Αποστολέας Θέμα: Kαθαριστής αερα + ιονιστης για αναθυμιασεις  (Αναγνώστηκε 5355 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
Kαθαριστής αερα + ιονιστης για αναθυμιασεις
« στις: Μαΐου 04, 2016, 02:05:07 μμ »
Πρόσφατα λογο οτι ηθελα να αποφευγω τις αναθυμιασεις του τσιγαρου αγορασα ενα καθαριστη αέρα +ιονιστη.
μετα απο ενα βαψιμο με εντονες αναθυμιασεις το εβαλα να λειτουργήσει.
λογο φιλτρου ανθρακα που περιεχει καθάρισε τα παντα και κυριως την ατμοσφαιρα μεσα σε 10-15 λεπτα.
Σαν να μην υπηρχαν καν οι αναθυμιασεις. εξαφανιστηκαν.
θεωρω ως εργαλειο κανει δουλεια γενικοτερα για την υγεια μας και ακομη περισσοτερο ως μοντελιστες που χρησιμοποιούμε αρκετα τοξικα υλικά.
σας παραθετω το υλικο

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Aeon

• Ηλίας
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Tρίκαλα
Απ: καθαριστής αερα +ιονιστης για αναθυμιασεις
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 04, 2016, 02:42:01 μμ »
Σε μια κριτική γίνεται λόγος για βουητό του μετασχηματιστή. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Επίσης ήθελα να ρωτήσω εάν λειτουργεί κανονικά χωρίς το αρωματικό χώρου τοποθετημένο.
«Ο tempora! Ο mores!»

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 04, 2016, 03:23:10 μμ »
Σε μια κριτική γίνεται λόγος για βουητό του μετασχηματιστή. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Επίσης ήθελα να ρωτήσω εάν λειτουργεί κανονικά χωρίς το αρωματικό χώρου τοποθετημένο.

αν λες για το συγκεκριμενο Philco I-breath 30  στην πιο χαμηλη ταχυτητα ειναι αθορυβο και δεν ακουγεται κανένας ηλεκτρονικος βομβος.
Ο μετασχηματιστης συνηθως (απο οσα ηλεκτρονικα γνωριζω) ακουγεται οταν το ρευμα το οποιο δεχεται μια συσκευη ειναι προβληματικο.
οσο για το αρωματικο ειναι προαιρετικο και δεν ειναι αναγκαιο να το βαλεις.  π.χ. προσωπικα δεν το ηθελα και δεν το εβαλα καθολου.
αμα θες να σου τραβηξω φωτο να δεις τον διαθεσιμο χωρο που εχω για αποσχμητικο .....μπορεις να βαλεις οτι θες εκει.

Αποσυνδεδεμένος logicthanos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Pireas
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 09, 2016, 01:32:25 μμ »
Καλησπέρα Κύριοι,

Η ερώτηση σχετική με τον συγκεκριμένο Καθαριστή αέρα.

Ο χώρος που έχω προς μοντελισμό είναι ενα δωμάτιο 15 2m, ο οποίος κατά τα βαψίματα, πάντα με ανοιχτό το μικρό παράθυρο, και σε συνδιασμό με το τσιγάρο γίνετε αποπνηκτικός και καθόλου πρόσφορος για συνεχόμενο βάψιμο-μοντελάρισμα.

Τον παραπάνο ιονιστή-καθαριστή τον είχα δει και σαν λύση στο πρόβλημα με τις οσμές του τσιγάρου, μιας και η σύζηγος είναι φανατική αντικαπνίστρια και εγώ φανατικός του αντίθετου στρατοπέδου.  :D  Συνδιαστικά δε με τις αναθυμιάσεις από τα χρώματα καταλαβαίνετε ότι κάθε ΣΚ το σπίτι είναι εμπόλεμη ζώνη λόγω οσμών και καπνίλας....  ::glossa::

Dive ως παθών και εσύ (διάβασα οσμές τσιγάρου  :lol: ) έχεις δώσει λύση στο πρόβλημα των άσχημων οσμών από χρώματα αλλά πιο πολύ απο το τσιγάρο?

Ευχαριστώ πολύ.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 09, 2016, 03:46:00 μμ »
Καλησπέρα Κύριοι,

Η ερώτηση σχετική με τον συγκεκριμένο Καθαριστή αέρα.

Ο χώρος που έχω προς μοντελισμό είναι ενα δωμάτιο 15 2m, ο οποίος κατά τα βαψίματα, πάντα με ανοιχτό το μικρό παράθυρο, και σε συνδιασμό με το τσιγάρο γίνετε αποπνηκτικός και καθόλου πρόσφορος για συνεχόμενο βάψιμο-μοντελάρισμα.

Τον παραπάνο ιονιστή-καθαριστή τον είχα δει και σαν λύση στο πρόβλημα με τις οσμές του τσιγάρου, μιας και η σύζηγος είναι φανατική αντικαπνίστρια και εγώ φανατικός του αντίθετου στρατοπέδου.  :D  Συνδιαστικά δε με τις αναθυμιάσεις από τα χρώματα καταλαβαίνετε ότι κάθε ΣΚ το σπίτι είναι εμπόλεμη ζώνη λόγω οσμών και καπνίλας....  ::glossa::

Dive ως παθών και εσύ (διάβασα οσμές τσιγάρου  :lol: ) έχεις δώσει λύση στο πρόβλημα των άσχημων οσμών από χρώματα αλλά πιο πολύ απο το τσιγάρο?

Ευχαριστώ πολύ.
ο ιονιστής ειναι για 65τμ δωμάτιο αλλα εγω προσωπικά θεωρω στην υψηλότερη σκάλλα θα μπορεί να καθαρίσει τόσο πολυ.
στην μικρή ταχυτητα αρα και αθορυβος θεωρω ειναι οτι πρεπει μεχρι 25τμ.

επισης στο μικρό παράθυρο μπορείς να βαλεις ενα ανεμιστηρα τζαμιου/παραθυρου όπως στα παλαια καφενέια που τον ειχαν για την καπνα.
εχει πολυ μεγαλη δυνατότητες CFM και διωχνει αρκετή ποσότητα προς τα εξω.

αλλο ενα θεμα με το βαψιμο ειναι το spray booth εκει θα σωθεις με τις αναθυμιασεις η να φιλτραρονται η να απωθουνται στο εξωτερικο περιβαλον.

παντως οα ιονιστης ειναι πολυ καλος

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 09, 2016, 04:13:31 μμ »
dive καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Σχετικά με το paint booth είναι υπο κατασκευή ήδη, χαρτόκουτο με ανεμιστήρες από Server Rack ( 2 ανεμιστήρες 120mm ). Θα μπεί φίλτρο απορροφητήρα και θα δημιουργηθεί θάλαμος πριν την εξαγωγή του που θα είναι από αλουμινένιο σωλήνα απορροφητήρα.

Όσο για το παράθυρο μακάρι να γινόταν να κοπεί και να μπεί ανεμιστήρας καφενείου αλλά δεν είναι δυνατόν για πολούς λόγοςυ. Καταρχήν μικρό μακρόστενο παράθυρο που δεν χωράει ο ανεμιστήρας, δεύτερον είναι αλουμινένιο παράθυρο με διπλό τζάμι και τρίτον δεν είναι ιδιόκτητος χώρος....  :roll:
Η εξαγωγή του paint booth θα είναι το ανοιγμένο όσο χρειάζεται παράθυρο....

Στο δια ταυτα τώρα. Αν καπνίζεις κοντά στον ιονιστή απορροφά όλη την κάπνα από το τσιγάρο ή δεν λειτουργεί κατά αυτόν τον τρόπο? Εγώ θεωρώ πως θα λειτουργεί σαν "παγίδα" καπνού και θα απορροφά ότι καπνό υπάρχει σε σχετικά κοντινή απόσταση. Κάνω κάτι λάθος?
Κόστος αναλωσίμων έχεις υπολογίσει - ψάξει? Και τελευταίο... από πού έγινε η αγορά σου?

Ευχαριστώ πολύ.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 09, 2016, 04:41:58 μμ »
dive καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Σχετικά με το paint booth είναι υπο κατασκευή ήδη, χαρτόκουτο με ανεμιστήρες από Server Rack ( 2 ανεμιστήρες 120mm ). Θα μπεί φίλτρο απορροφητήρα και θα δημιουργηθεί θάλαμος πριν την εξαγωγή του που θα είναι από αλουμινένιο σωλήνα απορροφητήρα.

Όσο για το παράθυρο μακάρι να γινόταν να κοπεί και να μπεί ανεμιστήρας καφενείου αλλά δεν είναι δυνατόν για πολούς λόγοςυ. Καταρχήν μικρό μακρόστενο παράθυρο που δεν χωράει ο ανεμιστήρας, δεύτερον είναι αλουμινένιο παράθυρο με διπλό τζάμι και τρίτον δεν είναι ιδιόκτητος χώρος....  :roll:
Η εξαγωγή του paint booth θα είναι το ανοιγμένο όσο χρειάζεται παράθυρο....

Στο δια ταυτα τώρα. Αν καπνίζεις κοντά στον ιονιστή απορροφά όλη την κάπνα από το τσιγάρο ή δεν λειτουργεί κατά αυτόν τον τρόπο? Εγώ θεωρώ πως θα λειτουργεί σαν "παγίδα" καπνού και θα απορροφά ότι καπνό υπάρχει σε σχετικά κοντινή απόσταση. Κάνω κάτι λάθος?
Κόστος αναλωσίμων έχεις υπολογίσει - ψάξει? Και τελευταίο... από πού έγινε η αγορά σου?

Ευχαριστώ πολύ.

προσωπικα με ενοχλει ο καπνος του τσιγαρου πριν κοιμηθω θελω καθαρός να ειναι ο αερας για αυτο συνηθως ανοιγω παραθυρο.
αλλα και παλι μεταφερεται και απο αλλα δωματια η καπνιλα.
ετσι αμα τον βαλω μιση ωρα πιο πριν καθαριζει τα παντα. και αιωρουμενα σωματηδια και καπνιλα και διαφορες μυρωδιες απο τα διαλυτικα του  μοντελιστικου παγκου.
Δεν χρειαζεται να εισαι κοντα εκει... αλλα οσο πιο κοντα στην πηγη του τοσο καλυτερα θα προλαβαινει να καθαριζει πιο γρηορα.
τα αναλωσιμα ειναι 2 ενα φιλτρο HEPA και ενα φιλτρο ανθρακα. περιπουτα 15 ευρω τα αναλωσιμα.
θεωρω δεν ειναι τοσο μεγαλο το κοστος αν αναλογιστεις ποσο καλα καθαριζει.

ακοη επίσης υπαρχει και μια λαμπα UV για τα μικροβια που αυτη εχει μεγαλη αντοχη αλλα δεν γνωριζω ποσο κοστιζει.
παντως εγω το εχω ανοικτο ολο το βραδυ και ανα 20 λεπτα λειτουργιας αναβει σβηνει (20λεπτα λειτουργίας - 20 λεπτα αναπαυσης) και κρατα τον αερα πεντακαθαρο.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 09, 2016, 04:47:11 μμ »
Τέλεια..

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τις απαντήσεις σου.

Αποσυνδεδεμένος manoskarapidakis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη
  • «Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα»
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 09, 2016, 10:27:37 μμ »
η  λάμπα Δημήτρη έχει 12ευρώ . είναι "τίμια" συσκευή για τα λεφτά της.  έχω επισκευάσει αρκετές στο μαγαζί.   αν μπορείς πότε πότε να καθαρίζεις καλά τη φτερωτή του μοτέρ,( είναι ακριβούτσικο το μοτέρ)   θα σου κρατήσει πολύ πολύ καιρό.
έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα,  ζωγράφισε τον παράδεισο και μπές μέσα.....
ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Trex

• Τυραννόσαυρος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Όπου γης και πατρίς
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 10, 2016, 12:59:53 πμ »
Η καλύτερη λύση είναι αυτή.
Δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα και θα σας γλυτώσει από πολλά.  :wink: :lol:

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 10, 2016, 12:52:29 μμ »
Τέλεια..

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τις απαντήσεις σου.
παρακαλω φίλε μου. οτι απορία έχεις να σου πω.

η  λάμπα Δημήτρη έχει 12ευρώ . είναι "τίμια" συσκευή για τα λεφτά της.  έχω επισκευάσει αρκετές στο μαγαζί.   αν μπορείς πότε πότε να καθαρίζεις καλά τη φτερωτή του μοτέρ,( είναι ακριβούτσικο το μοτέρ)   θα σου κρατήσει πολύ πολύ καιρό.
γνωρίζεις πως γίνεται να έχεις ευκολη πρόσβαση στο μοτερ? εχεις κατι να το δειχνει πως καθαρίζεται?

Η καλύτερη λύση είναι αυτή.
Δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα και θα σας γλυτώσει από πολλά.  :wink: :lol:
δεν καπνιζω εγω. αλλοι καπνιζουν και με ενοχλει. εγω ποτε μου δεν καπνισα  :wink:

Αποσυνδεδεμένος manoskarapidakis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη
  • «Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα»
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 11, 2016, 12:54:35 πμ »
Δημήτρη  θα σου κάνω αύριο( τι αύριο...σήμερα) ένα φωτογραφικό άλμπουμ με τις λεπτομέρειες
έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα,  ζωγράφισε τον παράδεισο και μπές μέσα.....
ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 11, 2016, 11:26:06 πμ »
Δημήτρη  θα σου κάνω αύριο( τι αύριο...σήμερα) ένα φωτογραφικό άλμπουμ με τις λεπτομέρειες
σε ευχαριστώ πολυ .... θα μου ειναι χρησιμο.

Tags: