Αποστολέας Θέμα: Καταστροφη χαλκομανιων απο βερνικι Humbrol  (Αναγνώστηκε 1831 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος makisstam

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: αθηνα
Καταστροφη χαλκομανιων απο βερνικι Humbrol
« στις: Μαρτίου 15, 2009, 10:23:48 μμ »
καλησπέρα,
εφτιαξα ενα mig 3 ,το εβαψα λευκο με ακρυλικα , πέρασα βερνικι humbrol gloss (το ετοιμο σπρευ) , εβαλα σήματα , τα περασα με βελτιωτικό micro sol, στεγνωσε και μετά περαστηκε ξανά το παραπάνω βερνίκι. ΚΟΛΑΣΗ ... οι χαλκομανίες ζάρωσαν και δεν επανήλθαν ΠΟΤΕ !!! Τι συνέβη ??? καμία ιδέα ...
ειμαι καινούργιος στο ..άθλημα αλλά ακολουθώ τις οδηγίες πιστά
ευχαριστώ μακης

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Απ: Καταστροφη χαλκομανιων απο βερνικι Humbrol
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 16, 2009, 09:38:05 πμ »
Καλημέρα φίλε μου... Είχαν προλάβει να στεγνώσουν οι χαλκομανίες, και τα βερνίκια, πριν το τελευταίο?

Αποσυνδεδεμένος Ανάγνος

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 16, 2009, 01:48:19 μμ »
Φίλε μου γεια σου και από μένα,
  με τα εν λόγω σπρέι την έχω πατήσει και εγώ 2 φορές με την διαφορά ότι δεν μου χάλασε τις χαλκομανίες αλλά μου σήκωσε το χρώμα.
Την πρώτη φορά είχα βάψει με enamel αλλά δεν είχα ασταρώσει καθόλου και υπέθεσα ότι έφταιγε αυτό. Την δεύτερη φορά που ήμουν πιο ψυλλιασμένος είχα ασταρώσει και ήμουν και πιο συντηρητικός στη χρήση του σπρέι αυτού αλλά πάλι μου σήκωσε το χρώμα . Επίσης την πρώτη φορά μου θάμπωσε και την καλύπτρα. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό αλλά το αναφέρω και γω ως παθών. Κάτι ανάλογο μου έχει συμβεί και με ακρυλικό αστάρι σε σπρέι της ίδιας εταιρείας που ενώ στην αρχή είχα ασταρώσει με εναμελ για δεύτερο χέρι περνάω primer humbrol spay και μου σήκωσε το εναμελ. Τότε ένας φίλος εδώ στο φόρουμ μου είχε πει ότι μπορεί να γράφει ότι είναι ακρυλικό primer αλλά στην ουσία είναι νίτρου και γιαυτό έχει αυτή την συμπεριφορά. Μπορεί να συμβαίνει το ίδιο και με το βερνίκι.

Αποσυνδεδεμένος makisstam

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: αθηνα
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 16, 2009, 10:35:13 μμ »
ευχαριστω για τις απαντήσεις ,
θεωρω οτι το πρωτο βερνικι είχε σιγουρα στεγνώσει. Οσο για τις χαλκομανίες κάποιες σίγουρα είχαν σίγουρα στεγνώσει γιατί τις τοποθέτησα σταδιακά (εντός 3 ημερών) . Το τελικό βερνίκι δυστυχώς κατέστρεψε ολες τις χαλκομανίες και οχι τις τελευταίες. Οσο για το αν είναι ακρυλικό παρόλο που λέει οτι είναι για ακρυλικά χρώματα , ή μυρωδιά του ίσως να δείχνει κάποια άλλη βάση.....

Αποσυνδεδεμένος Dimag

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη-Σύρος
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 07, 2009, 01:24:07 πμ »
Γειά σας και από μένα. Την πάτησα και εγώ με το συγκεκριμένο βερνίκι, αλλα ευτυχώς το δοκίμασα σε ενα πλαστικό κομμάτι πλαισίου που ειχα ασταρώσει και έπειτα βάψει με enamel (σμάλτου) χρώμα δοκιμαστικά. Σήκωσε αμέσως το enamel. Και ψάχνοντας τα "ψιλά γράμματα" στο μπουκάλι του spray, διαπίστωσα οτι γράφει κάπου με έντονα γράμματα στο τέλος το εξής: Not for overcoating enamel paint, κάτι που δυστυχώς δεν είχα προσέξει όταν το αγόραζα και ούτε με ενημέρωσε ο πωλητής σχετικά, προφανώς γιατί ούτε και εκείνος το ήξερε όταν του το έδειξα αργότερα. Ίσως κάτι τέτοιο ισχύει και για τις χαλκομανίες, περιέχει υλικό που τις καταστρέφει.

Αποσυνδεδεμένος Speedst3r

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιάννης
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 15, 2009, 01:25:21 πμ »
Ισχύει κάτι ανάλογο και για τα βερνίκια της Revell τα enamel κωδ. 1 και 2?Από οτι κατάλαβα μιλάτε για κάποιο σπρέι εσείς αλλά με ψιλιάσατε άσχημα...

Never ride faster than your angel is able to fly...

Tags: