Αποστολέας Θέμα: Νοσταλγία...  (Αναγνώστηκε 21639 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
Απ: Νοσταλγία...
« Απάντηση #75 στις: Οκτωβρίου 12, 2012, 05:09:08 μμ »
Spoiler (hover to show)

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος iliasbass

• χρόνος... ποτέ δεν είναι αρκετός...
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #76 στις: Οκτωβρίου 12, 2012, 08:29:31 μμ »
(Και μια που πιάσαμε τα μπαράκια, "ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ" απέναντι από το Cavo d' Oro...)
το αλλο διπλα απο το cavo d'oro πως το λεγανε?
κολλησα τωρα....
3% μοντελιστης
97% θαυμαστης των εργων σας...

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #77 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 02:23:46 πμ »
το αλλο διπλα απο το cavo d'oro πως το λεγανε?
κολλησα τωρα....
LA ROCKA :wink: :mrgreen:

Γενικότερα πάντως, βίοι παράλληλοι για τους Πειραιώτες μοντελιστές (αχ αυτή η υπόγα στην Κοραή...):!: :!: :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #78 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 03:11:53 πμ »
Πηγαιναμε και στο Model One αλλα οχι τοσο συχνα. Ηταν που επρεπε να περπατησουμε μεχρι Τερψιθεα (ηδη περπαταγαμε απο την πλατεια Καραισκακη) και ειχαμε την εντυπωση (μπορει να ηταν και λαθος) οτι δεν ειχε τοσα πολλα μοντελα στα μετρα μας. Δηλαδη αρκετα φθηνα και με καλουτσικη προς το καλο ποιοτητα. Την ειχαμε στεναξει την Ακαντεμυ, την Μονογκραμ και την Φουτζιμι.
Ποιος να το λεγε οτι θα ερχοταν η μερα που για να παρω ενα Μιλιπουτ και μια κολλα θα επρεπε να τραβιεμαι στην Αθηνα...

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #79 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 06:14:11 μμ »
LA ROCKA :wink: :mrgreen:

Γενικότερα πάντως, βίοι παράλληλοι για τους Πειραιώτες μοντελιστές (αχ αυτή η υπόγα στην Κοραή...):!: :!: :!:

ΜΦΧ
ακριβως!!!!!!!
χθες το βράδυ το θυμηθηκα
3% μοντελιστης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #80 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 07:10:01 μμ »
Τα βρήκα πριν από λίγο καταχωνιασμένα σε μία κούτα και ειλικρινά συγκινήθηκα...

Καλοκαίρι, διακοπές με τον παππού και τη γιαγιά στη Σαλαμίνα, κάπου μεταξύ 3ης και 6ης δημοτικού. Ο παππούς παλαιώς αρχών, τα συναρμολογούμενα τα θεωρούσε παιδιαρίσματα. Ξεκινώντας από Αθήνα είχα μαζύ μου κάποια μοντέλα άφιαχτα καβάντζα αλλά τότε από το πρωί μέχρι το βράδυ τέλειωνε ακόμα και το πιο δύσκολο μοντέλο, οπότε με 1.5 μέχρι και 2 μήνες παραμονή στη Σαλαμίνα, ξέμενα γρήγορα. Για αγορά νέων ούτε λόγος, είπαμε, ο παππούς ήταν κέρβερος, δεν καταλάβαινε τίποτα, έπρεπε να φτάσω γυμνάσιο για να την πάω την κόντρα. Αλλά εγώ έπρεπε κάτι να φιάχνω... και βρήκα τη λύση. Μπόλικη UHU, ψαλίδι χειροτεχνίας από το σχολείο, χάρακας, μολύβι και άδεια κουτιά απορρυπαντικών, ειδικά αυτά του Tide ήταν τα καλύτερα. Και ιδού με τι κατέληγα:

Σχεδίαση πάνω στο χαρτόνι, κόψιμο, κόλλημα και έτοιμα! Στη διαδικασία κατασκευής έμπαιναν ενίοτε και οδοντογλυφίδες, το παρακάτω ήταν deluxe μοντέλο είχε και πίσω πολυβολητή.

Ακόμα και σε αρκετά μικρά μεγέθη κάτι κατάφερνα...

...και μάλιστα μιας και είχα μοντελιστικά χρώματα κάποια εξ αυτών βάφτηκαν. Φυσικά χρώματα Airfix, για όσους θυμούνται υπήρχε ένα πράσινο (Μ3 το σημερινό Humbrol 30) το οποίο χρησιμοποιούσα σχεδόν παντού. Το παρακάτω "μοντέλο" στο κάτω μέρος έχει και τα ψυγεία, προχωρημένη σχεδίαση!

Κάποια στιγμή έφιαξα και jet και ένα εξ αυτών όχι μόνο βάφτηκε αλλά απέκτησε και σήματα!!!

Και το πιο μεγάλο που είχα φιάξει ήταν ένα 4κινητήριο για το οποίο ήμουν πολύ περήφανος.

Φυσικά δεν έμεινα μόνο στα αεροπλάνα, υπήρξαν και αεροπλανοφόρα, ειδικά στο συγκεκριμένο το "κήτος" από ότι μπορώ να διακρίνω πρέπει να έχει φιαχτεί από το χαρτόνι του κουτιού του Moskva της Airfix.

Ετσι πρέπει να φιάχτηκαν του λάχιστον 70-80 "μοντέλα", μέσα σε αυτά δε υπήρχαν διπλάνα και τριπλάνα. Απορώ πως τα συγκεκριμένα διασώθηκαν, με γύρισαν πάντως πολύ πολύ πίσω.

Συγγνώμη αν σας ζάλισα... :oops:
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος dkakos

• Δημήτρης Κακογιαννάκος, Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
  • Quod in Vita Agimus, In Aeternum Resonat!
    • SWAT sig
« Απάντηση #81 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 07:25:48 μμ »

[..] Κάποια στιγμή έφιαξα και jet και ένα εξ αυτών όχι μόνο βάφτηκε αλλά απέκτησε και σήματα!!!

Πλάκα κάνεις? RSAAF roundels????
Απίθανο!!

[..]Συγγνώμη αν σας ζάλισα... :oops:

Μας "ζάλισες"....Μας τρέλανες!
(απο αυτό μέχρι και GB οργανώνεις!!!)

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #82 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 07:44:32 μμ »
Τα βρήκα πριν από λίγο καταχωνιασμένα σε μία κούτα και ειλικρινά συγκινήθηκα...
... έτσι εξηγείται, από μικρός ασχολιόσουν με χρέπια γι'αυτό σου'μεινε!  :lol: :lol: :lol:  ::glossa::

Α ρε Γιωργάρα τι ωραίες εποχές!!!

Αποσυνδεδεμένος SnakeEye

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
  • Si vis pacem para bellum
« Απάντηση #83 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 08:03:07 μμ »
Γιώργο πολύ όμορφες δημιουργίες. Μου θύμισες αυτά που έφτιαχνα και εγώ από χοντρό χαρτόνι. ʼτρακτος από το χαρτόνι του ρολού κουζίνας, φτερά και σύστημα προσγείωσης από χαρτόνι που βγαίνει από πουκάμισα. Έφτιαχνα και παπάκια από αυτούσιο κουτί και άνοιγα μετά πόρτες.
Το κακό με εμένα ήταν ότι μόλις τα τελείωνα έριχνα οινόπνευμα επάνω και τα έκαιγα. Μερικά λεπτά που έκανε να καεί το σκεφτόμουν ότι είχε χτυπηθεί. Μήπως είμαι πυρομανής γιατρέ μου; :lol:

Αποσυνδεδεμένος tankrou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #84 στις: Οκτωβρίου 14, 2012, 10:19:39 μμ »
πολλοι Πειραιωτες κ εγω που νομισα οτι ημουν μονος μου,αν τοσοι πολλοι τοτε γιατι εκλεισε το Φασμα?
ο μοντελισμος ειναι ΧΑΡΑ.

Αποσυνδεδεμένος RONACE

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ
« Απάντηση #85 στις: Οκτωβρίου 15, 2012, 05:44:23 μμ »
πολλοι Πειραιωτες κ εγω που νομισα οτι ημουν μονος μου,αν τοσοι πολλοι τοτε γιατι εκλεισε το Φασμα?

Για τον ίδιο λόγο που έχουν κλείσει ενα σωρό μαγαζιά και όχι μόνο στον Πειραιά μας αλλά παντού σ'όλη την Ελλάδα.

Αυτό λοιπον το 109 είναι το 24άρι της Ερφιξ, είχε κατασκευασθεί στα τέλη της δεκαετίας του 70. Αγορασμένο από του Κυλώνη επίσης, βαμένο με πινέλο -αερογράφος δεν υπήρχε καν στο λεξιλόγιό μου- με μόνη χρωματική ρεφεράνς το κουτί (το έχω ακόμη). Καλωδιώσεις κ.λ.π. μπήκαν κατόπιν υποδείξεως του πατρός - μηχανικός στα καράβια γαρ- και μπόλικης φαντασίας. Έχει επιζήσει από δυο-τρεις μετακομίσεις, έχει επισκευασθεί άπειρες φορές και ακόμη επισκευάζεται. Επειδή η Έρφιξ έκανε τα μοντέλα της λειτουργικά είχα φροντίσει ώστε να λειτουργούν και τα αντίστοιχα χειριστήρια στο κοκπιτ, ράντερ με τρίχες καλώδιου και στικ απ-ντάουν με συρματάκια.Όσοι το έχετε φτάξει καταλαβαίνετε τι εννοώ. Τα κάουλινγκς που φαίνονται εδώ σε ασημί είναι από λιθογραφικό τσίγκο και θα παραμείνουν ως έχουν Ο ουραίος τροχίσκος λείπει αλλά κάτι θα γίνει και εδώ.Είναι δε το τρίτο 24αρι 109 της συλλογής μου. Το δεύτερο καταρρίφθηκε από την ex-wife No1. Το τρίτο, άρτι αγορασθέν μέσω E-Bay είναι της MPC με καλούπια της Έρφιξ - βεβαίως αρχαίο- αναμένει στωικά στην σειρά με τα άλλα άφταχτα.
Εις το επανειδήν
Χρόνης Ασλάνης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #86 στις: Νοεμβρίου 24, 2012, 04:40:11 πμ »
Οικονομική κρίση+αντιτουριστικος υπάλληλος=λουκετο

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #87 στις: Νοεμβρίου 24, 2012, 07:44:30 μμ »
Βρε παλικάρια τι λέτε τώρα !!!! Εδω κλείσανε τα Dunkin Donuts. Τρώγαμε καί κανα "λουκουμά" καί μετά American House καί αφου γέμιζε η κοιλία μετά ή Fasma Models ή στον Παντελή (Model One).

Αρε αυτά ήταν χρόνια καί τώρα ούτε για δειγμα μοντέλο στον Πειραια. Ωπα λάθος !!! Υπάρχει ακόμα το παιχνιδάδικο κοντά στο Δημοτικό Θέατρο που έχει Revell. Αυτό με την μεγάλη φιγούρα playmobil στο πεζοδρόμιο.

Sernak
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #88 στις: Νοεμβρίου 24, 2012, 08:03:37 μμ »
ποιο λες? να μαθουμε και εμεις που απεχουμε απο τον πειραια πλεον?
3% μοντελιστης

Αποσυνδεδεμένος Corsair_A7

• Κατά πάσα possibility...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα - Αθήνα
  • Μεταξύ διπέταλου και αερογράφου...
« Απάντηση #89 στις: Νοεμβρίου 24, 2012, 10:05:51 μμ »
Πάντως παλαιότερα έβρισκες μοντέλα ακόμα και σε καταστήματα του Μουστάκα και άλλα με παρόμοιο αντικείμενο. Πλέον δεν φέρνει κανένας από αυτούς.
Οπότε λίγο δύσκολο να εξαπλωθεί ο μοντελισμός όταν τα μαγαζιά της γειτονιάς δεν έχουν ούτε δείγμα.
Robotech, Area 88, Star Musketeer Bismarck, Star Trek!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #90 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 05:12:34 μμ »
Πάντως παλαιότερα έβρισκες μοντέλα ακόμα και σε καταστήματα του Μουστάκα και άλλα με παρόμοιο αντικείμενο. Πλέον δεν φέρνει κανένας από αυτούς.
Οπότε λίγο δύσκολο να εξαπλωθεί ο μοντελισμός όταν τα μαγαζιά της γειτονιάς δεν έχουν ούτε δείγμα.
Εμεις αφου ειχαμε φτιαξει 2-3 μοντελα σηκωναμε μυτη και τα σνομπαραμε τα παιχνιδαδικα  :lol:
Πλακα πλακα θυμαμαι οτι ο Λαμπροπουλος (πλεον Νοτος γκαλερυ) ειχε πολλα κομματια, αν και κυριως 1/72. Παντως δεν φταιει για την μη εξαπλωση του μοντελισμου τοσο ο περιορισμος διαθεσης μοντελων, απλα αλλαξαν καποια πραγματα. Τα παιδια τωρα εχουν να διαλεξουν αναμεσα σε παρα πολλες ασχολιες γιατι εχουν προσβαση σε πληροφοριες απ' ολο τον κοσμο και κακα τα ψεματα η τεχνολογια μονοπωλει το ενδιαφερον. Για εμας ηταν κατι σαν στανταρ πορεια το να περασουμε καποια στιγμη απο τον μοντελισμο. Δεν εχω συναντησει κανενα που να μην εφτιαξε ποτε ουτε ενα μοντελο. Εστω και χωρις επαιρνε στα σοβαρα την φαση. Ακομα γελαω με το λαχανι f-15 ενος φιλου.
Αν το σκεφτεις τωρα ειναι πολυ πιο ευκολο να ασχοληθεις. Κανεις μια τουρ στο νετ, μαζευεις πληροφοριες που η αγνοια τους θα σου κοστιζε σε νευρα και τα πρωτα 3-4 μοντελα και προχωρας πολυ πιο υποψιασμενος. Εμεις τοτε 2-3 περιοδικα ειχαμε και ο ενας τον αλλο. Αν τυχαινε να ξερεις κανενα μαστερ ειχε καλως, αλλιως trial and error. A ρε p-51d τι μου ειχες κανει....

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #91 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 06:59:54 μμ »

Ηλία, αναφέρομαι στο κατάστημα που είναι επι της Λεωφόρου Βασ. Γεωργίου ʼ καί λίγο πιό κάτω από το κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου. Το όνομα του καταστήματος δυστυχώς δεν το θυμάμαι πάντως αν περάσεις αποκλείεται να μην το προσέξεις έχει μία μεγάλη φιγούρα πλεϊμομπίλ απέξω καί ίσως καί κάποια μοντέλα της Ρέβελλ στην βιτρίνα του αν τα φέρνει ακόμα δηλαδή.

Ελπίζω να βοήθησα.

Sernak

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #92 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 07:08:30 μμ »
Στο Rose Poupee αναφέρεσαι μάλλον. Είχα πάρει από εκεί πριν καμμιά εικοσαριά χρόνια το Hawkeye της Fujimi στην 1/72! Έχει όντως Revell ακόμα; Να περάσω να δω αν αξίζει τίποτε...
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #93 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 07:26:41 μμ »
Μπράβο βρέ gpav !!

Nai στο Rose Poupee αναφέρομαι. Είχε αυτό το κατάστημα έστω καί πριν από 20 χρόνια Fujimi; Μπράβο.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #94 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 07:27:38 μμ »
Μπράβο βρέ gpav !!

Nai στο Rose Poupee αναφέρομαι. Είχε αυτό το κατάστημα έστω καί πριν από 20 χρόνια Fujimi; Μπράβο.

Έχει καεί εδώ και δυο χρόνια περίπου.......... :?

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #95 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 07:33:27 μμ »
Κάηκε;  :o  Έχω χρόνια να περάσω από εκεί και δεν το είχα προσέξει...

Κρίμα για τους εργαζόμενους και τον επιχειρηματία  :(

Έχει ανοίξει πάλι στη Λαμπράκη, αλλά πολύ μικρότερο, δε νομίζω να έχει πάνω από μία υπάλληλο.
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #96 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 09:23:31 μμ »
Έχει καεί εδώ και δυο χρόνια περίπου.......... :?

Ανοιχτό είναι και δουλέυει κανονικά!!!

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #97 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 09:39:18 μμ »
Ανοιχτό είναι και δουλέυει κανονικά!!!
Πλάκα θά 'χει μια βόλτα στο Κέντρο (χωρίς αυτοκίνητο εννοώ, με τα πόδια). Με το ρημάδι το τετράτροχο, περνάω από 'κει, αλλά δεν είχα προσέξει κάν ότι υπάρχει ακόμα :roll:
Να θυμηθώ τα νιάτα μου... τα πολύ νιάτα μου δηλαδή, πριν σηκώσω κι εγώ μύτη και πηγαίνω μόνο σε μοντελάδικα (βλ. Μακρυγιάννης) :wink: :mrgreen:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #98 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 09:58:40 μμ »
Revell, Italeri μέχρι και Dragon είδα πρόσφατα και στα Max αλλά σε τιμές άστα να πάνε...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Corsair_A7

• Κατά πάσα possibility...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα - Αθήνα
  • Μεταξύ διπέταλου και αερογράφου...
« Απάντηση #99 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 10:09:38 μμ »
Τα Max stores φέρνουν μοντέλα αλλά είναι τόσο τσιμπημένες οι τιμές που δεν νόμιζω να αγοράζει κανείς.
Πάντως τα χρώματα της Ρέβελ τα έχει 1.70 αλλά είναι ανακατεμένα και σίγουρα δεν έχει όλα τα νούμερα

Παλαιότερα έφερναν και τα Jumbo μοντέλα αλλά εδώ και αρκετά χρόνια δεν φέρνουν.
Robotech, Area 88, Star Musketeer Bismarck, Star Trek!

Tags: