Αποστολέας Θέμα: Νοσταλγία...  (Αναγνώστηκε 21641 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος iliasbass

• χρόνος... ποτέ δεν είναι αρκετός...
  • Scale 1/48
  • *
Απ: Νοσταλγία...
« Απάντηση #100 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 10:53:08 μμ »
στο μουστακα εχει περισσοτερες πιθανοτητες να δεις μοντελο (στο μελλων) παρα στο jumbo...
α, απο μουστακα πηρα 500 abarth bburago kit
3% μοντελιστης
97% θαυμαστης των εργων σας...

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #101 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 11:06:19 μμ »
Ανοιχτό είναι και δουλέυει κανονικά!!!

Το ροζ πουπέ δίπλα στον Θεολόγο είναι ανοιχτό ???

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #102 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 11:08:04 μμ »
Παλαιότερα έφερναν και τα Jumbo μοντέλα αλλά εδώ και αρκετά χρόνια δεν φέρνουν.
Γιατί, μήπως φέρνουν παιχνίδια πλέον;!  Σκουπίδια φέρνουν.  Και με τις τελευταίες τους διαφημίσεις στο ραδιόφωνο τα κάνουν ακόμα χειρότερα... άσχετο...

Και για να είμαστε στο θέμα λιγουλάκι, θυμάμαι το υπόγειο των Αφων Πανταζόπουλων (σωστά;) στην Κάνιγγος (Ακαδημίας).  Είχε 2 ράφια με μοντέλα (κυρίως Matchbox και Revell αν θυμάμαι καλά) και χάζευα... Matchbox τότε έβρισκα και στα παιχνιδάδικα και βιβλιοπωλεία της γειτονιάς.
Για να μην αναφέρω το Μινιόν (αχ.. κάθε Χριστούγεννα...)
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #103 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 11:16:55 μμ »
Αν το σκεφτεις τωρα ειναι πολυ πιο ευκολο να ασχοληθεις. Κανεις μια τουρ στο νετ, μαζευεις πληροφοριες που η αγνοια τους θα σου κοστιζε σε νευρα και τα πρωτα 3-4 μοντελα και προχωρας πολυ πιο υποψιασμενος. Εμεις τοτε 2-3 περιοδικα ειχαμε και ο ενας τον αλλο. Αν τυχαινε να ξερεις κανενα μαστερ ειχε καλως, αλλιως trial and error.

Βελτίωνα τα μοντέλα κοιτάζοντας το εξώφυλλο. Με ολίγον τι από Φ.Π. , Ζ.Τ.Π. και πολύ
μεράκι και αγάπη. Αν τύχαινε και κανένα άρθρο στο "Μοντέλο" και το "Modelling", ουυυυ,
έκανες αριστούργημα. :lol:
Και ναι, τα παιδιά έχουν μάθει στην εύκολη ενασχόληση του διαδικτύου και των κάθε λογής
video games.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #104 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 11:22:46 πμ »
Και για να είμαστε στο θέμα λιγουλάκι, θυμάμαι το υπόγειο των Αφων Πανταζόπουλων (σωστά;) στην Κάνιγγος (Ακαδημίας).  Είχε 2 ράφια με μοντέλα (κυρίως Matchbox και Revell αν θυμάμαι καλά) και χάζευα... Matchbox τότε έβρισκα και στα παιχνιδάδικα και βιβλιοπωλεία της γειτονιάς.
Να υποθέσω πως αναφέρεσαι στο Toys Academy? Αν αναφέρεσαι σε αυτό θυμάμαι πως έφερνε καί Monogram. Βέβαια, τότε για Monogram kai Fujimi ένα ήταν τo κατάστημα Μακρυγιάννης !!!! πίσω από το Τιτάνια. Αρε εποχές !!!!!!

Τελικά το Ροζ Πουπέ κάηκε καί επαναλειτουργεί στο ίδιο σημείο ή όντως μετακόμισε στην Λαμπράκη;
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος Thomas S.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
« Απάντηση #105 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 01:48:29 μμ »
Παιδιά έπεσα τυχαία πάνω στο thread και χαίρομαι που πολλοί όπως κι εγώ έχουμε τόσο γλυκές κι ανθρώπινες αναμνήσεις από το χομπυ. Οι περισσότεροι από εσάς ζείτε στην Αθήνα, όπου η ενασχόληση ήταν πολύ πιο διαδεδομένη και ο εξοπλισμός για τον υποψήφιο μοντελιστή στα πόδια του. Φανταστείτε τη Σέρρες της δεκαετίας του '70, όπου τα μοντέλα - κάποια Airfix και Matchbox τα κολούσαμε με HUHU και τα βάφαμε - όταν τα βάφαμε - με λαδομπογιές. Προτιμούσαμε δε τα Matchbox γιατί ήταν ήδη βαμένα. Το εργαστήριό μας μία εφημερίδα στο πάτωμα, ένα ψαλίδι για να κόβουμε τα κομμάτια από τα sprue, πολλές φορές τα σπάζαμε με τα χέρια, το τσιμπιδάκι της μαμάς, σελοτέιπ και ελπίζαμε να σταθεί στα πόδια του. Οταν μεγαλώσαμε λίγο - γυμνάσιο λέμε - και πήγαμε μια βόλτα στη Θεσ/νίκη (Makis Models, Σάββας Καλπίδης στη διαγώνιο, ο συγχωρεμένος Μπεμβενίστε στη στοά, αργότερα η Βαρβάρα με το Hobby Gallery (ακούς Γιώργο), μέναμε εκστατικοί με αυτά που βλέπαμε, ξερογλείφοντας σαν παιδιά΄στη βιτρίνα ζαχαροπλαστείου. Οταν δε αγοράσαμε και το πρώτο μας X-Acto, ανεβήκαμε δέκα κλάσεις. Η Πτήση και το Modelling (Θύμαστε στα μοντέλα του Τσώνου Μέγα και άλλων που δε θυμάμαι) μας ταξίδευαν με τις περιγραφές και ονειρευόμασταν να φτιάξουμε έστω και στα όνειρά μας μοντέλα σαν κι αυτά. Είχαμε αποστηθίσει τις περιγραφές κατασκευής. Τι να θυμηθώ. Το διόραμα με το Sunderland, το εκπληκτικό F-4E, το Ζέρο, ένα Mig 21 με ινδική παραλλαγή ζέβρα, το ελληνικό Potez διόραμα στο Β. Π.Π. Κι εμείς προσπαθούσαμε με το λιγοστό χαρτζηλίκι μας να αγοράσουμε Hasegawa, Esci, Italeri, 2-3 χρώματα, μία contacta και έναν στόκο, νομίζω humbrol στο πρασινο - λευκο σωληνάριο. Βάφαμε με ότι πινέλα βρίσκαμε, ενώ ό αερογράφος ήταν όνειρο με εκείνες τις αστρονομικές τιμές (Olympos, Iwata - τώρα έχω δύο, Badger, X-Acto που τους διαφήμιζε κι ο Verlinden). Ομως ήρθε και η ώρα της δικαίωσης. Εισαγωγή με υποτροφία στο πανεπιστήμιο και τα χρήματα δαπανήθηκαν για να αγοραστεί ο θρυλικός και πάμφθηνος Badger 350 που σχεδόν 23 χρόνια μετά δουλεύει, ή σχεδόν δουλεύει ακόμη και σήμερα. Φιάλες αέρα, διαλυτικά, νέοι μπελάδες, το μικρόβιο θεριεύει, όμως οι εποχές δεν επιτρέπουν πολλά πολλά καθώς ο μοντελισμός είναι ακόμη ακριβό χόμπυ στην Ελλάδα και το budget ενός φοιτητή περιορισμένο. Σιγά σιγά αρχίζουν άλλα πράγματα να κερδίζουν την προσοχή, αγάπες, δουλειά, οικογένεια, παιδί, σπίτι, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα. Πάντα όμως σταματούσα στη βιτρίνα της Βαρβάρας, όταν κρατούσα τη Βασω από το χέρι. Πάντα με έτρωγε μέσα μου. Εκείνη με κορόϊδευε, ήθελε να πάμε για καφέ, ή έστω σε κάποιο πολυκατάστημα, "έλα μη χαζολογάς, μεγάλωσες". Μέχρι που αυτό το καλοκαίρι, μετά και το θάνατο του πατέρα μου, έχοντας μετά από 17 χρόνια επιστρέψει στη Σέρρες από τη Θεσσαλονίκη, έπεσα πάνω στο μαγαζί του τωρινού φίλου μου, του Γιώργου και αγόρασα- κρατώντας από το χεράκι την 7χρονη πλέον Μυρτώ - το Mirage F1 σε 1/72. The rest is history...... Να είστε καλά όλοι σας και καλά μοντέλα. Οπως λέμε καλά μυαλά, σε όσους έχουν μείνει ακόμη

Αποσυνδεδεμένος Corsair_A7

• Κατά πάσα possibility...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα - Αθήνα
  • Μεταξύ διπέταλου και αερογράφου...
« Απάντηση #106 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 02:56:11 μμ »
Παλιά, πάνε 12 χρόνια από τότε, υπήρχε και στην Κέρκυρα ένα μοντελιστικό κατάστημα στην πόλη κοντά στο παλαιό τώρα κτήριο του νοσοκομείου, τώρα έχει μεταφερθεί στο Κοντόκαλι.
Τώρα δυστυχώς δεν γνωρίζω εάν υπάρχει κάτι
Robotech, Area 88, Star Musketeer Bismarck, Star Trek!

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #107 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 03:56:08 μμ »
"έλα μη χαζολογάς, μεγάλωσες".

Θωμά καλησπέρα. Κρατάω μόνο αυτό από όσα πολύ ενδιαφέροντα μας περιεγραψές για να το σχολιάσω ώς εξής "τσιτ τσιτ τσιτ.... ακους εκεί χαζολογάς!!!!! ::mastigoma::

Πόσες φορές έχω ακούσει καί γω κάτι παρόμοιο. Να της πεις πως ο μοντελισμός δεν είναι παιχνίδι. Είναι μία πολύ σοβαρή - δημιουργική καί μορφωτική από διάφορες απόψεις - απασχόληση για όλες τις ηλικίες. Μέσω του μοντελισμού ο καθένας/καθεμία μπορεί να αναπτύξει διάφορες δεξιότητες που μπορούν να εφαρμοστούν σε αρκετούς - άλλους τομείς της καθημερινότητας μας. Καί φυσικά να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, οπως, αεροπορικές αρματικές, ιστορικές, κατασκευαστικές, κα.

Υπογραφή.

Ο πρώην - πεθερόπληκτος
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #108 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 04:15:54 μμ »
Θωμά καλησπέρα. Κρατάω μόνο αυτό από όσα πολύ ενδιαφέροντα μας περιεγραψές για να το σχολιάσω ώς εξής "τσιτ τσιτ τσιτ.... ακους εκεί χαζολογάς!!!!! ::mastigoma::

Πόσες φορές έχω ακούσει καί γω κάτι παρόμοιο. Να της πεις πως ο μοντελισμός δεν είναι παιχνίδι. Είναι μία πολύ σοβαρή - δημιουργική καί μορφωτική από διάφορες απόψεις - απασχόληση για όλες τις ηλικίες. Μέσω του μοντελισμού ο καθένας/καθεμία μπορεί να αναπτύξει διάφορες δεξιότητες που μπορούν να εφαρμοστούν σε αρκετούς - άλλους τομείς της καθημερινότητας μας. Καί φυσικά να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, οπως, αεροπορικές αρματικές, ιστορικές, κατασκευαστικές, κα.

Υπογραφή.

Ο πρώην - πεθερόπληκτος

Καλά, αυτά τα λέμε εμείς μεταξύ μας. Όπως και να το κάνεις μαντράχαλοι με κόλλες και πλαστικά είμαστε, δεν θεωρείται (και δεν είναι) τέχνη αυτό που κάνουμε και όλο το θεωρητικό περιτύλιγμα το βάζουμε μόνοι μας για να δικαιολογήσουμε την τρέλα μας.

Ή από την άλλη, γιατί το να συλλέγω γραμματόσημα ή σφραγίδες είναι ίσως more politically correct για την ηλικία μου; Επίσης αν έκανα ξύλινα πλοία με ουισκάκι στο πλάι (θυμηθείτε παλαιοτερη σχετική διαφήμιση) θα ήμουν χομπίστας ενώ τώρα είμαι βζιν-αροπλανάκιας;

Χρόνο σπαταλάμε με κάτι που μας αρέσει σε κάθε περίπτωση. Ας πούμε όπως το 5Χ5. Παλιά τα αγόρια παίζαν στον δρόμο, τώρα οι μεγαλύτεροι παίζουν στο 5Χ5. Πρακτικά το ίδιο είναι, η χαρά τους είναι ανάλογη, απλά τώρα το ... πληρώνουν ακριβότερα και το βαφτίζουν "άσκηση", "εκτόνωση" κλπ. Την πλάκα τους κάνουν - και αυτό ΔΕΝ είναι κακό !!!

Δεν τρολάρω, εγώ το άνοιξα το θέμα. Παράπονο εκφράζω....

ΥΓ Αναμένω τον πρώτο που θα προσπαθήσει με φοβερά επιχειρήματα περί μελέτης Ιστορίας κλπ να ανατρέψει τα παραπάνω...

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
« Απάντηση #109 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 04:28:46 μμ »
Παλιά, πάνε 12 χρόνια από τότε, υπήρχε και στην Κέρκυρα ένα μοντελιστικό κατάστημα στην πόλη κοντά στο παλαιό τώρα κτήριο του νοσοκομείου, τώρα έχει μεταφερθεί στο Κοντόκαλι.
Τώρα δυστυχώς δεν γνωρίζω εάν υπάρχει κάτι

Τι μου θύμησες τώρα!
Modelmania! Πρώτη γυμνασίου, το πρώτο μου κιτ και μια μοντελιστική κόλλα.
Είχε κυρίως 48άρια και 72άρια Italeri και κάνα-δύο 32άρια Academy, ένα μεγάλο stand με χρώματα Humbrol και στα δεξιά όπως έμπαινες, μια βιτρίνα με φτιαγμένα πού τα χάζευα κάθε φορά πού πήγαινα! Α, εκείνο το τέρας το Mirage 2000 στην πρόσοψη-βιτρίνα!!
Τα τελευταία χρόνια πού περνούσα από κει, τις περισσότερες φορές ήταν κλειστό ώσπου έκλεισε οριστικά :(   
Είχε ανοίξει και ένα άλλο κοντά στα λύκεια, με κυρίως R/C, αλλά δυστυχώς δεν άντεξε και αυτό.

Πού είναι αυτές οι εποχές πού περνούσες ώρα μέσα στο μαγαζί μέχρι να αποφασίσεις ποιο μοντέλο θα πάρεις, να πιάνεις το κουτί και να το επεξεργάζεσαι, να το κοιτάς από όλες τις πλευρές και να το κουνάς ελαφρά για να ακούσεις τα sprues.
Τώρα ένα "κλικ" και μετά από δύο-τρεις μέρες έρχεται στην πόρτα σου..     
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος Thomas S.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #110 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 06:20:23 μμ »
Ωραία συζήτηση ανοίξαμε και βλέπω ότι συμμετέχουν όλα τα αξιότιμα μέλη, αντί να κολλάνε κανένα πλαστικό που σκονίζεται στον πάγκο τους. Εγώ ιδίως σκέφτομαι να αλλάξω το ψευδώνυμο σε Akamat, καθώς από τη μια η καθημερινή κούραση, από την άλλη η ετεροαπασχόληση κάνουν τα project να χρονίζουν.
Οχι λοιπόν δεν είμαστε βζιν - αεροπλανάκηδες ούτε περιβάλλουμε την τρέλλα μας με θεωρητικό περίβλημα για να δικαιολογήσουμε το χρόνο και τα χρήματα που δαπανούμε.
Οταν η γυναίκα μου είδε ολοκληρωμένο το πρώτο μοντέλο και έζησε από κοντά τη διαδικασία κατασκευής, είδε τα υλικά και εργαλεία που χρησιμοποιούμε, το στόμα της σκούπισε το πάτωμα και αναθεώρησε πολλά από τα αρχικά απαξιωτικά σχόλια. Ο 10 χρονος ανιψιός μου μόλις μπαίνει σπίτι δεν λέει ούτε γεια αλλά τρέχει κατευθείαν στο γραφείο μου για να δει τι γίνεται και δεν κουνιέται μέχρι να φύγουν. "Κύτα ρε μπαμπά τι φτιάχνει ο άνθρωπος" είναι η μόνιμη επωδός στον πατέρα του. Η 7 χρονη κορούλα μου ήδη μπορεί και ασχολείται με τον απλό αερογράφο και δεν χάνει ευκαιρία να μπερδεύεται στα πόδια μου.
Πάνω απ'όλα κρύβουμε αγάπη και αφοσίωση σε αυτό που κάνουμε και ο καθένας - πέρα από το τελικό αποτέλεσμα - δίνει τον καλύτερο εαυτό του. Ας μη ξεχνάμε επίσης, οτι είναι μία μορφή - όπως είπε και μία φίλη μου φαρμακοποιός - ψυχοθεραπείας που την έχουμε ανάγκη αυτές τις μέρες.
Και τελικά, όσο μοναχική αν φαίνεται η ενασχόληση, δημιουργεί - όπως φαίνεται από το forum, ανθρώπινες σχέσεις πάρα πολύ γρήγορα και πολύ ανθρώπινα. Μέσα σε λίγους μήνες, νοιώθω ότι βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους, που περιμένω καθημερινά τα σχόλια και την καλημέρα τους.
Να είστε καλά όλοι σας.

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #111 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 06:20:38 μμ »
........................

Μινιόν.....  :roll: με τις ώρες χάζεμα την βιτρίνα με τα κινούμενα LEGO  :oops: ποιός θυμάται το Λούνα Πάρκ (τρόπος του λέγειν) απέναντι του με τα συγκρουόμενα που έδιναν και έξτρα γύρο στον καλύτερο,δήθεν,οδηγό......

Να υποθέσω πως αναφέρεσαι στο Toys Academy? Αν αναφέρεσαι σε αυτό θυμάμαι πως έφερνε καί Monogram. Βέβαια, τότε για Monogram kai Fujimi ένα ήταν τo κατάστημα Μακρυγιάννης !!!! πίσω από το Τιτάνια. Αρε εποχές !!!!!!

Τελικά το Ροζ Πουπέ κάηκε καί επαναλειτουργεί στο ίδιο σημείο ή όντως μετακόμισε στην Λαμπράκη;

Πολύ πριν γίνουν Toys Academy έφερε απλώς το όνομα των ιδιοκτητών του,των Αφων Πανταζόπουλων...

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #112 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 06:57:39 μμ »
Καλά, αυτά τα λέμε εμείς μεταξύ μας. Όπως και να το κάνεις μαντράχαλοι με κόλλες και πλαστικά είμαστε, δεν θεωρείται (και δεν είναι) τέχνη αυτό που κάνουμε και όλο το θεωρητικό περιτύλιγμα το βάζουμε μόνοι μας για να δικαιολογήσουμε την τρέλα μας.

Ή από την άλλη, γιατί το να συλλέγω γραμματόσημα ή σφραγίδες είναι ίσως more politically correct για την ηλικία μου; Επίσης αν έκανα ξύλινα πλοία με ουισκάκι στο πλάι (θυμηθείτε παλαιοτερη σχετική διαφήμιση) θα ήμουν χομπίστας ενώ τώρα είμαι βζιν-αροπλανάκιας;

Χρόνο σπαταλάμε με κάτι που μας αρέσει σε κάθε περίπτωση. Ας πούμε όπως το 5Χ5. Παλιά τα αγόρια παίζαν στον δρόμο, τώρα οι μεγαλύτεροι παίζουν στο 5Χ5. Πρακτικά το ίδιο είναι, η χαρά τους είναι ανάλογη, απλά τώρα το ... πληρώνουν ακριβότερα και το βαφτίζουν "άσκηση", "εκτόνωση" κλπ. Την πλάκα τους κάνουν - και αυτό ΔΕΝ είναι κακό !!!

Δεν τρολάρω, εγώ το άνοιξα το θέμα. Παράπονο εκφράζω....

ΥΓ Αναμένω τον πρώτο που θα προσπαθήσει με φοβερά επιχειρήματα περί μελέτης Ιστορίας κλπ να ανατρέψει τα παραπάνω...
x1000

Το χόμπυ μας είναι απλά... χόμπυ. Το κάνουμε για να γουστάρουμε... τέλος :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #113 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 07:48:57 μμ »
Και δυο λογάκια από μένα, κυρίως προς τους φίλους από την Κέρκυρα (από όπου κατάγομαι και εγώ):
Αγόρασα το πρώτο μου μοντέλο από του Τσώρη στην Πιάτσα το μακρινό 1973. Ήταν ένα Corsair F4, φυσικά της Airfix (σε σακουλάκι - το μπλίστερ ήρθε αργότερα). Εννοείται ότι συναρμολογήθηκε (λέμε τώρα) με συνοπτικές διαδικασίες και το ίδιο εκείνο απόγευμα απέκτησε και αντίπαλο: Messerschmitt 109G-6, πάλι Airfix (αυτό με τις ρουκέττες). Κάπου εκεί άρχισαν όλα για μένα. Μετά ανακάλυψα και το κατάστημα Bric-a-Brac στην πλατεία του ʼγιου και έκανα και εκεί τις σχετικές καταθέσεις μου, όποτε βρισκόμουν στο νησί.

Εννοείται ότι και εγώ υπέστην τη χλεύη του περίγυρου, αλλά άντεξα, ενώ (προς τιμή της) και η σύζυγος, ουδέποτε έθεσε θέμα (μάλλον είμαι τυχερός σε αυτόν τον τομέα). Τέλος δυο ακόμα κουβέντες, για το τι μου πρόσφερε (και ακόμα μου προσφέρει) ο μοντελισμός:
1) Έμαθα καλά Αγγλικά
2) Έμαθα πολλά πράγματα που αφορούν σε ορισμένες περιόδους της Ιστορίας, οι οποίες για κάποιο λόγο μου έκαναν "κλικ".
3) Σε δύσκολες στιγμές στη ζωή μου, υπήρξε (και εξακολουθεί να είναι) η "ασπίδα μου" και ο προσωπικός ψυχανάλυτής μου.
4) Το σπουδαιότερο: Έκανα πολλούς και υπέροχους φίλους (πολλά χρόνια πριν το φόρουμ, το οποίο βεβαίως διεύρυνε τον κύκλο αυτό).

Να είστε όλοι καλά και να είστε περήφανοι γι αυτό που κάνετε!!!!!

ΔΚ

ΥΓ: Οι Αφοι Πανταζόπουλοι, ήταν για πολλά χρόνια οι αντιπρόσωποι των Revell και Matchbox. Ένα διάστημα που η Revell έκανε συνεργασία με την Italeri (τότε Italarei), έφερναν και από αυτά.

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #114 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 11:25:38 μμ »
..Τελικά το Ροζ Πουπέ κάηκε καί επαναλειτουργεί στο ίδιο σημείο ή όντως μετακόμισε στην Λαμπράκη;

Μετά από ...φωτοαναγνώριση, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση έχει κλείσει, το κατάστημα ενοικιάζεται και στη βιτρίνα υπάρχει μια αφίσα για τα νέα μαγαζιά Rose Poupee στην Γρηγορίου Λαμπράκη του Πειραιά και στο Παλιό Φάληρο.

Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #115 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 08:45:29 μμ »
μιας και ο τιτλος είναι ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ, να ρωτησω ρε παιδια.. έχω μια συγκεχυμένη ανάμνηση , και από τοτε που γραφτηκα στο φορουμ ηθελα να ας ρωτησω,,, ..
λοιπόν ..υπήρχε ποτέ σε  κιτ ,   κόλλα σε ένα μωβ πλαστικο ευπλαστο μπουκαλο-σακουλάκι,-, δεν θυμαμαι να το περιγράψω ακριβως.. νομιζω το εκοβες με ψαλιδάκι από πάνω .κι εσταζε η κόλα....
Υπήρχε κάτι τετοιο σε συναρμολογούμενα , μιλάω για τέλη 70ς..

Αν κάποιος βρει και καμμια φωτό, θα είναι η πλήρης κατάθλιψη για τα χρόνια  που πέρασαν..

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #116 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 08:50:07 μμ »
Kαι σε μωβ και σε πορτοκαλί και σε πράσινο ημιδιαφανή....Που τα θυμήθηκες  :?: :?:

Αποσυνδεδεμένος acewwi

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Patra - Volos
« Απάντηση #117 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 08:53:02 μμ »
μιας και ο τιτλος είναι ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ, να ρωτησω ρε παιδια.. έχω μια συγκεχυμένη ανάμνηση , και από τοτε που γραφτηκα στο φορουμ ηθελα να ας ρωτησω,,, ..
λοιπόν ..υπήρχε ποτέ σε  κιτ ,   κόλλα σε ένα μωβ πλαστικο ευπλαστο μπουκαλο-σακουλάκι,-, δεν θυμαμαι να το περιγράψω ακριβως.. νομιζω το εκοβες με ψαλιδάκι από πάνω .κι εσταζε η κόλα....
Υπήρχε κάτι τετοιο σε συναρμολογούμενα , μιλάω για τέλη 70ς..

Αν κάποιος βρει και καμμια φωτό, θα είναι η πλήρης κατάθλιψη για τα χρόνια  που πέρασαν..

Μπορεί και να κάνω λάθος, κόλλα σε πλαστικό σακουλάκι είχαν τα παλαία LYRA- HELLER.
Επείσης και τα OTAKI, NITO, NICHIMO αλλά σε μεταλλικό σωληνάριο.
Σπύρος

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #118 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 09:10:41 μμ »
Kαι σε μωβ και σε πορτοκαλί και σε πράσινο ημιδιαφανή....Που τα θυμήθηκες  :?: :?:

το μυαλό καμια φορά θυμάται ό,τι γουστάρει, για την ακρίβεια αυτα πυ ήθελε να ξαναζήσει...

Μπορεί και να κάνω λάθος, κόλλα σε πλαστικό σακουλάκι είχαν τα παλαία LYRA- HELLER.
Σπύρος

Πώ ρε ΣΠύρο.. LYRA - HEller...
35 χρόνια πίσω με 2 λέξεις..

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #119 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 09:26:05 μμ »
Περίμενε 5 λεπτά. Έρχεται blast from the past  :!: :!: :!:

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #120 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 09:50:06 μμ »
Το πράσινο ημιδιαφανές φιαλίδιο είναι κόλλα της Ηeller. Ελπίζω να διακρίνεται μέσα από την σακούλα του μοντέλου. Παραθέτω και μια κόλλα σε μεταλλική συσκευασία εξ Απω Ανατολής σαν αυτές που ανέφερε ο Σπύρος.
Στην επόμενη φωτογραφία διακρίνονται οι οδηγίες χρήσης της κόλλας, αυτή την φορά από ένα κιτ Heller - Lyra  ::salut:: ::flag-greece::

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #121 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 10:46:46 μμ »
καληνύχτα σας .......

thank u Γιάννο

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #122 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 11:03:06 μμ »
Και η Starfix είχε την πράσινη ημιδιαφανή κόλλα ... Τέλη 70s αρχές 80s..

Αποσυνδεδεμένος dkakos

• Δημήτρης Κακογιαννάκος, Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
  • Scale 1/48
  • *
  • Quod in Vita Agimus, In Aeternum Resonat!
    • SWAT sig
« Απάντηση #123 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 01:13:03 μμ »
[..]Στην επόμενη φωτογραφία διακρίνονται οι οδηγίες χρήσης της κόλλας, αυτή την φορά από ένα κιτ Heller - Lyra  ::salut:: ::flag-greece::

..μόλις είδα το λογότυπο της LYRA.... νομίζω οτι δάκρυσα..  :oops:

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #124 στις: Δεκεμβρίου 08, 2012, 02:12:22 μμ »
Ανοιχτό είναι και δουλέυει κανονικά!!!

Μιας και πέρασα μόλις σήμερα το πρωί, να ενημερώσω πως το συγκεκριμένο μαγαζί είναι κλειστό, δεν ξανάνοιξε ποτέ μετά την φωτιά,απλά επισκευάστηκε και πλέον είναι άδειο και διαθέσιμο προς ενοικίαση.........
Αν κάποιος θέλει ν' ανοίξει μοντελάδικο στον Πειραιά, είναι μια καλή περίπτωση...... :mrgreen: :mrgreen:

Μιλάμε πάντα για το Rose poupee λίγο πιο κάτω απ' το Δημοτικό θέατρο του Πειραιά......που άλλα χρόνια τέτοιες μέρες, έβαζε ένα απίστευτο τρενάκι στην βιτρίνα που το χαζεύαμε με τις ώρες.......... :(

Tags: