Καλημέρα Θέμη και καλώς ήρθες!

Κατα τη γνώμη μου δέν έχει νόημα να ψάχνεις για βερνίκι που δέν κιτρινίζει, άν δέν αλλάξεις το άσπρο που χρησιμοποιείς! Το 22 της Humbrol είναι όπως λές "κίτρινο" απο μόνο του και με τον καιρό χειροτερεύει - άν ασχολείσαι όπως λές 18 χρόνια, θα το έχεις παρατηρήσει! Το μόνο enamel που δοκίμασα και δέν έχω παρατηρήσει να κιτρινίζει, είναι το 130 της Humbrol (σατινέ)... Καλύτερα πάντως δοκίμασε ακρυλικά - προσωπικά χρησιμοποιώ το λευκό της Xtracrylix.
Για βερνίκι έχω ακούσει καλά λόγια για το metalizer sealer της Modelmaster αλλα δέν το έχω δοκιμασει ακόμα... Το μάτ βερνίκι της Heller είναι όντως το καλύτερο που έχω δοκιμάσει, αλλά το γυαλιστερό δέν το έχω! Το future δίνει πολύ ωραίο αποτέλεσμα (και δέν κιτρινίζει) - απλή παρκετίνη δέν τη προτείνω, αφενός γιατί δέν είναι και τόσο γυαλιστερή, αφετέρου γιατί κιτρινίζει - παρατήρησε τα ξεραμένα υπολείματα στο καπάκι...
Μια λύση ακόμα είναι το ακρυλικό βερνικι αυτοκινήτου... είναι καθρέφτης, δέν κιτρινίζει, δέχεται τρίψιμο και γυάλισμα αφού στεγνώσει, αλλά "επιτίθεται" πολύ στο πλαστικό...
Το γυαλιστικό που λές για τα πιάτα, είχα σκεφτεί και εγώ να το δοκιμάσω παντως! Αλλά δέν κάνω και πολλά "γυαλιστερά" θέματα οπότε δέν μου δόθηκε ακόμα η ευκαιρία...

Υ.Γ. Βάλε και καμιά φωτογραφία να χαζέψουμε!