Πάνω στην ώρα και σκεφτόμουν να ανοίξω εγώ θέμα για τους εν λόγω αμερικάνους καθότι παθών στις δύο τελευταίες μου παραγγελίες ( και μάλλον οριστικά οι τελευταίες !).
Ας πάρω τα πράγματα από την αρχή. Από το Great Models ξεκίνησα να αγοράζω το 2003 αν θυμάμαι καλά. Συνολικά περίπου 20 παραγγελίες πρέπει να έχω κάνει αφού έπαιρνα και για φίλους να βγαίνουν μεγάλες οι παραγγελίες. Ο λόγος απλός : για τα ταχυδρομικά ίσχυε το εξής : παραγγελία κάτω από 100$ χρεωνόταν με 40% του κόστους ταχυδρομικά, ενώ για πάνω από 100$ τα ταχυδρομικά ήταν 25%, οπότε μπορούσες να ξέρεις το κόστος με σχετική ακρίβεια. σε όλες τις παραγγελίες μου (περίπου 15) μέχρι την ʼνοιξη του 2007 αυτό τηρούνταν (το πολύ να ήταν 27-28%). Επίσης οι τύποι στην εξυπηρέτηση ήταν άψογοι μέχρι τότε, άμεση απάντηση σε emails, αλλαγές της τελευταίες στιγμής στην παραγγελία (το Hannants πχ. δεν το δέχεται), γενικά ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος και είχα γίνει "διαφημιστής" τους. Μεγάλο πλεονέκτημά τους ήταν και παραμένει η τεράστια (πραγματικά τεράστια ποικιλία) προϊόντων που διαθέτουν.
Από τότε όμως άρχισαν τα προβλήματα: στο shipping policies άλλαξαν τη διατύπωση και πλέον σου λένε ότι πληρώνεις ταχυδρομικά όσο κοστίσουν ( αλλά δεν μπορείς να το ξέρεις από πριν!!!) αλλά σου πετάνε (σα δόλωμα μου φαίνεται) ότι συνήθως ισχύει αυτό που έγραψα παραπάνω. Το πρόβλημα βέβαια είναι όπως έγραψαν και οι άλλοι παθόντες ότι στην πράξη ΔΕΝ ισχύει. Προσέξτε :
-τον Αύγουστο παραγγέλνω το King tiger της Dragon 1/35, τιμή 30$ (σε προσφορά) και μία βελόνα και μία κεφαλή για Badger 200, 18$. Με χρεώνουν 35 $ ταχυδρομικά, δηλαδή πολύ πιο πάνω από το 40% που λένε!. Διαμαρτύρομαι αμέσως καθώς μου φάνηκαν πολλά για μια τόσο μικρή παραγγελία και μου απαντούν ότι το κόστος των ταχυδρομικών εξαρτάται και από τον όγκο του δέματος. Ουσιαστικά πλήρωσα για το King tiger (αφού τα άλλα είχαν μηδαμινό βάρος) 100% της αξίας του σε ταχυδρομικά!!
Περιμένω λοιπόν και όταν μου έρχεται το δέμα καταλαβαίνω τι εννούσαν! το κουτί ήταν τόσο μεγάλο που χωρούσε άνετα άλλο ένα άρμα της Dragon και κάτι παραπάνω. Ξαναδιαμαρτύρομαι και τι μου απαντούν; Καμιά φορά λέει τους τελειώνουν τα κουτιά και βάζουν ότι διαθέτουν!!!! πλήρωσα δηλαδή για να μου στείλουν αέρα κοπανιστό από το USA!!!! Μετά από συνεχή emails μου λένε ότι θα έχω 10$ πίστωση για την επόμενη παραγγeλία μου αναγνωρίζοντας την αμέλειά τους.
- Αρχές Ιανουαρίου κάνω την τελευταία μου παραγγελία : δύο περιοδικά (Replic, MMiR) και ένα μικρό ελικόπτερο της Italeri 1/72. Μου έρχεται το δέμα και τι να δώ;! Ξανά τεράστιο κουτί γεμισμένο με χαρτιά για να μην κουνιούνται τα αντικείμενα μέσα. (εδώ να πω ότι στο παρελθόν πότέ δεν συνέβει κάτι παρόμοιο, αντιθέτως πάντα τα κουτιά ήταν τσίμα-τσίμα μέσα στο δέμα). Βλέπω στο δέμα σφραγίδα ταχυδρομείου τους 21.85$ ταχυδρομικά, στην κάρτα μου χρέωσαν 23.85$ ( υποτίθεται ότι είχα 10$ πίστωση άρα έπρεπε να χρεώσουν 11.85$ ! ).
Από τότε τους στέλνω συνέχεια emails ρωτώντας που είναι αυτά τα 10$, και μου στέλνουν απαντήσεις αραιά και που, αλλά...σε παλιότερα emails μου, όχι για αυτό που τους ρωτάω τώρα!!!.
Συμπέρασμα : από το 2007 και μετά ή άλλαξαν υπαλλήλους και νοοτροπία, ή την έχουν πατήσει με την αλλαγή ισοτιμιών και οικονομικής κατάστασης και πάνε για διάλυση οπότε δεν τους ενδιαφέρει αξιοπιστία, καλή φήμη κλπ. Ενδεικτικό είναι ότι συχνά βάζουν sales σε μεγάλο αριθμό προϊόντων αλλά για λίγες μέρες, ενώ τώρα το έχουν κρατήσει για 2 μήνες σχεδόν και είχαν και πριν.
::arrowred::Επειδή έψαχνα καιρό να κάνω μια καταγγελία, ξέρει κάποιος αν μπορούμε να γράψουμε σε κάποιο διεθνές φόρουμ σχετικά; Έχω την εντύπωση ότι συμπεριφέρονται έτσι μόνο σε αγοραστές εκτός Αμερικής.
Κρίμα γιατί παλιά ήταν εξαιρετικό για αγορές διάφορων μοντελιστικών προϊόντων, ειδικά αυτών made in USA.