Αποστολέας Θέμα: HAF F-86E(M) Sabre / 341ΜΑΗ σε 1/72 (Έτοιμο!)  (Αναγνώστηκε 30559 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
Απ: HAF F-86E(M) Sabre / 341ΜΑΗ σε 1/72
« Απάντηση #150 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2010, 07:37:22 μμ »
Θενκς γκάιζ!

Βαλε τις χαλκομανιες και ασε τα σαπια! :twisted:

:twisted: :twisted: :twisted:

Για decals διάστασης 1mm X 0mm δεν πρόκειται να ξοδέψω άλλο χρόνο...! Θα σας αφήσω με τα σάπια.  ::glossa::

Όσο για τον Νίκο, να δικαιολογηθώ ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο πόδι (λεπτομέρειες με PM...! ), χωρίς καθόλου φωτισμό (ό,τι είχε το παράθυρο) και έγιναν μικρότερες με MS-Paint που αλγοριθμικά ξεσκίζει τα JPG. Δηλαδή ό,τι πρέπει για να νομίζετε ότι η δουλειά στο μοντέλο είναι της προκοπής.  :mrgreen:

Για το τέλος (όταν έρθει) θα έχω καλύτερο φωτισμό, σταθερό χέρι, φόντο σε σωστή τονικότητα του μπλε και Photoshop για καλύτερο συμμάζεμα. Υπόσχομαι!  ::icon_thumright:: (αλλά εχμ... δεν υπογράφω...)

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #151 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2010, 07:51:37 μμ »
Γιάννη, με έχουν καλύψει πλήρως οι γράφοντες πριν από μένα, δεν μου μένει παρά να υποκλιθώ στο μοντελιστικό σου μεγαλείο φίλε μου και.... στο πινέλο σου ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::
Σε ευχαριστώ για αυτό που βλέπουν τα μάτια μου...

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #152 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 09:45:06 πμ »
Γιάννη τα παραλές! Αν αντιστρέψω και πω εγώ τα λόγια σου σε εσένα τότε βγαίνει κάποιο νόημα!  8)

Βροντοσαυρος κουκλος ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
By far (  :wink: :wink: :wink: ) το πιο περίεργο σχόλιο που έχω ακούσει!!!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #153 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 09:48:22 πμ »
Γιάννη μου αν δεν ήξερα το κολλημά σου με την 1/72 θα έβαζα στοίχημα οτι είναι 48αρι.Συνχαριτήρια για το άρτιο αποτέλεσμα.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #154 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 12:05:20 μμ »
Τα μοντέλα των gkontog, mmaker και double ugly με έχουν πείσει εδώ και χρόνια πλέον ότι η 1/72 δεν είναι η παιδική / φτηνή κλίμακα που φανταζόμουν μικρός... Και μου ταιριάζει και καλύτερα λόγω πρακτικής καθημερινότητας!

Αποσυνδεδεμένος checkyour6

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • YOU 'RE GOING NOWHERE JERRY....
« Απάντηση #155 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 12:12:38 μμ »
 ::spam_emoticon::

ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕΕΕΕΕ ΠΕΣΤΑΑΑΑ..... ::077devil:: ::M16::

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΙΤ Α/ΦΩΝ. ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ 4/2/15 ->
http://www.modelclub.gr/market/index.php?page=user&action=pub_profile&id=167

Αποσυνδεδεμένος tony PRO

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Kρήτη
  • models modes!
« Απάντηση #156 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 12:16:04 μμ »
Σωστά, ίσα ίσα δηλαδή στην 72 φαίνονται πολλά.. skills  και μάλιστα γίνονται τρελά αποτελέσματα που σε κάνουν να αναρωτιέσαι "τόσο μικρά, πώς το κατάφερε το αποτέλεσμα".

Η φάση είναι οτι και γω μικρός την είχα για υποδεέστερη και μεταβατικό στάδιο..Που να ξερα πως όλα μου με αυτήν θα τα έκανα  :wink:
Μη μασάμε.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #157 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 12:57:57 μμ »
Για να επαναφέρω τη συζήτηση και να μην εμπλακούμε σε ανούσιες κόντρες απλά να πω ότι η κάθε κλίμακα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, τις δικές της δυσκολίες και προκλήσεις και τις ανάλογες ομορφιές.

Είναι θέμα διάθεσης, γούστου, προσδοκιών και ... λοιπόν οικονομοτεχνικών παραγώντων. Θα ήθελα πάντως κάποια στιγμή να είχα τις συνθήκες και για κάτι διαφορετικό, σας θυμίζω ότι το πρώτο (ημιτελές) θέμα μου στο ModelClub ήταν ένα 48άρι Mirage F1...!

Φτιάξτε εσείς μοντέλα και ας είναι σε ό,τι κλίμακα θέλετε!

Αποσυνδεδεμένος apostolos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νίκη - Λουτράκι πάνω κάτω
« Απάντηση #158 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 01:27:27 μμ »

Φτιάξτε εσείς μοντέλα και ας είναι σε ό,τι κλίμακα θέλετε!

Πολύ σωστά Γιάννη φίλε μου, άλλωστε το μεράκι που έχεις εσύ και άλλοι δεν έχει όριο κλίμακας  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #159 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 01:33:56 μμ »
Σόρυ Γιάννη μου ,ισως παρερμηνέυτηκε αυτό που έγραψα ,δεν έχω καμιά ένσταση στη κλίμακα που δουλευεις ίσα ,ισα μάλιστα που τη θεωρώ και δύσκολη για τέτοιο απότέλεσμα .....το κόλημα πήγαινε στο οτι γνωρίζω την κλίμακα που δουλευεις,διότι το αποτέλεσμα ξεγελάει.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #160 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 03:40:08 μμ »
Ωραίο θέμα και πολύ ωραία εκτέλεση. Μπράβο για τα μεταλλικά πινελάτα. Μου άρεσε πολύ επίσης και στην αρχή ο τρόπος που χειρίστηκες κάθισμα και cockpit!. Να δηλώσω και εγώ fun της 1:72.

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #161 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 05:11:32 μμ »
Εγώ απλώς να επαναφέρω την οτπική γωνία στο 0: ανεξαρτήτως κλίμακας, μέσων βαφής κλπ παραμέτρων, το αποτέλεσμα είναι αριστοτεχνικό. Όχι ότι περίμενα κάτι λιγότερο ::icon_thumright:: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Spoiler (hover to show)
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #162 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2010, 12:57:31 μμ »
Βαλε τις χαλκομανιες και ασε τα σαπια! :twisted:

Λοιπόν ο Δημήτρης έχει δίκιο, υπάρχει ένα σημείο στο οποίο θα πρέπει όντως να προσθέσω κάποια decals: ::noidea::
Στην ουρά, στο κάτω μέρος, όπου υπάρχουν μαύρες γραμμές που δείχνουν που πρέπει να "κάτσει" η ουρά όταν αποσπάται για συντήρηση του κινητήρα. Τα συγκεκριμένα decals δεν τα δίνει η Icarus οπότε... τα ξέχασα! Ευτυχώς τα δίνει το κιτ.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #163 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2010, 10:39:36 πμ »
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Καμιά ιδέα πρόχειρη για το τι χρώμα να βάψω εσωτερικά τον σκελετό της καλύπτρας; Μαύρο; Γκρι; Αλουμινί; Δεν βγάζω άκρη από τις α/μ φωτό... Αλλά μάλλον για μαύρο με chipping φαίνεται...

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HAMBURG-DEUTSCHLAND
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
« Απάντηση #164 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2010, 11:30:18 πμ »
απο οτι βλεπω σε φωτο στο βιβλιο F-86 walk around το εμπρος μερος της καλυπτρας ειναι εσωτερικα μαυρο......... απο το κινητο μερος το στεφανι που βρισκει την εμπρος καλυπτρα ειναι μαυρο (λογου του λαστιχου απομονωσης)... ... το πισω μερος της ειναι γκρι...

τωρα μεν ετσι οπως το βλεπω ειταν τα F-30.. τα Ε δεν ξερω...(σε μια φωτο απο Ε τα rαιls ειναι τουλαχιστον μαυρα....)
AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #165 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2010, 11:58:30 πμ »
Οκ Μενέλαε, κάπως έτσι θα κινηθώ. Από άλλες φωτό που βρήκα φαίνεται ότι θα πρέπει να δω για λεπτομέρειες και το συγκεκριμένο s/n γιατί δεν είδα σε όλα τα α/φη να εφαρμόζεται κοινή γραμμή... Σύνηθες!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #166 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 11:58:44 πμ »
Ερώτηση: σε παλαιότερο τεύχος του HAFy (2006Β) υπάρχει το αφιέρωμα στην 111ΠΜ - Τανάγρα.

Εκεί φαίνονται δύο E(M), το 438 και το 444. Με λίγη προσοχή (και πολύ φαντασία) φαίνεται ο pitot του 438 να είναι σκουρόχρωμος.
Παίζει να τον βάψω κόκκινο; Επίσης φαίνεται να είναι σκούρο (κόκκινο) και το ματζαφλεράκι στο πίσω μέρος, αριστερά πλάι στην εξαγωγή...

Ακούω ιδέες! Αν υπάρχει έστω και η υποψία, θα τα βάλω κόκκινα για λόγους τονισμού της λεπτομέρειας...

ΥΓ Προς το παρόν παλεύω με το σπαστό τζαμάκι...

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #167 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 07:05:10 μμ »
Γιάννη, οι μόνες έγχρωμες φωτό που έχουμε (οι 2 γνωστές δηλαδή εξαιρουμένων των α/φ της Φλόγας) δεν έχουν κανένα από τα δύο κόκκινα. Από εκεί και πέρα και εγώ αν δεις στα προφίλ το "ματζφλεράκι" κόκκινο το έχω για λόγους παρόμοιους με αυτούς που αναφέρεις: πρώτον γιατί σε κάποιες φωτό φαίνεται σκουρότερο και δεύτερον γιατί στις πολλές έγχρωμες φωτό των αμερικάνικων F-86 που υπάρχουν είναι κόκκινο. Για τον pitot τι να σου πω. Πέρα από τη λεπτομέρεια στη φωτογραφία που ανέφερες (φοβερό μάτι παρεπιπτόντως) δεν το έχω δει αλλού ως πιθανό κόκκινο, οπότε γενικά θα έλεγα όχι. Έλα όμως που σε αυτή τη φωτό τυχαίνει να είναι το αεροπλάνο που φτιάχνεις... Οπότε...
Και μια και ανέφερες τη συγκεκριμένη φωτό: αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση σε αυτή είναι η αναλογία των λωρίδων στο ρύγχος, η οποία δεν μου φαίνεται η τυπική (πιο λεπτή η μεσαία, πιο χοντρές οι ακριανές κλπ). Μπορεί να φταίει η γωνία, η ποιότητα της φωτό, ή κάτι άλλο, δεν ξέρω. Απλά το αναφέρω. ::salut::
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Markpa

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Norwich
    • Shuttleworth
« Απάντηση #168 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 07:49:43 μμ »
Γεια σου ρε Γιάννη με το 86αράκι σου. Λοιπόν το ματζαφλαράκι σου είναι κόκκινο και είναι το fuel dump mast. Όσον αφορά τον pitot (πιτό στα ελληνικά, Γάλλος ήταν ο άνθρωπος, για τους μη γνωρίζοντες) η κεφαλή είναι άβαφη ενώ ο κορμός σε αυτά που είχα δεί εγώ μπορεί να είναι κόκκινος ή λευκός με κόκκινη ρίγα.
PER ARDUA AD ASTRA

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #169 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 08:10:35 μμ »
Οι σωλήνες pitot δεν βάφονται ποτέ και σε κανένα αεροπλάνο, για δύο λόγους:
-Η μπογιά θα βουλώσει τις πολύ μικρές τρυπίτσες λήψης της στατικής πίεσης
-Είναι θερμαινόμενοι, και σε αεροπλάνα που πετάνε σε μεγάλα ύψη θερμαίνονται με πολύ μεγάλες θερμοκρασίες. Αυτό τους κάνει αρκετές φορές να παίρνουν ένα σκούρο καφέ προς μελιτζανί χρώμα.

Το "ματζφλεράκι" είναι αποστράγγιση καυσίμου απο την εξαγωγή του αεροσκάφους. Τέτοια προεξέχοντα κοφτερά σημεία συνήθως βάφονται με ζωηρά χρώματα για να μην τραυματιστεί κάποιος απο το προσωπικό  και για να μην χτυπηθούν απο εφόδια εδάφους, οχήματα κλπ. Αρα πιθανότατα να ήταν κόκκινα.

@ Markpa: fuel dump είναι η απόρριψη καυσίμου για να ελαφρώσει το α/φος σε περίπτωση ανάγκης. Δεν ξέρω αν το F-86 είχε τέτοιο σύστημα. Συνήθως τα αεροσκάφη που έχουν το τοποθετούν μακριά απο θερμές περιοχές για ευνόητους λόγους. Το συγκεκριμένο για το οποίο μιλάμε στο F-86 πρέπει να είναι fuel drain mast.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #170 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 08:34:34 μμ »
Aπ ότι ξέρω οι Pitot είναι από gun metal εως μεταλλικοί-καφέ,λόγω θερμοκρασίας
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #171 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 10:12:59 μμ »
Θείε Νώντα, σωστά τα λες για τον pitot, αλλά να διευκρινήσουμε ότι αυτά ισχύουν για το μπροστινό μέρος από ολόκληρο το ματσούκι (αυτό με τις τρυπίτσες). Το υπόλοιπο βάφεται και φυσικά το έχουμε δει σε πολλά αεροσκάφη (ακόμη και F-86 ξένα).
Όσο για το ματζαφλεράκι, χωρίς να θέλω να μπω στα χωράφια των ειδικών, απλά να αναφέρω ότι σε τομή του αεροσκάφους σε βιβλίο της Osprey το ονομάζουν fuel jetisson. Τώρα drain ή dump δεν το γνωρίζω, αλλά απλά είναι θέμα ποσότητας και μόνο.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #172 στις: Οκτωβρίου 12, 2010, 09:43:41 πμ »
Παίδες να ΄στε όλοι καλά.

Χτες λοιπόν το βράδυ, πήρα λεπτό πινελάκι και κόκκινη μπογιά για να βάψω τις τρύπες των πάνελ των πυροβόλων, το μπροστινό πορτάκι και να διορθώσω την ένωση της τρίχρωμης λωρίδας με το κάθετο σταθερό. Στο μεταξύ μπουτάριζε το pc... Ανοίγω MC, διαβάζω τα μηνύματά σας, επιστρέφω στον μοντελιστικό-κουζινικό πάγκο και... έκανα "την κίνηση": κόκκινο ματζαφλεράκι (μάλλον στάνταρ) και κόκκινο το φαρδύ στέλεχος του pitot (λόγω υποψιών). Η μύτη του παραμένει aluminium αλλά ίσως καλύτερα να την σκουρίνω.

Γιώργο (fisherman) ψάχνοντας για το χρώμα του pitot ξαναείδα ό,τι φωτογραφία είχα με... άλλο μάτι. Είναι απίστευτο το τι λεπτομέρεις μπορεί να κρύβουν οι παλιές μας φωτογραφίες, τις όποιες (λεπτομέρειες) όμως τις βρίσκει κανείς μόνο όταν πραγματικά τον ενδιαφέρουν. Όσο για την λωρίδα ρύγχους, όντως είναι περίεργα βαμμένη και σίγουρα λιγότερο όμορφη από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Να λοιπόν άλλη μία λεπτομέρεια που δεν είχα παρατηρήσει αρχικά...

Ευχαριστώ πολύ  ::salut:: ::salut:: ::salut:: για τα σχόλια, τις παρατηρήσεις και τις ιδέες που μου δώσατε ΚΑΙ σε αυτές τις λεπτομέρειες. Εκ των προτέρων λέω ότι η κατασκευή θα είναι αφιερωμένη σε όλους εσάς που βάζετε τον λιγοστό προσωπικό σας χρόνο και την περίσσεια καλής διάθεσής σας πάνω στο μικρό αυτό project.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Markpa

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Norwich
    • Shuttleworth
« Απάντηση #173 στις: Οκτωβρίου 12, 2010, 12:39:48 μμ »
@ Markpa: fuel dump είναι η απόρριψη καυσίμου για να ελαφρώσει το α/φος σε περίπτωση ανάγκης. Δεν ξέρω αν το F-86 είχε τέτοιο σύστημα. Συνήθως τα αεροσκάφη που έχουν το τοποθετούν μακριά απο θερμές περιοχές για ευνόητους λόγους. Το συγκεκριμένο για το οποίο μιλάμε στο F-86 πρέπει να είναι fuel drain mast.

Γεια σου θείε με τις to the point παρατηρήσεις σου, σήμερα κοίταγα το σχηματικό του συστήματος καυσίμου και όντως είναι η αποστράγγιση απο την παράκαμψη του φίλτρου καυσίμου, επιπρόσθετα στις διαδικασίες ανάγκης αναφέρει οτι ο κυβερνήτης πρέπει να κάψει όσο περισσότερο καύσιμο γίνεται πρίν απο αναγκαστική. ʼρα συμφωνώ είναι drain και όχι dump mast. Βέβαια π.χ το F-111 κανει dump μεταξύ των κινητήρων με θεαματικά αποτελέσματα.
PER ARDUA AD ASTRA

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #174 στις: Οκτωβρίου 12, 2010, 12:54:59 μμ »
Spoiler (hover to show)
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Tags: