Αποστολέας Θέμα: Hobby Boss Lavochkin La-7  (Αναγνώστηκε 5990 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
Απ: Hobby Boss Lavochkin La-7
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 29, 2009, 06:19:10 μμ »
Πολύ όμορφο και ξεφεύγει από τα συνηθισμένα! Όσο για την παρουσίαση έκαστος στο είδος του...  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Ίσως στην περιοχή της καλύπτρας να προσπαθούσες λίγο να εξαλείψεις το "χτίσιμο" που κάνει το χρώμα στα όρια του σκελετού μετά την αφαίρεση της ταινίας μασκαρίσματος. Αλλά αν είναι να φανεί περισσότερο το άσπρο άστο έτσι όπως είναι. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 29, 2009, 06:27:00 μμ »
Δεν γνωριζω πολα για αεροπλανα και μαλιστα για τοσο μικρα και Ρωσικα  :mrgreen:
Ετσι κρινω μονο απο οπτικης πλευρας και μου αρεσει πολυ!
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 29, 2009, 06:39:51 μμ »
γιωργο μου αρεσουν γενικα τα πρωτοτυπα θεματα  :lol: αρα....πολυ καλο για αλλη μια φορα.Τωρα οσον αφορα την παρουσιαση σε βλεπω αρθογραφο στο MODEL EXPERT.... :mrgreen: :mrgreen:
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 29, 2009, 08:01:56 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

ωχ :oops:,ζήλεψα πάω να πάρω να φτιάξω κι εγώ ένα .................

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 29, 2009, 09:26:58 μμ »
Πάρα πολύ όμορφο βγήκε Γιώργο! Μπράβο σου!!!!

...μισό μόνο να καλυφθώ...
Αυτό πως θα το καταφέρεις????????

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 30, 2009, 12:21:15 πμ »
Παίδες σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια.

Στο πισω μερος της ισως να ηθελε λιγο στοκαρισμα.
Πέταμα ήθελε η καλύπτρα αλλά το project έπρεπεπ να μείνει γρήγορο και απλό.

Επισης δεν ειμαι σιγουρος αν εκει που εχεις βαψει κοκκινο στο καλλυμα του κινητηρα ακριβως πισω απο τον ελικα και το spinner ισως λεω παλι δεν πρεπει να βαφεται κοκκινο.
Πήγα πιστά τις οδηγίες της Hobby Boss. Επίσης σε κάποιες φωτογραφίες (ασπρόμαυρες) το χρώμα δείχνει ίδιο με του cowling, οπότε τεμπέλης γαρ...

Ίσως στην περιοχή της καλύπτρας να προσπαθούσες λίγο να εξαλείψεις το "χτίσιμο" που κάνει το χρώμα στα όρια του σκελετού μετά την αφαίρεση της ταινίας μασκαρίσματος. Αλλά αν είναι να φανεί περισσότερο το άσπρο άστο έτσι όπως είναι. ::icon_thumright::
Η ίδια η καλύπτρα είχε από μόνη της ένα σκαλοπάτι μούρλια! Επεσε και το χρώμα και έγινε αντιαρματικό εμπόδιο. Τελικά ήθελε πέταμα η ρημάδα η καλύπτρα αλλά ας έχει χάρη που δεν είχα εναλλακτική λύση πρόχειρη.

...μισό μόνο να καλυφθώ...
Αυτό πως θα το καταφέρεις????????
Τα μυστικά των πολεμικών τεχνών, λίγοι τα ξέρουν ::glossa::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Gunter52

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 30, 2009, 08:30:07 μμ »

Τώρα, εν μέσω συνεχών 14ωρων στη δουλειά, όπως καταλαβαίνετε η διάθεση για οτιδήποτε άλλο εκτός από κωματώδη ύπνο απλά έχει εξαφανιστεί. Και φυσικά οι εργοδότες να εκδηλώνουν τον υπερενθουσιασμό τους με την κατάσταση και να κραδαίνουν ως δαμόκλειο σπάθη την "κρίση", που τους ήρθε λουκούμι για να κάνουν τις επιχειρήσεις τους να δουλεύουν με το μισό προσωπικό. Τώρα τι θα γίνει το προσωπικό αυτό, αδιάφορο, κόσμο έχουμε... Ομορφα πράγματα, σύγχρονα. Τέλος πάντων, αποφάσισα για να βγω από την αποτελμάτωση να φτιάξω κάτι απλό και γρήγορο, να τελειώνει να ανεβεί λίγο το ηθικό.

.......Μπαίνουμε μέσα λοιπόν και ξεκινάμε το κυνήγι !!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen:

Πολύ καλό, σούπερ το Lavochkin!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 31, 2009, 08:30:03 πμ »
gkontog το μοντελο σου μου αρεσει πολυ. Θα το ηθελα με λιγη ταλαιπορια επανω του ακομα, αλλα περι ορεξεως.....                Τωρα με αυτα που διαβασα για την ιστορια του σκεφτωμαι να πεταξω οτι βιβλια εχω,και απο εδω και περα παιδια, να ρωταω εσας!!!!!!!!! Τι γνωσεις ειναι αυτες? Α.. ρε στο σχολειο.... οι καλητεροι μαθητες εεε?????

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 31, 2009, 07:45:33 μμ »
gkontog το μοντελο σου μου αρεσει πολυ. Θα το ηθελα με λιγη ταλαιπορια επανω του ακομα, αλλα περι ορεξεως.....                Τωρα με αυτα που διαβασα για την ιστορια του σκεφτωμαι να πεταξω οτι βιβλια εχω,και απο εδω και περα παιδια, να ρωταω εσας!!!!!!!!! Τι γνωσεις ειναι αυτες? Α.. ρε στο σχολειο.... οι καλητεροι μαθητες εεε?????

Πες μου σε ποιο σχολείο μαθαίνουν τέτοια πράματα(ιστορία)  να πάω αύριο κιόλας να γράψω και τα δυο μου παιδιά............:( :( :(

::sorry:: ::offtopic::

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #34 στις: Απριλίου 01, 2009, 12:11:46 πμ »
...Μέχρι και την έλευση των La-5 οι γερμανοί έχαιραν τεχνολογικής υπέροχής σε μεγάλο βαθμό, με τα τα La-5 τα πράματα ισορρόπησαν και με τα La-5FN η τεχνολογική υπεροχή πέρασε στα χέρια των ρώσσων ανεπιστρεπτί.

Ακόμα και αν τα συγκρίνουμε με τα FW-190D + ισχύει το ίδιο?
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος Geokid

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αργος
  • modelclub.gr
    • virtual 335th Greek Squadron
« Απάντηση #35 στις: Απριλίου 01, 2009, 01:14:05 πμ »
Σε μερικα πραγματα οχι σε μερικα ναι. Αν και μονο με τα La-7 ειναι αμεσα συγκρησιμα ωστοσο τα FW ηταν μαχητικα μεγαλου υψους.Παρ'ολα αυτα ηταν καλυτερα σε ταχυτητα σε ολα τα υψη στην ευθεια ειτε σε ταχυτητες cruising ειτε σε ταχυτητες μαχης και φυσικα οταν δουλευαν και το μειγμα μεθανολης ..αντε γεια,ηταν καλυτερα φυσικα σε βυθιση(που στο τελος του πολεμου ηταν και ο πιο αποδοτικος ελιγμος διαφυγης απο Ρωσσικα αεροσκαφη)!Ολα αυτα σε συγκριση με τα La-5.Με τα La-7 οπως ειπε και o Γιωργος αλλαξανε τα πραγματα αρκετα αν και ψηλα ακομα τα Focke ηταν πιο γρηγορα με το πλεονεκτημα της μεθανολης.Επισης τα Focke ηταν καλυτερα σε στροφες πολλων "G" και υψηλων ταχυτητων αλλα στις χαμηλες αστα να πανε.Ακομα υπηρχε ελαχιστο πλεονεκτημα σε ρυθμο ανοδου και μονο με τη χρηση του μειγματος μεθανολης.Οσον αφορα το θεμα τεχνολογια νομιζω οτι τα Focke δεν παιζονταν(ισως μονο τα P-51 late να τα πλησιαζαν τεχνολογικα παντα) αλλα μη ξεχναμε οτι τα La ηταν ξυλινα οποτε περιορισμενης χρησης ενω ολα τα γερμανικα ακομα και τα τελευταια full metal jacket.Ελπιζω να σε καλυψα! ::salut:: :)
Me,i want what's coming to me.
The world Chico, and everything in it
,Scarface
 Hasegawa 1/48 F-14A"Jolly Rogers" 75% Hasegawa 1/48 Spitfire Vb Trop Τελος!!

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #36 στις: Απριλίου 01, 2009, 09:50:08 πμ »
Σε μερικα πραγματα οχι σε μερικα ναι. Αν και μονο με τα La-7 ειναι αμεσα συγκρησιμα ωστοσο τα FW ηταν μαχητικα μεγαλου υψους.Παρ'ολα αυτα ηταν καλυτερα σε ταχυτητα σε ολα τα υψη στην ευθεια ειτε σε ταχυτητες cruising ειτε σε ταχυτητες μαχης και φυσικα οταν δουλευαν και το μειγμα μεθανολης ..αντε γεια,ηταν καλυτερα φυσικα σε βυθιση(που στο τελος του πολεμου ηταν και ο πιο αποδοτικος ελιγμος διαφυγης απο Ρωσσικα αεροσκαφη)!Ολα αυτα σε συγκριση με τα La-5.Με τα La-7 οπως ειπε και o Γιωργος αλλαξανε τα πραγματα αρκετα αν και ψηλα ακομα τα Focke ηταν πιο γρηγορα με το πλεονεκτημα της μεθανολης.Επισης τα Focke ηταν καλυτερα σε στροφες πολλων "G" και υψηλων ταχυτητων αλλα στις χαμηλες αστα να πανε.Ακομα υπηρχε ελαχιστο πλεονεκτημα σε ρυθμο ανοδου και μονο με τη χρηση του μειγματος μεθανολης.Οσον αφορα το θεμα τεχνολογια νομιζω οτι τα Focke δεν παιζονταν(ισως μονο τα P-51 late να τα πλησιαζαν τεχνολογικα παντα) αλλα μη ξεχναμε οτι τα La ηταν ξυλινα οποτε περιορισμενης χρησης ενω ολα τα γερμανικα ακομα και τα τελευταια full metal jacket.Ελπιζω να σε καλυψα! ::salut:: :)

Απόλυτα! Thanx! ::salut::
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #37 στις: Απριλίου 01, 2009, 10:22:30 πμ »
Γιώργο, δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο παρα το ότι παρακολουθώ τα μοντέλα σου για να...αντιγράψω ό,τι μπορώ στα δικά μου! ::eusa_clap::

Αυτό που μου αρέσει στο φόρουμ είναι ότι πολλά παιδιά όταν κατασκευάζουν κάτι, δίνουν και μία ιστορική περιγραφή του. Δείχνει ότι έκαναν έρευνα σε βάθος, διάβασαν άρθρα, βιβλία, links κλπ προκειμένου να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο. Βεβαιως η ιστορία είναι...πλαστελίνη. Ο καθένας την πλάθει κατα το δοκούν. Ορισμένα πράγματα όμως ειναι αυτονόητα , όπως ότι γράφει ο Γιώργος για το La-5/7 και το Fw190. 

Spoiler (hover to show)

::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #38 στις: Απριλίου 01, 2009, 10:54:29 πμ »
Γιώργο είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε και πάλι μετά από καιρό μια αεροπορική κατασκευή από τα χεράκια σου.  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Ευχαριστούμε για την όλη παρουσίαση και ... στο επόμενο  ::icon_thumright::

Tags: