Αποστολέας Θέμα: LIDL (Ταχυτροχοι,"κροκοδειλακια" + πολλά άλλα εργαλεια)  (Αναγνώστηκε 61353 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
Απ: LIDL (Ταχυτροχοι,"κροκοδειλακια" + πολλά άλλα εργαλεια)
« Απάντηση #200 στις: Οκτωβρίου 17, 2013, 10:36:21 μμ »
το 7700 της dremel εχει 60 ευρω ,και μινιμουμ 10000 στροφες τουλαχιστον αυτο μου ειχε πει ο πωλητης στο praktiker πριν κατι μηνες κ αυτο γραφει κ στο site .σαν ποιοτητα κατασκευης σιγουρα θα ειναι καλυτερο απ του Lidl αλλα τα 40+ ευρω της διαφορας προσωπικα δεν μου περισσευουν. Δεν ειναι δα κ αερογραφος

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #201 στις: Οκτωβρίου 17, 2013, 11:04:40 μμ »
Οντας κάτοχος και του συγκεκριμένου ταχυτροχού, μπορώ να πω με σιγουριά τα παρακάτω:
1. Η ισχύ του είναι 22 watt. Tα proxxon έχουν την διπλάσια, τα dremmel την τριπλάσια.
2. Νιώθεις κραδασμούς στο χέρι σου, λιγότερους από dremmel αλλά περισσότερους από proxxon.
3. To τσόκ του δεν είναι και τόσο καλό. Το έχω αλλάξει με dremmel. (ʼλλα 14 ευρώ). Εαν θέλετε να χρησιμοποιείτε το εργαλείο μόνο για τριψίματα, έχει καλώς. Για τις υπόλοιπες δουλειές εαν δεν αλλάξετε τσοκ, δεν θα έχετε ακρίβεια ή ασφάλεια. Αποφασίστε τι θέλετε. :!:
4. Χαμηλές στροφές από μόνες τους, συγγνώμη αλλά δεν λένε τίποτα. Χρειάζεσαι ροπή οταν εφαρμόζεις σε επιφανεια ένα ταχυτροχό με χαμηλές στροφές. Αυτό το πετυχαίνει το proxxon με το τροφοδοτικό ανάδρασης - αλλά κοστίζει 4 φορές περισσότερο από το parkside. ΔΙΚΑΙΩΣ  :!: Αποφασίστε τι θέλετε να έχετε και μην συγκρίνετε τιμές σε ανόμοια εργαλεία.
5. Δεν το έχω δοκιμάσει σε ξύλινες κατασκευές. Σε πλαστικές υπερτερεί το proxxon λογω ακριβειας, ροπής, χαμηλών στροφών, μικρότερου μεγέθους (πολύ βασικό για να βλέπεις τι κάνεις) και κραδασμών στο χέρι. Χρησιμοποιώ το parkside για μικροδουλιές του σπιτιού και είμαι ευχαριστημένος. Ειναι πιό φορητό απο το proxxon.

Ειναι ένα καλό εργαλείο για 22 ευρώ, αλλά σου αποδίδει για 22 ευρώ. Για ακρίβεια χρειάζεσαι άλλα 14-16. Με 55 αγοράζεις proxxon. Με 65-70 ένα ισχυρότερο dremmel (αλλά το χρειάζεστε??)

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #202 στις: Οκτωβρίου 17, 2013, 11:17:37 μμ »
Περιπου οπως τα λεει κι ο Γιαννος,απλα εγω δεν καταλαβαινω ιδιαιτερους κραδασμους,πραγμα αξιοπεριεργο μιας και ειναι εκκεντρο!!!Το καταλαβαινεις οταν βαλεις λεπτο τρυπανακι...ανοιγει διπλασια τρυπα,αλλα και στις υψηλες στροφες οπου εκει φτιαχνει και φραπε!!!
Δεν θα το προτεινα για καθαρα πλαστικο-μοντελιστικους σκοπους!
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #203 στις: Οκτωβρίου 17, 2013, 11:39:28 μμ »
Περιπου οπως τα λεει κι ο Γιαννος,απλα εγω δεν καταλαβαινω ιδιαιτερους κραδασμους,πραγμα αξιοπεριεργο μιας και ειναι εκκεντρο!!!Το καταλαβαινεις οταν βαλεις λεπτο τρυπανακι...ανοιγει διπλασια τρυπα,αλλα και στις υψηλες στροφες οπου εκει φτιαχνει και φραπε!!!
Κοιτα εσύ έχεις συνηθίσει από κραδασμούς λόγω ...δουλιάς  :!: :!:
Οσο για το έκκεντρο, δοκιμάστε το αντι με τρυπανάκι, με τον τροχό κοπής. Εκεί να δείτε γέλιο  :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
« Απάντηση #204 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 12:08:16 πμ »
Ο πατέρας μου είχε πάρει το συγκεκριμένο εργαλείο το 97-98, δεν το χρησιμοποιώ βέβαια, μήπως λέω μήπως είναι πολύ δυνατό για μοντελισμό; Να προμηθευτώ ίσως κάποιο proxxon; και αν ναι, μοντέλο;

21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #205 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 12:46:07 πμ »
Μπορεί και να κάνει...αλλά οι φωτό δεν μου ανοίγουν για να δω καλύτερα...
Proxxon Micromot 50/EF
Κατά την ταπεινή μου γνώμη το τελειότερο μοντελιστικό εργαλείο...
Στην Ελλάδα έχω δει μόνο το 50/E... η διαφορά με το 50/EF είναι οτι το δεύτερο έχει τσοκ και όχι φωλιές... πράγμα που του επιτρέπει να πιάνει από 0,3 τρυπανάκια... αν και αυτό λύνεται με τρυπάνια που το στέλεχος τους είναι πιό παχύ...

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #206 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 01:17:44 πμ »
...
Ειναι ένα καλό εργαλείο για 22 ευρώ, αλλά σου αποδίδει για 22 ευρώ. Για ακρίβεια χρειάζεσαι άλλα 14-16. Με 55 αγοράζεις proxxon. Με 65-70 ένα ισχυρότερο dremmel (αλλά το χρειάζεστε??)
Γιάννο, Proxxon με 55EUR είναι τιμή με, ή χωρίς το τροφοδοτικό :?:
Γιατί έχω την εντύπωση πως είναι χωρίς :roll:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #207 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 09:06:50 πμ »
Γιάννο, Proxxon με 55EUR είναι τιμή με, ή χωρίς το τροφοδοτικό :?:
Γιατί έχω την εντύπωση πως είναι χωρίς :roll:
 ::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ
Οντως όλα έχουν ακριβήνει   :( Βλεπω ενδεικτικά τιμές από το toolstore. Mετασχηματιστής N2G/E 28 ευρώ. Μιcromot 50 31EUR. Σύνολο 59.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #208 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 09:53:14 πμ »
Μπορεί και να κάνει...αλλά οι φωτό δεν μου ανοίγουν για να δω καλύτερα...
Proxxon Micromot 50/EF
Κατά την ταπεινή μου γνώμη το τελειότερο μοντελιστικό εργαλείο...
Στην Ελλάδα έχω δει μόνο το 50/E... η διαφορά με το 50/EF είναι οτι το δεύτερο έχει τσοκ και όχι φωλιές... πράγμα που του επιτρέπει να πιάνει από 0,3 τρυπανάκια... αν και αυτό λύνεται με τρυπάνια που το στέλεχος τους είναι πιό παχύ...

12000-18000 στρ/λεπτό επειδή λέγατε πιο πάνω για 1000 στρ/λεπτό.. ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #209 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 09:59:37 πμ »
Πάντως, στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή αναφέρει 5.000-20.000 στροφές ανα λεπτό.
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #210 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 10:04:08 πμ »
12000-18000 στρ/λεπτό επειδή λέγατε πιο πάνω για 1000 στρ/λεπτό.. ::glossa::
Καλό είναι να μην προτρέχεις γιατί εκτίθεσαι. Με proxxon μπορείς να πετύχεις και 200σαλ. Το λεπτό σημείο είναι να προμηθευτείς και τροφοδοτικό και ταχυτροχό που να έχουν κατάληξη /Ε.  8) 8) 8)

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #211 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 10:07:24 πμ »
Καλό είναι να μην προτρέχεις γιατί εκτίθεσαι. Με proxxon μπορείς να πετύχεις και 200σαλ. Το λεπτό σημείο είναι να προμηθευτείς και τροφοδοτικό και ταχυτροχό που να έχουν κατάληξη /Ε.  8) 8) 8)

μάλλον μπερδευτήκατε κάπου, 12000-18000 γράφει ότι έχει αυτό που έβαλα στη φωτογραφία που δεν ανοίγει. Δεν είπα κάτι για αυτά τα proxxon γιατί δεν τα ξέρω. Για το λόγο αυτό ρωτάω πιο προτείνεται εσείς που τα γνωρίζετε.

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #212 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 10:31:54 πμ »
Παιδιά το θέμα συζήτησης εδώ είναι εργαλεία που προσφέρονται από το LIDL και είναι κατάλληλα για το χόμπυ μας. Ο ταχυτροχός του μας κάνει, με τις επιφυλάξεις που αναφέραμε ο Τάσος και εγώ.
Οποιος θέλει τον αγοράζει. Οποιος θέλει κάτι καλύτερο, (οπως και με τους αερογράφους), αγοράζει 1-2 μοντέλα λιγότερα και αγοράζει το καλύτερο.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #213 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 10:44:45 πμ »
Ως προς το λιωσιμο του πλαστικου, 5000 στροφες μπορουν να το λιωσουν? Χρειαζεται λιγοτερες?
Γιατι κατα την αποψη μου, αν κανει 20 ευρω και πρακτικα σου καταστρεφει το πλαστικο, με 45 ευρω παιρνεις μοντελιστικο ταχυτροχο απο το τριγωνο με 0-18000 στροφες και κανεις την δουλεια σου αφοβα.
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #214 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 11:20:39 πμ »
Ο πατέρας μου είχε πάρει το συγκεκριμένο εργαλείο το 97-98, δεν το χρησιμοποιώ βέβαια, μήπως λέω μήπως είναι πολύ δυνατό για μοντελισμό; Να προμηθευτώ ίσως κάποιο proxxon; και αν ναι, μοντέλο;

Είναι πάρα πολλές οι στροφές για μοντελιστική χρήση...

Παράθεση
Ως προς το λιωσιμο του πλαστικου, 5000 στροφες μπορουν να το λιωσουν? Χρειαζεται λιγοτερες?
Εξαρτάται το πόσο αλαφροχέρης είσαι  :wink: αν τρυπάς μιά κάνη στην 1/350 και ξεχαστείς με το 0,3 τρυπανάκι θα το λιώσει σίγουρα... ετσι κι αλλιώς ότι έχει σχέση με ταχυτροχό και πλαστικό απαιτεί σβελτάδα..

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #215 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 11:30:04 πμ »
εγω να ευχαριστησω πολυ τα παιδια εδω που εδειξαν ενδιαφερον κ μας ειπαν λεπτομερειες για τα μηχανηματα.το θεμα στο φιναλε ειναι για τι χρηση προοριζεται ενα τετοιο εργαλειο απ τον καθενα χωριστα.Στο θεμα αερογραφου ειμαι κ θα ειμαι  καθετος  για κατι επωνυμο ακριβο καλο κτλ ,αν με ρωταγε καποιος κ ηθελε τη γνωμη μου. στο θεμα του ταχυτροχου ομως απλα το ανεφερα γιατι εχω στο μυαλο μου οτι το θελω για δουλειες οπως το να τριβεις/εξαφανιζεις τη γραμμη του καλουπιου που προεξεχει και διατρεχει ολη την καρινα ενος πλοιου σε μεγαλη κλιμακα,η ενα αρκετα χοντρο κομματι σε καποιο εσωτερικο τμημα μοντελου που εμποδιζει εφαρμογη αλλων κομματιων κτλ αντι να παιδευεσαι για πολλη περισσοτερη ωρα κ με πολλη παραπανω δυναμη και τις λεπιδες του xacto.μπορει κ γιαυτα να μη κανει ,δεν ξερω

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #216 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 11:34:53 πμ »
Ναι οι 5.000 στρ. είναι υπερβολικές. Και οι 1.000 κανονικά είναι πολλές αν αναλογιστεί κανείς ότι δια της τριβής παράγεται θερμότητα. Ακόμα και με 1.000 λοιπόν να τρυπάμε, μετά από κάποια δευτερόλεπτα αν επιμείνουμε και δεν κάνουμε μικρές παύσεις το πλαστικό ζεσταίνεται και γίνεται τσίχλα.

Η λύση είναι εκτός του καλού εργαλείου να επενδύσουμε εξίσου και σε ένα καλό τροφοδοτικό με ποτενσιόμετρο ενσωματωμένο (εγώ έχω ένα της proxxon) που σου ρίχνει τις στροφές (σε συνδυασμό με τον ταχυτροχό σου) ακόμα και κάτω από τις 1.000 στρ.  :wink:

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #217 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 11:46:28 πμ »
Η λύση είναι εκτός του καλού εργαλείου να επενδύσουμε εξίσου και σε ένα καλό τροφοδοτικό με ποτενσιόμετρο ενσωματωμένο (εγώ έχω ένα της proxxon) που σου ρίχνει τις στροφές (σε συνδυασμό με τον ταχυτροχό σου) ακόμα και κάτω από τις 1.000 στρ.  :wink:
Είναι ο συνδυασμός με κατάληξη /Ε που προανέφερα.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #218 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 11:50:14 πμ »
Είναι ο συνδυασμός με κατάληξη /Ε που προανέφερα.
Ακριβώς έτσι Γιάννο μου. Και για μια ακόμα φορά ισχύει ότι πληρώσεις παίρνεις. Όσο πιο πολλές οι απαιτήσεις σου, τόσο ανεβαίνει το κόστος. Έχει καταντήσει κουραστικό να αναλύονται τα ίδια κάθε φορά που βγάζει σε προσφορά το Lidl ή το Praktiker ή οποιοσδήποτε άλλος ταχυτροχούς.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #219 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 12:04:49 μμ »
Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σας και γνωρίζετε από ηλεκτρικό ρεύμα και κολλήσεις μπορείτε πολύ εύκολα να φιάξετε το δικό σας ρυθμιζόμενο τροφοδοτικό το οποίο θα είνια κλάσεις ανώτερο από αυτά του εμπορίου κάνοντας χρήση του LM317 και μερικών εξαρτημάτων. Επιτυγχάνει ρύθμιση από 1.25V έως και 18V κάτι που μεταφράζεται σε πρακτικά 0 στροφές το λεπτό μέχρι συνήθως το άνω όριο στροφών ανά λεπτό για οποιοδήποτε DC ταχυτροχό.

Απαραίτητη προϋπόθεση οι βασικές γνώσεις ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών κυλωμάτων και προστασίας από το ηλεκτρικό ρεύμα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος FISHER

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #220 στις: Οκτωβρίου 19, 2013, 08:24:45 πμ »
Μια χαρα δουλευει το εργαλειο, και με λιγη προσοχη δεν λειωνει τιποτα οταν κοβει

Αποσυνδεδεμένος PanzerAlex

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #221 στις: Οκτωβρίου 21, 2013, 01:00:48 μμ »

Αν ειναι εκκεντρο γιατι το συζηταμε αφου δεν εχει καμμια χρησιμοτητα σαν να λεμε αερογραφος που απο κατασκευης ψεκαζει στραβα.

Μηπως επεσε στα χερια σας ελαττωματικο τεμαχιο??

Εγω εχω ενα Dremel με την ευκαμπτη προεκταση αλλα σκεφτομαι να παρω του Λιδλ γιατι το Dremel ειναι δυνατο.

Αν ειναι εκκεντρο ειναι αχρηστο. Μπορειτε να επιβεβαιωσετε οσοι το εχετε???

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #222 στις: Οκτωβρίου 21, 2013, 04:12:44 μμ »
Μια χαρα δουλευει το εργαλειο, και με λιγη προσοχη δεν λειωνει τιποτα οταν κοβει
To πήρα και το δοκίμασα ,στις 5000 στροφές δε νομίζω οτι μπορείς να πλησιάσεις οτιδήποτε χωρίς να σταματήσει το μηχάνημα να γυρίζει ,στις 10000-12000 στροφές τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα ,τρυπάς , τρίβεις και γυαλίζεις  χωρίς να λιώνει κανένα πλαστικό....το τριπανάκι είναι πολύ ελεγχόμενο και μπορείς να κάνεις πολύ στοχευμένη διάτρυση ,εννοείτε οτι έκκεντρο δεν είναι .....δεν δοκίμασα δίσκο κοπής !Πιστευω οτι για τα λεφτά του αξίζει ....και από τη στιγμή που δεν πάς για επιδόσεις στα άκρα ,μια χαρά μπορεί να κάνει τη δουλειά του!!!Ολα βέβαια είναι σχετικά με το τι ζητάς από ένα μηχανημα και με την προυπόθεση ,οτι σε ένα χρόνο θα δουλευει το ιδιο ...για το δευτερο δεν έχω απάντηση!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: .
« Απάντηση #223 στις: Οκτωβρίου 21, 2013, 04:37:55 μμ »
Αν ειναι εκκεντρο γιατι το συζηταμε αφου δεν εχει καμμια χρησιμοτητα σαν να λεμε αερογραφος που απο κατασκευης ψεκαζει στραβα.

Μηπως επεσε στα χερια σας ελαττωματικο τεμαχιο??

Εγω εχω ενα Dremel με την ευκαμπτη προεκταση αλλα σκεφτομαι να παρω του Λιδλ γιατι το Dremel ειναι δυνατο.

Αν ειναι εκκεντρο ειναι αχρηστο. Μπορειτε να επιβεβαιωσετε οσοι το εχετε???

Ισως ο φιλος επεσε σε προβληματικη συσκευη. Εαν κατι τετοιο σου τυχει μιλας με μια εταιρια στο Γαλατσι, στελνεις το χαλασμενο με χρεωση δικια τους σε καποιο καταστημα της Γενικης Ταχυδρομικης και σου στελνουν καινουργιο με χρεωση ξανα δικια τους. Εγγυηση για τα παντα 3 χρονια.
.

Αποσυνδεδεμένος PanzerAlex

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #224 στις: Οκτωβρίου 21, 2013, 09:47:51 μμ »
Το απόγευμα της Δευτέρας πήγα σε 5 Lidl και το δραπανάκι άφαντο από παντού.

Ούτε να τα χαρίζανε.............

Tags: