Αποστολέας Θέμα: Βελτίωση OLFA Cicrle Cutter  (Αναγνώστηκε 8842 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Βελτίωση OLFA Cicrle Cutter
« στις: Νοεμβρίου 30, 2008, 11:36:58 μμ »
Πριν από λίγο καιρό αγόρασα το κοπτικό της OLFA για κύκλους. Ολως προσφάτως έφτασε η στιγμή να το χρησιμοποιήσω για να ανακαλύψω πως ο κύκλος που ήθελα ήταν ελάχιστα μικρότερος από το μικρότερο κύκλο που μπορούσε να κόψει το εν λόγω εργαλείο :evil: Μετά την αρχική τσατίλα θυμήθηκα πως την ημέρα που πήρα το εργαλείο που είχε πει ο double ugly πως μπορώ να το "κόψω" και να πετύχω μικρότερη διάμετρο κοπής. Βούτηξα μία λάμα από σιδεροπρίονο, μελέτησα λίγο το εργαλείο και με τρυφερότητα έσφαξα 2mm από την κόκκινη περιοχή αφού πρώτα το έλυσα.

Click to see the original size.

Με το κίτρινο βλέπετε το αρχικό μήκος του στελέχους, με το κόκκινο το καμμάτι απου αφαίρεσα. Η διαφορά στη διάμετρο κοπής είναι σημαντική όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία όπου ο μεγάλος κύκλος είναι πριν την επέμβαση και ο μικρός μετά.

Ετσι σε χρόνο μηδέν έκοψα τα κυκλάκια για να μασκάρω τις ρόδες ενός Bofors.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Αξίζει να το δοκιμάσετε, είναι απλή διαδικασία και κάνει το ήδη βολικό εργαλείο ακόμα πιο χρήσιμο. Αν το κάνετε προσοχή στο κόψιμο, το κομμάτι που σφάζετε έχει τη μυτερή μεταλλική άκρη και μπορεί να γίνει δυσάρεστο... Εγώ πρωτού το κόψω την σκέπασα με μερικές περιελίξεις χαρτοταινίας.

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
Απ: Βελτίωση OLFA cicrle cutter
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 30, 2008, 11:38:51 μμ »
Φυσικά να προσθέσω (που είναι το @#^%$#@!^!@ το EDIT; ) πως η όλη ιδέα ανήκει στον φίλτατο Double Ugly.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 30, 2008, 11:59:24 μμ »
Δηλαδή τώρα μας έγινες scratc-ας και στα εργαλεία βρε;;;
Πάντως πολύ έξυπνο. ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 01, 2008, 12:06:09 μμ »
Συγχαρητήρια, βελτίωσες το κυριότερο ελάτωμα αυτού του κατα τα άλλα
πολύ χρήσιμου εργαλείου...εύγε  Γιώργο /Double ugly ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 01, 2008, 12:13:33 μμ »
Πάω κι εγώ να πετσοκόψω  :twisted: το δικό μου. Θυμάμαι πόσο σπάστηκα όταν στην πρώτη κιόλας προσπάθεια διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα κοπής πολύ μικρών κύκλων που κατά κανόνα χρειαζόμαστε.
Ευχαριστούμε πολύ παιδιά που "μοιραστήκατε" αυτό το τρυκ  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 01, 2008, 02:16:23 μμ »
Παιδια μια χαρη αμα γινετε παρακαλω!
Μπορει να ανεβασει καποιος τις φωτο/οδηγιες στον φωτοκουβα γιατι ειμαι στη δουλεια και το imagesuck δεν μπορω να το δω?

Αλλιως θα περιμενω οταν παω σπιτι

ευχαριστω!

Πάω κι εγώ να πετσοκόψω  :twisted: το δικό μου. Θυμάμαι πόσο σπάστηκα όταν στην πρώτη κιόλας προσπάθεια διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα κοπής πολύ μικρών κύκλων που κατά κανόνα χρειαζόμαστε.
Ευχαριστούμε πολύ παιδιά που "μοιραστήκατε" αυτό το τρυκ  ::icon_thumright::

Με χαλασε και εμενα Νικολα!
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος VM

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘήνα
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 02, 2008, 02:50:49 μμ »
Πριν από λίγο καιρό αγόρασα το κοπτικό της OLFA για κύκλους.

Πραγματικα πολυ χρησιμο φαινεται..Θα μου πειτε που το βρισκει κανεις στην Αθηνα και ποιο ειναι το κοστος του..??? :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 02, 2008, 03:56:41 μμ »
Στον Δίλμα Αθηνάς 12 όπως κατεβαίνεις την Αθηνάς από την πλατεία Ομονοίας στο αριστερό χέρι κοντά στον σταθμό του Μοναστηρακίου και με κόστος 6.10 ευρά.

Αποσυνδεδεμένος VM

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘήνα
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 02, 2008, 04:15:16 μμ »
Στον Δίλμα Αθηνάς 12 όπως κατεβαίνεις την Αθηνάς από την πλατεία Ομονοίας στο αριστερό χέρι κοντά στον σταθμό του Μοναστηρακίου και με κόστος 6.10 ευρά.

Αχ πανε τα λεφτακια μου....Σ'ευχαριστω πολυ..Θα το χτυπισω  αυτη τη βδομαδα μαλιστα..

::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Ηλιας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ναύπακτος
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 03, 2008, 01:54:46 πμ »
Πριν από λίγο καιρό αγόρασα το κοπτικό της OLFA για κύκλους. Ολως προσφάτως έφτασε η στιγμή να το χρησιμοποιήσω για να ανακαλύψω πως ο κύκλος που ήθελα ήταν ελάχιστα μικρότερος από το μικρότερο κύκλο που μπορούσε να κόψει το εν λόγω εργαλείο :evil: Μετά την αρχική τσατίλα θυμήθηκα πως την ημέρα που πήρα το εργαλείο που είχε πει ο double ugly πως μπορώ να το "κόψω" και να πετύχω μικρότερη διάμετρο κοπής. Βούτηξα μία λάμα από σιδεροπρίονο, μελέτησα λίγο το εργαλείο και με τρυφερότητα έσφαξα 2mm από την κόκκινη περιοχή αφού πρώτα το έλυσα.

(Image removed from quote.)

Με το κίτρινο βλέπετε το αρχικό μήκος του στελέχους, με το κόκκινο το καμμάτι απου αφαίρεσα. Η διαφορά στη διάμετρο κοπής είναι σημαντική όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία όπου ο μεγάλος κύκλος είναι πριν την επέμβαση και ο μικρός μετά.

(Image removed from quote.)

Ετσι σε χρόνο μηδέν έκοψα τα κυκλάκια για να μασκάρω τις ρόδες ενός Bofors.

(Image removed from quote.) (Image removed from quote.)

Αξίζει να το δοκιμάσετε, είναι απλή διαδικασία και κάνει το ήδη βολικό εργαλείο ακόμα πιο χρήσιμο. Αν το κάνετε προσοχή στο κόψιμο, το κομμάτι που σφάζετε έχει τη μυτερή μεταλλική άκρη και μπορεί να γίνει δυσάρεστο... Εγώ πρωτού το κόψω την σκέπασα με μερικές περιελίξεις χαρτοταινίας.

Μπορεις να μου πεις ποσα cm ηταν η αρχικη διαμετρος του μικροτερου κυκλου που μπορουσε να κοψει και ποσα μετα την 'επεμβαση'?

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 03, 2008, 07:16:23 πμ »
Η διάμετρος που έκανε μαμίσιο ήταν στο 1 εκατοστό.

Αποσυνδεδεμένος chico

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 23, 2011, 11:13:00 πμ »
Βρηκα και το παρακατω
http://www.kalogiannis.gr/show.php?PRD_Code=2009111517195263097938038140622L1xMM8X1115i27U1kVF

[modbreak]Εγγραφή στο φόρουμ και στα 5 ποστ κάνεις διαφήμιση στο συγκεκριμένο μαγαζί...[/modbreak]

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 23, 2011, 11:22:02 πμ »
Βρηκα και το παρακατω
http://www.kalogiannis.gr/show.php?PRD_Code=2009111517195263097938038140622L1xMM8X1115i27U1kVF
Σε περιπτωση που δεν το κατάλαβες, το παρόν θέμα αναφέρεται στο μικρότερο μοντέλο της Olfa, για κύκλους διαμέτρου έως 8 cm, το οποίο ο gkontong το τροποιοποίησε για να κόβει σε μικρότερες διαμετρους από 1,2 cm και οχι σε αυτό που μας προτείνεις,.Δεν σταματάς καλύτερα την γκρίζα διαφήμιση  :?: Μόνο κακό θα κάνεις στο κατάστημα που θέλεις να προωθήσεις

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 31, 2013, 02:31:38 μμ »
Παιδια επειδη οι φωτο απο την πατεντα που εκανε ο gkontog για να μειωσει την διαμετρο των κυκλων δεν εμφανιζονται στον Η/Υ μου, μηπως υπαρχει καποιος που τις εχει σωσει καπου? H εστω να σχεδιασει στην εικονα το κομματι που αφαιρεθηκε?

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 31, 2013, 02:42:50 μμ »
+1...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 31, 2013, 02:53:12 μμ »
Ζητώ συγγνώμη, μου έστειλε και pm ο Παναγιώτης και εγώ το ζώον (Bubalus bubalis) το ξέχασα :oops:

Λοιπόν, αν και αυτό στη φωτογραφία είναι κάπως διαφορετικό από το δικό μου, θα έκοβα το κομμάτι που είναι σημειωμένο με κόκκινο. Στην συνέχεια θα βεβαιωνόμουν πως θα μπορούσα να στηρίξω το κοπίδι με τη σχετική βίδα και το παξιμάδι και αν γινόταν θα έσφαζα και το μαύρο σημειωμένο κομμάτι.

ΠΡΟΣΟΧΗ στην ακίδα, μπορεί να γίνει άκρως ενοχλητική, εγώ θυμάμαι πως την είχα "παστώσει" στη χαρτοταινία αλλά και ένα κομμάτι γόμα κάνει την ίδια δουλειά.

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 31, 2013, 03:13:51 μμ »
Το αντιμετώπισα και γώ το ίδιο θεματάκι σε κόψιμο μασκών για τροχούς αλλά επειδή είμαι κουλός και δεν ήθελα να καταστρέψω το εργαλείο κατέληξα σε σγρόμπια  :wink:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 31, 2013, 03:16:56 μμ »
Το αντιμετώπισα και γώ το ίδιο θεματάκι σε κόψιμο μασκών για τροχούς αλλά επειδή είμαι κουλός και δεν ήθελα να καταστρέψω το εργαλείο κατέληξα σε σγρόμπια  :wink:
Oντως θελει προσοχη το νυστερι για να πετυχει η επεμβαση.. ::gyros::
Ευχαριστω Γιωργο!

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 31, 2013, 05:48:19 μμ »
Παιδια μηπως υπαρχει και ευκολοτερη λυση-μετατροπη :?:

::arrowred:: Αν τοποθετηθει ενας μικρος αποστατης στο σπειρωμα του μηχανισμου που συγκρατει την λεπιδα ετσι ωστε λεπιδα και ακιδα να πλησιασουν μεταξυ τους

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 31, 2013, 06:59:16 μμ »
Παιδια μηπως υπαρχει και ευκολοτερη λυση-μετατροπη :?:
Υπάρχει μία ακόμη απλούστερη / ευκολότερη λύση για μικρούς κύκλους, είναι ιδανική για μικρούς κύκλους, προσφέρεται έτοιμη, καθώς δε  όλοι μας την εχουμε χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή στην μαθητική μας ζωή, ενδέχεται να την έχουμε παραχωνιασμένη κάπου στο σπίτι μας και λέγεται ...
...
....
....
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2013, 06:53:45 μμ »
Υπάρχει μία ακόμη απλούστερη / ευκολότερη λύση για μικρούς κύκλους, είναι ιδανική για μικρούς κύκλους, προσφέρεται έτοιμη, καθώς δε  όλοι μας την εχουμε χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή στην μαθητική μας ζωή, ενδέχεται να την έχουμε παραχωνιασμένη κάπου στο σπίτι μας και λέγεται ...
...
....
....
Spoiler (hover to show)
Αν θελουμε ομως να μην εχουν την τρυπα της ακιδας στη μεση τί κανουμε, οέο? :roll:
Τρυπητηρακι κι αγιος ο Θεος... :wink:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Με την Ολφα το παλεψα κ τό φερα ως εδω..

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: .
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2013, 07:11:38 μμ »
Εχω αγορασει απο το Πλαισιο το Linex Κοπίδι για Κύκλους CK 1300 με τιμη 2,76EUR, http://www.plaisio.gr/stylo-molivia/promitheies/psalidi/Linex-Compass-Cutter--Ck-1300-470900.htm. Ειναι περιπου το ιδιο πραγμα με το Olfa, μονο αρκετα φτηνοτερο.
Κανω αυτην την δημοσιευση γιατι μεσα στο κοπιδι εχει ενα οδηγο για να παταει η μυτη και να μην κανει τρυπα στον κυκλο που θελουμε να κοψουμε, εαν χρειαστει το βραδυ θα ανεβασω φωτογραφια.
Παντως και αυτο που πηρα εγω δεν μπορει να κοψει μικρους κυκλους.
.

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2013, 10:25:18 μμ »
Εχω αγορασει απο το Πλαισιο το Linex Κοπίδι για Κύκλους CK 1300 με τιμη 2,76EUR, http://www.plaisio.gr/stylo-molivia/promitheies/psalidi/Linex-Compass-Cutter--Ck-1300-470900.htm. Ειναι περιπου το ιδιο πραγμα με το Olfa, μονο αρκετα φτηνοτερο.
Κανω αυτην την δημοσιευση γιατι μεσα στο κοπιδι εχει ενα οδηγο για να παταει η μυτη και να μην κανει τρυπα στον κυκλο που θελουμε να κοψουμε, εαν χρειαστει το βραδυ θα ανεβασω φωτογραφια.
Το ιδιο κοπιδι εχω και εγω (και μαλιστα το ειχα ξεχασμενο!!) Σημερα το απογευμα που το δοκιμασα, δεν εμεινα και πολυ ευχαριστημενος,(....εγω ΔΕΝ ξερω να το δουλεψω;)Στο φυλλο χαρτιου που ''επαιζα'' δεν μου εκανε λεια κοπη, αφηνε ενα ΠΟΛΥ μικρο... ''χνουδι''να το πω...Οσω για τη βασουλα που λες orck δεν μπορουσα να τη κρατησω σταθερη για να κοψω!! Θα ηθελα να δω και εγω και αλλες γνωμες, να δω θελω μηπως  ΕΓΩ δουλεμα με το εργαλειο και δεν φταιει αυτο σε τιποτα;; :oops:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2013, 03:06:15 πμ »
Μα και το Olfa έχει έναν τέτοιο οδηγό αποθηκευμένο μέσα στο κάλυμα μύτης-κοπιδιού, που από τη μια του μεριά είναι πλαστικό και από την άλλη τεφλόν για να μη γλυστράει πάνω σε αυτό που κόβουμε :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2013, 09:14:17 πμ »
Δεν θυμάμαι το δικό μου με τέτοιο κάλυμμα και οδηγό μέσα αλλά μάλλον είμαι λάθος  :roll: Αγοράστηκε όταν πήγαινα Λύκειο τέλη '90,πού να θυμάμαι? ::dontknow:: Όπως και να'χει,είναι χρήσιμα και τα 2 (κάλυμμα/οδηγός)  ::salut::
IPMS 1188

Tags: olfa