Αποστολέας Θέμα: LANCASTER Mk. I/III by Revell  (Αναγνώστηκε 3417 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος BLACK SHEEP

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Σουρλής Γιώργος
LANCASTER Mk. I/III by Revell
« στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 12:31:33 μμ »
Φίλοι μου άρχισα ένα καινουργιο project με θέμα το Lancaster 1/72 της Revell. Είναι ένα καταπληκτικό μοντέλο παραγωγής 2007 με αρκετή λεπτομέρεια (181 κομμάτια) και με σεβαστές διαστάσεις (μήκος 29,5 cm & άνοιγμα φτερών 42.8cm). Γράμμωση ιδανική και πολύ καλή εφαρμογή.

Αυτό είναι το μοντέλλο.

Προστέθηκαν μερικές καλωδιώσεις στο cockpit και μερικοί λεβιέδες απο πλαστικό.

Βάφτηκε το cockpit με το interior green H58 & black H12 της Gunze και έγινε washe με τα Citadel Washes και λιγες φθορές με το Νο 11 της Humbrol. Οι ζώνες του πιλότου φάφτηκαν με το red leather της Vallejo και στις θέσεις ασυρματιστή και πλοηγού μπήκαν οι χαλκομανίες (διότι στο τέλος δεν θα φαίνετα τπτ). Ο πίνακας οργάνων έγινε με στεγνό πινέλλο και φάφτηκαν διάφοροι διακόπτες με κοκκινο, κίτρινο, μπλε και άσπρο.

Αυτό τελικά θα φαινεται απο το εσωτερικό.

Μονταρίστηκαν: άτρακτος και φτερά

και πάμε για τους κινητήρες (πολύ δουλειά έχουν)

Περιμένω τις γνώμες σας (χωρίς φόβο και πάθος  :mrgreen:) Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
Απ: LANCASTER Mk. I/III by Revell
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 12:50:41 μμ »
Μία ερώτηση: Πως έβαψες τα όργανα στον πινακα και είναι τόσο καθαρά? Με πινελάκι, ή κάποιον άλλο τρόπο?
Πολύ καλός ως εδώ,
Καλή συνέχεια...

Φιλικά,
Διονύσης

• Scale 1/48
  • *
  • Σουρλής Γιώργος
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 12:58:58 μμ »
Με πινέλλο Νο 1 μυτερό

Ευχαριστω DIO  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 01:05:52 μμ »
Φοβερή δουλειά, ειδικά στα όργανα είσαι απίστευτος!

Εχω όμως ένσταση όσον αφορά στο πράσινο του εσωτερικού το οποίο δεν ήταν US interior green αλλά British interior green, ένα πράσινο εμφανώς πιο γκριζωπό από το H58, πολύ κοντά στο Humbrol 120. Μικρό το πρόβλημα πάνtως, με την καλύπτρα η διαφορά δεν θα είναι ορατή.

Να ρωτήσω, να στείλω πράμα; Εχω μπόλικο...

Καλή συνέχεια, θα παρακολουθώ συνεχώς, πρόκειται για αγαπημένο θέμα!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 01:14:36 μμ »
Γιώργη, κατ'αρχήν η επιλογή του θέματος είναι πολύ καλή, σαν αεροπλάνο αλλά και σαν κιτ/εταιρεία, μιας και το συγκεκριμένο έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές και προσωπικά είχα την ευκαιρία να το δω και να το θαυμάσω, όταν παλιότερα το είχε αγοράσει ο gkontog (νομίζω!). Αν και δεν είναι της κλίμακας που προτιμώ, ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα.

Η δουλειά που έχεις κάνει ως τώρα είναι πολύ καλή, πράγματι είμαι κι εγώ της γνώμης ότι δεν χρειάζονται περισσότερα μιας και λίγα πράγματα θα φαίνονται στο τέλος.

Εύχομαι καλή συνέχεια!
Γιάννης Γιαβάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Σουρλής Γιώργος
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 01:16:02 μμ »
Το έχω εντέλει σε Mr COLOR, (364 aircraft grey green for RAF aircraft cockpi), αλλά έιναι Νίτρου και που να βάψεις με κλειστά παράθυρα (έχει κρύοοοοοοο)
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, τα καλά σου λόγια  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος DaNiS

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 01:17:03 μμ »
Ωραίος ο νέος !!!
Καλή συνέχεια φίλτατε !!
Απότι βλέπω θα το τελειώσεις και τρομάζω!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Σουρλής Γιώργος
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 01:17:29 μμ »
Ευχαριστώ jogiav, ελπίζω να σας βγάλω ασπροπρόσωπους  :mrgreen:  ::icon_thumright::
Ευχαριστώ Daniκο  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 01:38:11 μμ »
Το κιτ είναι πράγματι φοβερό (το έχω πάρει κι εγώ  :mrgreen:) και η δουλειά που έχεις κάνει μέχρι τώρα Γιώργο είναι πολύ καλή  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Οπότε εσύ προχωράς για να κρατάμε κι εμείς σημειώσεις ...   ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 01:46:08 μμ »
Μαυροπρόβατε, μέχρι το ΠΑΣΧΑ θα το τελειώσεις ??????  ʼντε γιατί έχει και σούβλισμα μετά.... μην τ' αφήσεις μισιτελειωμένο !!!!!!!!!!!!!   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Α, να πω κι εγώ ότι μ' αρέσει ότι έκανες μέχρι τώρα. Εύγε, εύγε  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 01:50:42 μμ »
Πράγματι εντυπωσιακή δουλειά μέχρι στιγμής    ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Καλή συνέχεια Γιώργο  ::salut::
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 02:24:01 μμ »
Μαυροπρόβατε, βέβαια δεν παίζω μπάλα στη κατηγορία σας, αλλά πράγματι έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά μέχρι εδώ.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Εύχομαι καλή συνέχεια σε αυτό το όμορφο αεροπλάνο  ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 02:28:17 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Πολυ ομορφη δουλεια φιλε μου!!!!

::icon_thumright::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

• Scale 1/48
  • *
  • Σουρλής Γιώργος
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 03:30:21 μμ »
 ::arrowred:: nino πράγματι πολυ ωραίο μοντέλο, ελπίζω να φανω αντάξιος των προσδοκιλων σου . Ευχαριστώ.
 ::arrowred:: Liverpool, ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι θα τελειώσει για να προλάβω να κρυφτώ  :mrgreen: Ευχαριστώ δεν σου λέω (θα στο πω απο κοντα που θα ερθεις να το δεις  :mrgreen:)
 ::arrowred:: Ni_kos ευχαριστώ, και ελπίζω να σε γνωρίσω και απο κοντά
 ::arrowred:: Φίλιππα ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, ελπίζω και η συνέχεια να είναι ανάλογη. Εσύ ξέρεις καλή μπάλα με ότι τόπι και να είναι  ::icon_thumright:: :mrgreen:
 ::arrowred:: Περικλή ευχαριστώ, αλλά με σένα δεν συγκρίνομαι.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 06:44:04 μμ »
θα αναμενουμε τη συνεχεια της κατασκευης Γιωργο με πολυ ενφιαφερον ::icon_thumright:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Moufas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Stonecity
    • http://www.opelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 07:16:07 μμ »
Πολύ ωραία δουλειά στο εσωτερικό. Όντως κρίμα που δεν θα φένετε  :?
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 07:23:36 μμ »
Ωχχ ο μαυροπρόβατος έκλεισε άτρακτο!  :shock: Χαλλλλαρά Γιώργο!  ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen:

Πάντως εξαιρετική δουλειά μέχρι τώρα! Ο πίνακας οργάνων είναι χάρμα! ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 08:21:45 μμ »
Δώσε λίγη βάση στα παρακάτω από reviews σε γνωστά internet sites:

www.hyperscale.com
"The only areas that are not up to the standard of the rest of the kit are the wheels, which look slab sided and have featureless hubs (even the Airfix wheels are better), and the underdetailed machine guns. Fortunately, Quickboost has released a set of 1/72 scale machine guns for Hasegawa's Lancaster that will be suitable for this kit too."

«Οι μόνες περιοχές που δεν χαρακτηρίζονται από το ίδιο επίπεδο ποιότητας με το υπόλοιπο κιτ, είναι οι ρόδες, που φαίνονται πιο επίπεδες με φτωχής λεπτομέρειας ζάντες (ακόμη και οι ρόδες Airfix είναι καλύτερες), καθώς και τα πολυβόλα. Ευτυχώς, η Quickboost έχει εκδόσει ένα βελτιωτικό με το σύνολο των πολυβόλων στην 1/72 για το Λάνκαστερ της Hasegawa, που θα είναι κατάλληλο για το κιτ της Revell.»

"There are some minor dimensional differences between the Hasegawa and Revell kits, and the dihedral of Revell's outer wings is flatter than Hasegawa's. After checking many photos, I think that the correct dihedral at rest might be somewhere between the two. If you want to add a degree or so of dihedral, though, the surgery will not be too difficult."

«Υπάρχουν μερικές διαφορές στις διαστάσεις μεταξύ των κιτ των Hasegawa και Revell, καθώς και στην δίεδρο γωνία της κύριας πτέρυγας. Η Revell δίνει μικρότερη δίεδρο από την Hasegawa. Σύμφωνα με τα σχέδια η πραγματική δίεδρος είναι κάπου ανάμεσα στις δύο εταιρίες. Το μικρό αυτό πρόβλημα διορθώνεται εύκολα"

Φιλικά,
Διονύσης

• Scale 1/48
  • *
  • Σουρλής Γιώργος
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 11:24:26 μμ »
Δώσε λίγη βάση στα παρακάτω από reviews σε γνωστά internet sites:

www.hyperscale.com
"The only areas that are not up to the standard of the rest of the kit are the wheels, which look slab sided and have featureless hubs (even the Airfix wheels are better), and the underdetailed machine guns. Fortunately, Quickboost has released a set of 1/72 scale machine guns for Hasegawa's Lancaster that will be suitable for this kit too."

«Οι μόνες περιοχές που δεν χαρακτηρίζονται από το ίδιο επίπεδο ποιότητας με το υπόλοιπο κιτ, είναι οι ρόδες, που φαίνονται πιο επίπεδες με φτωχής λεπτομέρειας ζάντες (ακόμη και οι ρόδες Airfix είναι καλύτερες), καθώς και τα πολυβόλα. Ευτυχώς, η Quickboost έχει εκδόσει ένα βελτιωτικό με το σύνολο των πολυβόλων στην 1/72 για το Λάνκαστερ της Hasegawa, που θα είναι κατάλληλο για το κιτ της Revell.»

"There are some minor dimensional differences between the Hasegawa and Revell kits, and the dihedral of Revell's outer wings is flatter than Hasegawa's. After checking many photos, I think that the correct dihedral at rest might be somewhere between the two. If you want to add a degree or so of dihedral, though, the surgery will not be too difficult."

«Υπάρχουν μερικές διαφορές στις διαστάσεις μεταξύ των κιτ των Hasegawa και Revell, καθώς και στην δίεδρο γωνία της κύριας πτέρυγας. Η Revell δίνει μικρότερη δίεδρο από την Hasegawa. Σύμφωνα με τα σχέδια η πραγματική δίεδρος είναι κάπου ανάμεσα στις δύο εταιρίες. Το μικρό αυτό πρόβλημα διορθώνεται εύκολα"

Φίλε μου DIO, ευχαριστώ για τις υποδείξεις, αλλωστε τις επισημαίνει ένα μεγάλο όνομα, δεν σκοπεύω να δώσω κάποια εξτρα χρήματα για το μοντέλο, μιας και δεν είναι η διάσταση που προτιμώ. Απλώς με άρεσε σαν μοντέλο και το κατασκευάζω. Ευ' όσον σκοπεύω να το κάνω στην 1/48.
Την δίεδρη γωνία πιστεύω πως κάπως πρέπει να την πέτυχα. Θα ανεβάσω φωτο για να μου πείτε την γνώμη σας.

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 11:14:54 πμ »
Από τα αγαπημένα μου μη Γερμανικά Α/Φ. Ανυπομονώ να το δω ολοκληρωμένο.  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Πάντως η προσωπική μου άποψη είναι ότι με τη χρήση των χαλκομανιών που δίνει το κιτ το αποτέλεσμα στον πίνακα οργάνων και τις κονσόλες θα ήταν αρκετά πιο ρεαλιστικό. Το βάψιμο τα κάνει να φαίνονται λίγο υπερβολικά. 
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 12:42:45 μμ »
Από τα αγαπημένα μου μη Γερμανικά Α/Φ. Ανυπομονώ να το δω ολοκληρωμένο.  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Πάντως η προσωπική μου άποψη είναι ότι με τη χρήση των χαλκομανιών που δίνει το κιτ το αποτέλεσμα στον πίνακα οργάνων και τις κονσόλες θα ήταν αρκετά πιο ρεαλιστικό. Το βάψιμο τα κάνει να φαίνονται λίγο υπερβολικά. 

Νομίζω αυτή η υπερβολή είναι απαραίτητη, ώστε τελικά κάτι να φαίνεται από την κλειστή και με πολλές δοκίδς καλύπτρα...
Φιλικά,
Διονύσης

Tags: lancaster