Αποστολέας Θέμα: Βοηθεια στο τελειωμα μοντελου Αεροσκαφους...  (Αναγνώστηκε 2901 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lefteris

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
Βοηθεια στο τελειωμα μοντελου Αεροσκαφους...
« στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 02:06:08 πμ »
καλησπερα φιλοι μοντελιστες... ειμαι νεος στο χομπυ και ζητω τα φωτα σας και τις πολυτιμες συμβουλες σας. εχω αγορασει το πρωτο μου κιτ το οποιο ειναι ενα sritfire 1/72 της αιρφιχ και εχω ακολουθησει ολα τα σταδια συμφωνα με τα οσα διαβασα- ακουσα απο το foroum. Εχω περασει τις χαλκομανιες και αναρωτιεμαι τι πρεπει να κανω επειτα. Να περασω με gloss βερνικι και επειτα wash και μετα ματ βερνικι και τελος???επισης μη γνωριζοντας ρωτω το βερνικι αραιωνεται(  ::M249SAW::μην πυροβολησετε αν ειπα βλακεια), αν ναι με τι???δε γνωριζω και ζητω συγνωμη αν κατι απ αυτα που ειπα φενεται σε καποιους  χαζο αλλα εχει λιγο καιρο που μπηκα στ χωρο αυτο και παρ οτι πολυ ενθουσιασμενος δε εχω γνωσεις αλλα ουτε και εμπειρια

ευχαριστω εκ των προτερων ..
 ::thanks_smilie:: ::laia:: ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
Απ: Βοηθεια στο τελειωμα
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 02:20:31 πμ »
Φαντάζομαι οτι έχεις αφού έβαψες το μοντέλο,πέρασες ένα gloss βερνίκι και έβαλες τις χαλκομανίες.Αν είναι έτσι συνέχισε με το wash,μετά ένα χεράκι ματ αν θες να συνεχίσεις με τις φθορές σου (σκόνες,chipping και δεν ξέρω τι άλλο...) και στο τέλος σφραγίζεις με ματ πάλι.
Τώρα με τι αραιώνεις το βερνίκι εξαρτάται για τι βερνίκι μιλάμε.Αν είναι ακρυλικό μάλλον με άζαξ ή με διαλυτικό για ακρυλικά χρωματά είσαι ο.κ.Αν μιλάμε για enamel τότε κλασσικό white spirit.
Αν θες κάτι άλλο και μπορώ να βοηθήσω ρωτάς άφοβα  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 01:49:17 μμ »
Επισης αντι για gloss βερνικι μπορεις να χρησιμοποιησεις και παρκετινη.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος lefteris

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 02:24:12 μμ »
Ευχαριστω θα τ εφαρμοσω και βλεπουμε .....
 ::lovemodel::

Αποσυνδεδεμένος lefteris

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 03:15:39 μμ »
δυστυχως εκανα ενα τραγικο λοθος λογω κακης πληροφορησης ::sprechende_015::. οταν εβαψα τ μοντελο δεν το περασα gloss βερνικι και  κολλησα τις χαλκομανιες???
υπαρχει γιατρικο η κατεστρεψα τ μοντελακι μου??? παιδες δε τ ξερα αυτο  βεβαια η παροιμοια λεει ρωτωντας πας στην πολη
μπορει να γινει κατι καποια διορθωση???

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 03:32:22 μμ »
Δεν νομιζω να κατεστρεψες τιποτα αλλα...για πες  τι φαινεται ασχημο?
πολλες φορες και εγω κολαω decals κατ ευθειαν ,μετα γυαλιζουν λιγο οι χαλκομανιες αλλα με ενα βερνικακι ερχεται στα ισα του ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 03:42:44 μμ »
Φιλε Λευτερη...τι εγινε??? οπως λεει και ο φιλτατος  DIM, υπαρχει (σχεδον) για ολα και καποια λυση...

Αποσυνδεδεμένος NIKOS 30

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 03:58:07 μμ »
Καταρχάς καλώς όρισες στην παρέα. Σ' αυτή την περίπτωση φίλε μου το φρονιμότερο θα'ταν να περάσεις τις χαλκομανίες και με ένα χέρι βερνίκι που΄ναι ειδικό για τις χαλκομανίες ώστε να σφραγίσουν στο τελειομένο μοντέλο. Εν συνεχεία περνάς το μοντέλο ένα με δυο χέρια γυαλιστερό ακρυλικό βερνίκι ώστε να προστατύσεις το χρώμα, και μετά κάνεις το wash σου. Τελειώνοντας με το wash και όλες τις άλλες λεπτομέρεις που θέλεις, τότε κάνεις ένα πέρασμα με ακρυλικό ματ βερνίκι και το μοντελάκι σου είναι έτοιμο για βιτρίνα. Στο ερώτημα σου τέλος, σχετικά με τους διαλύτες των βερνικιών, αυτά συνήθως αερόνται ή με το διαλύτη τους, ή με white spirit όπως ανάφερε προηγουμένως ο συνάδελφος ή και με νερό καμιά φορά

Αποσυνδεδεμένος lefteris

• Scale 1/144
  • *
Απ: Βοηθεια στο τελειωμα μοντελου Αεροσκαφους...
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2010, 04:09:20 πμ »
Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια . Να που δε τα ξερα αυτα που μου πατε. ευχαριστω για το καλοσωρισμα Νικο . ναι ισως να σωζεται απ αυτα που μου λετε . απλα φενεται το περιγραμμα της χαλκομανιας λιγακι εντονα οταν το προσεξεις. ιδου και μια φοτο οπως ειναι τωρα .

παρ ολα αυτα στα ματια μου φενεται ολο τ κιτ ομορφο γιατι ειναι τ πρωτο μου  και παρ ολες τις ατελειες και λαθη που σιγουρα ειναι ορατα στα ματια ενος εμπειρου μοντελιστη το αποτελεσμα μ φενεται συμπαθητικο .
θα ανεβασω φοτο μολις τελειωσει . Ευχαριστω

::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος lefteris

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2010, 04:10:48 πμ »
δλδ φενεται ασχημο το οτι φενεται εντονα οτι η χαλκομανι αειναι κολλημενη και οχι ενα με το μοντελο

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2010, 08:48:34 πμ »
Το πρώτο σου μοντέλο λοιπόν. Σου εύχομαι πολλά ακόμα και να το διασκεδάσεις!

Από ότι βλέπω είναι κολλημένο και στοκαρισμένο πολύ σωστά. Δεν ξέρω αν το έβαψς με πινέλο ή αερογράφο αλλά και το χρώμα έστρωσε όμορφα αν και κάπως "παχύ". Τα σήματα  έκατσαν καλά και σε όσα φαίνονται δε φαίνεται καθόλου silvering, ειδικά στο μεγάλο 60 στην ουρά που είναι ότι πρέπει για silvering. Στο διαφανές για τη φωτογραφική μηχανή έχεις κάποια κενά αλλά αυτό διορθώνετε με λίγη ατλακόλ ή κάποιο ανάλογο υλικό. Εν ολίγοις για πρώτη προσπάθεια είναι εξαιρετική και δε χρειάζεται να "σώσεις" τίποτα.

Η συνέχεια που προτείνω: Ενα χέρι παρκετίνη Long Shine της Johnson, τη βρίσκεις σε όλα τα super markets, με πινέλο. Πρόσεξε μην σου τρέξει, λίγο στο πινέλο και πέρασμα όλο το μοντέλο. Αν σε κάποια σημεία σου αφρίσει μην την πειράξεις, οι φυσαλίδες θα χαθούν μόνες τους. Ασε το μοντέλο μερικές ώρες να στεγνώσει και μετά όρμα με wash. Η παρκετίνη θα μειώσει και το film των σημάτων που είναι ορατό και θα δώσει ένα γυαλιστερό υπόστρωμα για να κυλάνε εύκολα τα wash.

Καλή συνέχεια!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος lefteris

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2010, 03:05:51 μμ »
Eυχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια το εχω βαψει με πινελο.ναι οντως το στρωμα ειναι παχυ γιατι αναγκαστικα να το βαψω δυο φορες λογω ζημιας που του εκανα ( ::brancard::). Αερογραφο δεν εχω (ειναι νωρις ακομα).οπως επισης υπαρχει ενα προβλήματακι με το διαφανες αλλα λυνεται με λιγη ψιλοδουλιστα.θα ακολουθησω την προταση σου ισως με παρκετινη η με gloss βερνικι. υπαρχει διαφορα στο αποτελεσμα??????

::lovemodel::

Αποσυνδεδεμένος lefteris

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2010, 03:09:41 μμ »
Επισης με την καλυπτρα τι πρεπει να κανω ???να την κολλησω κατ ευθειαν και τελος??ειδαλλως τι??

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 10:45:36 πμ »
Koιτάς τις οδηγίες του Κit, αποφασίζεις αν τη θες κλειστή ,ανοιχτή και τη κολλάς αφου συμβουλευτείς το forum για τις κόλλες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να τη κολήσεις ώστε να αποφύγεις θολώματα  (λόγω αναθυμιάσεων που έχουν οι  κανονικές κόλλες.. )

Δες εδώ: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,707.0/highlight,%CE%BA%CF%81%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B6%CE%AD.html

Προσωπικά εχθές δοκίμασα πρώτη φορά μια κρυσταλλική ξυλόκολλα και έμεινα άφωνος από το αποτέλεσμα. ΔΕΝ θολώνει, ΔΕΝ φαίνεται καθόλου ( γίνεται διαφανής μετά από κάποια ώρα), απλά αργει να στεγνώσει ...

Δες και το χτεσινό post μου , σχετικά με κόληση καλύπτρας ..

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,16157.0/highlight,%CE%BA%CF%81%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B6%CE%AD.html

Καλό τελείωμα !

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 11:12:31 πμ »
Λευτέρη μπράβο για το πρώτο σου μοντέλο, είναι πολύ καλή η εργασία που έχεις κάνει.
Με άλλα λόγια, θα πρέπει να περιμένουμε πολλά από εσένα σε επόμενες κατασκευές!

Με τι χρώμα το έβαψες; Μάλλον ΔΕΝ ήταν matt και αυτό σε έσωσε με τα decals!

Αποσυνδεδεμένος lefteris

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 01:42:15 μμ »
Φιλοε DSK ευχαριστω πολυ. Αγαπητε Jet72 η βαφη εχει γινει μονο με ματ χρωματα της humbrol για αυτο που ειπες δε ξερω τ ακριβως εννοεις αν μπορεις να μου το εξηγησεις οταν λες με εσωσε με τα decals???? απλα να σου πω οτι  αναγκαστηκα να βαψω δυο φορες το μοντελο και φενεται λιγο παχια η στρωση .

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 01:57:26 μμ »
Φιλοε DSK ευχαριστω πολυ. Αγαπητε Jet72 η βαφη εχει γινει μονο με ματ χρωματα της humbrol για αυτο που ειπες δε ξερω τ ακριβως εννοεις αν μπορεις να μου το εξηγησεις οταν λες με εσωσε με τα decals???? απλα να σου πω οτι  αναγκαστηκα να βαψω δυο φορες το μοντελο και φενεται λιγο παχια η στρωση .

Αν το χρώμα ΔΕΝ είναι matt τότε η γυαλιστερή υφή του βοηθάει, σαν να έχεις βάλει γυαλιστερό βερνίκι (ας πούμε καταχρηστικά  ότι matt χρώμα + γυαλιστερό βερνίκι = γυαλιστερό χρώμα). Θυμάσαι κωδικό χρώματος; Κάτι σε 126 ή 128?

Αποσυνδεδεμένος lefteris

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 02:06:13 μμ »
οχι το χρωμα ειναι ματ αποχρωση του γκρι . Συγκεκριμενα ειναι το humbrol 230 με ενα μικρο προσθετο απο μαυρο για να γινει λιγακι πιο σκουρο. βεβαια το βερνικι ειναι gloss και δε ξερω σε τι αναλογια να το αραιωσω.η παρκετινη ενναλακτικα θελει αραιωμα???οσο αφορα το  weathering αρκει το wash η θελει και κατι αλλο??

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 02:15:00 μμ »
οχι το χρωμα ειναι ματ αποχρωση του γκρι . Συγκεκριμενα ειναι το humbrol 230 με ενα μικρο προσθετο απο μαυρο για να γινει λιγακι πιο σκουρο. βεβαια το βερνικι ειναι gloss και δε ξερω σε τι αναλογια να το αραιωσω.η παρκετινη ενναλακτικα θελει αραιωμα???οσο αφορα το  weathering αρκει το wash η θελει και κατι αλλο??

Η παρκετίνη με πινέλο πλατύ δεν θέλει αραίωμα, προσοχή γιατί στεγνώνει γρήγορα. Μην περάσεις πολλές πινελιές το ίδιο σημείο γιατί θα σου γιαουρτώσει... Τρεις - τέσσερεις βαστικές ίσα να απλωθεί και μετά τα υπόλοιπα τα κάνει μόνη της...

Αποσυνδεδεμένος lefteris

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 02:32:26 μμ »
Αααα ωραια μ φενεται πιο ευκολο απο το βερνικι αλλα θα δω παλι. επειτα κανω wash και σφραγιζω με ματτ χρωμα . εκτος απο wash τι αλλες τεχνικες φθορας μπορω να κανω??ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια και συγνωμη αν εγινα φορτικος ...

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 11:43:48 πμ »
εκτος απο wash τι αλλες τεχνικες φθορας μπορω να κανω??   ...

5 χρονια πισω, αλλά διαχρονικό

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,224.msg1191/highlight,%CF%86%CE%B8%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82.html#msg1191

Αποσυνδεδεμένος lefteris

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 02:31:06 μμ »
Πολυ ενδιαφεροντα  ολα. ευχαριστω...