Παιδιά καλημέρα και από μένα.Είμαι νέο μέλος της κοινότητας.Σας χαιρετίζω και εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και ευτυχισμένο-όσο γίνεται-το `09.
Δεν έχω ξανασχοληθεί σοβαρά με τον μοντελισμό.Βασικά,το δικό μου χόμπυ διαφέρει αρκετά.Αλλά,μόλις πέρυσι το καλοκαίρι κατάφερα να κατασκευάσω για πρώτη φορά και ερασιτεχνικά,το μοντέλο του Τιτανικού κατά ένα 80%.Το υπόλοιπο δεν"πήρε ζωή",παρά το σχετικά χαμηλό κόστος των τευχών,για λόγους συζυγικής κρεβατομουρμούρας,και κατέληξε υπό κατάσταση"βρασμού ψυχής"σε κάποια χωματερή.
Εάν γνωρίζει κάποιος να μου πει,θα ήθελα να τον ρωτήσω πως θα μπορούσα να αποκτήσω-κάποια στιγμή που θα το ξαναποφασίσω-ολόκληρο το κιτ κατασκευής του πλοίου.Πρόκειται για ξύλινο,αλλά σίγουρα κάποιος από εσάς θα επιχείρησε να το φτιάξει και γνωρίζει τα περί αυτού.Την κλίμακα δεν τη θυμάμαι,αλλά το μήκος της καρίνας του έφτανε σίγουρα το 1 μέτρο.Αρκετά μεγάλο,ικανοποιητικά μεγάλο για μένα θα έλεγα.
Τα ερωτήματά μου,βασικά,είναι δύο:
1.Πως μπορεί κανείς να αποκτήσει τον εξοπλισμό,χωρίς να μπει στον κόπο να κάνει παραγγελία απ`έξω.Αλλιώς,"πιάσ`το αυγό και κούρευ`το",αν είναι να μπλέξουμε με έξοδα αποστολής,μεταφοράς και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο εδώ στην Ελλάδα.
2.Σε τι ύψος θα μπορούσε να κυμανθεί το συνολικό κόστος.Φλέγον ερώτημα,γιατί όλες οι τσέπες δεν είναι ίδιες.
Αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει.Τον ευχαριστώ προαιρετικά.