Μητσάκο, καλησπέρα!
Μήν αγχώνεσαι για tracking. Είναι αρκετές η φορές που "κολλάει" και όλως περιέργως, στην Σιγκαπούρη

Αποστολές απο ΗΚ, οι χρόνοι αποστολής (εννοώ απο το "Receive Item From Customer" μέχρι "ʼΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ") παίζουν τρελά.
Οι λόγοι είναι αρκετοί. ΠΧ τοπικές γιορτές και πανηγύρια, τοπικές γιορτές και πανηγύρια σε άλλες χώρες που κάνω όμως παραγγελίες απο ΗΚ (απο δώ και πέρα, λόγω Χριστουγέννων, οι χρόνοι θα αυξηθούν) κ.α
Για το -DE: δεν έχει σχέση με την Γερμανία ή με άλλη χώρα. Πρόσφατα σε αγορά μου απο το ebay, ήρθε δεματάκι απο Κίνα με κατάληξη -SE (Σουηδία).
Η εξήγηση είναι απλή: υπάρχουν παραρτήματα ξένων ταχυδρομείων, και έτσι χρησιμοποιούνται οι προαγορασμένες καταλήξεις.
"προαγορασμένες καταλήξεις"? ... τί πίνεις ρε?
Ίσως να μήν το διατυπώνω σωστά, αλλά στα ΕΛΤΑ (και ειδικά στα Courier παραρτήματα) δεν έχετε πετύχει χαρτί τύπου "Ζητούνται συνεργάτες (ή κάτι άλλο, δεν θυμάμαι) για κωδικούς (πχ) RR-"

Ελπίζω να βοήθησα