Το κιτ αυτό ξεκίνησε αρχές Οκτώβρη του 2009... και αφού έφαγε 2 γέματα χρονάκια αποθηκευμένο σε κομμάτια σε 2 κουτιά
(ένα για την κεραία και ένα για τα ψιλολόγια) ήρθε η ώρα του να ολοκληρωθεί λίγο πριν την έκθεση του 2011!!!
Από το τελευταίο κατασκευαστικό update (ΙΑΝ 2010) λοιπόν και μετά έγιναν τα εξής:
Αντικαταστάθηκαν όλα τα τζάμια από λεπτή ζελατίνα μιας και αυτά της ICM είχαν πάχος πάνω από 1mm!!!
Ειδικά για τα μπροστινά τζάμια απαιτήθηκαν πολλές ώρες μετρήσεων - κοψιμάτων και dry fit για να κουμπώσουν σωστά
μιας και είναι ελαφρώς κουρμπαριστά και έχουν και ένα μικρό τζαμάκι στην άκρη υπό γωνία.
Έκλεισε η καμπίνα και ολοκληρώθηκε το εσωτερικό του καπό με την προσθήκη του ψυγείου και μερικών καλωδιώσεων.
Όλα αυτά κρύφτηκαν δυστυχώς στο σκοτάδι και ελάχιστα φαίνονται από της γρίλιες της μάσκας μιας και το εσωτερικό θάφτηκε μαύρο.
Ολοκληρώθηκε η συναρμολόγηση του σασί.
Στην συναρμολόγηση του κουβούκλιου του ραντάρ έγινε μια αποτυχημένη προσπάθεια να αναπαραστήσω τα πριτσίνια με το riveter.
Πάνω σε πολύ λεπτό φύλλο πλαστικού πέρασα το riveter και μου έδωσε από την αντίθετη πλευρά πολύ μικρά πριτσίνια.
Έντυσα όλο το κουβούκλιο και νόμιζα ότι είμαι οκ. Με ένα όμως μικρό αστάρωμα διαπίστωσα ότι τα μικροσκοπικά πριτσίνια που είχα φτιάξει
ήταν αρκετά μεγάλα τελικά για να αναπαραστήσουν τα πραγματικά στα συγκεκριμένα σημεία οπότε εφάρμοσα την αγαπημένη συνήθεια
του Alex μέχρι να τα εξαφανίσω.
Αντικατέστησα της pe σκάλες που δίνει το κιτ με άλλες φτιαγμένες από rod και φύλλο πλαστικού.
Ξαναέφτιαξα το πορτάκι τροφοδοσίας στα αριστερά της καμπίνας από φύλλο πλαστικού μιας και το είχα εξαφανίσει κατά την διαδικασία του πριτσινώματος.
Πρόσθεσα χειρολαβές στην οροφή και στην πίσω πόρτα από λεπτό χαλκόσυρμα καθώς και άλλες μικρές λεπτομέρειες βάση reference
(ελάσματα στην άκρη της πόρτας, στηρίγματα λασπωτήρων)
Πέρασα ανακλαστικά σε όλο το όχημα με την βοήθεια μικροσκοπικών δίσκων που έκοψα με τους γραναδόρους από αλουμινόφυλλο.
Κατασκεύασα από stripe πλαστικού τα υποστυλώματα του ραντάρ σε φάση αποθήκευσης καθώς και την βάση τους.
Εδώ να πω ότι αυτή η διαμόρφωση που έχω κάνει φυσικά και δεν έπαιζε στην πραγματικότητα μιας και όταν το ραντάρ ήταν σε λειτουργία
τα υποστυλώματα το στήριζαν ψηλά και δεν ήταν πάνω από την καμπίνα, όταν το όχημα ήταν σε κίνηση το ραντάρ ήταν διαλυμένο και αποθηκευμένο
και τα υποστυλώματα πάνω από την καμπίνα. ΑΛΛΑ σε μερικές φωτό από το Military Museum and Technology Park στο Kecel της Ουγγαρίας
είδα το P18 με την αντένα εκτεταμένη και δεύτερο? σετ υποστυλώματα αποθηκευμένα πάνω από την καμπίνα. Έτσι το έκανα και εγώ!!!
Το κιτ βάφτηκε σε 3 κομμάτια (σασί - καμπίνα & κουβούκλιο ραντάρ - αντένα) με χρώματα Tamiya και Air Vallejo.
Για το wash έκανα μια μίξη neutral και dark wash από την σειρά του Mig.
Η παλαίωση έγινε περισσότερο με τον αερογράφο (pre και post shading και ελάχιστο highlighting) και λιγότερο με της παραδοσιακές σκόνες
που της περιόρισα μόνο στα πέδιλα σταθεροποίησης και λίγο στους τροχούς.
2φωτο από την κατασκευή σε προχωρημένο στάδιο (μόνο αυτές αξιώθηκα να βγάλω) και η συνέχεια με το ολοκληρωμένο μοντέλο
στο Show room.