ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΥΛΙΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ > Βάψιμο,Χρώματα & Βερνίκια

Enamel Wash on Acrylic - Please help

(1/1)

VF-14 TopHatters:
Φίλοι καλημέρα, είμαι “σχετικά” καινούργιος στο χόμπι και θα ήθελα την βοήθεια σας.

Μιας και προτιμώ τα ακρυλικά χρώματα και σε ματ αποχρώσεις, θα ήθελα να κάνω wash με enamel.
Ερώτηση 1: Πρέπει να βερνικώσω (ματ) πρώτα και μετά να κάνω wash?
Ερώτηση 2: Άμα τοποθετήσω τα decals πάνω στο μοντέλο, και εφαρμόσω μετά το enamel wash χωρίς να έχει βερνικωθεί, θα τα “λιώσει” :?: ? – εδώ να πω ότι τα decals θα έχουν περαστεί με τα 2 βελτιωτικά της MicroScale.

Φιλικά

melpas1013:
Καλώς ήρθες VF-14 TopHatters, στην παρέα μας κατ' αρχήν.
Οπωσδήποτε βερνίκωμα με gloss βερνίκι ακρυλικό ή με το γνωστό υλικό future(δες αντίστοιχο θέμα στα δημοφιλή). Σε κάθε περίπτωση άφησε το να στεγνώσει καλά και μετά δεν έχεις πρόβλημα για wash με enamel, αραιωμένο δηλαδή. :wink:

VF-14 TopHatters:
Κώστα σε ευχαριστώ.

Μήπως εννοείς gloss βερνίκι έτσι ώστε να πιάσουν καλύτερα τα decals πριν το wash? Στην συνέχεια – μετά το wash- μπορώ να περάσω ματ βερνίκι μιας και δεν θέλω να είναι γυαλιστερό το αποτέλεσμα. Φοβάμαι μόνο μην καταλήξω να έχω πολλά layers και αρχίσουν να χάνονται γραμμώσεις, pre-shading κτλ

Φιλικά

mmaker:
Καλωσήλθες φίλε μου!
Maiden βλέπω στην υπογραφή σου... :wink:
Για το wash τώρα,πάντα θα πρέπει να προσέχεις,καθότι η μεγάλη ποσότητα διαλυτικού μπορεί να σηκώσει ακόμη και το ακρυλικό.
Καλό είναι ένα χέρι ακρυλικό βερνίκι που θα το αφήσεις να στεγνώσει μια μέρα.
Μετά μπορείς να κάνεις wash με σμάλτο ή λάδια,προσεκτικά στις γραμμώσεις και αν θες με σκούπισμα με χαρτί ή πανί,προσεκτικά όμως!
Στα σήματα πάντα θα τα περνάς ανάμεσα σε δύο τουλάχιστον στρώματα γυαλιστερό βερνίκι.
Το γυαλιστερό βερνίκι πριν το wash βοηθάει να "τρέχει" το διαλυτικό πιο εύκολα χωρίς να εξαπλώνεται όπως θα γινόταν με ματ,καθώς επίσης και να εξαφανίσει τις μικροσκοπικές φυσαλλίδες αέρα που δημιουργούν το λεγόμενο "silvering" στα σήματα.
Τα βελτιωτικά βελτιώνουν την επαφή με την επιφάνεια του μοντέλου και ελαχιστοποιούν τα όποια μικροκενά.
Επίσης πρόσεξε στο wash ιδιαίτερα σε χοντρά σήματα,καθότι το όριο του φιλμ των σημάτων μπορεί να λειτουργήσει σαν γράμμωση,λόγω πάχους και με το wash να εμφανιστεί!

VF-14 TopHatters:
Ευχαριστώ Γιώργο.

Θα πειραματισθώ :shock: .

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση