Αποστολέας Θέμα: B1B "bone"......στην 1/144  (Αναγνώστηκε 3244 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
B1B "bone"......στην 1/144
« στις: Ιανουαρίου 11, 2009, 05:30:17 μμ »
     Ελάχιστα αεροπλάνα,πολιτικά ή στρατιωτικά,που "πιάστηκαν" στα νύχια των πολιτικών κατάφεραν να εξελιχθούν πέρα από το στάδιο του πρωτοτύπου.Ένα από αυτά που κατάφεραν να γλυτώσουν είναι καί το Β1Β που σήμερα αποτελεί την ραχοκοκαλιά του στόλου στρατηγικών βομβαρδιστικών της U.S.A.F.
     Πίσω στο 1974 η ώρα της αντικατάστασης του ήδη γηρασμένου Β52 είχε ήδη φτάσει.Υπερηχητικό,με ικανότητα να βάλει κατά στόχων σε οποιοδήποτε σημείο της γης σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες καί μάλιστα με εκπληκτική ακρίβεια το Β1Β έπαιρνε το βάπτισμα του αέρος.Τετρακινητήριο,με τετραμελές πλήρωμα,με δυνατότητα χρήσης οποιουδήποτε όπλου είχε τότε στο οπλοστάσιό της η U.S.A.F. αλλά καί με τεράστιο κόστος σχεδιασμού καί παραγωγής,δεν άργησε να γίνει το "αγαπημένο θέμα" των μέσων μαζικής ενημέρωσης.Ο θόρυβος γύρω από αυτό το αεροπλάνο καταλάγιασε το 1993 όταν εμφανίστηκε ο............αντικαταστάτης του.Το Β2.
     Θα μπορούσαμε να γράψουμε σελίδες επί σελίδων γιά το αεροπλάνο αυτό,γιά τα ρεκόρ του,τις δυνατότητές του κλπ.Δεν είμαι όμως ο ειδικότερος...............
     Θα γράψω μόνο γιά το όνομά του...............Η επίσημη απόφαση ήταν να ονομαστεί το αεροπλάνο lancer (λογχοφόρος ιππότης).Ένδοξο,άκρως πολεμικό καί "πιασάρικο" όνομα.Όμως κανείς δεν το συμπάθησε (εκτός ίσως από τους..........χαρτογιακάδες του πενταγώνου) οπότε πήγε...............άψαλτο.
      Πληρώματα καί τεχνικοί είχαν ήδη αποφασίσει.B-one στα χαρτιά,αλλά στην στρατιωτική αργκό "bone" με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει..... :mrgreen:
      Ας αφήσουμε λοιπόν την ιστορία καί ας πάμε στο...............

Μοντέλο

Το μοντέλο είναι  της PANDA MODELS στην κλίμακα 1/144 (Αφιερωμένο στον φίλο μου Στέλιο LIVERPOOL  :mrgreen: ) καί αγοράστηκε προ ενός έτους από τα HANNANTS αντί του ποσού των 7 λιρών Αγγλίας.
      Το μέγεθός του είναι ανάλογο με ένα F4 στην 1/72,με χαραγμένη γράμμωση καί μάλιστα σχεδόν σωστή,ένα υποτυπώδες κόκπιτ που όμως φαίνεται ελάχιστα καί δυνατότητα να μείνουν ανοικτές οι δύο μπροστινές θύρες των διαμερισμάτων των όπλων,καθώς καί η δυνατότητα να μείνει ανοιχτή στην θέση "κάτω" η σκάλα επιβίβασης του πληρώματος στην κοιλιά της ατράκτου.Τα δύο κύρια κομμάτια της ατράκτου δίνονται πάνω-κατω,ενώ ο μηχανισμός κίνησης των πτερύγων του μοντέλου κρίθηκε "μάλλον ασταθής" κι έτσι προτίμησα να κολήσω τις πτέρυγες στην θέση "πίσω". Η εφαρμογή χωρίς να είναι κακή,δεν αποτελεί καί παράδειγμα προς μίμηση καί το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στην περιοχή της ουράς.Τα διαφανή κομμάτια είναι ελάχιστα καί ικανοποιητικά σε διάυγεια.Γιά τις χαλκομανίες...........επιφυλλάσομαι.

Η συναρμολόγηση σχεδόν ολοκληρώθηκε.Στόκος,τρίψιμο,βάψιμο των στοκαρισμένων σημείων,πάλι στόκος καί πάλι τρίψιμο.Καί μ΄αυτά τα συνηθισμένα,βαρετά των............αεροπλανάδων έφτασα εδώ............

Θυρίδες καί χώρος αποθήκευσης οπλισμού,φωλέες συστήματος προσγείωσης (αρκετά ρηχές) καί τα κύρια σκέλη (σε δύο κομμάτια το καθένα) που δείχνουν στιβαρά καί πολύ καλά γιά την κλίμακα.Συγκρίνετε το μέγεθός τους με το κουτάκι χρώματος της humbrol. 

Τέλος,έτσι γιά..........επιδόρπιο,ένας πύραυλος "cruise"  :mrgreen: ενώ στο βάθoς βλέπετε το κόκπιτ του ελικοπτέρου comanche που φτιάχνει ο Χρήστος.Θα αναφερθούμε σ΄ αυτό σε άλλο θέμα.......... ::icon_thumright::

Φυσικά...............συνεχίζεται............ΕΔΩ. :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: B1B "bone"......στην 1/144
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 11, 2009, 05:55:59 μμ »
Αυτό είναι θέμα! Νίκο αποφάσισες παραλλαγή; Εχει "φορέσει" κατά καιρούς διάφορες, μέχρι και Vietnam αν θυμάμαι καλά, να το ψάξω;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 11, 2009, 06:45:39 μμ »
Αυτό είναι θέμα! Νίκο αποφάσισες παραλλαγή; Εχει "φορέσει" κατά καιρούς διάφορες, μέχρι και Vietnam αν θυμάμαι καλά, να το ψάξω;

Αν καί έχω δεί κάμποσες,έχω σχεδόν καταλήξει στην Γκρί-πράσινο πάνω με γκρι-σκούρο γκρι κάτω,wrap around......... :roll:

To "σχεδον" το έβαλα γιά να σε αφήσω να ψάξεις................. :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 11, 2009, 07:21:54 μμ »
Εσύ μου το αφιέρωσες και εγώ για να δεις τι καλός φίλος είμαι και σκέφτομαι για σένα, όριστε μια μικρή βοήθεια που μπορείς να έχεις, για να μην χαλάσουν τα ματάκια σου και να μην κόψεις τα χεράκια σου.  ::brancard::

Λόγω κλιμακας λοιπόν τα μικρά κομμάτια του κιτ σίγουρα δεν θα τα βλέπεις καλά (είναι και η ηλικία βλέπεις  :mrgreen:) οπότε θα χρειασθείς αυτό

Το χρησιμοποιώ κι εγώ.... (λόγω ηλικίας )  ::sofos11::

Και επειδή κάποιοι θα κάνουν σχόλια για την φαλάκρα μου.... τους παραπέμπω στην υπογραφή του Jon-Jon.  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 11, 2009, 08:25:37 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 11, 2009, 09:52:06 μμ »
@ Liverpool
Μοντελο μου εσύ!! :-) :-)

Νικο καλη συνεχεια!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 11, 2009, 10:44:06 μμ »
Spoiler (hover to show)

Spoiler (hover to show)
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 11, 2009, 10:56:09 μμ »
Spoiler (hover to show)
Νίκο καλή αρχη
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 11, 2009, 10:59:57 μμ »
Ωραίος Νικόλα καλή συνέχεια.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 12, 2009, 12:02:30 πμ »
Πολύ όμορφο το design του συγκεκριμένου αεροπλάνου !! Μπράβο καλή επιλογή  ::eusa_clap::

Ωραία δουλειά και στο μοντελάκι σου μέχρι στιγμής  ::icon_thumright::

Καλή συνέχεια Νικόλα !
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 12, 2009, 07:44:35 πμ »
Καλή συνέχεια Νικόλα.Εγώ τοέχω σε 1/48 και θέλει καμιά 10 από εμάς για να πείς ότι θα φτιαχτεί λόγω μεγέθους. :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 13, 2009, 02:22:59 μμ »
Nick2 πολυ καλο το Β-1.....ελπιζω να το δούμε σύντομα βαμένο. ::icon_thumright::

Jim-eta φιλε μου... σε 1/48 πιανει ολοκληρο δωματιο το κτηνάκι τι λεμε τωρα....

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος nek

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Χανια
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 13, 2009, 02:38:17 μμ »
εχω το Ντραγκον αφτιαχτο,ειναι το ιδιο κιτ?καλη συνεχεια

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 13, 2009, 08:11:04 μμ »
εχω το Ντραγκον αφτιαχτο,ειναι το ιδιο κιτ?καλη συνεχεια

Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο..........

Όμως η γενική του εικόνα δεν θυμίζει Dragon.

Αλλά πάλι........... όλα είναι πιθανά.

Nick2 πολυ καλο το Β-1.....ελπιζω να το δούμε σύντομα βαμένο. ::icon_thumright::

Πολύ σύντομα........... :wink:

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 18, 2009, 10:02:03 πμ »
με εκπλησεις φιλε νικο που καταπιανεσαι με συγχρονο θεμα!!!!!νομιζα οτι εισαι φανατικος βππας !!!μπραβο καλη συνεχεια ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Lucas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cochem
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 18, 2009, 02:36:35 μμ »
Καλή συνεχεια φιλε

Lucas

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 05, 2009, 07:29:44 μμ »
    Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα ξανάπιασα το μοντελάκι του Β1.Παρόλο που όλον τον προηγούμενο καιρό ασχολήθηκα με το GB γιά τα θωρακισμένα οχήματα,όλο και έκανα κάποιες μικροδουλειές στο Β1.
    Δυστυχώς μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι αυτό που από το πρώτο ποστ είχα αναφέρει σχετικά με τις ''ύποπτες'' χαλκομανίες του κιτ βγήκε αληθινό.Η μία καί μόνη χαλκομανία που είχα χρησιμοποιήσει (αυτή του πίνακα οργάνων) άρχισε σιγά-σιγά να σπάει να τεμαχίζεται καί στο τέλος να ξεκολάει.
    Αφού λοιπόν είδα πως δεν μπορώ να περιμένω τίποτα από τις χαλκομανίες του κιτ,είχα δύο επιλογές.
    Ή θα αγόραζα χαλκομανίες ή θα έφταχνα κάτι........χωρίς χαλκομανίες.Λόγω οικονομικής κρίσης,αλλά καί βαρεμάρας γιά ψάξιμο,αποφάσισα να προχωρήσω στην δεύτερη λύση.
    Και σε ποιά φάση μπορούμε να βρούμε ένα αεροπλάνο χωρίς οποιαδήποτε σήματα ή προειδοποιητικά ?
    Μα σε ποιά άλλη? Στην τελευταία φάση της κατασκευής του,πριν από το βάψιμο.
    Καί αφού βρήκα δύο τέτοιες φωτογραφίες στην βιβλιοθήκη μου ξεκίνησα.

Τα χρώματα που αποφάσισα να χρησιμοποιήσω είναι το hu81 το hu103 καί μαύρο.Το μαύρο θα βαφτεί σε σημεία που καί το πραγματικό αεροπλάνο ήταν μαύρο αλλά καί σε άλλα σημεία που θα λειτουργήσει σαν pre shading (που λένε καί οι μορφωμένοι).Μετά,αφού μασκαριστούν όπου πρέπει τα μαύρα,θα βαφτεί ολόκληρο με το hu81 καί μετά σε επιλεγμένα σημεία θα βαφτούν μίξεις του hu81 με το hu103.Στο τέλος θα προστεθούν καί μερικές τελευταίες μαύρες λεπτομέρειες,wash στεγνά πινέλα κλπ.
Λεπτομέρεια..........Στην άλλη φωτογραφία που έχω,τα δύο "μουστακοειδή" πτερύγια στο ρύγχος κάτω από το κόκπιτ είναι κόκκινα.Ίσως βέβαια καί να είναι προστατευτικά καλλύματα όπως τα αντίστοιχα των εξαγωγών των κινητήρων,αλλά.........μπορεί καί όχι........

Πάμε λοιπόν γιά μασκάρισμα καί.........μαύρα............

Στις δύο πρώτες φωτογραφίες φαίνεται καί η φωτογραφία του πραγματικού αεροπλάνου όπως αυτό παρουσιάστηκε μπροστά στο κοινό,στις 20 Ιανουαρίου 1988.
  Παρά το μικρό μέγεθος του μοντέλου,την έχει την δουλίτσα του καί θέλει κι αυτό το χρόνο του γιά να ολοκληρωθεί.
  Ελπίζω να το εκτιμήσετε καί να μην το θεωρήσετε....."ξεπέτα". :wink:

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 05, 2009, 08:23:42 μμ »
Νικολα πολυ καλη ιδεα αλλα και πολυ καλη κατασκευη!!
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Περιμενω να το δω τελειωμενο!!!

Καλη συνεχεια
 ::icon_thumright::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 06, 2009, 12:32:29 πμ »
Επιτελους Νικο,επιασες και ενα θεμα τις προκοπης. ::icon_thumright:: Τις χαλκομανιες περνατες με Liquid Decal Film της Microscale και θα ειναι μια χαρα. Θα το βρεις στον Γρηγορη.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 06, 2009, 01:24:55 πμ »
Επιτέλους ασχολείσαι με κάτι που μπορεί να πιάνετε άνετα. Και κυρίως να μην φοβάσαι να μην το χάσεις σε κανένα συρτάρι, όπως το άλλο το "τεράστιο" μοντέλο που έκανες.  ::glossa::

Αντε να δούμε πως θα είναι ένα τελειωμένο μοντέλο χωρίς σήματα.  ::icon_thumright::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 06, 2009, 10:45:26 πμ »
Οχι και ξεπέτα! Εδώ μασκάρεις τρία χρώματα σε 10cm μοντέλο και θα το πεις ξεπέτα. Ασκηση νεύρων και υπομονής ίσως.

Καλή συνέχεια!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 06, 2009, 10:49:28 πμ »
... τρία χρώματα σε 10cm μοντέλο ...
Νομίζω είναι σημαντικά μεγαλύτερο ως μοντέλο. Ένα B1 είναι κτήνος σε οποιαδήποτε κλίμακα!

Tags: