Αποστολέας Θέμα: Συσκευή μέτρησης αποστάσεων και ανιχνευτής (Lidl)  (Αναγνώστηκε 7751 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Συσκευή μέτρησης αποστάσεων και ανιχνευτής (Lidl)
« στις: Ιανουαρίου 14, 2009, 04:56:48 μμ »
Το καταστημα Lidl την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει το ακόλουθο εργαλείο στα 21,99 EUR

http://www.lidl.gr/gr/home.nsf/pages/c.o.20090119.p.siskevimetrisisapostaseon
απορίες
 ::arrowred::  ξέρεις κάποιος φίλος πως λειτουργεί (με τι αισθητήρα κλπ.) το εν λόγω μαραφέτι ?

::arrowred:: πιστεύεται ότι θα έχει κάποια μοντελιστική εφαρμογή ?

ευχαριστώ
(περιμένω την πρώτη απάντηση απο τον ειδικό της παρέας raw shooter  :wink:)

::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
Απ: Συσκευή μέτρησης αποστάσεων και ανιχνευτής (Lidl)
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 14, 2009, 05:54:18 μμ »
Σταυρο αποσο γνωριζω δουλευει στελνοντας τη δεσμη λειζερ και οτι εμποδιο βρει η δεσμη μετατρεπεται σε εναν παλμο τον οποιο "διαβαζει" καποιο ολοκληρομενο ....... ομως αυτο που θα ελεγα να δωσετε προσοχη αν πατε να το παρετε ειναι οτι αυτη η μεθοδος μετρητη αν θυμαμαι καλα  :oops: δεν πρεπει να μπορει να μετρησει mm(μιλιμετρ) μετραει μονο μετρα και εκατοστα ..... το λεω με καθε επιφυλαξη και αν πατε να το παρετε διαβαστε αν γραφει στο κουτι τις μοναδες μετρησεις του.
Στο μοντελισμο σιγουρα καποιο "διεστραμενο" μυαλο κατι θα σκεφτει εμενα δεν μου κατεβαζει τιποτα η γκλαβα μου αυτη τη στιγμη  :D

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 14, 2009, 05:57:25 μμ »

Στο μοντελισμο σιγουρα καποιο "διεστραμενο" μυαλο κατι θα σκεφτει εμενα δεν μου κατεβαζει τιποτα η γκλαβα μου αυτη τη στιγμη  :D

Μπορείς να μετράς την απόστασή σου από το ....επόμενο άφτιαχτο κιτ  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 14, 2009, 06:00:09 μμ »
Μπορείς να μετράς την απόστασή σου από το ....επόμενο άφτιαχτο κιτ  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 14, 2009, 06:46:25 μμ »

::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
ʼσε αυτή μετριέται σε χρόνια :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Rage

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 14, 2009, 07:04:42 μμ »
Σωστα ειναι μεχρι και εκατοστα και το χρησιμοποιουμε στην οικοδομη για να μετραμε γρηγορα αποστασεις...

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 14, 2009, 07:46:50 μμ »
Τη συσκευή αυτή είδα να τη χρησιμοποιεί ο αλουμινάς που μου έβαλε τα κουφώματα στο σπίτι και ξεμπέρδευε πολύ γρήγορα όταν μετρούσε τα πλαίσια για να φτιάξει τα κουφώματα.
Το ίδιο έκανε και ο κουζινάς.
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 14, 2009, 08:09:10 μμ »
Κατι αναλογο που εχω σε Bosch μετραει απο 30cm-30m ,το οτι βρισκει καλωδια και σωληνες σε τοιχους σιγουρα καποια στιγμη θα σου φανει χρησιμο.
Αλλα προτιμησε καποιο επωνυμο γιατι αυτα τα μαρκα μ'καψες οτι πληρωνεις παιρνεις.
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 14, 2009, 08:09:56 μμ »
Οι συσκευές αυτές λειτουργούν ακριβώς όπως και το radar, ένας ενεργειακός παλμός (φώς, ραδιοκύματα, ήχος) εκπέμπεται και ανακλάται από κάποιο εμπόδιο επιστρέφοντας μέρος αυτού στη συσκευή εκπομπής. Επειδή η συσκευή γνωρίζει το χρόνο εκπομπής και το χρόνο λήψης όπως επίσης και την ταχύτητα διάδοσης του ενεργειακού παλμού, μπορεί να υπολογίσει την απόσταση του αντικειμένου.

Προσοχή γιατί υπάρχει μία ελάχιστη απόσταση από την οποία και πέρα μπορεί να μετρήσει το όργανο και έχει να κάνει με το συνολικό χρόνο από την εκπομπή μέχρι τη λήξη του σήματος, πρακτικά αν ο χρόνος αυτός να είναι μικρότερος από τη μικρότερη μετρήσιμη χρονική υποδιαίρεση του οργάνου, τότε η απόσταση δεν μπορεί να μετρηθεί. Ετσι αν η ελάχιστη χρονική διάρκεια που μετράει το όργανο είναι 5 nanoseconds και το όργανο αυτό μετράει κάνοντας χρήση φωτεινής ακτινοβολίας, τότε το μέτρο για το φως είναι πήγαινε-άλα κάπου στα 7 nanoseconds, άρα το όργανο αυτό μετράει από 1 μέτρο περίπου και πάνω. Αυτά τα νούμερα με κάθε επιφύλαξη και μόνο ως παράδειγμα, οι γνώσεις φυσικής είναι δυστυχώς ελάχιστες :oops:
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 14, 2009, 08:12:42 μμ »
το Laser σίγουρα για τις αποστάσεις.
το ογκομετρικό ?
και το εντοπιστικό των σωληνώσεων κλπ.?
μήπως κάποιο υποτυπώδες ντόπλερ ?
 ::book::
πάντως για τις σωληνώσεις που το χρειάζομαι, ελπίζω να δουλεύει. ξέρω ότι τα αντίσοιχα επώνυμα που θεωρούνται επαγγελματικά στοιχίζουν αρκετά ακριβότερα  :cry:
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 14, 2009, 08:34:59 μμ »
το Laser σίγουρα για τις αποστάσεις.
το ογκομετρικό ?
Με 6 laser led έχει τις 3 διαστάσεις του χώρου που βρίσκεται. Αν θεωρήσει πως όλες οι γωνίες είναι 90ο, μετρώντας και τις τρεις διαστάσεις, έχει τον όγκο.

και το εντοπιστικό των σωληνώσεων κλπ.?
μήπως κάποιο υποτυπώδες ντόπλερ ?
 ::book::
Δε νομίζω ντόπλερ, τεχνολογίες χρήσης ντόπλερ συνήθως έχουν να κάνουν με κινούμενα αντικείμενα, μέτρηση ταχύτητας, τέτοια πράγματα. Μάλλον κάνουν μέτρηση παραμόσφωσης μαγνητικού ή/και ηλεκτρικού πεδίου από τη μεταλλική μάζα των σωληνώσεων. Με κάθε επιφύλαξη...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 14, 2009, 08:40:04 μμ »
Λοιπόν απ΄οσο γνωρίζω είναι πράγματι ενα αποστασιόμετρο λέηζερ και η λειτουργεία του είναι αυτή που περιέγραψε ο Γιώργος. Βασικά υπάρχει ενα "οπτικό στοιχείο" που στέλνει και λαμβάνει μια ακτίνα λέηζερ και μετρά ηλεκτρονικά τον χρόνο πάνε - έλα για να υπολογίσει την απόσταση....Το "εμβαδόμετρο" είναι κάτι ανάλογο (βέβαια οχι απόλυτα ακριβές) που κάνει ακριβώς την ίδια χρήση αλλά σε 4 ή μέχρι και 10 σημεία δλδ μετρά απο 4 μέχρι και 10 αποστάσεις ταυτόχρονα και "σχηματίζει" ενα "πεδίο εμβαδού". Ο ευρετής μετάλου ή άλλου υλικού είναι βάσει ραδιοσυχνοτήτων που ανακλούν τα υλικά (άλλο μήκος κύμματος ανακλά το μέταλλο άλλο το ξύλο).
 Τώρα αυτό στα LIDL φαίνεται καλό αλλά "ελαφρού τύπου" και ίσως οχι απόλυτα "καλιμπραρισμένο" ιδιαίτερα σαν εμβαδομετρικό.....αναλογιστείτε οτι ενα καλό "πάει" στα 400 - 500 ευρώ  :!: :!: :!: :!:  Αλλά την δουλειά του την κάνει...
 Χρήση.....μοντελλιστική μάλλον μηδαμινή.....ισως με πολλή φαντασία για να δουμε την χρήση p.e. / μεταλλικής κάνης ή οχι σε κάποιο κιτ εκθέσεως για να αποφανθούμε αν είναι Ο.Ο.Β. ή οχι  ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:  
Το αποστασιόμετρο μόνο πιθανώς σε παρέλαση για να μετρήσουμε κάποια διάσταση στην 1/1 μιας και είναι πρόσφατο το "πάθημα" απο την παρέλαση της 28ης όπου με τα υπόλοιπα παιδιά ο CNCman προσπαθούσε να μετρήσει το VAB και τον απαγόρευσαν να το κάνει ως μυστικό  :roll: :roll: ....τελικά "μας έσωσε" η ανάλογη λειτουργεία του Iphone μου  :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 14, 2009, 09:42:35 μμ »
....
 Χρήση.....μοντελλιστική μάλλον μηδαμινή.....ισως με πολλή φαντασία για να δουμε την χρήση p.e. / μεταλλικής κάνης ή οχι σε κάποιο κιτ εκθέσεως για να αποφανθούμε αν είναι Ο.Ο.Β. ή οχι  ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:  
....

εξαιρετική ιδέα. θα πάρω ένα για την επόμενη έκθεση της IPMS.  :lol: ::glossa:: :lol: ::glossa:: τρέμετε απατεώνες που "κατεβάζετε" βελτιωμένα μοντέλα στην ΟΟΤΒ  :shock: :shock: :shock:

...
Το αποστασιόμετρο μόνο πιθανώς σε παρέλαση για να μετρήσουμε κάποια διάσταση στην 1/1 μιας και είναι πρόσφατο το "πάθημα" απο την παρέλαση της 28ης όπου με τα υπόλοιπα παιδιά ο CNCman προσπαθούσε να μετρήσει το VAB και τον απαγόρευσαν να το κάνει ως μυστικό  :roll: :roll: ....τελικά "μας έσωσε" η ανάλογη λειτουργεία του Iphone μου  :mrgreen: :mrgreen:

και καλά του κάνανε. αφού ποτέ δεν έχει εμφανιστεί VAB σε Ελληνική παρέλαση, σημαίνει πως το μοναδικό που ήθελε να μετρήσει ο Βασίλης ήτανε ....undercover.
τώρα εαν ήθελε να μετρήσει κανένα ...VBL που το πέρασε για VAB λόγω ονόματος  :wink:
και πάλι καλα να πάθει διότι υπάρχει και το εξαιρετικό VBL της Coree για ...μετρημα και όχι μόνο  :wink:

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σωμα στην Σαλονικη, μυαλο και καρδια στην Κομοτηνη
  • "ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΑΝΤΕΣ"
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 14, 2009, 09:49:32 μμ »
τελικά "μας έσωσε" η ανάλογη λειτουργεία του Iphone μου  :mrgreen: :mrgreen:

φανταστικό και ακρως χρησιμο για την μετρηση κεκλιμενων επιφανειων αρματων... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 15, 2009, 01:07:20 πμ »
 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: VAB = VBL  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 
τελικά "μας έσωσε" η ανάλογη λειτουργεία του Iphone μου  :mrgreen: :mrgreen:

φανταστικό και ακρως χρησιμο για την μετρηση κεκλιμενων επιφανειων αρματων... :mrgreen:
  :D :D θυμάσε που βρήκαμε πόση κλίση είχε τελικά η θωράκιση  :?: :?: :wink: :D :D

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 15, 2009, 01:26:42 πμ »
....
 Χρήση.....μοντελλιστική μάλλον μηδαμινή.....ισως με πολλή φαντασία για να δουμε την χρήση p.e. / μεταλλικής κάνης ή οχι σε κάποιο κιτ εκθέσεως για να αποφανθούμε αν είναι Ο.Ο.Β. ή οχι  ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 
....

εξαιρετική ιδέα. θα πάρω ένα για την επόμενη έκθεση της IPMS.  :lol: ::glossa:: :lol: ::glossa:: τρέμετε απατεώνες που "κατεβάζετε" βελτιωμένα μοντέλα στην ΟΟΤΒ  :shock: :shock: :shock:

Αν δεν κανω λαθος αλουμινιο δεν πρεπει να μετραει  ::glossa:: ::glossa::   :lol:

Κοιτα για την ανιχνευση καλωδιων και σωληνωσεων ενα που ειχα ανοιξει καποτε δεν ειναι κατι ιδιεταιρα χαι-τεκ ενα πηνιακι ειχε τυλιγμενο σε μαλλον φεριτη αλλα επρεπε το καλωδιο να εχει καταναλωση δηλαδη αν ηταν μια μπριζα επρεπε να βαλεις μια συσκευη να τραβαει ρευμα για να "διαβασι" το οργανο και επισης δεν διαβαζε πολυ βαθια.
Τι να πω δεν ξερω αν αξιζει η οχι η αληθεια ειναι αυτη  :oops:

Tags: