Ψάξε Neotex , Sintecno και Ανδρέου.
Σε προηγούμενες σελίδες του Neustadt είχα ανεβάσει και τους δικτυακούς τόπους των εταιρειών αυτών.
Τους ξέρω από το 1985 , που έφτιαχνα χειροποίητες σανίδες του surf.
Κόστος 18-22 ευρώ το λίτρο...
Η Νεοτέξ έχει και απολύτως διαφανή ρητίνη και μπορείς να αγοράσεις και πρόσθετο χρώμα (αναλόγως τις συνθήκες που αναπαριστάς και το βάθος, πχ. λιμάνι,ποτάμι,θάλασσα κλπ).
Δεν έχω δοκιμάσει να ρίξω χρώμα (ακόμα), διότι τα ποτάμια που μοντελλάρω έχουν τρεχούμενο καθαρό νερό (όχι στάσιμο) και είναι ρηχά.Έτσι έδωσα προσοχή στον βυθό και κάλυψα με διαφανή ρητίνη.
Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ,ότι εάν έχεις χρησιμοποιήσει dow ή πολυστερίνη ως υπόστρωμα, πρέπει να βέλεις υποχρεωτικώς εποξειδική.Η εναλλακτική του επίσης διαφανούς πολυεστέρα δεν ενδείκνυται ,διότι κυριολεκτικώς λιώνει την πολυστερίνη.
Τα μικρά κυματάκια (ripples) τα έκανα δοκιμάζοντας τους παρακάτω τρόπους .
Εκεί -να ξέρεις- πρέπει να "είσαι από πάνω" συνέχεια.
1.ατλακόλ πάνω στην εντελώς στεγνή ρητίνη. (διαμορφώνω συνεχώς με πινέλλο μέχρι να αρχίζει να στεγνώνει η κόλλα και "στέκουν" τα κυματάκια και ρίχνω με πιστολάκι μαλλιών -το οποίο μου είναι ούτως ή άλλως άχρηστο...

) ριπές αέρα κοντά στην κόλλα.
2.Διαφανές χρώμα marabu από το πλαίσιο. (και ίδια τεχνική)
Τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνικής είναι ναι μεν πιάνει επαρκώς πάνω στην ρητίνη μπορείς δε να "μαδήσεις" την κόλλα , εάν δεν είσαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και να το ξαναρίξεις.
Η άλλη τεχνική είναι απ' ευθείας πάνω στην ρητίνη είτε με σφουγγαράκι είτε με οδοντογλυφίδα.
Αυτά!
Καλή συνέχεια