Bloch MB.210 της Heller 1/72 Βασιλική Ρουμάνικη Αεροπορία (σήματα από το στοκ)
Το μοντέλο το είχα ξεκινήσει προ 2-3 ετών, κάποια στιγμή μου την έσπασε (η Heller είχε διάφορες κουλές απόψεις για τη δομή των κομματιών πχ άτρακτος σε τέσσερα κομμάτια, δεξί - αριστερό - πάνω - κάτω), το παράτησα και το τελείωσα σε μια κρίση μοντελιστικής ευσυνειδησίας το καλοκαίρι. Δεν είναι κακό κιτ με εξαίρεση τους ενοχλητικά άδειους πυργίσκους και τα διαφανή τους με την ανύπαρκτη αποτύπωση του σκελετού.

Junkers Ju87B της Revell (βλέπε Hasegawa) στην 1/48
Ομορφιά ! Ολα άψογα ! Απ' ότι ξέρω κυκλοφορούν εξαιρετικά βελτιωτικά για το συγκεκριμένο, προτίμησα όμως να το φτιάξω "straight from the box" εκτός από τις ζώνες στα καθίσματα που είναι της Eduard. Τελικά δεν ξέρω πόσο καλύτερο θα ήταν πχ με κόκπιτ ριτίνης... Οχι πολύ καλύτερο νομίζω.

Bristol Beaufighter TF.X της Airfix 1/72 Πορτογαλική Αεροπορία (σήματα της ADS)
Τώρα εμένα μου είχε κάτσικωθεί να φτιάξω πορτογαλικό Beaufighter. Κι επειδή τα πορτογαλικά Beaufighter ήταν μόνο TF.X, κι επειδή εγώ είχα κάπου καταχωνιασμένη τη σαχλαμάρα της Airfix είπα να το κάνω το απονενοημένο. Κι έφτιαξα και κόκπιτ (στο περίπου λέμε τώρα, μη φανταστείτε τρελές ακρίβειες) που δινε μια ... τάβλα να κάτσει ο πιλότος κι έτερον ουδέν, το απόλυτο κενό. Μετά ήρθε η άτρακτος. Και μετά οι πτέρυγες. Και μετά τα ηρεμιστικά, τα ναρκωτικά και ο μισός Ποινικός Κώδικας. Διότι δεν έφθανε το χάλι του, είχε κι εκείνο το υπερυψωμένο πριτσίνι που φυσικά εξαφανιζόταν με το τρίψιμο κι άφηνε το μοντέλο γουλί.