Αυτό το κουτάκι το θυμάστε;

Μάλιστα το εν λόγω κυτίον, μέσω μιας διαδικασίας που ποτέ δεν κατάλαβα πήρε αργυρό στην κατηγορία του στην έκθεση της IPMS το 2007

Τέλος πάντων. Μέσα στο κουτί του είχε και ένα Bofors των 40mm. Από τότε που έφιαξα το Morris για το GB Ερημος, ακουγα το Bofors να κλαίει ξεχασμένο μέσα στο κουτί του

Προσφάτως αποφάσισα οτι ους Airfix συνέζευξεν, άνθρωπος μη χωριζέτο, οπότε έπιασα το κανονάκι. Συναρμολόγηση πανεύκολη, 2-3 sink marks που διορθώθηκαν εύκολα, εφαρμογή πολύ καλή και μάλιστα τέτοια που δίνει ένα πολύ σωστό και συμμετρικό αποτέλεσμα. Και έφτασα στο σημείο όπου έπρεπε να αποφασίσω αν θα τοποθετήσω τα ασπίδια του πυροβόλου ή όχι. Αυτά που έδινε το κιτ ήταν σαν πλάκα θωράκισης από KT, αλλά εγώ ήθελα το μάχιμο συνολάκι μου, που ταξίδεψε από την Gazala στο Tobruk, από εκεί στο El Alamein και πίσω πάλι μέχρι την Τυνησία, να έχει ασπίδια. Αλλαγή λοιπόν με νέα κομμένα από αλουμινόφυλο, κάτι που έγινε με σχετική επιτυχία και βελτίωσε σημαντικά την εικόνα του κιτ.

Και φτάσαμε εδώ. Humbrol 93, wash, dry brush με ξανοιγμένο βασικό, chipping με ψιλό πινελάκι με Humbrol steel, ενδιάμεσα παρκετίνες, και τώρα περιμένει σκόνη και βερνίκι ματ για να πάρει τη θέση του πίσω από το φορτηγάκι.

Ευελπιστώ εντός της εβδομάδας να έχει λήξει. Ασε που έχω και κάτι τρελλές ιδέες για θεματική συλλογή "Towed artillery" μαζύ με άλλα αγγλικά και γερμανικά πυροβόλα ένα εκ των οποίων ιππήλατο, 4 αλόγατα παρακαλώ!! Εχω ήδη μαζέψει 7 κιτ από το στοκ και με γαργαλάνε... Θα δούμε...