Αποστολέας Θέμα: Τεχνικές Βαψίματος  (Αναγνώστηκε 13063 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Doc

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων ΠΑ "ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ"
Τεχνικές Βαψίματος
« στις: Μάρτιος 05, 2009, 02:03:02 πμ »
Καλημέρα σε όλους!

Μετά από ψάξιμο ολόκληρη μέρα χθες για την σωστή τεχνική βαψίματος, wash, τα βερνίκια κλπ, κατέληξα στα παρακάτω συμπεράσματα..

1. Χάραξη των επιφανειών για να "κάτσει" καλύτερα το wash.
2. Κυρίως Βάψιμο.
3. Gloss ακρυλικό βερνίκι.
4. Decals.
5. Gloss ακρυλικό βερνίκι.
6. Wash με enamel χρώμα.
7. Ματτ ακρυλικό βερνίκι.
8. Διάφορες φθορές και στεγνά πινέλα.

Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:

1. Το κυρίως βάψιμο πρέπει να είναι enamel χρώματα δεδομένου ότι μετά το βερνίκι θα είναι ακρυλικό?
2. Το βερνίκι διαλύεται με το κατάλληλο διαλυτικό του πριν περαστεί? Η ερώτηση 2 έχει να κάνει και με την 1.
3. Αν το κυρίως βάψιμο γίνει με ακρυλικά χρώματα, τότε τι βερνίκι πρέπει να χρησιμοποιηθεί και ποια είναι η σωστή διαδικασία?

Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσω το F16D Blk52+ και κάνω έρευνα αγοράς και τεχνικών ώστε να είμαι όσο πιο έτοιμος γίνεται. Βέβαια wash πρώτη φορά θα κάνω, πάντοτε οι κατασκευές μου σταματούσαν στο στάδιο 4.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Σάββας Σαββαΐδης

Αποσυνδεδεμένος Doc

• Scale 1/72
  • *
Απ: Τεχνικές Βαψίματος
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 05, 2009, 02:07:45 πμ »
Επίσης θα ήθελα να ευχριστήσω δημοσίως τον Mystras για τις συμβουλές στου για το cockpit της Aires!

Αποσυνδεδεμένος AlexanderTheGr

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα-Μαρουσι
    • warcraft.gr
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 05, 2009, 02:51:00 πμ »
Η σειρά λίγο τροποποιημένη. Σειρά που ακουλουθώ εγώ. Αυτα που εχώ ώς προαιρετικά μπορείς να τα παραλήψεις

1. Χάραξη των επιφανειών για να "κάτσει" καλύτερα το wash. (Προαιρετικό για παλια μοντέλα με αναγλυφη γράμμωση και σπάνια μπαινω σε αυτην την διαδηκασία)
2. Καλο πλήσιμο του μοντελου με ζεστό νερο και σαπούνι πιάτων να φυγουν όλες οι σκόνες και δακτυλίες που δημιουργήθηκαν στο μοντελο μέχρι τώρα. 24 ώρες στην άκρη ώστε να στεγνωσει καλά. (Σημαντικο)
3. Άσταρωμα με Hycode se spray βοηθάει στον εντοπισμό τύχον ατελείων στο μοντέλο και κάθε καλύτερα το χρώμα. (Και αυτό προαιρετικό)
4. Preshading (προερετικο)
5. Κυρίως Βάψιμο.
6. Postshading και διαφορα ξανηγματα (προαιρετικο)
7. Gloss ακρυλικό βερνίκι. (Πολλά άτομα χρησημοποιούνε παρκετίνη)
8. Decals.
9. Gloss ακρυλικό βερνίκι.
10. Wash με enamel χρώμα. (Βασικο!!! Θα πρέπει να έχεις χρησημοποιεισει ακρυλικα πριν)
10. Ματτ ακρυλικό βερνίκι.
11. Διάφορες φθορές και στεγνά πινέλα.

Όσο για τα ερωτηματά σου. Γενικός κανόνας είναι ότι ακρυλικό χρώμα χρησημοποιούμε ακρυλικο βερνικη βάζουμε. Ομοιώς και με τα enamel. Το βερνίκη όπως και με τα χρώμματα αραιώνετε με το διαλυτικό που δίνει η εταιρία για μέγιστα αποτελέσματα.
When your life is defined by a single action, it changes the concept of time.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 05, 2009, 03:12:52 πμ »
Φιλε doc

1. Χάραξη των επιφανειών για να "κάτσει" καλύτερα το wash.
2. Κυρίως Βάψιμο
3. Gloss ακρυλικό βερνίκι.
4. Decals.
5. Gloss ακρυλικό βερνίκι.
6. Wash με enamel χρώμα.
7. Ματτ ακρυλικό βερνίκι.
8. Διάφορες φθορές και στεγνά πινέλα.

αν ακολουθησεις αυτη την σειρα το νο 2 μπορει να ειναι οτιδηποτε απλα γενικα να εχεις στο μυαλο σου οτι τα ακρυλικα δεν τα ενοχλει το white spirit του wash(λαδια)
το νο3 Gloss ακρυλικό βερνίκι το βαζεις για να "γλυστρισουν και να κατσουν "καλα τα decals
τo no 5 δεν πολυχρειαζεται
το νο7. Ματτ ακρυλικό βερνίκι κανε το τελευταιο για να σφραγισει και τις φθορες (νο 8) εκτος αν χρησιμοποιησεις σκονες τοτε τις αφηνεις τελευταιες
γενικοτερα μια και αρχιζεις τωρα θα σου ελεγα να χρησιμοποιησεις ΜΟΝΟ ακρυλικα χρωματα και βερνικια  (και wash με λαδια)για να μην μπερδευεσαι .

ειναι και ποιο υγιεινα και ευκολοχρηστα δεν ξερενονται κα
καλη δυναμη

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 05, 2009, 10:21:42 πμ »
Η σειρά λίγο τροποποιημένη. Σειρά που ακουλουθώ εγώ. Αυτα που εχώ ώς προαιρετικά μπορείς να τα παραλήψεις

1. Χάραξη των επιφανειών για να "κάτσει" καλύτερα το wash. (Προαιρετικό για παλια μοντέλα με αναγλυφη γράμμωση και σπάνια μπαινω σε αυτην την διαδηκασία)
2. Καλο πλήσιμο του μοντελου με ζεστό νερο και σαπούνι πιάτων να φυγουν όλες οι σκόνες και δακτυλίες που δημιουργήθηκαν στο μοντελο μέχρι τώρα. 24 ώρες στην άκρη ώστε να στεγνωσει καλά. (Σημαντικο)
3. Άσταρωμα με Hycode se spray βοηθάει στον εντοπισμό τύχον ατελείων στο μοντέλο και κάθε καλύτερα το χρώμα. (Και αυτό προαιρετικό)
4. Preshading (προερετικο)
5. Κυρίως Βάψιμο.
6. Postshading και διαφορα ξανηγματα (προαιρετικο)
7. Gloss ακρυλικό βερνίκι. (Πολλά άτομα χρησημοποιούνε παρκετίνη)
8. Decals.
9. Gloss ακρυλικό βερνίκι.
10. Wash με enamel χρώμα. (Βασικο!!! Θα πρέπει να έχεις χρησημοποιεισει ακρυλικα πριν)
10. Ματτ ακρυλικό βερνίκι.
11. Διάφορες φθορές και στεγνά πινέλα.

Όσο για τα ερωτηματά σου. Γενικός κανόνας είναι ότι ακρυλικό χρώμα χρησημοποιούμε ακρυλικο βερνικη βάζουμε. Ομοιώς και με τα enamel. Το βερνίκη όπως και με τα χρώμματα αραιώνετε με το διαλυτικό που δίνει η εταιρία για μέγιστα αποτελέσματα.

Ακολουθείς αυτά που έγραψε ο AlexanderTheGr, με μόνη διαφορά στο Νο 10 το wash να το κάνεις με χρώματα λαδιού. Είναι πιο ευκολοδούλευτα και μπορείς να κάνεις και διορθώσεις άν χρειασθεί πολύ εύκολα. Μπορείς να τα διαλύσεις με white spirit (ή νέφτι, αλλά μυρίζει) σε αναλογία 1/10 (χρώμα/διαλυτικό).

Στα ερωτήματά σου.

1. Δεν παίζει ρόλο τι είδους χρώμα θα χρησημοποιήσεις για το κυρίως βάψιμο (ακρυλικό ή enamel). Το βασικό είναι να περάσεις μετά το βάψιμο ΑΡΚΥΛΙΚΟ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΟ βερνίκι (ή παρκετίνη) επειδή βοηθάει να κάτσουν καλά τα σήματα και κυρίως επειδή όταν ακολουθήσει το wash με λάδια που διαλύονται με white spirit, αυτό δεν θα επιδράσει πάνω στο ακρυλικό βερνίκι.

2. Ακριβώς έτσι. Για καλύτερη διάλυση των χρωμάτων χρησιμοποιούμε το διαλυτικό που δίνει η εταιρεία. Όχι βέβαια πως και με τα άλλα δεν έχεις καλά αποτελέσματα. Όπως πχ αν βάλεις ΑΖΑΧ ή οινόπνευμα στα ακρυλικά χρώματα.

3. Η ίδια απάντηση με την Νο 1.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 05, 2009, 10:39:19 πμ »

Ακολουθείς αυτά που έγραψε ο AlexanderTheGr, με μόνη διαφορά στο Νο 10 το wash να το κάνεις με χρώματα λαδιού. Είναι πιο ευκολοδούλευτα και μπορείς να κάνεις και διορθώσεις άν χρειασθεί πολύ εύκολα. Μπορείς να τα διαλύσεις με white spirit (ή νέφτι, αλλά μυρίζει) σε αναλογία 1/10 (χρώμα/διαλυτικό).

Στα ερωτήματά σου.

1. Δεν παίζει ρόλο τι είδους χρώμα θα χρησημοποιήσεις για το κυρίως βάψιμο (ακρυλικό ή enamel). Το βασικό είναι να περάσεις μετά το βάψιμο ΑΡΚΥΛΙΚΟ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΟ βερνίκι (ή παρκετίνη) επειδή βοηθάει να κάτσουν καλά τα σήματα και κυρίως επειδή όταν ακολουθήσει το wash με λάδια που διαλύονται με white spirit, αυτό δεν θα επιδράσει πάνω στο ακρυλικό βερνίκι.

2. Ακριβώς έτσι. Για καλύτερη διάλυση των χρωμάτων χρησιμοποιούμε το διαλυτικό που δίνει η εταιρεία. Όχι βέβαια πως και με τα άλλα δεν έχεις καλά αποτελέσματα. Όπως πχ αν βάλεις ΑΖΑΧ ή οινόπνευμα στα ακρυλικά χρώματα.

3. Η ίδια απάντηση με την Νο 1.

x2
H παρκετίνη είναι Must γιατί "κρατά " τα χρώματα. Το wash καλό είναι να γίνεται με λάδια ( raw umber κατά προτίμηση). Βουτάς καιι μία χαρτοπετσέτα σε white spirit και περνάς την επιφάνεια, ετσι το χρώμα μπαίνει στις γραμμώσεις του αεροπλάνου . Μια πιό παλιά τεχνική ήταν να περνάς με μολύβι φάμπερ, αλλά το λάδι κάνει καλύτερη δουλειά και μένει. Προσοχή στο βερνίκι μετά. Μερικές φορές σηκώνει το χρώμα, άρα κάνε τέστ το απλώσεις. Στα γράφει κάποιος που την πάτησε...

::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος Doc

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 05, 2009, 11:01:44 πμ »
Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας.

Κατασκεύαζα απο παλιά μοντέλα αλλά η έλλειψη χρόνου λόγω δουλειάς με έχει κρατήσει μακριά για πολύ καιρό από το χόμπι..

Θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και όσο χρόνο μου πάρει! Η ζωή αυτή την εποχή είναι μοιρασμένη μεταξύ Ναυπλίου-Άργους-Αθήνας-Πατρας..

Καλημέρα σε όλους!! :D

Αποσυνδεδεμένος jedisefis1

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΚΑΡΔΙΤΣΑ
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 05, 2009, 12:25:44 μμ »
Έστω και μικρό  αλλά πολύ αναλυτικό topic και προσωπικά με βοήθησε σε κάποια κενά
Keep the good work…

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 05, 2009, 01:18:17 μμ »
Παιδιά δείτε και τα βιντεάκια κατασκευής του Α-7 του static jim
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,10030.0.html

Αποσυνδεδεμένος Doc

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 05, 2009, 02:10:41 μμ »
Thankx for the heads-up!

Αποσυνδεδεμένος kozadogg

• Scale 1/48
  • *
  • Κώστας Κοζαδίνος
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 26, 2009, 08:05:58 μμ »
Γεια χαρά σε όλους.Νεος στην πόλη και οχι μόνο.
Νεος και στο μοντελάρισμα!!!!
Διαβάζοντας διάφορες δημοσιεύσεις σχετικάμε τα χρώματα και τις τεχνικές αυτών
μου δημιουργήθηκαν εύλογα κάποιες απορίες. :? :oops:
Τι είναι το wash? Δεν είναι το βάψιμο του μοντέλου?
Τι πετυχαίνω όταν κάνω wash με enamel χρώμα και μετά περνάω ακρυλικο βερνίκι?
Tι ακριβώς πετυχαίνεις όταν βαφείς με παρκετίνη και τι ακριβώς είναι?
Τι είναι τα decals?
Ξέρω πως μπορεί να σας ζάλισα και σίγουρα κάποιες ερωτήσεις μου ίσως να τις
βρείτε και αστείες αλλά καταλαβαίνετε... ΝΕΟΣ!!!   :oops:
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 26, 2009, 08:25:31 μμ »
Γεια χαρά σε όλους.Νεος στην πόλη και οχι μόνο.
Νεος και στο μοντελάρισμα!!!!
Διαβάζοντας διάφορες δημοσιεύσεις σχετικάμε τα χρώματα και τις τεχνικές αυτών
μου δημιουργήθηκαν εύλογα κάποιες απορίες. :? :oops:
Τι είναι το wash? Δεν είναι το βάψιμο του μοντέλου?
Τι πετυχαίνω όταν κάνω wash με enamel χρώμα και μετά περνάω ακρυλικο βερνίκι?
Tι ακριβώς πετυχαίνεις όταν βαφείς με παρκετίνη και τι ακριβώς είναι?
Τι είναι τα decals?
Ξέρω πως μπορεί να σας ζάλισα και σίγουρα κάποιες ερωτήσεις μου ίσως να τις
βρείτε και αστείες αλλά καταλαβαίνετε... ΝΕΟΣ!!!   :oops:
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Καταρχήν καλώς ήρθες, καλή διαμονή στο φορουμ και καλά μοντελαρίσματα. Να ξεκινήσουμε λίγο ανάποδα.
Decals είναι οι χαλκομανίες που περιέχονται στα περισσότερα κιτ και αναπαριστούν εθνόσημα, πινακίδες, διακριτικά κτλ που μπαίνουν στο κιτ. Πρόκειται για εκτυπώσεις σε ειδικό φυλλο χαρτιού, που τις κόβεις κομμάτι-κομμάτι τις βουτάς στο νερο και μετά τις τοποθετείς στο μοντελο σου.
Τι είναι η παρκετίνη? Ειναι μία μοντέρνα τεχνική, κατά την οποία μετά το τέλος του βαψίματος των βασικών χρωμάτων, περνάς το μοντελο με παρκετίνη. Η ιδέα έιναι οτι δημιουργείται ένα γυαλιστερό και συγχρόνως προστατευτικό στρώμα, πανω στο οποίο θα βάλεις τις χαλκομανίες.
Τι είναι το wash? Ειναι μία τεχνική ανάδειξης λεπτομερειών και προσθήκης αληθοφάνειας στο μοντέλο. Ανάλογα με το μοντελο, αλλου μπορεί να μην χρειάζεται και αλλού να επιβάλλεται.
Μετά τις χαλκομανίες, περνάς ένα στρώμα γυαλιστερό βερνίκι για να "σφραγίσουν" αυτές πάνω στο μοντελο. Μετά περνάς πολύ αραιωμένα χρώματα, διαφορετικής κατασκευής από το βερνίκι, τα οποία τα σκουπίζεις πολύ απαλά προτού στεγνώσουν.
Οπωσδήποτε να δείς το βίντεο του Δημήτρη που δέιχνει πως έφτιαξε το Α-7 βήμα-βήμα
http://www.modelclub.gr/f...ex.php/topic,10030.0.html

Αποσυνδεδεμένος kozadogg

• Scale 1/48
  • *
  • Κώστας Κοζαδίνος
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 26, 2009, 10:56:24 μμ »
Κατατοπιστηκότατος και αναλυτικός.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα φώτα σου. Σίγουρα μου έλυσες τις απορίες
που είχα.
Ασχολούμαι με ενα LEOPARD 2 A6 και σκοπός μου είναι να το βάλω σε ενα
διόραμα που εχω σκεφτεί αλλά σίγουρα θα χρειαστώ τις γνώσεις σας οσον
αφορά τα υλικά.
Αnyway άλλωστε δεν είναι επι του παρόντος.
Σε ευχαριστώ πάρα πολυ για την βοήθεια!!! :D :D

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 27, 2009, 01:27:02 πμ »
Μια μικρή παρέμβαση από εμένα:

1. Χάραξη των επιφανειών για να "κάτσει" καλύτερα το wash - αν χρειάζεται
2. Κυρίως Βάψιμο, από τα πιο ανοικτά, στα πιο σκούρα χρώματα. Ακρυλικά ή enamel, δεν παίζει ρόλο για την συνέχεια.
3. Gloss ακρυλικό βερνίκι (χρησιμοποιώ future) - κανονικό στρώμα
4. Φθορές με λάδια (χρώματα ζωγραφικής) επί του βασικού καμουφλάζ, με έναν τόνο πιο σκούρα και πιο ανοικτά χρώματα. Επειδή έχει προηγηθεί το Gloss βερνίκι, σε κάθε λάθος μπορούμε να ξεβάφουμε την φθορά με μια μπατονέτα βουτηγμένη σε white spirit, και ξανά...
5. Gloss ακρυλικό βερνίκι - λεπτό στρώμα και από απόσταση
6. Decals.
7. Wash με καλά αραιωμένο λάδι, καλής μάρκας / ποιότητας
8. Ματ ακρυλικό βερνίκι.
9. Αν χρειάζεται, επιπλέον φθορές με ξηρά παστέλ, λάδια και smoke.

Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος kozadogg

• Scale 1/48
  • *
  • Κώστας Κοζαδίνος
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 27, 2009, 06:15:03 πμ »
Εχω πάθει πλάκα με την αμεσότηττα και την προθυμία των μελών του site να απαντήσουν
και να βοηθήσουν κάποιον ο οποίος είναι στην αρχή.
Σε ευχαριστώ πολύ DIO!!! :D :D

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 27, 2009, 02:33:10 μμ »
να σημειωσω πως αυτα μπορεις και να τα παραλειψεις για αρχη :wink:

4. Φθορές με λάδια (χρώματα ζωγραφικής) επί του βασικού καμουφλάζ, με έναν τόνο πιο σκούρα και πιο ανοικτά χρώματα. Επειδή έχει προηγηθεί το Gloss βερνίκι, σε κάθε λάθος μπορούμε να ξεβάφουμε την φθορά με μια μπατονέτα βουτηγμένη σε white spirit, και ξανά...

9. Αν χρειάζεται, επιπλέον φθορές με ξηρά παστέλ, λάδια και smoke.

Αποσυνδεδεμένος tsak

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 02, 2009, 06:16:42 μμ »
Ευχαριστώ όλους που ποστάρενε εδώ.
Τα διάβασα όλα πολύ αναλυτικά και με βοήθησαν να μπώ στο νόημα.
Επίσης να πω ένα ευχαριστώ στον staticjim για το βιντεάκι που βρήκα κατατύχη μέσα στο φόρουμ

Αποσυνδεδεμένος ALKIS 3

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιούνιος 03, 2009, 12:40:03 μμ »
Καλησπερα παιδια ειμαι καινουργιος στο forum και θα ηθελα να ρωτησω πως μπορω με πινελο να βαψω χωρις να φαινονται πινελιες και σε ευθειες γραμμες .
π.χ. γυρω απο το πιλοτηριο αν εχει διαφορετικο χρωμα απο το υπολοιπο αεροπλανο.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #18 στις: Ιούνιος 03, 2009, 12:55:00 μμ »
Βάφεις το ένα χρώμα... Αφού στεγνώσει καλά μασκάρεις (δηλαδή κρύβεις ό,τι δεν θες να βάψεις) με χαρτοταινία. Βάφεις το άλλο χρώμα και αφού στεγνώσει βγάζεις τις "μάσκες".

Δες ένα παράδειγμα όπου τα walkways στις πτέρυγες βάφτηκαν έτσι:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,640.msg195676.html#msg195676

Το "χωρίς πινελιές" θέλει δοκιμές με το πόσο αραιό ή όχι θα είναι το χρώμα. Βασικά πάντως χρειάζεσαι ένα λίγο πλατύ πινέλο (αναλόγως και την επιφάνεια), να βάφεις με την ίδια διεύθυνση (σε πτέρυγες αεροσκαφών πρέπει να είναι κατά μήκος του αεροσκάφους) και να μην προσπαθείς να τα πετύχεις όλα με την μία. Ένα βασικό χέρι δίνει το χρώμα και ένα δεύτερο στρώνει την όλη εικόνα.

Δεν είμαι της άποψης του "πολλά και αραιωμένα χέρια χρώματος". Ο φίλος Starfighter βάφει και εκείνος με όχι πολύ αραιά enamels και τα καταφέρνει περίφημα!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #19 στις: Ιούνιος 03, 2009, 12:59:56 μμ »
Άλκη και ένα πιο μπελαλίδικο...

Αποσυνδεδεμένος ALKIS 3

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιούνιος 03, 2009, 01:19:26 μμ »
ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ, ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα...Ostfront
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #21 στις: Ιούνιος 04, 2009, 08:49:46 πμ »
Για να "διαφωνήσω" με το Γιάννη :lol:, εγώ είμαι του πολλά χέρια χρώματος (3-5) με καλά αραιωμένο χρώμα (σε επίπεδα αραίωσης για βάψιμο με αερογράφο).
Και προσοχή, τα πινέλα φρόντισε να είναι πολύ καλής ποιότητας και ανάλογα με το είδος του χρώματος (ακρυλικά ή σμάλτου). Αν θυμάμαι καλά, για ακρυλικά χρησιμοποιείς με συνθετική τρίχα και για σμάλτου με φυσική.
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #22 στις: Ιούνιος 04, 2009, 09:25:52 πμ »
Να διαφωνήσεις, να διαφωνήσεις! Γιατί έτσι μάθαμε και κάτι καινούργιο (αυτό με τα συνθετικά και τα φυσικά πινέλα).

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα...Ostfront
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #23 στις: Ιούνιος 04, 2009, 09:35:39 πμ »
Να διαφωνήσεις, να διαφωνήσεις! Γιατί έτσι μάθαμε και κάτι καινούργιο (αυτό με τα συνθετικά και τα φυσικά πινέλα).

Ε, τότε διαφωνώ που δεν διαφωνείς :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ::spam_emoticon:: ::offtopic::

Αυτό με τα πινέλα το είχα πρωτοδιαβάσει σε άρθρο για βάψιμο φιγούρων στο Modelling αν θυμάμαι καλά και σε διάφορα άρθρα περί πινέλων (τι πράγμα κι αυτό να μην θυμάμαι :twisted:) και λέω δεν τα εφαρμόζω και στο βάψιμο των αρμάτων μου ωστε να έχω καλύτερο αποτέλεσμα και καλύτερη συντήρηση των πινέλων;
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος ALKIS 3

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιούνιος 10, 2009, 05:39:27 μμ »
Θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με το wash . Παροτι εχω διαβασει διαφορα περι αυτου δεν εχω καταλαβει πως ακριβως το περναμε στο μοντελο , με πινελο με πανι δεν εχω καταλαβει πως.
διαφωτιστε λιγο τον ασχετο.