Αποστολέας Θέμα: Θωρηκτό Bismark 1/200 Amati (Hachette)  (Αναγνώστηκε 6368 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nektip78

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Καβάλα
Θωρηκτό Bismark 1/200 Amati (Hachette)
« στις: Αυγούστου 22, 2012, 06:42:43 μμ »
Λοιπόοον  μια και μου ζητήθηκε ανοίγω καινούριο θέμα με το Bismark το οποίο ξεκίνησα να συλλέγω τεύχος - τεύχος κάθε βδομάδα , για 140 εβδομάδες  :wink:

Για την πολύ αρχική φάση της κατασκευή δανείστηκα μερικές φωτογραφίες απο μερικούς φίλους για να σας δείξω πώς πρέπει να μοιάζει στην αρχή , γιατί δεν είχα τραβήξει φωτογραφίες στο αρχικό στάδιο .

Ξεκινώντας λοπόν στα πρώτα τεύχη μας δίνουν τα πρώτα κομμάτια για την κατασκευή του κορμού και των πλευρών (νομέων) του σκάφους .

Νομίζω αν δεν κάνω λάθος ότι όλο το σκαρί αποτελείται από 25 νομείς .

Μετά την κατασκευή του κορμού μας δίδονται πολλά σανιδάκια για το "πέτσωμα" όπως λένε το ντύσιμο ας πούμε του πλοίου . Τα σανιδάκια τα κολλάμε με ξυλόκολλα τύπου Ατλακόλ και στη συνέχεια σε πολύ κουρμπαριστά σημεία κολλάμε σταδιακά το ίσιο κομμάτι πρώτα και μετά με κόλλα στιγμής (Θα χρειαστείτε πάρα πολλές στην πορεία γιατί το ξύλο την ρουφάει σαν σφουγγάρι) . Θα χρειαστείτε τσιμπίδες , σφιγκτήρες κτλ.
Χρειάζεται αρκετή προσοχή στο σανίδωμα γιατί το πλοίο ντύνεται με 2 στρώσεις σανίδια οπότε το πρώτο επίπεδο θα πρέπει να εφαρμόσει πολύ καλά - είναι η βάση μας . Μετά το πρώτο σανίδωμα , θέλει πολυ καλό τρίψιμο με τριβείο  ή και με το χέρι . Πολύ τρίψιμο ρε παιδια - Όχι άλλο κάρβουνο  :lol:
Μετά και από το δεύτερο σανίδωμα το μοντέλο μου είναι όπως παρακάτω

Έχει και αρκετά κομμάτια ρητίνης (τα άσπρα που βλέπετε και θα δείτε και άλλα παρακάτω)

Μετά την ολοκλήρωση του σανιδώματος στοκάρισμα . Να αναφέρω τι θα έκανα σήμερα και όχι τι έκανα . Εγώ απλά στόκαρα τις ατέλειες , χαραμάδες , τα κενά κτλ με ακρυλικό στόκο (τον γνωστό άσπρο στόκο στο πλαστικό ) και στη συνέχεια με γκρί μοντελιστικό στόκο της Humbrol
Για καλύτερα αποτελέσματα τελικά ήθελε όχι απλώς στοκάρισμα αλλά κυριολεκτικά σπατουλάρισμα με το λευκό στόκο και μετά τρίψιμο για να γίνει γυαλί και να μη φαίνονται οι παραμικρές ατέλειες του ξϋλου (Θα δείτε για πιο πράγμα μιλάω παρακάτω που το πέρασα γκρι Primer)
Μετά λοιπόν το τρίψιμο (μπορεί να έτριβα και να ξαναστόκαρα διαδοχικά 1 μήνα) πέρασα ένα χέρι αραιωμένα Sealer ξύλου (υλικό πολύ πηχτό που εφαρμόζεται σε κάθε καινούριο ξύλο για να κλείνει τους πόρους) . Στέγνωσε , το έτριψα με λεπτό γυαλόχαρτο και ξανά ένα δεύτερο χέρι απο το στεγανοποιητικό αυτό υλικό . Ξανά τρίψιμο και μετά το πέρασα με ένα πολύ ωραίο υδατοδιαλυτό άχρωμο σατινέ βερνίκι της Benjamin Moore (πολύ καλό αλλά λίγο ακριβό) .

Τρίψιμο ξανά και μετά το πέρασα με γκρι Primer (αστάρι) σε μορφή σπρέι για να φανούν οι πρώτες ατέλειες . Ξανά μανα στοκάρισμα και τρίψιμο και μετά απο ψιλοστοκαρίσματα και τριψίματα έχει την παρακάτω μορφή

Ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει και την κατασκευή των 2 υπερκατασκευών οι οποίες σταδιακά  έχουν φτάσει στην παρακάτω μορφή

Το Θωρηκτό στο ναυπηγείο του  :D
To Be Continued !!!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Boavista
Απ: Θωρηκτό Bismark 1/200 Amati (Hachette)
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 22, 2012, 08:11:55 μμ »
Νεκτάριε πολλά πολλά συγχαρητήρια για την δουλειά που έχεις κάνει στο σκάφος. Είναι πολύ υψηλού επιπέδου δουλειά...  ::101:: ::101:: ::101::

Επίσης χαίρομαι που αποφάσισες να το προχωρήσεις και να μην το παρατήσεις. Ήταν κρίμα, πρώτα απ' όλα για την δουλειά που έχεις ρίξει και δεύτερον ... θα καταλάβεις όταν τελειώσεις...

Έχεις σκεφτεί πώς θα το βάψεις; Εννοώ και τα χρώματα αλλά και την επιλογή καμουφλάζ.

Αν θες βιβλιογραφία ή πληροφορίες, πάντα στην διάθεσή σου....  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 22, 2012, 08:25:00 μμ »
Καλή συνέχεια...
Τον ιστό τον έχεις φτιάξει; Αν όχι άστον για όταν θα πρέπει πραγματικά να μπει στην θέση του...
Πρώτα πρώτα το ξύλο είναι πολύ ευαίσθητο και δεύτερον αξίζει ιδιαίτερης προσοχής... είναι ένα μοντέλο από μόνος του...
Για να καταλάβεις εμείς με τον πιτσιρικά βρισκόμαστε στις κατασκευές του τεύχους 125...
Εχεις να βγάλεις πλαίσια από φωτοχαραγμένα... θα καλύψεις πολλές από τις ανάγκες σου για σκρατς...

Αποσυνδεδεμένος nektip78

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 22, 2012, 08:49:28 μμ »
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια προσπαθώ αλλά στεναχωριέμαι που βλέπω ατέλειες που δεν κατάφερα να διορθώσω ...Nevermind  !!
Για το βάψιμο θα το κάνω το βάψιμο που είχε το 1941  http://www.bismarck-class.dk/bismarck/paint_schemes/paintbism1941.html

Έχω παραγγείλει τα χρώματα του γεrμανικού ναυτικού το σετάκι της Lifecolor συν κάποια ακόμη .

Για τον ιστό οχι ακόμη έχω ψωμί . Προς το παρόν τοποθετώ τις σχάρες στο σκαρί που δεν είχα βάλει για να ξεμπερδεύω με εκκρεμότητες απο παλαιότερα τεύχη .
Όσο για τα φωτοχαραγμένα ..πολυ πράγμα ρε παιδι μου... :o

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 23, 2012, 12:51:55 πμ »
Καλά έπραξες να ανοίξεις καινούργιο ημερολόγιο, έτσι θα μπορέσουμε όλοι να δούμε την κατασκευή σε στάδια του συγκεκριμμένου πλοίου και θα βοηθήσεις αρκετούς που έχουν αυτό το μοντέλο.
Έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα και συνέχισε έτσι, αργά και σταθερά χωρίς βιασύνες και θα δεις ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό.
Καλή συνέχεια και θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την κατασκευή σου.
Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 23, 2012, 06:41:52 πμ »
Μπράβο Νεκτάριε πολύ καλή δουλειά μέχρι εδώ ,πολύ καλή επίσης και η επιλογή των χρωμάτων.Αν θέλεις παράγγειλε και το διαλυτικό τους ,αν το ψεκάσεις θα με θυμηθείς .Καλή συνέχεια.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 23, 2012, 03:55:37 μμ »
Καλή συνέχεια!!
Πολύ σημαντική η αναλυτική περιγραφή των κατασκευαστικών σου βημάτων.
Δίνεις έτσι την ευκαιρία σε πεπειραμένους και μη, να βελτιώνουν τις δυνατότητες τους πριν κάνουν μοιραία λάθη.
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος nektip78

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 23, 2012, 09:33:11 μμ »
Έχετε καμια ιδέα αν στοκάρονται και αν ναι με τί οι κατασκευές από τα φωτοχαραγμένα ;

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 23, 2012, 09:36:46 μμ »
Αν και φαντάζομαι τι εννοείς... ρίξε και καμιά φωτό...

Αποσυνδεδεμένος nektip78

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 24, 2012, 10:04:09 πμ »
Έχω ένα θεματάκι στην κατασκευή της πλατφόρμας σήμανσης . Έχω σημειώσει 2 σημεία αλλά στο ένα είναι βασικά το πρόβλημα που το κενό είναι 1 χιλιοστό περίπου . Και αυτό βέβαια γιατί οι οδηγίες ήταν το εσωτερικό κομμάτι να προεξέχει διαγώνια και μετά να μην εφαρμόζει καλά το κομμάτι με τα πόδια της πλατφόρμας όσο κι αν προσπάθησα να το φάω λίγο  με το Dremel   :(

Προτάσεις δεκτές ....

Κατά τα άλλα βρίσκομαι στο τεύχος 65 . Έχω περάσει με το ʼχρωμο βερνικάκι τα καταστρώματα 2 χέρια με ελαφρύ τρίψιμο μεταξύ τους . Κατασκευάζω την υπερκατασκευή των καμπινών προς την πρύμνη

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 24, 2012, 10:17:10 πμ »
Εμένα αυτό μου έκατσε πολύ καλά... σε άλλα σημεία είχα πρόβλημα... να προσέξεις που κολλάς τα φωτοφαραγμένα που αποτελούν τους μπουλμέδες στα πλαινά των υπερκατασκευών...
Οπου λοιπόν είχα κενά χρησομοποιούσα σιδηρόστοκο ο οποίος μετά τριβόταν με εξαρτήματα ταχυτροχού... μην σε φοβίζει... είναι τέτοιο το μέγεθος που δουλέυεις άνετα... και τα φωτοχαραγμένα του είναι πολύ ανθεκτικά.

Αποσυνδεδεμένος nektip78

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 24, 2012, 10:19:59 πμ »
Σιδηρόστοκο ε; Καλή ιδέα θα πάω να πάρω να δώ

ty ty  :D

Αποσυνδεδεμένος nektip78

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 07:33:46 μμ »
Μετά από καιρό προσπαθειών έφτιαξα τελικά το κατάρτι με την κεραία . Ήθελε να κολλάς να αφήνεις το κομμάτι να στεγνώνει και μετά να προχωράς γιατί πολλές φορές ιδίως οι σκαλίτσες χρειάζονταν λίγο λύγισμα . Δυσκολεύτηκα μπορώ να πώ με το κόψιμο του χαλκοσωλήνα (το κύριο μέρος του καταρτιού) και τη λείανση του ξύλινου μέρους ώστε να φαίνεται ομοιόμορφα μυτερό ας πούμε .

Εν τω μεταξύ στο κυριο σκάφος έχω τρυπήσει και τις 2 σειρές για φινιστρίνια και έχουν μπει οι φωτοχαραγμένες σκάρες στο κάτω μέρος του κύτους
Τα αποτελέσματα παρακάτω

το κατάρτι δεν είναι κολλημένο αν σας φαίνεται στραβό απλώς έχει τοποθετηθεί  :D

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cybertron
  • Transform, Seek, Attack, Destroy!
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2012, 08:21:28 μμ »
Χαρά στο κουράγιο σου θα πώ εγώ.   ::salut:: :o  Κουράστηκα μόνο που διάβασα τί έκανες.   ::brancard::

Ξέρω πάντως μια πολύ καλή ψυχολόγο, αν σου αφήσει κανένα κουσούρι..  ::peiratiko::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2012, 08:23:14 μμ »
προχώρα, θα βγει μοντελάρα....  ::good_job_smilie:: ::good_job_smilie:: ::good_job_smilie:: ::peiratiko::

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2012, 09:13:42 μμ »
Οταν θα φτάσεις στο σημείο να ντύσεις τους πύργους με τα εννιά φωτοέτσια κάνε πολλές δοκιμές...
πιθανόν να σου αφήνουν κενά όπως εδώ που το έφτιαξε ο πιτσιρικάς χωρίς την εποπτεία μου...

Το πιθανότερο είναι οτι θα πρέπει να τρίψεις τις επιφάνειες για να μικρύνει λίγο ο πύργος και να κάτσουν καλά τα κομμάτια...
Παντως κι εδώ διορθώθηκε με σιδηρόστοκο... αλλά... οκτώ πόντους με το συμπάθειο...

Αποσυνδεδεμένος nektip78

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2012, 10:27:16 μμ »
Γενικά στις γωνίες έχω κατά διαστήματα ορισμένα μικρά κενά αλλά γεμίζω με θαυματουργό  :D σιδηρόστοκο και λειαίνω με το dremel . Η μία πλαϊνή πλατφόρμα μου λείπει γιατί το κομμάτι είχε αποκολληθεί από το πλαίσιο και ο έχασα . Τώρα έχω τελειώσει το τεύχος 76 και ντύνω την υπερκατασκευή της πλώρης . Μερικές φωτο θα ανεβάσω αύριο !!!

Α και να προσθέσω ότι υπέπεσα στο λάθος που έχου τα τεύχη ατο 72-74 τεύχος και ενώ η υπερκαταασκευή της πλώρης από πίσω προεξείχε 5-6 χιλιοστά λόγω ορισμένων φωτογραφιών τις οποίες αλλάζουν στο 79 τεύχος το έφερα ισα - ίσα . Τώρα βλέπουμε για την πορεία ...

Αποσυνδεδεμένος nektip78

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2012, 06:13:46 μμ »
Γεια σας λοιόν ξανά  :D
Σχετικά με την πρόοδο του πλοίου παραθέτω 2-3 φωτογραφίες . Έχω φτάσει στο τεύχος 85 (δουλεύω τώρα) . Έχει πολλές ατέλειες μπορώ να πω και τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζω είναι στις εφαρμογές με τα καγκελάκια -μεταξύ τους . Αλλού δεν εφάπτουν με κενό 0,5 χιλιοστό και άλλες φορές χρειάστηκε να κόψω κάγκελο για να το προσαρμόσω , κολλώντας τα μετά συρματάκι - συρματάκι .

Σήμερα ζορίστηκα αρκετά μπορώ να πώ με τις κεραίες με ένα πολύ λεπτό συρματένιο πλαίσιο που τις περιβάλει . Anyway συνεχίζουμε....

Παραπάνω που σας είπα για το κομμάτι που έλεγε να κόψουμε και παρακάτω σε άλλο τεύχος το διόρθωνε , το διόρθωσα κολλώντας ένα κομμάτι από τα περίσσια σανιδάκια του πλοίου και εφάρμοσα υγρό στόκο ( ο οποίος έκανε πολύ καλή δουλειά σημειωτέον πάνω από το σιδηρόστοκο στα ενώματα των φωτοχαραγμένων . Τα έκανε λεία )

Αποσυνδεδεμένος nektip78

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2012, 06:58:30 μμ »
Heeeellllpppp!!!!! :o
Βοήθεια από οσους έχουν περάσει το τεύχος 85 . Μου δείχνει να βάλω ένα κάγκελο (βλέπε φωτο) ενώ στο πλαίσο με τα κομμάτια τα εν λόγω κομμάτια 816 και 817 είναι άλλα !!!!

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2012, 07:05:41 μμ »
Ναι!!! κάπου εκει θυμάμαι κι εγώ ένα πρόβλημα αλλά δεν μπορώ να το δω τώρα  :(
Αν μπορείς να προχωρήσεις κάτι άλλο μέχρι να το βρώ... πιό αργά... έως πολύ αργά  :wink:

Αποσυνδεδεμένος nektip78

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2012, 07:22:42 μμ »
ʼστο Νίκο το βρήκα . Thanks Anyway . Έχουν βάλει λάθος την αρίθμηση στα κιγκλιδώματα με τα εσωτερικά . Για πες τη γνώμη σου πως τη βλέπεις τη δουλειά καλα προχωράει ?

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2012, 08:24:33 μμ »
Εντάξει το βλέπω  :wink:
Θα σου υπενθυμίσω να προσέξεις τον ιστό γιατί είναι πολύ εύκολο να περάσει το χέρι από πάνω και να τον πάρει μαζί...Βγάλε μιά κοντινή στους μπουλμέδες να δούμε πως έχεις κολλήσεις θύρες και φινιστρίνια...

Tags: bismarck hachette