Νά μαι κι εγώ λοιπόν στο μπουγατσοbuild, έτοιμος να ανοίξω φύλλο....
Ευτυχώς πρόλαβα τον Liverpool και ποστάρω πρώτος...

Σε αντίθεση με τους speedy του build (aka Αλέξης & Παναγιώτης), θα δικαιολογήσω το επίθετό μου και θα το πάω γιαβάς-γιαβάς και αναλυτικά:
Η αρχή λοιπόν γίνεται με το cockpit, για το οποίο είχα προμηθευτεί το αντίστοιχο σετάκι της Aires. Αφού έκοψα και έτριψα τις ρητίνες, έβαλα το πάτωμα στην αντίστοιχη θέση του κιτ και πρόσθεσα από πανταπράσινο μια "πατούρα" στο πίσω μέρος του κιτ και αντίστοιχα στο εμπρός μέρος της ας την πούμε μπανιέρας (χωρίς πλάϊνά), ώστε όταν κολληθεί να πατήσει σταθερά:

Στη συνέχεια, έκανα ένα dry fit όλων των ρητινένιων κομματιών και του πίνακα οργάνων για να διαπιστώσω εάν χρειάζονται περαιτέρω εργασίες για να κολληθούν σωστά και διαπίστωσα ότι δεν χρειάστηκε κάτι άλλο, όλα ταιριάζουν μια χαρά:

Επόμενη κίνηση, το αστάρωμα με Mr. Surfacer 1200:

Κατόπιν, ψεκάστηκαν όλα τα κομάτια με RLM02 της Gunze:

...και προκειμένου να δοθεί μια αίσθηση βάθους, ψέκασα πολύ αραιωμένο μάυρο κυρίως στις εσοχές. Όταν λέμε αραιωμένο μαύρο, φανταστείτε όσο χρώμα σηκώνει ένα πινέλο Νο 0 μέχρι τη μέση της τρίχας, αραιωμένο σε όσο διαλυτικό χωράει στη μικρή δακτυλήθρα του Evolution ή του Infinity (ζητώ συγνώμη για όσους δεν κατάλαβαν, πάντως μιλάμε για διαλυτικό με μια πρέζα χρώμα):

Για τα ανοίγματα, έγινε μίξη RLM02 με ανοικτό γκρί (FS36622) και ψέκασα στα κέντρα των panels. Έτσ, ολοκληρώθηκε μια πρώτη φωτοσκίαση του cockpit:

Σειρά είχε το βάψιμο των λεπτομερειών (κουτιά, καλωδιώσεις κλπ) και ένα πέρασμα με ματ βερνίκι, ισορρόπησε τις τονικότητες των χρωμάτων:

Μετά το ματ βερνίκι, έβαψα μερικά κόκκινα - κίτρινα που ήθελα να φαίνονται πιο έντονα και άρα πιο gloss:

Έβαψα επίσης και τον photo etched πίνακα οργάνων:

Τέλος, δοκιμαστική τοποθέτηση των κομματιών για να δω πως περίπου θα είναι. Δεν κόλλησα τίποτα ακόμη, μιας και ζήλεψα από τον μαυροπρόβατο και θα κάνω κι πιρτσίνωμα στο κιτ:

Αυτά λοιπόν προς το παρόν, ελπίζω να μην σας κούρασα, η συνέχεια δεν ξέρω πότε θα είναι, μέχρι τις 30 Μαϊου έχουμε μπόλικο καιρό μπροστά μας...