Αποστολέας Θέμα: Το πρώτο ...  (Αναγνώστηκε 4569 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
Το πρώτο ...
« στις: Φεβρουαρίου 27, 2009, 12:57:48 πμ »
Αγαπητοί συμφορουμίστες ήρθε η ώρα να ποστάρω κάποιες φωτό από το διόραμα που έχω υπό κατασκευή.

Θέμα ο δεύτερος παγκόσμιος   :mrgreen:::arrowred:: Συγκεκριμένα το σκηνικό θα διαδραματίζεται κάπου στην Ευρώπη λίγο μετά την

ανακοίνωση της λήξης του με την νίκη των συμμάχων. Έτσι θα χρησιμοποιήσω το σετ της Master Box σε μια πλατεία (γύψος). Το παγκάκι είναι ιδιοκατασκευή

(λείπουν οι σανίδες οι οποίες θα προστεθούν αργότερα) ενώ η κολόνα είναι της Tamiya.

Αναμένω τα σχόλια σας και ευχαριστώ για το χρόνο σας.

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: Το πρώτο ...
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 27, 2009, 07:27:02 πμ »
απο τα τυπικα ξεκινώντας,
φτιάχνεις μια βινιέτα και όχι ένα διόραμα....

η ιδέα είναι καλή

οι φωτό όμως είναι λιγο θολές ...

το πλακόστρωτο πάντως δείχνει πολύ καλό

καλή συνέχεια και με πιο καλές φωτό

::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 27, 2009, 09:25:23 πμ »
Θάνο πολύ καλό το ξεκίνημα σου! Το παγκάκι με τι το έχεις κάνει;

Θα σου πρότεινα να τοποθετείς την φωτογραφική σου σε τριποδάκι και να κρατάς μια απόσταση από το αντικείμενο. Επίσης να επιλέγεις το "macro" στο menu της μηχανής. Έτσι θα έχεις τέλεια αποτελέσματα.

Κάνε και μερικές φορίτσες στο πλακόστρωτο με τον κόφτη σου και είσαι φουλ για βάψιμο.

::salut::

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 27, 2009, 09:49:57 πμ »
Το πλακόστρωτο είναι πολύ καλό, το πάγκακη  ίσως υπαρχή πρόβλημα με το πάχος του σύρματος, άπο την φωτο φαίνεται πολύ λεπτό.Η κατασκευή του και η ιδέα είναι πρώτη ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
καλή συνέχειά
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 27, 2009, 01:06:58 μμ »
Σταύρο -Γιάννη -John  ::thanx::

1. Σταύρο sorry αλλά τις φώτο τις έβγαλα στα γρήγορα. Σωστή η επισήμανση (βινιέτα και όχι διόραμα  :oops: :oops:)

2. Γιάννη το παγκάκι είναι από σύρμα για κολλητήρι το οποίο είναι πολύ εύκαμπτο. Αρχικά δημιουργήθηκε το πρώτο πόδι και με οδηγό αυτό καμπυλωθηκε και το δεύτερο. Κατόπιν

από το ίδιο υλικό προστέθηκε ο σκελετός για τις σανίδες πλάτης και τελευταία κολλήθηκαν τα "χερούλια" .

Τα κομμάτια πλαστικού ίσως μετά την τοποθέτηση των σανίδων από μπάλσα αφαιρεθούν. Για την ώρα έτσι όπως είναι βολεύει στο βάψιμο. Για χρωματισμό της κολόνας τι

προτείνεις  ::dontknow:: Επίσης έκανες αναφορά για κόφτη. Τι εννοείς;  Να χαράξω το πλακόστρωτο σε επιλεγμένα σημεία σαν σπασίματα; ( οι φώτο είναι αίσχος  :evil:)

3. John  ::icon_thumright::

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 28, 2009, 08:13:49 μμ »

Μίκρό update για σήμερα. :mrgreen:

Αφού έβαψα περιμετρικά την βάση με μαύρο λάδι, με τον κόφτη και την γωνία μικρού κατσαβιδιού

δημιούργησα κάποια σπασίματα στις πλάκες. Ύστερα έβαψα την άσφαλτο και κατόπιν με διάφορους τόνους λαδιού

πέρασα το πλακόστρωτο έτσι ώστε να πάρει ταλαιπωρημένη όψη.

Τώρα που το βλέπω μήπως είναι πολύ σκούρα η άσφαλτος;

Κάθε παρατήρηση πολίτιμη......

Ευχαριστώ για το χρόνο σας  :wink:

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 02, 2009, 08:15:25 μμ »
πολυ καλο ξεκινημα ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Εχεις δικιο για τον δρομο.Πειραματισου μεχρι να το φερεις εκει που θελεις ::salut::
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος Major_Goose

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HOLY LAND
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 03, 2009, 08:23:29 πμ »
Το ξεκίνημα σου και η σκέψη είαι μια χαρά.
Εγώ εκεί που θα έδινα σημασία είναι αφενός στο να δώσω περισσότερη ποικιλία στους τόνους του πεζοδρομίου , με κάποια λερώματα και ίσως περισσότερο κοντράστ ώστε να μην έχει  "μονοτονία".
Επίσης έχω ενστασης στο σχήμα της διάρρηξης της ασφ΄λτου . Επειδή η άσφαλτος δεν είναι υλικό τύπου τσιμεντου η πλάκας ώστε να  σπάει με ρωγμώδη εμφάνιση . αλλά υλικό πολύ μεγαλύτερης ελαστικότητας  με τσιχλοειδή συμπεριφορά, θα ήταν πιο λογικό να υπάρχει μια τρούπα απο μοα βόμβα π.χ. ή καποια καθίζηση τμήματος . Η και τίποτα εναλλακτικά . Απλά στο θέτω με σκοπό να αυξηθεί η αληθοφάνεια.

στο παγκάκι φαίνεται να έχεις κάνει καλή δουλειά όμως περιμένω να το δώ σε σχέση με τις φιγούρες ώστε να λάβουμε και μια εικόνα της κλίμακας και της αναλογίας

Συνέχισε το ωραίο πλάνο σου και είμαι σίγουρος ότι θα βγεί κάτι καλό   

Να σαι καλά

Κώστας
Καιρός Γαρ Εγγύς !

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 03, 2009, 05:04:12 μμ »

Αφού έβαψα περιμετρικά την βάση με μαύρο λάδι, [/quote]

Γιατι με μαυρο λαδι  :shock: :shock: :shock:? και καπου αλλου ειπαμε οτι το χες δοκιμασει (bpanther !!!! ????) και οτι κανει μηνες να στεγνωσει κλπ.....
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 03, 2009, 05:14:44 μμ »
ενας φιλος ζογραφος μου ειχε πει για μια βαση που ειχα κανει παλιοτερα μεσα στο γκρι να βαλο και οχρα για να σπασει την νονοτονια του γκρι, αν θες δοκιμασε το σε μια μικρι κριφη πλευρα και αν σου αρεση σε επιλεγμενα σημια λιγο στεγνο πινελο
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 03, 2009, 11:52:03 μμ »

Αφού έβαψα περιμετρικά την βάση με μαύρο λάδι,

Παράθεση
Γιατι με μαυρο λαδι  :shock: :shock: :shock:? και καπου αλλου ειπαμε οτι το χες δοκιμασει (bpanther !!!! ????) και οτι κανει μηνες να στεγνωσει κλπ.....

Αποστόλη δεν ανέφερα για μεγάλο χρόνο στεγνώματος εγώ προσωπικα.  Δεν γνωρίζω εάν έχει αναφερθεί από κάποιο συνάδελφο.

Θα συμφωνήσω ότι τα λάδια αργούν αλλά μετά τις συμβουλές του φίλτατου Eagle τους πήρα τον αέρα (πρίν τις οδηγίες τα χρησιμοποιούσα λάθος  :oops: ).

::icon_thumright::

John

Φοβερή η ιδέα σου για την ώχρα  ::icon_thumright::

Θα δοκιμάσω...

Παιδιά ευχαριστώ για τα σχόλια....

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 04, 2009, 06:18:26 μμ »
καλα αν ειναι ετσι συγχωρησε..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:...και αφου το εχεις με τα λαδια δωστου να καταλαβει !!!!!

καλως ηρθες στο μαγικο κοσμο των διοραματων....και απο οτι βλεπω αρχισες πολυ καλα...καλη συνεχεια... ::salut::...
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 05, 2009, 12:04:51 πμ »
καλα αν ειναι ετσι συγχωρησε..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:...και αφου το εχεις με τα λαδια δωστου να καταλαβει !!!!!

καλως ηρθες στο μαγικο κοσμο των διοραματων....και απο οτι βλεπω αρχισες πολυ καλα...καλη συνεχεια... ::salut::...

Αποστόλη τα λόγια σου και οι παρατηρήσεις σου μόνο ευπρόσδεκτα μπορεί να είναι  :wink: έχω πάρα πολλά να μάθω  :oops: :oops:

Σ' ευχαριστώ για τις κριτίκές και ελπίζω το αποτέλεσμα να σας αποζημιώσει....

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 07, 2009, 01:43:15 πμ »
Φίλοι μου καλησπέρα  ::icon_thumright::

Μικρό update .....Βελτίωσα λίγο τη βάση και άλλαξα λίγο τους χρωματισμούς στο πλακόστρωτο.

Η τρύπα είναι ιδέα του Mr. Guarantee (Major Goose)  ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::

αφού είχα κάνει λάθος και τα σπασίματα σε δρόμο και πλάκες τα είχα αναπαραστήσει με τον ίδιο τρόπο πράγμα

αδύνατο λόγω των διαφορετικών υλικών κατασκευής.

Αναμένω κριτικές και απόψεις.....

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 07, 2009, 01:59:39 πμ »
Τώρα το πεζοδρόμιο είναι πολύ καλύτερο, θα πρότεινα το τελείωμα του πεζοδρομίου (ρείθρο;) να το κάνεις 1-2 τόνους πιο σκούρο και να το λερώσεις πάρα πάνω γιατί ταλαιπωρείται περισσότερο.

H «τρούπα» βγήκε πολύ καλή, θα πρέπει όμως περιμετρικά να σκονίσεις σχετικά αρκετά την άσφαλτο.
Πάντως τόχεις, προχώρα ακάθεκτος  ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 07, 2009, 02:30:28 πμ »

Φίλε μου σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :oops:

Η βάση δεν έχει τελειώσει. Έχει πολύ δρόμο ακόμα. Εκκρεμεί wash στην άσφαλτο, παστέλ, σκόνες......

Αν εννοείς εκεί που ενώνεται το πλακόστρωτο με το δρόμο που κάνει το βαθούλωμα θα λερωθεί extra είναι στο πλάνο

Θα αναπαραστήσω ξερά φύλλα σκουπιδάκια και ελπίζω να βγεί καλό το αποτέλεσμα....

Η συνέχεια σύντομα.....

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 07, 2009, 10:22:44 πμ »
Κι εμένα μ' αρέσει πολύ. Το τελείωμα του πεζοδρομίου, είναι διαφορετικό υλικό απ' τις πλάκες, οπότε θα το κάνεις να δείχνει απαραίτητα αλλιώτικο. Σήμερα βάζουμε έτοιμα στοιχεία άοπλου σκυροδέματος (ή ελαφρώς οπλισμένου, δεν ξέρω κιόλας), αλλά τότε δεν έχω ιδέα τι έβαζαν. Πάντως δεν ήταν πλάκες όπως η υπόλοιπη επιφάνεια. Χειρίσου το ανάλογα.

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 07, 2009, 10:49:24 μμ »

Φίλε Νάσο σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Πολύ χρήσιμες οι παρατηρήσεις σου.... θα το φροντίσω είναι δρομολογημένο  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 01, 2010, 01:32:26 πμ »
Μετά από πάρα πολύ καιρό είπα να επανέλθω και στη βινιέτα

Σιγά σιγά βάφονται οι φιγούρες -ακρυλικά Vallejo.

Είναι οι πρώτες που βάφω  :oops: Μη γελάτε λοιπόν  :twisted: :twisted: :mrgreen:

[imgt]http://i490.photobucket.com/albums/rr270/Thanos_79/DSC03942.jpg[/imgt] [imgt]http://i490.photobucket.com/albums/rr270/Thanos_79/DSC03945.jpg[/imgt]

Επίσης βάφτηκε κ το παγκάκι. Λείπει μόνο πέρασμα με σκόνη αγιογραφείας προς αναπαράσταση της σκουριάς και οι σανίδες του

Η κιθάρα στο παγκάκι έγινε από φύλλο πλαστικού κ έχει ασταρωθεί για να τσεκαριστεί το στοκάρισμα. Μένει να προσθέσω το πάνω μέρος του μπράτσου με τα κλειδιά (για χορδές δεν παίζει  ::eusa_naughty::)

[imgt]http://i490.photobucket.com/albums/rr270/Thanos_79/DSC03949.jpg[/imgt]

Κράξιμο ελεύθερα..........

Αποσυνδεδεμένος svyatoslav

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορινθος-Σερρες
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 01, 2010, 07:41:24 μμ »
Το πας καλα Θανο. Δεν νομιζω οτι στο παγκακι χρειαζεσαι τοσο εντονες φθορες. κανε ενα wash δεσουν λιγο. η κατασκευη του παντως ειναι σουπερ. Δοκιμασε αραιωμενο μαυρο η σκουρο καφε με αερογραφο σε χαμηλη πιεση αν διαθετεις για σκιες(πεζοδρομιο-ασφαλτος, αναμεσα στα πλακακια του πεζοδρομιου) αλλιως με σκονη αγιογραφιας η pigments . Θα εντυπωσιαστεις απο την αληφοφανεια που θα σου δωσουν. Προχωρα ακαθεκτος. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 01, 2010, 11:10:48 μμ »
Γεια σου ρε Θανο με τα ρομαντικα σου :mrgreen:
αυτες οι φιγουριτσες μου ειχαν βγαλει την ψυχη αλλα αν τις προσεξεις θα γινουν  ομορφες
η κιθαρα μου δειχνει που το πας σκηνοθετικα,(φανταζομαι λιγα λουλουδια λιγο κρασι λιγο moonlight  χε χε)
καλη συνεχεια φιλε ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος F.K

• Σ.Π.Α.Π Αθάνατοι
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Νεάπολη-Νίκαια
  • ModelTrains
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 01, 2010, 11:20:25 μμ »
Καλησπέρα
Τι να κράξουμε αφού η δουλειά σου είναι καταπληκτική;;; ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::salut:: ::thumbleft:: ::proskino:: ::keep_mod:: ::good_job_smilie::

Τώρα για το θέμα της Κιθάρας. (φανατικός μουσικός) Νομίζω ότι κυκλοφορούν κάτι κλειδιά που έχουν κολλημένα πάνω τους ψεύτικες πλαστικές χορδές και εσύ απλά το αγοράζεις και το κολλάς απάνω. Επίσης κυκλοφορούν και έτοιμες κλασικές κιθάρες (σε κλίμακα εννοείται :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:)
Τρένα και πάλι Τρένα!!!

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 02, 2010, 12:27:49 πμ »
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια

:oops: :oops: :oops:

::salut::

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 04, 2010, 01:04:15 πμ »
 ::good_job_smilie::
Καλή συνέχεια

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 16, 2010, 08:31:42 μμ »

Απόστολε, εγώ ήμουν αυτός!!!  :mrgreen: Έπεσες πολύ κοντά πάντως, απορώ που το θυμόσουν!!!

Θάνο,  δουλειά σου μου αρέσει πάρα πολύ!!! Το ξανακοίταξα τώρα, γιατί αυτές τις μέρες μου έχει μπει στο μυαλό κάτι αντίστοιχο. Ίσως σε ενοχλήσω με ένα pm για κάποιες συμβουλές...

Keep up the good work!!!  ::icon_thumright::

Tags: