Αποστολέας Θέμα: Kübelwagen Holzgas 1/35  (Αναγνώστηκε 11776 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απ: Kübelwagen Holzgas 1/35
« Απάντηση #100 στις: Απριλίου 24, 2009, 01:48:46 πμ »
Εσύ έβαλες φωτο μετά τις 1.00 τα ξημερώματα και νόμιζες ότι θα μας πιάσεις στον ύπνο, ε ????  Αμ δε... υπάρχουν κι άλλοι που δεν τους πιάνει ο ύπνος. Πάντως μετά από αυτά που είδα θα κοιμηθώ ευτυχής που έχω γνωρίσει έναν μοντελαρά σαν κι εσένα.

Σχόλιια για την βινιέτα σου δεν θα κάνω. ʼλλωστε ο κάθε καλιτέχνης εκφράζει αυτό που έχει μέσα στο μυαλό του και αν εσένα σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα, είναι αρκετό. Όχι ότι δεν μου αρέσει και μένα βέβαια. Ο καθένας όμως ότι και να πει, θα είναι το πως θα το ήθελε να το φτιάξει ο ίδιος.

Spoiler (hover to show)
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #101 στις: Απριλίου 24, 2009, 02:03:38 πμ »
Καλά τι κάνεις τέτοια ώρα ξύπνιος...μπρος, αμέσως για ύπνο, κάθαρμα  ::glossa::

Spoiler (hover to show)

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #102 στις: Απριλίου 24, 2009, 02:36:22 πμ »
Για μια ακομα φορα μας εντυπωσιαζεις φιλε ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Συγχαρητηρια ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Ωστοσο πρεπει να συμφωνησω με τον Σταυρο για το εδαφος και κρατω μια επιφυλαξη για το χρωμα των εξαρτησεων του οδηγου.
Καποιος Γερμανολογος μπορει να μας διαφωτησει σχετικα;
Παντως η σκεψη της σκηνης μοναδικη και ολα ξεκινησαν απο ενα χαρισμα ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #103 στις: Απριλίου 24, 2009, 08:53:53 πμ »
Σταθερή αξία πλέον κύριε Φίλιππε.
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Συνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #104 στις: Απριλίου 24, 2009, 10:04:58 πμ »
Υπέροχος ως συνήθως Φίλλιπε.
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #105 στις: Απριλίου 24, 2009, 10:46:45 πμ »
ρε φίλιππα ρε φίλιππα μου έχω χάσει τα λογία μου. ::eusa_clap:: ::1st:: ::1st:: ::1st::
Η πλάκα είναι οτι παίρνεις ενα όπλο μοντέλο και το εξελίσσεις σε κινηματογραφική ταινία.
Θα ήθελα να ήξερα αν πρώτα φτιάχνεις το μοντέλο και σου έρχονται οι ιδέες της βάσης ή αν τα εχεις ολα προμελετημένα από την αρχή.
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #106 στις: Απριλίου 24, 2009, 10:55:18 πμ »
Και είσαι και φανταστικός φωτογράφος μέσα σε όλα τα άλλα...

Εγώ πάντως κόλλησα με τις φιγούρες και τη φυσικότατη και χαλαρή στάση που έχουν. Αψογες! Κοινότυπο αλλά θα το πω, Φίλιππε εκ νέου συγχαρητήρια!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #107 στις: Απριλίου 24, 2009, 11:09:47 πμ »
ʼπλα θα επαναλάβω τα παρακάτω  ::arrowdown:: ::arrowdown:: ::arrowdown:: ::arrowdown::
Φίλιππα για άλλη μια φορά μας δείχνεις ότι ο μοντελισμός είναι μια πολύ σοβαρή τέχνη τελικά.  ::salut:: ::salut::
Υποβάλω τα σέβη μου. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος anivasgr

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #108 στις: Απριλίου 24, 2009, 11:16:33 πμ »
Καταπληκτική δουλειά και φοβερά χρώματα.  ::icon_thumright::
Μια ερώτηση γιατί θα σκάσω , αυτό το βαρελάκι πως το έφτιαξες ΄????  :evil:

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #109 στις: Απριλίου 24, 2009, 11:25:18 πμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #110 στις: Απριλίου 24, 2009, 11:46:53 πμ »
άλλη μια ωραία υλοποιημένη ιδέα  ::icon_thumright::

το έδαφος - το καφέ μέρος - θα μπορούσε με σκόνες να αποκτήσει διαφορετικές αποχρώσεις  :roll: :roll: :roll:

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #111 στις: Απριλίου 24, 2009, 11:53:33 πμ »
Πολυ ωραιο Φιλιππε!
 ::eusa_clap::

υ.γ

προσπαθισε δεν ξερω και εγω να σου πω βασικα κατι με το zoom/εστειαση σου γιατι εκτος απο ενα κομματι εκει που εστειαζει το υπολοιπο ειναι τελειως θολο και χανεις πραγματα απο την φωτογραφια.
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #112 στις: Απριλίου 24, 2009, 01:02:58 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια αλλά και για τα καλά σας λόγια.  ::icon_thumright::
Θα προσπαθήσω να δώσω κάποιες απαντήσεις.
 ::arrowred:: Σταύρο & Περικλή & Πέτρο, για το έδαφος; Η σκηνή αναπαριστά ένα μικρό κομμάτι μιας "μάντρας" με καυσόξυλα. Θεώρησα λοιπόν ότι είναι ένα μέρος με μεγάλη κίνηση που έχει πατηθεί άπειρες φορές από διάφορα οχήματα. Πιστεύω ότι αν μη τι άλλο θα έχει τσουγκρανιστεί και καθαριστεί από διάφορες πέτρες - χόρτα κλπ ώστε να είναι βατό για τα οχήματα που πηγαινοέρχονται... :roll: Όσο για τις αποχρώσεις του εδάφους, ίισως δεν φαίνεται και καλά, αλλά έχει τρεις... :lol:
 ::arrowred:: Περικλή, το χρώμα των εξαρτήσεων του οδηγού μου  υποδείχτηκε, μετά από ερώτησή μου, από τον "Γερμανολόγο" Πέτρο.

Η πλάκα είναι οτι παίρνεις ενα όπλο μοντέλο και το εξελίσσεις σε κινηματογραφική ταινία.
Θα ήθελα να ήξερα αν πρώτα φτιάχνεις το μοντέλο και σου έρχονται οι ιδέες της βάσης ή αν τα εχεις ολα προμελετημένα από την αρχή.

Συνήθως, Γιάννη-Γιάννη, τίποτα δεν είναι προμελετημένο...βλέποντας και κάνοντας...αρχίζω το μοντέλο και μου έρχονται διάφορες ιδέες καθ΄οδόν.  :wink:
(Βέβαια σε μελλοντική κατασκευή με το swimmwagen έχω ήδη την εικόνα της βάσης στο μυαλό μου - είναι εξαίρεση όμως...)

Μια ερώτηση γιατί θα σκάσω , αυτό το βαρελάκι πως το έφτιαξες ΄????  :evil:

Χμμμμ!!! δεν το έφτιαξα εγώ... δες εδώ http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,11500.msg236757.html#msg236757

Spoiler (hover to show)

...εγώ πάντως τα σακιά τα έχω γεμίσει κάρβουνα - όχι πατάτες -  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

υ.γ

προσπαθισε δεν ξερω και εγω να σου πω βασικα κατι με το zoom/εστειαση σου γιατι εκτος απο ενα κομματι εκει που εστειαζει το υπολοιπο ειναι τελειως θολο και χανεις πραγματα απο την φωτογραφια.

Οι φωτό έχουν τραβηχτεί με ρύθμιση macro, η οποία δίνει πολύ μικρό βάθος πεδίου, εξ ου και η θολούρα. Για να αυξήσω το βάθος πεδίου πρέπε να αυξηθεί η ένταση του φωτισμού....αλλά υποτίθεται ότι ακόμα περιμένω από Βορρά ένα σετ "στουντιάκι"... ακούει ο " ???"  :mrgreen:

Και πάλι σας ευχαριστώ και καλά μοντέλα σε όλους μας  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #113 στις: Απριλίου 24, 2009, 02:08:39 μμ »
Φίλιππε
για τη φωτογράφηση θα σου πρότεινα τα παρακάτω - εμπειρικά, όχι από ιδιαίτερη γνώση- μέχρι να αποκτήσεις photo booth και ιδανικό φωτισμό

σε κλειστό χώρο, με φως ημέρας, χωρίς φώτα
βράδυ με μόνο το φωτιστικό οροφής που διαχέει το φως
1.προτεραιότητα διαφράγματος - το f στο μεγαλύτερο νούμερο = μικρό διάφραγμα για να έχεις μεγάλο βάθος πεδίου
2.επιλογή φλάς
3.AV compensation αρνητικό- δοκιμάζεις τα νούμερα
4.White balance στην επιλογή kelvin=θερμοκρασία χρώματος - δοκιμάζεις διάφορες επιλογές
δεν ξέρω το φακό σου, αλλά υποθέτω ότι θα εστιάζει στα 10-20 εκ απόσταση

αν περισσεύει - επειδή τραβάς από σχετικά μακριά - φόντο εκτός  διοράματος, κάνεις crop τη φωτο σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας για να μείνει μόνο αυτό που θέλεις

αν βγεί υποφωτισμένη που το επιδιώκουμε για να μη "χαλάσει" τα χρώματα το φλάς - οι υπερφωτισμένες δεν διορθώνονται - κανένα πρόβλημα , στο ίδιο πρόγραμμα ρυθμίζεις φωτεινότητα και κόντραστ

ΥΓ και στο photobucket με edit, μπορείς να κάνεις τα παραπάνω σε σχέση με την επεξεργασία

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #114 στις: Απριλίου 24, 2009, 02:29:19 μμ »
Μπράβο Φίλιππε!
Πολύ ωραίο σύνολο!!!

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #115 στις: Απριλίου 24, 2009, 08:34:23 μμ »
  Κ Α Λ Λ Ι Τ Ε Χ Ν Η Σ 

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #116 στις: Απριλίου 24, 2009, 08:41:22 μμ »
Ωραιότατος.. Απλός και περιεκτικός..

Συγχαρητήρια Φίλε του Ιππου  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #117 στις: Απριλίου 24, 2009, 08:58:34 μμ »
Χθες είχα την τύχη να το δω και από κοντά και αυτό που μπορώ να πω άνετα είναι, πως είναι τουλάχιστον δέκα φορές καλύτερο απ΄ότι φαίνεται στις φωτογραφίες. Για ακόμα μια φορά, μπράβο καλλιτέχνη μου  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #118 στις: Απριλίου 25, 2009, 11:44:31 μμ »
.... η γνωστή πλέον ποιότητα Φίλιππου . Σταθερή αξία !!!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Μου άρεσαν πάρα πολύ οι στάσεις που έχουν οι δύο τύποι  ::icon_thumright::
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #119 στις: Απριλίου 26, 2009, 12:23:25 πμ »
Οι φιγούρες είναι πλαστικές, τα τσουβάλια υφασμάτινα, η ξυλεία ξύλινη 
αυτο τα λεει ολα,περισσοτερα λενε τα εξωγκοματα στα σακια και εγω τιποτα
τι να σου πω αλλωστε μια φωτογραφια χιλιες λεξεις ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #120 στις: Απριλίου 26, 2009, 10:38:44 μμ »
Φίλιππε καταπληκτικό  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Το photobooth "έρχεται" σε μια 'βδομάδα οπότε στείλε μου με p.m. την διεύθυνση σου να σου το στείλω αμέσως  :wink: :wink:  Σχετικά με τους φακούς και το photobooth κτλ......Φακούς macro χρησιμοποιούμε κυρίως για φωτογραφήσεις macro δλδ λεπτομέρειες - πολύ μικρά αντικείμενα  απο απόσταση ελάχιστων εκατοστών, για φωτογραφήσεις "κανονικών μεγεθών" π.χ. ολόκληρο κιτ ή ενα διόραμα δεν είναι απαραίτητος ο macro  :wink: :wink:
Στην φωτογράφηση υπάρχουν 2 πολύ σημαντικά στοιχεία (και άλλα βέβαια αλλά τα κύρια είναι 2), η ταχύτητα (απο Bulb μέχρι 1/4000 ή και παραπάνω) και το διάφραγμα που συμβολίζεται με f
1ον με τον ορο ταχύτητα εννοούμε πόση ώρα μένει ανοιχτό το διάφραγμα και "εισάγεται" φώς - εικόνα στον αισθητήρα (παλιά φίλμ)....οι ταχύτητες έχουν ως εξής (απο αργές προς γρήγορες) Bulb - 30'' - 25'' - κτλ κτλ - 1/50 - 1/200 - 1/500 κτλ κτλ - 1/4000 Οσο πιο αργή ταχύτητα τόσο περισσότερο φώς άρα πιο φωτεινή αλλά περίσσότερες πιθανότητες κουνήματος (φλουταρισμένη) άρα χρήση τρίποδα, οσο πιο γρήγορη ταχύτητα τοσο λιγότερο φως άρα σκοτεινή.
2ον με τον ορο f δλδ διάφραγμα και πάλι εννοούμε το πόσο φώς "μπαίνει" αλλά τώρα κλείνοντας ή ανοίγοντας την "κουρτίνα" του φακού δλδ σκοτεινιάζοντας ή φωτίζοντας τον φακό. Το f ξεκινά απο 1 - 1,2 - κτλ κτλ 3,5 - 4 - 4,5 - κτλ κτλ - 8,5 αυτές η τιμές είναι συνήθως "επάνω" στον φακό γιατί μετά το 8 είναι θεοσκότεινοι. Ομως οι μηχανές (σώμα) μπορούν να "φθάσουν" το f του φακού μέχρι και 45 ή 50  :!: :!: :!: :!: Τώρα μεγαλώνοντας το f σκοτεινιάζει ο φακός αλλά μεγαλώνει και το λεγόμενο βάθος πεδίου.
 Βαθος Πεδίου σημαίνει πού πρπ εστιάζει και αποτυπώνει καθαρά (νεταρισμένα) ο φακός.....αυτό που λέμε δλδ οτι το θέμα είναι ok καθαρά αποτυπωμένο αλλά ο φόντος είναι φλουταρισμένος (θολός δλδ). Μεγάλο f = περισσότερο θέμα + φόντο αποτυπωμένο καθαρά...βέβαια ΜΗΝ οδηγηθούμε στο λάθος συμπέρασμα οτι οκ f45 π.χ. και ολα ok καθαρά  :!: :!: :!: :!: Κινδυνεύουμε να αποτυπώσουμε τον φόντο καθαρό και το θέμα φλουταρισμένο  :!: :!: :!: :!:
 Μα πώς θα ρυθμίσουμε ΟΛΑ αυτά  :?: :?: :?: Ενας απλός τρόπος  :wink: :wink: Βάζουμε το θέμα που θέλουμε να φωτογραφίσουμε, στήνουμε τον τρίποδα μας, κάνουμε zoom ή οχι με τον φακό και "καδράρουμε" τί θέλουμε να φωτογραφίσουμε. Βάζουμε πρόγραμμα όπου ρυθμίζουμε ΜΟΝΟ το f  :!: :!: :!:  Βάζουμε ενα f π.χ. 8 και πατάμε μέχρι την μέση το κουμπί που βγάζουμε την φώτο....η μηχανή νετάρει μόνη της και ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα (πολλές φορές λάθος λόγο φωτισμού) κρατάμε πατημένο το κουμπί (για να γίνουν αυτές οι ρυθμίσεις μόνες τους) και τελικά πατάμε ολοκληρο το κουμπί....ΠΡΟΣΟΧΗ μπορεί να έχει ρυθμιστεί αργή ταχύτητα και το διάφραγμα να αργήσει να κλείσει οπότε ΑΦΗΝΟΥΜΕ την μηχανή να βγλάλει την φώτο. Βλέπουμε τί καναμε....Μεγαλώνοντας το f αυξάνουμε το πεδίο όσο θέλουμε μέχρι να φθάσουμε στην μέγιστη αποτύπωση (η οποία είναι ΑΜΕΣΑ εξαρτόμενη ΚΑΙ απο την απόσταση που φωτογραφίζουμε). Ας πούμε οτι φθάσαμε την μέγιστη με f32 απο κει και πέρα δλδ πάνω απο f32 πλέον θολώνει το θέμα και "πιάνουμε" μόνο φόντο....

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #121 στις: Απριλίου 27, 2009, 09:18:37 μμ »
για αλλη μια φορα μας δειχνει ο φιλιππας το επιπεδο του και το μερακι που διαθετει,εδω αρμοζει το βλεπε χαζευε και σωπαινε!!!!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #122 στις: Απριλίου 28, 2009, 09:49:40 μμ »
Πάρα πολύ ωραία η... σόμπα Φίλιππε! :mrgreen:
Για άλλη μια φορά μπράβο! ::icon_thumright::

Να ζητήσω λιγάκι σκόνισμα στα χαμηλά των τροχοφόρων? :oops:
Προλαβαίνεις μέχρι την έκθεση! ::glossa::

Tags: