-3 γύρους και μετά ρυθμίζουμε.

3) για τα λάστιχα ξεκίνα με κάτι με μεσαία γόμα και μεσάιο-προς σκληρό το inserrt-ο αφρός μέσα.

Να θυμάσαι πως όταν σετάρεις το κιτ , πάντα κάνεις μία αλλάγή τη φορά και βλέπεις τι επιρρεάζει και πόσο. όχι ολά μαζί.
Πληροφορίες για το αμάξι σου σίγουρα έχει το κατάστημα που το πήρες και μεγάλη πηγή γνώσεων και εμπειριών ήταν για μένα οι υπόλοιποι μοντελιστές που τρέχαμε στο HPI Challenge μαζί, ρώτα τους υπόλοιπους και θα μάθεις αρκετά αρκεί να έχεις υπομονή

Αυτά τα λίγα προς το παρών. Στείλε μου πληροφορίες για το τι αμαξι έχεις, τι προσπαθείς να βελτιώσεις κτλ κτ΄λ, και θα προσπαθήσω να βοηθήσω.

Τέλος τσέκαρε rc-universe.com!
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος hellboy

• Scale 1/144
  • *
  • m1a2 abram
Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥ R/C
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 27, 2009, 11:46:31 πμ »
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ :) ΕΧΟ ΕΝΑ ΤΗΣ KYOSHO V-ONES 3 15ARI 4WD  KAI ENA MAD FORCE  \
TO v-one το εχω πιο πολλυ για drift και το mad για εκτος δρομου αλλα δεν ξερω εκτος δρομου τι ρηθμυσεις θελει για εκτος  thanks παντος   θα τα δοκιμασω

για buggy  τι προτινετε ? σε κιτ αμα ειναι thanks

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 27, 2009, 01:31:55 μμ »
Αφού το V one ειναι για drift, δοκίμασε να κανεις την πισω άναρτηση πιο σκληρή απο την μπροστινή, δηλαδή ή βάλε πιο σκληρό ελατήριο η βάλε τους αποστάστες (spacers).

Οσο για το Μ.Force θέλεις κάτι εδνιάμεσο στισ αναρτησεις σου. ούτε πολύ σκληρό όυτε πολή μαλακό. Κανέ το εξης. Παρε το M.Force και κράτα το περιπου 1.5 μέτρο απο το εδαφος και αστο να πέσει. Αν αναπηδήσει πολύ θελει λιγο μαλάκωμα, αν χτυπήσει το σασσί κάτω τότε θέλει σκληριμα, αν απλώς βυθιστεί και επανέλεθει τότε είσαι περίπου οκ.

Θα σου στείλω κάποια αρχεία σύντομα να διαβάσεις.... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος hellboy

• Scale 1/144
  • *
  • m1a2 abram
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 27, 2009, 01:43:39 μμ »
για το drift  το εχο ψαξοι το θεμα θα ανεβασο καποια μερα video  να δειτε

αλλα εκτος δρομου τορα αρχησα να ασχολουμε  και το mad force  το ειχα για stunt και απλα ειδα πολλα πιραγματα που εκαναν αλλοι και απλα ψαχνομαι πριν το βαλο στο χωμα  thanks kai pali

Αποσυνδεδεμένος hellboy

• Scale 1/144
  • *
  • m1a2 abram
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 28, 2009, 12:36:18 μμ »
thanks της εκανα της ρυθμησις αλλα μοθ φερνει πολλα τετα τε να δοκιμασο για πιο πολλυ ανοιγμα  η μπα ?
απο θεμα λαστιχα δεν πεζει να εχο προβλημα εχω ιδια με τους αλλους  thanks  παντος

εχετε τπτ σε κιτ να προτεινετε σε buggy ?>

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 28, 2009, 04:57:19 μμ »
δοκίμασε λιγο να μαλακώσεις την ανάρτηση και να μην κάνεις πολύ απότομα το γκάζι... :lol:

Οσο για buggy κοιταγα και για εμενα και σκεφτόμουνα ή Kyosho Inferno ή Losi LST..δες το ιντερνετ

Αποσυνδεδεμένος hellboy

• Scale 1/144
  • *
  • m1a2 abram
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 29, 2009, 11:28:55 μμ »
καλησπερα και παλι το εβαλα στιν πιστα αλλα  στα πεταγματα μου σηκωνε πολι μουρι και χορις πολι γκαζι και δεν εστριβε καλα

πεζουν ρολο τα λαστιχα  και μου επερνε πολι ανοιστα τις στροφες με σχεσι με αλλα mad force που ειδα thanks  και παλι

κοιταξα για buggy αλλα δεν σιμφερι εκτος και αν εχεις λεφτα το φτηνοτερο που βρηκα σε κιτ ιταν 1000EUR σε κιτ βγενουν μονο επαγκελματικα  thanks  παντος περιμενω να μου πεις

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 30, 2009, 11:56:43 πμ »
σε κιτ πάντα ειναι πιο ακριβα γιατί είναι για αγώνες, επαγγελματικιά κτλ.
Το Inferno βγαίνει και σε έτοιμο, δεσ και το HPI Trophy sto www.fanatix.gr. νομίζω κάνει 350 περίπου.

Σε κλίμακα 1 προς 10 υπάρχει το DBX Kyosho  στα 300 περίπου

Tags: