Αποστολέας Θέμα: Φτιάχνοντας βαρίδια για το ρύγχος.  (Αναγνώστηκε 4674 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Moufas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Stonecity
    • http://www.opelclub.gr
Φτιάχνοντας βαρίδια για το ρύγχος.
« στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 05:58:28 μμ »
Πολλά στατικά αεροσκάφη και περισσότερο τα σύγχρονα έχουν μια τάση να κάθονται «σούζα» μιας και το περισσότερο βάρος βρίσκετε στην ουρά και αυτό είναι ένα αστείο θέαμα που χαλάει την ρεαλιστική εικόνα του μοντέλου. Έτσι προτού κλείσουμε την άτρακτο τοποθετούμε στο ρύγχος ένα μικρό βάρος για να κρατά την ισορροπία. Το πιο γνωστό υλικό για την δουλειά αυτή είναι τα σκάγια από αεροβόλο. Είναι φτιαγμένα από μολύβι ένα αρκετά βάρη μέταλλό το οποίο όμως είναι πολύ μαλακό και εύκολο να λιώσει.

Τα σκάγια στην αρχική τους μορφή πιάνουν πολύ χώρο χωρίς να βοηθούν στην αύξηση τους βάρους. Όμως λόγω του ότι λιώνουν εύκολα μπορούμε με πολύ απλά και καθημερινά μοντελλιστικά υλικά να τους δώσουμε δική μας μορφή !!!

Φυσικά μπορούμε απλά να τα πιέσουμε λίγο με μια πένσα αλλά και πάλι αυτό δεν είναι αρκετό.

Χρειαζόμαστε τα σκάγια 5 ευρώ το κουτί με τα 500, ένα κεράκι, ένα καπάκι από χρώμα Humbrol (καλύτερα το βερνίκι που είναι σκέτο μέταλλο), ένα μυτοτσίμπιδο και τον αναπτήρα.

Ανάβουμε το κεράκι βάζουμε τα σκάγια στο καπάκι και πάμε για ψήσιμο.

Σε 5 λεπτάκια τα σκάγια θα έχουν γίνει μολίβενια νομίσματα τα οποία πολύ άνετα τα τεμαχίζουμε με ένα κοφτάκι ανάλογα με τις ανάγκες μας και τα κολλάμε στο σημείο που τα έχει ανάγκη.

Αν είμαστε και βαρεμένοι μπορούμε με πυλό να φτιάξουμε μια μήτρα την περιοχής και από εκεί να πάρουμε καλούπι για το μολίβι. Αν και το βλέπω λίγο υπερβολικό.
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: Φτιάχνοντας βαρίδια για το ρύγχος.
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 06:35:51 μμ »
 ::icon_thumright::
ωραίος.
μια άλλη "ιδεα-συμβουλή"
για το θέμα του όγκου που  είπες, υπάρχουν πια πολύ ψιλά βαριδάκια ψαρέματος, στρογγυλά, διαμετρου 2,5χιλ. και βάρους 0,09γραμ.
αυτά σκορπάνε και πιάνουν γενικά όλο το διαθέσιμο χώρο και κολλάνε με κυανακρυλική
αύριο φωτό απο δική μου δοκιμη

Spoiler (hover to show)
::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σκύρος
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 04:56:39 μμ »
Εγώ δοκίμασα την εφαρμογή μοντελιστικού πηλου και γεμισα όλο το ρύγχος αφήνωντας μια πατούρα ώστε να κολήσω ξανά χωρίς να έρθει σε επαφή η κόλλα με τον στόκο και συνάμα να μην υπάρχει επαφή του με το πλαστικό.Κάνοντας αυτό δημιούργησα ένα πλήρες γεμάτο ρύγχος με αποτελεσματικό έρμα χωρίς κενά και χωρίς να φοβάμαι την αποκόλληση του..Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.Γιατι να ταλαιπωρείστε με ράβε ξήλωνε πίεζε? Τώρα εάν παρ όλα αυτά γεμίσουμε με πηλό και ακόμα δεν είναι αρκετό ώστε να ρίξει την σούζα τότε εννοείται ότι θα προσφύγουμε στην λύση του μετάλλου αν και μέχρι σήμερα δεν είχα κανένα πρόβλημα με τον πηλό όποτε χρειάστηκε.

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 08:12:22 μμ »
ΠΡΟΣΟΧΗ Οι ατμοί που αναδύονται από το λιώσιμο του μολύβδου είναι εξαιρετικά ΤΟΞΙΚΟΙ Φοράτε μάσκα όταν λιώνετε τα σκάγια ή τα βαρίδια :shock: ::brancard:: ::brancard:: ::pop:: ::pop::

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 10:07:21 μμ »
ΠΡΟΣΟΧΉ Οι ατμοί που αναδύονται από το λιώσιμο του μολύβδου είναι εξαιρετικά ΤΟΞΙΚΟΙ Φοράτε μάσκα όταν λιώνετε τα σκάγια ή τα βαρίδια :shock: ::brancard:: ::brancard:: ::pop:: ::pop::

::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::x1000(και απο το τροχισμα του)

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 01:46:21 πμ »
Οντως το μολύβι είναι φθηνό υλικό και το βρίσκεις πανεύκολα.Πάντως με 5 EUR πηγαίνεις σε ένα κατάστημα με είδη αλιείας και αγοράσεις κανά κιλό μολύβι.Εκτός και αν έχεις κάποιο φίλο υδραυλικό οπότε και σου δίνει 2 σιφώνια απο τα παλία και έχεις να γεμίζεις μοντέλα....
Σε ευχαριστούμε πολύ για την τεχνική που μοιράστηκες μαζί μας  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 08:47:17 πμ »
Στα καταστήματα με είδη κυνηγίου, μπορείτε να βρείτε πολύ ψιλά σκάγια (διαμέτρου 1 -2 χιλ). Με λίγη λευκή κόλλα δημιουργούμε ένα στρώμα όπου τα σκάγια "βυθίζονται". Αν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε. Εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη μέθοδο για να δώσω βάρος στα αρματάκια μου.
Spoiler (hover to show)

Τώρα για αεροπλάνα, απλά δεν ξέρω. Υποθέτω πάντως ότι λειτουργεί (με προσοχή για τις αντοχές του ρινιαίου σκέλους).

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 10:29:01 πμ »
Στα καταστήματα με είδη κυνηγίου, μπορείτε να βρείτε πολύ ψιλά σκάγια (διαμέτρου 1 -2 χιλ). Με λίγη λευκή κόλλα δημιουργούμε ένα στρώμα όπου τα σκάγια "βυθίζονται". Αν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε. Εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη μέθοδο για να δώσω βάρος στα αρματάκια μου.

Πράγμα που βοηθάει πολύ στο να "κάτσει" το άρμα στις rubber strip (sic) ερπύστριες.
:shock: :shock: :shock: :shock:
Πρωτότυπη ιδέα και εξαιρετικά χρήσιμη. Ευχαριστούμε!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος alafroiskiotos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens, Ilioupoli
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 02:30:15 μμ »
Εγώ σε μία αντίστοιχη περίπτωση που έπρεπε να προσθέσω βάρος, πήρα καλάυ και το έλιωσα.