Αποστολέας Θέμα: Ανάμεσα στο διόραμα και την βάση τι;  (Αναγνώστηκε 9780 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος iaveris

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: Ανάμεσα στο διόραμα και την βάση τι;
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 09:37:03 μμ »
τωρα κατι αλλο . Ολη αυτη η διαδικασια με τον γυψο της εφημεριδες η οτι αλλο βαλω κατω απο τον γυψο γινετε χυμα πανω στο ξυλο η φτιαχνω καποιο καλουπι και εκει αφου βάλω τα υποστρωματα ριχνω τον γυψο για να παρει το υψoς και τον ογκο που θελω; ::bad_01::

Αποσυνδεδεμένος iaveris

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 10:11:41 μμ »
τωρα κατι αλλο . Ολη αυτη η διαδικασια με τον γυψο της εφημεριδες η οτι αλλο βαλω κατω απο τον γυψο γινετε χυμα πανω στο ξυλο η φτιαχνω καποιο καλουπι και εκει αφου βάλω τα υποστρωματα ριχνω τον γυψο για να παρει το υψoς και τον ογκο που θελω; 

οποιοδηποτε στοκο σε σπρευ απο το χρωματοπολειο (περιπου 4-6 ε)....ευκολα γρηγορα και φτηνα !!!

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 11:31:31 μμ »
εφημεριδες, φελιζολ κτλ με ατλακολ πανω στο ξυλο....αυτα πιανουν πανω στο ξυλο και ο γυψος πανω σε αυτα !!!
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 24, 2008, 09:42:15 μμ »
Η κατασκευή του εδάφους είναι ένα θέμα προς μεγαααλη συζήτηση.
Δεκτές οι γνώμες των φίλων αλλά θα σου πρότεινα και το παπιέ-μασιέ , δηλαδή τον χαρτοπολτό. Είναι αρκετά εύχρηστος και εύπλαστος δεν χρειάζεται να τον κολήσεις με ατλακόλ στο ξύλο γιατί "γραπώνει" μόνος του. Αν θέλεις να έχεις ίσιο έδαφος -μιάς και θα κάνεις οχυρό- καλό έιναι να χρησιμοποιήσεις μια σπάτουλα για να το στρώσεις.

Ο χαρτοπολτός κάνει περίπου τρεις μέρες να "σφίξει" αλλά ότι χρειάζεσαι για ιδιομορφία εδάφους το κάνεις όσο είναι νωπός. Μετά μπορεί να χρειαστείς ...τρυπάνια!

Η συνέχεια πάλι είναι απλή. Εδώ περνάς με ατλακόλ και θα σου πρότεινα να έχεις πάλι εύκαιρη την σπάτουλα για να την απλώσεις και '"ψεκάζεις" ο,τι θέλεις για το έδαφος σου και σύντομα θα δεις αποτέλεσμα.

Τον χαρτοπολτό τον βρίσκεις σε καταστήματα με είδη γραφικής ύλης ή ζωγραφικής. Ενδεχομένως να υπάρχει  και στο Πλαίσιο

Αυτά...
 ::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 24, 2008, 11:18:21 μμ »
Δεκτές οι γνώμες των φίλων αλλά θα σου πρότεινα και το παπιέ-μασιέ , δηλαδή τον χαρτοπολτό. Είναι αρκετά εύχρηστος και εύπλαστος δεν χρειάζεται να τον κολήσεις με ατλακόλ στο ξύλο γιατί "γραπώνει" μόνος του. Αν θέλεις να έχεις ίσιο έδαφος -μιάς και θα κάνεις οχυρό- καλό έιναι να χρησιμοποιήσεις μια σπάτουλα για να το στρώσεις.

Ο χαρτοπολτός κάνει περίπου τρεις μέρες να "σφίξει" αλλά ότι χρειάζεσαι για ιδιομορφία εδάφους το κάνεις όσο είναι νωπός. Μετά μπορεί να χρειαστείς ...τρυπάνια!

Η συνέχεια πάλι είναι απλή. Εδώ περνάς με ατλακόλ και θα σου πρότεινα να έχεις πάλι εύκαιρη την σπάτουλα για να την απλώσεις και '"ψεκάζεις" ο,τι θέλεις για το έδαφος σου και σύντομα θα δεις αποτέλεσμα.

Τον χαρτοπολτό τον βρίσκεις σε καταστήματα με είδη γραφικής ύλης ή ζωγραφικής. Ενδεχομένως να υπάρχει  και στο Πλαίσιο

Αυτά...

σωστος.....ακομα καλυτερο απο γυψο !!!! ιδιως για τη χρηση που το θελεις  ::salut::
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος iaveris

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 25, 2008, 07:10:48 μμ »

Αυτά...

Ευχαριστώ για την ιδέα θέλω να ρωτήσω κάτι: η βάση που έχω ειναι βερνικομένη με τον πολτό από χαρτί τι κάνω; κολάει επάνω στο βερνίκι;

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 26, 2008, 09:01:37 πμ »
Ανακατεύεις τον χαρτοπολτό με νερό και γίνεται ένα μείγμα που μοιάζει με...λάσπη! Αυτό το απλώνεις πάνω στην βάση και "πιάνει". Ακόμα κι αν είναι βερνικωμένη. Τα ίδια έκανα κι εγώ στη δικιά μου και έδεσε μια χαρά.

Κάτι άλλο που ξέχασα τις προάλλες. Αν θέλεις κατά την διάρκεια της μίξης του πολτού με το νερό μπορείς να ρίξεις μέσα και λίγη σκόνη αγιογραφίας (πχ ψημένη όμπρα) Αυτό δίνει το πλεονέκτημα ότι το έδαφος που έτοιμάζεις έχει ήδη μία καφετιά απόχρωση και ενδεχομένως να καλύψει μερικές ατέλειες κατά την διάρκεια του ψεκάσματος με τον αερογράφο.

Οπως έγραψε και ο Αποστόλης την επιφάνεια σου την ψεκάζεις με αερογράφο πρώτα. Ανάλογα με το αποτέλεσμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις μετά πινέλο, κυρίως χρησιμοποιώντας λάδια ζωγραφικής.

σ.σ. Εγω βέβαια ψοφάω να δω τις φιγούρες!!! Το θέμα σου ακούγεται πάρα πολύ ενδιαφέρον (και χρονοβόρο !)
type less model more

Αποσυνδεδεμένος iaveris

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 26, 2008, 07:10:06 μμ »
Ανακατεύεις τον χαρτοπολτό με νερό και γίνεται ένα μείγμα που μοιάζει με...λάσπη! Αυτό το απλώνεις πάνω στην βάση και "πιάνει". Ακόμα κι αν είναι βερνικωμένη. Τα ίδια έκανα κι εγώ στη δικιά μου και έδεσε μια χαρά.

Κάτι άλλο που ξέχασα τις προάλλες. Αν θέλεις κατά την διάρκεια της μίξης του πολτού με το νερό μπορείς να ρίξεις μέσα και λίγη σκόνη αγιογραφίας (πχ ψημένη όμπρα) Αυτό δίνει το πλεονέκτημα ότι το έδαφος που έτοιμάζεις έχει ήδη μία καφετιά απόχρωση και ενδεχομένως να καλύψει μερικές ατέλειες κατά την διάρκεια του ψεκάσματος με τον αερογράφο.

Οπως έγραψε και ο Αποστόλης την επιφάνεια σου την ψεκάζεις με αερογράφο πρώτα. Ανάλογα με το αποτέλεσμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις μετά πινέλο, κυρίως χρησιμοποιώντας λάδια ζωγραφικής.

σ.σ. Εγω βέβαια ψοφάω να δω τις φιγούρες!!! Το θέμα σου ακούγεται πάρα πολύ ενδιαφέρον (και χρονοβόρο !)

(πρωτα απο άλλα θέλω να ευχαριστήσω τους εμνευστες αυτου του forum γιατι ειναι πραγματικα μια επανασταση στον χώρο των μοντελιστων αφου εγω προσωπικα θα ήθελα  ::book::πολλους μήνες  ::book:: ::book:: ::book::να βρω όλες αυτες της απαντησεις σχετικα με τα θεματα αυτά και μετα ολα τα παιδια  που βοηθουν τοσο πολυ ::lovemodel::)
ακομα θελω να ανεβασω foto αλλα ακομα δεν εχω καταλαβει πως να το κανω σιγουρα  η κατασκευη ειναι ::eusa_wall::εινα χρονοβόρα γιατι τα φτιαχνω ολα εκτος απο της φιγουρες απο το μηδεν με χαρτονι ξυλα με υπολογισμους με την βοηθεια ακομα και αρχιτεκτονα πάνω στην κατασκευη σχετικα με της κλιμακες και της διαστασεις ετσι μολις μπορέσω θα ανεβασω foto

Τωρα θέλω να ρωτησω: αυτο με την μπογια αγιογραφίας μπορω να το κανω και με τον γυψο;

Αποσυνδεδεμένος iaveris

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 26, 2008, 09:06:58 μμ »

αυτη ειναι η αρχη απο το καλοκαιρι θα δωσω και αλλες απο τωρα μολις βγαλω foto

Αποσυνδεδεμένος iaveris

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #34 στις: Νοεμβρίου 26, 2008, 09:39:21 μμ »
ενδιαφερον !!!!! βαλε και καμμια φωτο αν μπορουμε να βοηθησουμε καλυτερα....

Eβαλα ειναι απο τον αυγουστο θα δωσω και αλλες απο τωρα

Αποσυνδεδεμένος iaveris

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #35 στις: Νοεμβρίου 26, 2008, 10:07:00 μμ »

αυτα ειναι καποια βραχια απο τη μια πλευρα του οχυρου

Αποσυνδεδεμένος iaveris

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #36 στις: Νοεμβρίου 26, 2008, 10:55:44 μμ »

δεν εχουν τελειωσει και η foto δεν ειναι τοσο καλη

Αποσυνδεδεμένος iaveris

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #37 στις: Νοεμβρίου 29, 2008, 09:16:23 πμ »
Εχω αρχισει να φταχνω το υψωμα που θα τοποθετησω το οχυρο αυτο θα εχει γυρω θαλασσα. Η θαλασσα πως γινεται; Με τι υλικα; απο που τα αγοραζω;  ::dontknow:: ::dontknow:: την φταχνω με πιλο και την βάφω; ::helpsos:: η υπαρχει καποιο  άλλο υλικο;

Αποσυνδεδεμένος iaveris

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #38 στις: Νοεμβρίου 29, 2008, 06:02:59 μμ »
Ακουει κανενας πως φτιαχνουμε θαλασσα; ::moshi44x42:: ::moshi44x42:: ::moshi44x42:: ::moshi44x42:: ::director:: ::director::

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα

Tags: äéïñáìá