Αποστολέας Θέμα: Αγορα απο Luckymodel  (Αναγνώστηκε 13424 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
Απ: Αγορα απο Luckymodel
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 29, 2014, 06:37:08 μμ »
Μπορούμε να δούμε κάπου την τελική χρέωση σε ευρώ εκτός από το λογαριασμό μας; Πλήρωσα με κάρτα, όχι με PayPal. Το Hobbyeasy πάντως είναι εξαιρετικό σε γενικές γραμμές, όπως και το Hobbysearch από Ιαπωνία

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 29, 2014, 06:45:17 μμ »
Για το luckymodel για αγορά απευθείας με πιστωτική: το ποσό που βγάζει σε usd το πολλαπλασιάζουμε με 7,8. Το νέο ποσό που προκύπτει είναι πλέον HKD. Προσθέτουμε σε αυτό το ποσό ένα 3,1% και έχουμε το ποσό σε HKD πάντα που χρεώνεται η κάρτα! Οπότε για να βρούμε την αντιστοιχία σε ΕΥΡΩ κοιτάμε το xe.com εκείνη την στιγμή που κάναμε την αγορά και έχουμε και την χρέωση σε ευρώ! :wink:
Αυτή η μέθοδος είναι πολύ πιο φθηνή για αγορές από το luckymodel συκριτικά με το PAYPAL! Επίσης το Hobbyeasy έχει γενικά καλύτερες τιμές και πιο φθηνά έξοδα αποστολής από το Luckymodel και η χρέωση είναι η ισοτιμία ευρώ/hkd που υπάρχει real time με μια επιβάρυνση πάλι 3,1%!  ::salut:: :wink:

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 29, 2014, 08:06:19 μμ »
Για το luckymodel για αγορά απευθείας με πιστωτική: το ποσό που βγάζει σε usd το πολλαπλασιάζουμε με 7,8. Το νέο ποσό που προκύπτει είναι πλέον HKD. Προσθέτουμε σε αυτό το ποσό ένα 3,1% και έχουμε το ποσό σε HKD πάντα που χρεώνεται η κάρτα! Οπότε για να βρούμε την αντιστοιχία σε ΕΥΡΩ κοιτάμε το xe.com εκείνη την στιγμή που κάναμε την αγορά και έχουμε και την χρέωση σε ευρώ! :wink:
Αυτή η μέθοδος είναι πολύ πιο φθηνή για αγορές από το luckymodel συκριτικά με το PAYPAL! Επίσης το Hobbyeasy έχει γενικά καλύτερες τιμές και πιο φθηνά έξοδα αποστολής από το Luckymodel και η χρέωση είναι η ισοτιμία ευρώ/hkd που υπάρχει real time με μια επιβάρυνση πάλι 3,1%!  ::salut:: :wink:

To 3.1% τι ακριβώς ειναι; Γιατί η visa χρεώνει σε spot rate πάντα....

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #53 στις: Οκτωβρίου 29, 2014, 08:29:22 μμ »
H κράτηση που κάνει η τράπεζα λόγω διαφοράς ισοτιμίας ή διαχειριστικά τέλη? :roll: :roll: Το 3,1% έχω παρατηρήσει ότι ισχύει σε αγορές απευθείας μέσω προπληρωμένης κάρτας τόσο στο Luckymodel όσο και στο Hobbyeasy! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #54 στις: Οκτωβρίου 29, 2014, 09:09:51 μμ »
H κράτηση που κάνει η τράπεζα λόγω διαφοράς ισοτιμίας ή διαχειριστικά τέλη? :roll: :roll: Το 3,1% έχω παρατηρήσει ότι ισχύει σε αγορές απευθείας μέσω προπληρωμένης κάρτας τόσο στο Luckymodel όσο και στο Hobbyeasy! ::salut::
Για προπληρωμένη δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά... Οι κανονικές κάρτες δεν με έχουν χρεώσει ποτέ και εχω χρησιμοποίησει σε πολλές χώρες...

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #55 στις: Οκτωβρίου 29, 2014, 09:16:45 μμ »
Κυπριακές οι κάρτες ή Ελληνικές?

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #56 στις: Οκτωβρίου 29, 2014, 09:19:27 μμ »
pre paid της eurobank, δεν μου εχει κρατησει εξτρα ποσο σε καμμια αγορα απο το hobbyeasy.οσο εγραφε στο checkout ,ακριβως τοσο αφαιρεθηκε απ την καρτα.Στο luckymodel χρεωθηκε η καρτα ενα ποσο της ταξης καποιων λεπτων παραπανω , αμελητεο για να μου κακοφανει

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 29, 2014, 09:24:05 μμ »
Οι κυπριακές τράπεζες χρεώνουν 2% για συναλλαγές σε συνάλλαγμα.

Ελληνικές τράπεζες τουλάχιστον 3 μεγάλες δεν με έχουν χρεώσει ποτέ. Πάντα η χρέωση ειναι spot rate!

Spot rate ειναι η ισοτιμία κατα την ώρα της συναλλαγής!

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #58 στις: Οκτωβρίου 29, 2014, 09:41:11 μμ »
από luckymodel αγοράζω με paypal και από hobbyeasy με πιστωτική. προτιμώ το paypal γιατί χρεώνει την κάρτα μου κατευθείαν σε ευρώ και η ισοτιμία είναι συνήθως καλύτερη από αυτήν που δίνει η πειραιώς ενώ στο Hobbyeasy με χρεώνει κάποια έξοδα πχ στην τελευταία μου παραγγελία συνολική αξίας 27ε, με χρέωσε η πειραιώς περίπου 1ε

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #59 στις: Οκτωβρίου 29, 2014, 11:15:45 μμ »
Κυπριακές οι κάρτες ή Ελληνικές?
Prepaid της Attica!
από luckymodel αγοράζω με paypal και από hobbyeasy με πιστωτική. προτιμώ το paypal γιατί χρεώνει την κάρτα μου κατευθείαν σε ευρώ και η ισοτιμία είναι συνήθως καλύτερη από αυτήν που δίνει η πειραιώς ενώ στο Hobbyeasy με χρεώνει κάποια έξοδα πχ στην τελευταία μου παραγγελία συνολική αξίας 27ε, με χρέωσε η πειραιώς περίπου 1ε
Eίναι δηλαδή αυτό το 3,1% για το οποίο μιλάμε! Τώρα αν γίνεται μόνο στις prepaid αυτό δεν το ξέρω!

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #60 στις: Οκτωβρίου 29, 2014, 11:33:25 μμ »
Με prepaid της Εθνικής καμμία έξτρα χρέωση για Lucky, Hobbysearch(άψογοι, ταχύτατοι, πολύ καλές τιμές), hlj ούτε με paypal  αλλά ουτε και με απευθείας πληρωμή με την κάρτα. Μόνη χρέωση η προμήθεια με 2ευρώ για κάθε ποσό που μεταφέρετε(φορτώνετε) στην κάρτα από τον λογαριασμό μου μέσω internetbanking.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #61 στις: Οκτωβρίου 29, 2014, 11:53:43 μμ »
εγώ δεν χρησιμοποιώ prepaid, κανονική κάρτα έχω

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #62 στις: Οκτωβρίου 30, 2014, 05:11:05 μμ »
Toν τελευταίο χρόνο το Luckymodel στέλνει και πακέτα και μέσω Γερμανίας γιατί είναι πιο φθηνά για αυτούς! :wink: Θα σου έρθει κανονικά μέσω ελτα! Τώρα αυτό το tracking μπορείς να το δεις όταν φτάσει Ελλάδα μέσω τον ελτα!Μέχρι τότε όμως όταν φτάσει Γερμανία από το tracking system του Deutche post! ::salut:: https://www.deutschepost.de/sendung/simpleQuery.html?locale=en_GB εφόσον το tracking έχει κατάληξη ........DE! ::salut::

Τελευταια το εχω παρατηρησει κι εγω οτι τα δεματα ερχονται απο Γερμανια. Αυτο σημαινει οτι τελειωνει ο φοβος και για τυχον τελωνειο παρολο που το καταστημα ειναι εκτος EU?
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #63 στις: Οκτωβρίου 30, 2014, 05:20:56 μμ »
...

Spot rate ειναι η ισοτιμία κατα την ώρα της συναλλαγής!

Μην το δέσεις και κόμπο αυτο.  :wink:

Όλες οι συναλλαγές σε ξένο νόμισμα εκκαθαρίζονται βάση του δελτίου τιμών fixing που βγάζει η κάθε τράπεζα καθημερινά.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #64 στις: Οκτωβρίου 30, 2014, 06:27:24 μμ »
Τελευταια το εχω παρατηρησει κι εγω οτι τα δεματα ερχονται απο Γερμανια. Αυτο σημαινει οτι τελειωνει ο φοβος και για τυχον τελωνειο παρολο που το καταστημα ειναι εκτος EU?
όχι, γιατί η Γερμανία είναι ενδιάμεσος σταθμός και όχι η χώρα προέλευσης

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #65 στις: Οκτωβρίου 31, 2014, 02:24:03 μμ »
όχι, γιατί η Γερμανία είναι ενδιάμεσος σταθμός και όχι η χώρα προέλευσης

Ειναι σιγουρα ετσι? Το λεω γιατι την επομενη μερα της παραγγελιας (δηλαδη την ημερα που αποστελλεται συνηθως η παραγγελια) κοινοποιειται το tracking number που εχει καταληξη xxxxxxxxxxDE. Μεχρι τωρα νομιζα οτι στο tracking number τα τελευταια δυο γραμματα ηταν και η χωρα εναρξης αποστολης.

Και λεω εγω τωρα  :lol:.......Μηπως υπαρχει αποθηκη του Lucky στην Γερμανια και αποστελλονται απο εκει τα δεματα της Ευρωπης (EU)?

Την πρακτικη αυτη την εχουν υιοθετησει αρκετες εταιρειες οι οποιες εδρευουν εκτος EU και εχουν μεγαλη κινηση με χωρες Ευρωπαικης Ενωσης και παραλληλα εχουν συναψει ωφελιμες συμφωνιες για τον εκτελονισμο των προιοντων τους προκειμενου να κρατηθουν οι τιμες χαμηλα.
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #66 στις: Οκτωβρίου 31, 2014, 02:25:47 μμ »
εγώ δεν χρησιμοποιώ prepaid, κανονική κάρτα έχω
Περιττό να πούμε ότι αυτό είναι ΠΑΡΑ πολύ επικίνδυνο!!!!!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #67 στις: Οκτωβρίου 31, 2014, 02:52:44 μμ »
Και λεω εγω τωρα  :lol:.......Μηπως υπαρχει αποθηκη του Lucky στην Γερμανια και αποστελλονται απο εκει τα δεματα της Ευρωπης (EU)?
Την πρακτικη αυτη την εχουν υιοθετησει αρκετες εταιρειες οι οποιες εδρευουν εκτος EU και εχουν μεγαλη κινηση με χωρες Ευρωπαικης Ενωσης και παραλληλα εχουν συναψει ωφελιμες συμφωνιες για τον εκτελονισμο των προιοντων τους προκειμενου να κρατηθουν οι τιμες χαμηλα.
Παίζει και κάτι άλλο. Εδώ και 2 χρόνια δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις για Ελλάδα από την Απω Ανατολή  :(. Οτι μου ερχεται από κει, έρχεται μέσω Φρανκφούρτης

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #68 στις: Οκτωβρίου 31, 2014, 03:44:02 μμ »
Παίζει και κάτι άλλο. Εδώ και 2 χρόνια δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις για Ελλάδα από την Απω Ανατολή  :(. Οτι μου ερχεται από κει, έρχεται μέσω Φρανκφούρτης
Δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν κυρίως μέσω Ντουμπάι, Ντόχα και τελευταία ξανά μέσω Σιγκαπούρης.
Πακέτο που παρήγγειλε ο γιος μου από Ιαπωνία και το παρακολουθούσαμε συνέχεια αναφέρθηκε στο Hong Kong και μετά στο Ντουμπάι.
Από εκεί λογικά θα ήρθε απ' ευθείας Αθήνα καθώς υπάρχουν καθημερινές πτήσεις και η επόμενη ενημέρωση ήταν η άφιξη στο Ελ.Βενιζέλος.
Αυτά απλά σαν πληροφόρηση.  Δεν αναιρούν την πιθανότητα να έρχονται και δέματα μέσω Γερμανίας.  Ανάλογα τις συμφωνίες των ταχυδρομείων.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #69 στις: Οκτωβρίου 31, 2014, 08:08:35 μμ »
Περιττό να πούμε ότι αυτό είναι ΠΑΡΑ πολύ επικίνδυνο!!!!!
Διαφωνώ κάθετα.

Χρήστος

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #70 στις: Οκτωβρίου 31, 2014, 08:37:46 μμ »
Διαφωνώ κάθετα.
Διαφωνείς με το γεγονός ότι είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, να εισάγεις στο διαδίκτυο, τα πλήρη στοιχεία της πιστωτικής κάρτας που έχεις συνδέσει με τον λογαριασμό ταμιευτηρίου, που έχεις τις οικονομίες σου, ή στον λογαριασμό όψεως όπου μπαίνει η μισθοδοσία σου???
Γιατί???

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #71 στις: Οκτωβρίου 31, 2014, 09:04:46 μμ »
Γιατί από το 1998 που χρησιμοποιώ την κάρτα μου για online αγορές, ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Φυσικά, οι αγγλικές τράπεζες είναι ένα βήμα μπροστά από τις ελληνικές στην ασφάλεια των συναλλαγών, αλλά το βασικότερο είναι από που αγοράζεις και όχι τι στοιχεία δίνεις. Επίσης, οι χρεωστικές κάρτες έχουν όριο συναλλαγών και καλύπτεσαι και από εκεί. Παρόλα ταύτα, όπου έχει paypal, προτιμώ το paypal και το βασικότερο, ο λογαριασμός, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με την κάρτα, έχει το πολύ μέχρι 200ε, τα υπόλοιπα μεταφέρονται σε άλλο λογαριασμό, που δεν έχει ούτε κάρτες, ούτε paypal, τίποτα.
Επικίνδυνο είναι να δώσεις τα στοιχεία της κάρτας σου σε ένα site που σου πουλάει Iphone 6 plus με 300ε. Δεν πρόκεται να δίνω κερατιάτικα στην τράπεζα κάθε φορά που θέλω να αγοράσω κάτι, ούτε χρειάζεται να πηγαίνω σε κάποιο υποκατάστημα για να βάζω λεφτά. Χίλιες φορές καλύτερα να ανοίξεις έναν δεύτερο λογαριασμό και να βγάλεις μια visa debit και να μεταφέρεις ηλεκτρονικά όσα λεφτά θέλεις από τον ένα λογαριασμό, δωρεάν και άμεσα από το σπιτάκι σου, παρά να τρέχεις σε τράπεζες και να τους πληρώνεις κερατιάτικα.

Χρήστος

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #72 στις: Οκτωβρίου 31, 2014, 09:19:15 μμ »
Γιατί από το 1998 που χρησιμοποιώ την κάρτα μου για online αγορές, ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Φυσικά, οι αγγλικές τράπεζες είναι ένα βήμα μπροστά από τις ελληνικές στην ασφάλεια των συναλλαγών, αλλά το βασικότερο είναι από που αγοράζεις και όχι τι στοιχεία δίνεις. Επίσης, οι χρεωστικές κάρτες έχουν όριο συναλλαγών και καλύπτεσαι και από εκεί. Παρόλα ταύτα, όπου έχει paypal, προτιμώ το paypal και το βασικότερο, ο λογαριασμός, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με την κάρτα, έχει το πολύ μέχρι 200ε, τα υπόλοιπα μεταφέρονται σε άλλο λογαριασμό, που δεν έχει ούτε κάρτες, ούτε paypal, τίποτα.
Επικίνδυνο είναι να δώσεις τα στοιχεία της κάρτας σου σε ένα site που σου πουλάει Iphone 6 plus με 300ε. Δεν πρόκεται να δίνω κερατιάτικα στην τράπεζα κάθε φορά που θέλω να αγοράσω κάτι, ούτε χρειάζεται να πηγαίνω σε κάποιο υποκατάστημα για να βάζω λεφτά. Χίλιες φορές καλύτερα να ανοίξεις έναν δεύτερο λογαριασμό και να βγάλεις μια visa debit και να μεταφέρεις ηλεκτρονικά όσα λεφτά θέλεις από τον ένα λογαριασμό, δωρεάν και άμεσα από το σπιτάκι σου, παρά να τρέχεις σε τράπεζες και να τους πληρώνεις κερατιάτικα.
Τότε η  φράση «εγώ δεν χρησιμοποιώ prepaid, κανονική κάρτα έχω», που χρησιμοποίησες στην απάντηση #61,  δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, γιατί πολύ απλά δεν χρησιμοποιείς  μια «κανονική κάρτα»...
Επειδή όμως στο forum, μπαίνουν και άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες, καλό θα ήταν να μην «απλοποιούμε», την πραγματικότητα και θέτουμε σε κίνδυνο τις οικονομίες των ανθρώπων!!
Επίσης επιμένω ότι με αυτό τον τρόπο ρισκάρεις αφάνταστα, γιατί ανά πάσα στιγμή (δυστυχώς ανεξαρτήτως από τα συστήματα ασφαλείας), κινδυνεύει ο λογαριασμός σου να υπονομευτεί με έναν trojan που θα μπορούσε να σου κάνει αφάνταστη ζημιά, σε όλους του λογαριασμούς που έχεις συνδέσει στο i-banking.
Και για να μην παρεξηγηθώ, εγώ κάνω χρήση του i-banking για να πληρώσω τα πάντα (εκτός από τις αγορές στο διαδίκτυο)...

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #73 στις: Οκτωβρίου 31, 2014, 09:24:25 μμ »
Διαφωνείς με το γεγονός ότι είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, να εισάγεις στο διαδίκτυο, τα πλήρη στοιχεία της πιστωτικής κάρτας που έχεις συνδέσει με τον λογαριασμό ταμιευτηρίου, που έχεις τις οικονομίες σου, ή στον λογαριασμό όψεως όπου μπαίνει η μισθοδοσία σου???
Γιατί???
Δηλαδή εμένα που είναι συνδεδεμένη με το λογαρισμό μου ταμιευτηρίου κινδυνεύω με απάτη? για δώσε πληροφορίες γιατί με ανυσήχησες. Πάντως για κάθε μεταφορά χρημάτων από τον λογαριασμό μου(φόρτιση) στην άυλη prepaid χρειάζεται εκτός από τους κωδικούς του ibank η τράπεζα μου έχει δώσει και ένα μικρό κομπιουτεράκι όπου όταν θελω να κάνω την φόρτιση αφού δώσω τους κωδικούς μου μού στέλνει σε πραγματικό χρόνο ένα εξαψήφιο κωδικό(διαφορετικό κάθε φορά) και μόνο αφού τον πληκτρολογήσω στο ανάλογο πεδίο γίνεται η μεταφορά χρημάτων στην κάρτα.

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #74 στις: Οκτωβρίου 31, 2014, 09:43:44 μμ »
Δηλαδή εμένα που είναι συνδεδεμένη με το λογαρισμό μου ταμιευτηρίου κινδυνεύω με απάτη? για δώσε πληροφορίες γιατί με ανυσήχησες. Πάντως για κάθε μεταφορά χρημάτων από τον λογαριασμό μου(φόρτιση) στην άυλη prepaid χρειάζεται εκτός από τους κωδικούς του ibank η τράπεζα μου έχει δώσει και ένα μικρό κομπιουτεράκι όπου όταν θελω να κάνω την φόρτιση αφού δώσω τους κωδικούς μου μού στέλνει σε πραγματικό χρόνο ένα εξαψήφιο κωδικό(διαφορετικό κάθε φορά) και μόνο αφού τον πληκτρολογήσω στο ανάλογο πεδίο γίνεται η μεταφορά χρημάτων στην κάρτα.
ΚΑΝΟΝΑΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΑΓΕΣ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ κάρτα (πιστωτική, prepaid κ.λ.π.), που είναι απευθείας συνδεδεμένη με τους λογαριασμούς που αποταμιεύονται τα χρήματα μας!!!!
Για να σας το πω χονδρικά: Δεν κινδυνεύεται απλά με απάτη, αλλά με «άδειασμα», όλων των χρημάτων από τον λογαριασμό σας. Μέσω κακόβουλων λογισμικών που μπαίνουν στους υπολογιστές (και δεν νομίζω να υπάρχει κανένας εδώ που να νομίζει ότι και με ένα καλό antivirus, είναι απόλυτα προστατευμένος), από  ιστοσελίδες, μπορούν να καταγραφούν τα στοιχεία των λογαριασμών και να αδειαστούν «νόμιμα»... 
Καλό θα ήταν να υπάρχει μία κάρτα (κανονική ή prepaid) σε ένα λογαριασμό αποκλειστικά για αυτή την χρήση (όπως κάνει τελικά ο φίλος zboop).

Tags: