ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΥΛΙΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ > Χαλκομανίες

Πρόβλημα με βελτιωτικό Mr.Mark Softer

(1/3) > >>

Wild Bill:
 :evil: Ελεος.σε ενα Ρ-40 περασα δυο χερια παρκετινη και την αφησα να στεγνωση.οταν περασα τα σηματα με το παραπανω βελτιοτικο ,παρατηρησα οτι το γαλαζιο enamel  ''εφυγε''με αποτελεσμα να εμφανιστει το pre-shading που ειχα κανει με μαρκαδορο. :evil: ΒΟΗΘΕΙΑ 

α) πωσ το αντιμετοπιζω   
και   
β)πωσ το προλαβαινω στα επομενα μοντελα :?:               

Δυστυχωσ δεν μπορω να βαλω φοτο

LIVERPOOL:
Τι εννοείς "έφυγε" το εναμελ. Έφυγε στο σημείο κάτω από τα σήματα ή περιμερτικά ?

Έχω παρατηρήσει, σε κάτι δοκιμές που έκανα, ότι η παρκετίνη φεύγει και με το νερό και το ΑΖΑΧ, αλλά με βελτιωτικό σημάτων δεν το έχω δοκιμάσει. Όταν είναι να βάλω σήματα πάντα περνάω ένα gloss ακριλικό βερνίκι, που και αυτό διαλύεται με νερό και ΑΖΑΧ, το βελτιωτικό αυτό δεν το επιρεάζει καθόλου.

Τώρα για να σου πω πως να το σώσεις δεν ξέρω, αν είχες φωτογραφίες για να δούμε, ίσως κάτι να γινόταν.

Wild Bill:
Καθως εριξα βελτιοτικο πανω στο σημα ,λιγο απο το βελτιοτικο κυλισε στισ γυρω γραμμωσεισ
και αποκαλυψε το pre-shading                                             

LIVERPOOL:
Κοίτα αν δεις, μόνο που κύλισε δεν νομίζω ότι θα έκανε ζημιά, άρα θα πρέπει να το σκούπισες αμέσως πριν στεγνώσει και έγινε η ζημιά.
Τώρα για να διρθωθεί η ζημιά χωρίς φωτογραφίες για να δω το μέγεθός της, το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να το αφήσεις να στεγνώσει καλά, μετά τρίψε απαλά με ένα ψιλό ντουκόχαρτο την περιοχή που έγυγε το χρώμα (πρόσεξε να μην τρίψεις πάνω στα σήματα) και μετά πέρασέ το ένα βερνίκι ή παρκετίνη και αφού στεγνώσει κι αυτή καλά μασκάρισε τα σήματα και ξαναβάψε στα σημεία που προηγουμένως έτριψες. Στην συνέχεια πέρασέτο ξανά βερνίκι ακριλικό γυαλιστερό και κάνε τα wash και όλα τα υπόλοιπα.

Να ξέρεις ότι το πιο σημαντικό απ' όλα είναι ότι από κάτι τέτοιες αναποδιές μαθαίνουμε καλύτερα. Μην το βάζεις κάτω.

Wild Bill:
Σε ευχαριστω πολυ ::salut::.Μαλλον θα εχεις νεα του προβληματος με τη νεα χρονια.Ευτυχισμενο και παραγωγικο μοντελιστικα το 2009

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση