Αποστολέας Θέμα: Πιο ΚΑΘΙΣΜΑ φορούσαν τελικα τα Ελληνικα F-104 ????  (Αναγνώστηκε 1774 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
Πιο ΚΑΘΙΣΜΑ φορούσαν τελικα τα Ελληνικα F-104 ????
« στις: Μαρτίου 09, 2009, 06:55:15 μμ »
Ρωταω εδω για να μην ανοιξω άσκοπα νεο θεμα...Πιο ΚΑΘΙΣΜΑ φορούσαν τελικα τα ελληνικα 104???το C-2,GQ-7(A) ή φορέθηκαν και τα δυο?οι φωτο εποχης δεν βοηθησαν αρκετα και επειδη ξεκιναω το θεμα σημερα στην 1/32 δεν θα ηθελα να καποιο λαθος...ευχαριστω εκ των προτέρων ::salut::...

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 09, 2009, 07:17:53 μμ »
Ρωταω εδω για να μην ανοιξω άσκοπα νεο θεμα...Πιο ΚΑΘΙΣΜΑ φορούσαν τελικα τα ελληνικα 104???το C-2,GQ-7(A) ή φορέθηκαν και τα δυο?οι φωτο εποχης δεν βοηθησαν αρκετα και επειδη ξεκιναω το θεμα σημερα στην 1/32 δεν θα ηθελα να καποιο λαθος...ευχαριστω εκ των προτέρων ::salut::...
Φόρεσαν και τα 2 καθίσματα φίλε μου, στην αρχή τα C-2 και μετά τα άλλα. Επειδή αυτό τον καιρό έχω ξεκινήσει ένα -104 αν χρειαστείς κάτι στείλε πμ, έχω τα πάντα (ελπίζω :mrgreen: ) από ελληνικά -104...
 ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 09, 2009, 07:31:44 μμ »
Ευχαριστώ πολυ Σμηναρχε! ::icon_thumright:: Κατι τετοιο φαντάστηκα καθως  το κιτ της revell για τον Ολυμπο δινει το C-2 ενω στις φωτο που εχω φαινεται το GQ-7...Οτι χρειαστώ θα σε ...ενοχλήσω! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος aetosjm

• Member of Air Britan Scale 1/48
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αετός Μεσσηνίας
Απ: Πιο ΚΑΘΙΣΜΑ φορούσαν τελικα τα Ελληνικα F-104 ????
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 16, 2009, 08:02:22 μμ »
Αν και λίγο καθυστερημένα θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:

1. Τα F/TF-104G της αρχικής παραλαβής από την γραμμή της Canadair to 1964 φορούσαν το C2 κατασκευής Canadair εν συνεχεία μεταξύ 1966 -1968 η Π.Α. ακολούθησε την πρακτική των Γερμανών και αντικατέστησε τα καθίσματα σε όλα Α/φη με το MB Mk.GQ7A και το οποίο έφεραν έκτοτε μέχρι το τέλος της καριέρας τους το 1993.

2. Τα δέκα F-104G πού παρελήφθησαν το 1982 από την Ολλανδία φορούσαν και αυτά το C2 το οποίο είχε κάποιες μικρές διαφορές από τα καναδικής κατασκευής και έμεινε σε χρήση μέχρι το τέλος.

3. Όλα τα υπόλοιπα F/RF/TF-104G που παραλήφθηκαν κατά καιρούς έφεραν το κάθισμα της ΜΒ.

4. Όσον αφορά το κάθισμα ΜΒ για τα F-104G το μοντέλο είναι Q7A όπως π.χ. F-4E είναι Η7Α. Το G που προηγείται αναφέρεται στη χώρα που το χρησιμοποιεί δηλαδή Mk.GQ7A για την Γερμανία Mk.ΙQ7A για την Ιταλία. Τα Ελληνικά ήταν Mk.GQ7A καθώς προέρχονταν από την Γερμανία.

5. Τέλος από τις Ευρωπαϊκές χώρες χρήστες του F-104G πιστές στο C2 μέχρι το τέλος ήταν οι Βέλγιο, Ολλανδία, Δανία και Νορβηγία. Ενώ σε αντικατάσταση με το MB Mk Q7A Προχώρησαν οι Γερμανία, Ιταλία Ελλάδα, Τουρκία (αν και εδώ έχουμε μικτό στόλο λόγω παραλαβής α-φων από όλες σχεδόν της ανωτέρω χώρες) , Ισπανία.

Ελπίζω με αυτά να διευκρινίζεται το θέμα των καθισμάτων των F-104G. ::iconairforce::

Αποσυνδεδεμένος Markpa

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Norwich
    • Shuttleworth
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 16, 2009, 08:11:35 μμ »
Σε συνέχεια των λεγομένων του Γιάννη (aetosJM) να πώ οτι, αν δεν κανω λάθος, υπήρχε και διαφορά στις παροχές οξυγόνου-αέρα σε καθίσματα της canader και της βόρειας ευρώπης. Έχω δίκιο Γιάννη;
PER ARDUA AD ASTRA

Αποσυνδεδεμένος aetosjm

• Member of Air Britan Scale 1/48
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αετός Μεσσηνίας
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 16, 2009, 08:48:18 μμ »
Καλέ μου φίλε markpa τι ευχάριστη έκπληξη, ασφαλώς και έχεις δίκιο απλά δεν θέλησα να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες.
Αν όμως κάποιος-κάποιοι ενδιαφέρονται μπορούμε να το συζητήσουμε περεταίρω.
Και τέλος πάντων βρες λίγο χρόνο και για μένα ξέρεις τι θέλω.

AetosJM  ::iconairforce::

Tags: f-104