Αποστολέας Θέμα: Νέες φωτογραφίες από το πρώτο μου διόραμα  (Αναγνώστηκε 2216 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kwstas70

• ΠΑ.ΣΥ.ΦΙ.ΜΟΝ
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/144
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • pasyfimon@yahoo.gr
Νέες φωτογραφίες από το πρώτο μου διόραμα
« στις: Μαρτίου 21, 2009, 01:49:36 πμ »

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
Απ: Νεες φωτογραφειες απο το πρωτο μου διοραμα
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 21, 2009, 02:31:47 πμ »
Μου αρεσει παρα πολυ. Ωραια ιδεα με Ελληνικο θεμα τα σπιτια ειναι φανταστικα η ξερολιθια ακομη καλυτερη (πετρα πετρα το εφτιαξες?) και το στησιμο επισης
προσπαθησε να φωτογραφιζεις σε φως ημερας γιατι ο οικιακος φωτισμος κιτρινιζει και το φλας δημιουργει σκιες
Τωρα το πρασινο στις γερμανικες στολες δεν ξερω αν φταιει η φοτο αλλα μου φαινεται πολυ εντονο επισης στα σπιτια βλεπω μια γαλαζωπη αποχρωση αν οντως υπαρχει κανε τις εσοχες
μπεζ καφετι γιατι το συνδετικο υλικο στις πετρες ηταν χωμα με αχυρο η μαλλι κατσικας προσθεσε και λιγα τρεξιματα απο τα νερα των κεραμιδιων αντε και καμια καμιναδα
στα κεραμιδια δημιουργησε διαφορετικους τονους (μερικα κεραμιδια πιο σκουρα αλλα πιο κοκκινωπα αλλα πιο κιτρινα κλπ) και βαλε λιγο μουχλα τρεξιματα και χορταρακια που φυτρωνουν στο χωμα των κεραμιδιων
Αν θελεις γραψε δυο λογια για τον τροπο κατασκευης κυριως των τοιχων
Μπραβο

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
Απ: Νεες φωτογραφειες απο το πρωτο μου διοραμα
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 21, 2009, 11:35:43 πμ »
Μου αρεσει παρα πολυ. Ωραια ιδεα με Ελληνικο θεμα τα σπιτια ειναι φανταστικα η ξερολιθια ακομη καλυτερη (πετρα πετρα το εφτιαξες?) και το στησιμο επισης
προσπαθησε να φωτογραφιζεις σε φως ημερας γιατι ο οικιακος φωτισμος κιτρινιζει και το φλας δημιουργει σκιες
Τωρα το πρασινο στις γερμανικες στολες δεν ξερω αν φταιει η φοτο αλλα μου φαινεται πολυ εντονο επισης στα σπιτια βλεπω μια γαλαζωπη αποχρωση αν οντως υπαρχει κανε τις εσοχες
μπεζ καφετι γιατι το συνδετικο υλικο στις πετρες ηταν χωμα με αχυρο η μαλλι κατσικας προσθεσε και λιγα τρεξιματα απο τα νερα των κεραμιδιων αντε και καμια καμιναδα
στα κεραμιδια δημιουργησε διαφορετικους τονους (μερικα κεραμιδια πιο σκουρα αλλα πιο κοκκινωπα αλλα πιο κιτρινα κλπ) και βαλε λιγο μουχλα τρεξιματα και χορταρακια που φυτρωνουν στο χωμα των κεραμιδιων
Αν θελεις γραψε δυο λογια για τον τροπο κατασκευης κυριως των τοιχων
Μπραβο

Ενταξει για τους τοιχους τα ειδα σε αλλο post καθως και για τη φωτογραφηση επισης οτι ειναι το πρωτο σου και παλι μπραβο

Αποσυνδεδεμένος kwstas70

• ΠΑ.ΣΥ.ΦΙ.ΜΟΝ
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/144
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • pasyfimon@yahoo.gr
Απ: Νέες φωτογραφίες από το πρώτο μου διόραμα
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 22, 2009, 09:08:35 μμ »
Φιλε DIM57 ηφωτογραφηση εγινε στο σπιτι και οι γνωσεις μου στη φωτογραφια δεν ειναι οτι το καλυτερο. Οσο για το πρασινο στις στολες εχεις δικιο, αν μπορεις πες μου καποιον κωδικο χρωματος και εταιρια.Τωρα για τους τοιχους σκεφτηκα να πειραματηστω. Ετσι πηρα φελιζολ και κολλησα ταπετραδακια με ατλακολ. Μετα με μια συριγγα και αραιωμενη(σχεδον νερο) ατλακολ την κατευθηνα αναμεσα στα πετραδακια(καλυψε τους αρμους γλυστρωντας  αναμεσα τελεια).Κατοπην εριξα αφου ειχε τραβηξει λιγο η κολλα, φυσικο ψιλο σχεδον σκονη χωμα.Αφου περασε λιγη ωρα με ενα μαλακο πλατυ πινελο σκουπησα το χωμα απο την επιφανεια και εκει που ειχε κολλα κρατησε μεσα το χωμα κανοντας ετσι τους αρμους.Λιγη σκονη αγιογραφιας επιλεκτικα και ετοιμο. Για τα κεραμιδια το βλεπω και γω αλλα ειπαμε  :oops: 'το πρωτο'. Τελος σε ευχαριστω για τις συμβουλες σου. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
Απ: Νέες φωτογραφίες από το πρώτο μου διόραμα
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 23, 2009, 01:34:33 πμ »
Το πρασινο για γερμανικες στολες ειναι το field gray tamiya ακρυλικο η το nο 111 humbrol(αν θυμαμαι καλα) προτιμησε αν θελεις το ακρυλικο επειδη θα βαφεις μικρες επιφανειες και θα αργησει να τελειωσει και τα ακρυλικα δεν ξεραινονται σχεδον ποτε .

Tags: