Για να μην ανοιγω νεο θεμα, σκεφτηκα να γραψω εδω...
Θα ηθελα να βγαλω καποια αντιγραφα απο λαστιχα τυπου τζηπ κλιμακας 1/24. Διαβασα τα σχετικα αρθρα, αλλα μπερδευτηκα ως προς το ποια RTV σιλικονη χρησιμοποιειτε τελικα.
Eπισης θα ηθελα να ρωτησω τι υλικο θα μπορουσα να χρησιμοποιησω για τα αντιγραφα των λαστιχων που θελω... θα ηθελα να ειναι και αυτα λαστιχενια. Υπαρχει πχ υγρο καουτσουκ?
Ευχαριστω εκ των προτερων
Είναι προτιμότερο από οικονομική άποψη να αγοράσεις 2-3 κιτ αυτοκινήτων για ανταλλακτικά, από το να αγοράσεις σιλικόνη και ρητίνη.
Φιλε ramfighter, τα 3 κιτ κοστιζουν περι τα EUR80-90, ενω ενα κιλο σιλικονης και ενα κιλο ρητινης κοστιζουν EUR60. Οικονομικα αξιζει το καλουπωμα. Απ'την αλλη με ενα καλουπι μπορεις να βγαλεις μερικες δεκαδες αντιγραφα, οποτε παλι υπαρχει οφελος!
Η ερωτηση μου ομως εμεινε αναπαντητη... Με τι υλικο θα μπορουσα να φτιαξω τα αντιγραφα των λαστιχων που θελω;
Μια διόρθωση,ένα κιλό λάστιχο κι ένα κιλό ρητίνης κοστίζουν γύρω στα 45EUR.

Εχω δει ένα υλικό για να φτιάξεις ελαστικά.Είναι τριών(!) συστατικών και μπορείς να πετύχεις διαφορετικές σκληρότητες,από πολύ σκληρό μέχρι μαλακό,ακριβώς όπως και των ελαστικών των κιτ.
Καλουπώνεται σε λάστιχο σιλικόνης,όπως κάθε ρητίνη.
Επίσης είναι σε μαύρο χρώμα,οπότε είναι τέλειο για την περίπτωση σου!
Κάπου έχω και προσπέκτους,αλλά δεν μπορώ να το βρώ κι έτσι δεν μπορώ να σου πω και πως το λένε....

Θα το βρεις εδώ πάντως :
http://www.mercouris.gr/ .Εαν πάρεις τηλέφωνο και το περιγράψεις θα σου το πουν αμέσως..