Αποστολέας Θέμα: Αγορα απο Luckymodel  (Αναγνώστηκε 13420 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rgiann

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • modelclub.gr
Απ: Αγορα απο Luckymodel
« Απάντηση #100 στις: Νοεμβρίου 04, 2014, 06:43:36 μμ »
Φίλε το ίδιο και εγώ έπαθα πρόσφατα απο luckymodel. Δυο δέματα με 7-11 μέρες εργάσιμες για παραλαβή, το ένα έκανε ένα μήνα το άλλο έκανε παραπάνω.
Και όχι μόνο το luckymodel, ολες οι παραγκελίες που έκανα τελευταία(απο ʼνοιξη και μετά) απο Κίνα ή Χονκ Κονγκ υπερβολικά μεγάλος χρόνος παραλαβής, πάντα έρχονταν απο γερμανια, ελβετία ακόμα και αγγλία, επίσης το trucking number κολλημένο σε κάποια ημερομηνία στη Σιγκαπούρη. Προσωπικά το luckymodel δε το θεωρώ της αρεσκείας μου, γιατί είναι και πιο ακριβό απο το hobbyeasy και λόγω των τελευταίων καθυστερύσεων.

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #101 στις: Νοεμβρίου 04, 2014, 06:48:03 μμ »
Πάλι καλά, ευτυχώς δεν τα βιάζομαι, είναι το επόμενο πρότζεκτ! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #102 στις: Νοεμβρίου 04, 2014, 06:53:18 μμ »
Ούτε τώρα, εξάλλου έχει κατάληξη -DE, οπότε κάτι με Γερμανία παίζει. Δε με ανησυχεί τόσο το ότι δεν έφτασε, αλλά το ότι δεν μπορώ να το εντοπίσω.
Το ότι δεν υπάρχει άλλη πληροφόρηση μετά τη Σιγκαπούρη σημαίνει ότι είναι in-transit. Δεν έχει σκαναριστεί κάπου αλλού.
Και η εκτιμώμενη παράδοση είναι ακριβώς αυτό... Εκτιμώμενη... Προσωπικά μου ήρθε δέμα από Ιαπωνία με εκτιμώμενη 8/1 στις..... 28/1, 20 μέρες μετά!
Αφού είχα αρχίσει ήδη επικοινωνία με το μαγαζί για τα περαιτέρω.  Στο τσακ δεν είχα κάνει αναφορά για claim γιατί ψυλλιάστηκα τα ΕΛΤΑ.  Το δέμα είχε φτάσει το Ελ.Βελ. από τις 7/1 αλλά η εγγραφή φάνηκε στις 28 που το παρέλαβα!

Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος dkakos

• Δημήτρης Κακογιαννάκος, Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
  • Quod in Vita Agimus, In Aeternum Resonat!
    • SWAT sig
« Απάντηση #103 στις: Νοεμβρίου 04, 2014, 07:49:48 μμ »
Μητσάκο, καλησπέρα!

Μήν αγχώνεσαι για tracking. Είναι αρκετές η φορές που "κολλάει" και όλως περιέργως, στην Σιγκαπούρη  ::dontknow::
Αποστολές απο ΗΚ, οι χρόνοι αποστολής (εννοώ απο το "Receive Item From Customer" μέχρι "ʼΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ") παίζουν τρελά.
Οι λόγοι είναι αρκετοί. ΠΧ τοπικές γιορτές και πανηγύρια, τοπικές γιορτές και πανηγύρια σε άλλες χώρες που κάνω όμως παραγγελίες απο ΗΚ (απο δώ και πέρα, λόγω Χριστουγέννων, οι χρόνοι θα αυξηθούν) κ.α

Για το -DE: δεν έχει σχέση με την Γερμανία ή με άλλη χώρα. Πρόσφατα σε αγορά μου απο το ebay, ήρθε δεματάκι απο Κίνα με κατάληξη -SE (Σουηδία).
Η εξήγηση είναι απλή: υπάρχουν παραρτήματα ξένων ταχυδρομείων, και έτσι χρησιμοποιούνται οι προαγορασμένες καταλήξεις.

"προαγορασμένες καταλήξεις"? ... τί πίνεις ρε?
Ίσως να μήν το διατυπώνω σωστά, αλλά στα ΕΛΤΑ (και ειδικά στα Courier παραρτήματα) δεν έχετε πετύχει χαρτί τύπου "Ζητούνται συνεργάτες (ή κάτι άλλο, δεν θυμάμαι) για κωδικούς (πχ) RR-"
 :wink:

Ελπίζω να βοήθησα

Αποσυνδεδεμένος dkakos

• Δημήτρης Κακογιαννάκος, Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
  • Quod in Vita Agimus, In Aeternum Resonat!
    • SWAT sig
« Απάντηση #104 στις: Νοεμβρίου 04, 2014, 08:03:20 μμ »
Να συμπληρώσω έναν σύνδεσμο, δίνει μια πολύ ωραία εικόνα για τα ταχυδρομεία μαζί με ένα διάγραμμα της διαδρομής της παραγγελίας μας (δεν ξέρω αν έχει ξανα-αναφερθεί)

:arrow: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=375316

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #105 στις: Νοεμβρίου 04, 2014, 08:14:19 μμ »
Πολύ ενδιαφέρον! Όλα μαζεμένα.
Ευχαριστούμε
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος rgiann

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #106 στις: Νοεμβρίου 04, 2014, 08:15:54 μμ »
Σημασία έχει οτι τα δέματα έρχονται μέσω Γερμανίας, Ελβετίας ή απο οπουδήποτε αλλού ανάλογα με την συνεργασία του κάθε καταστήματος που φυσικά είναι η μείωση του κόστους των μεταφορικών και εντάξει όταν είναι free shipping το καταλαβαίνω αλλά όταν πληρώνεις τα ταχυδρομικά, τα οποία δεν είναι και κάποιο ευκαταφρόνητο ποσό και με τόση μεγάλη καθυστέρηση νομίζω ότι είναι απαράδεκτο.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #107 στις: Νοεμβρίου 04, 2014, 08:17:58 μμ »
Ελπίζω να βοήθησα

Βοήθησες, βοήθησες! ::thanx:: ::thanx::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #108 στις: Νοεμβρίου 04, 2014, 08:36:20 μμ »
Σημασία έχει οτι τα δέματα έρχονται μέσω Γερμανίας, Ελβετίας ή απο οπουδήποτε αλλού ανάλογα με την συνεργασία του κάθε καταστήματος που φυσικά είναι η μείωση του κόστους των μεταφορικών και εντάξει όταν είναι free shipping το καταλαβαίνω αλλά όταν πληρώνεις τα ταχυδρομικά, τα οποία δεν είναι και κάποιο ευκαταφρόνητο ποσό και με τόση μεγάλη καθυστέρηση νομίζω ότι είναι απαράδεκτο.

Αν δείς πόσο χρεώνουν τα Ευρωπαϊκά ταχυδρομεία για συστημένο δέμα, θα πάθεις εγκεφαλικό. Από Αγγλία πχ, το λιγότερο 12-13 λίρες για ΕΝΑ κιτ.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος rgiann

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #109 στις: Νοεμβρίου 04, 2014, 09:07:02 μμ »
Αν δείς πόσο χρεώνουν τα Ευρωπαϊκά ταχυδρομεία για συστημένο δέμα, θα πάθεις εγκεφαλικό. Από Αγγλία πχ, το λιγότερο 12-13 λίρες για ΕΝΑ κιτ.
Το γνωρίζω πολύ καλά φίλε μου και όχι μόνο τα ταχυδρομικά, και οι τιμές των προιόντων είναι πολύ υψηλές, γι' αυτό οι αγορές απο ευρώπη γίνονται σπάνια,
εξ άλλου υπάρχουν και τα ελληνικά μαγαζιά που πρέπει να υποστηρίζονται και που σε σχέση με ευρώπη έχουν τις ίδιες ισως και καλύτερες τιμές.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #110 στις: Νοεμβρίου 04, 2014, 09:50:47 μμ »
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #111 στις: Νοεμβρίου 06, 2014, 03:09:20 μμ »
Έφτασε σήμερα στη χώρα, μου βγάζει στα ΕΛΤΑ ''ΕΛΛΑΔΑ - ΑΘΗΝΑ (ΚΑΤ)'', ελπίζω να μη σημάνει κανένα τελωνείο...

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #112 στις: Νοεμβρίου 06, 2014, 08:22:24 μμ »
από τελωνείο περνούν όλα και εκεί κρίνει ο τελωνειακός αν θα επιβληθούν δασμοί και λοιπές χρεώσεις εκτελωνισμού, δεν θα ανησυχούσα ιδιαίτερα. Εμένα μου έχει τύχει να μου ανοίξουν δέμα με 4 κιτ και προφανώς είδαν ότι είναι "τανξάκια" και δεν πλήρωσα τίποτα

Χρήστος

Tags: