Αποστολέας Θέμα: Churchill AVRE SBG 1/72 Italeri/Esci  (Αναγνώστηκε 1242 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Churchill AVRE SBG 1/72 Italeri/Esci
« στις: Δεκεμβρίου 25, 2008, 08:02:56 μμ »
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους σας

Αφού λοιπόν την έκανα την πατάτα και ποστάρησα δικό μου θέμα μέσα στο θέμα άλλου φίλου, και αφού ζητήσω για μια ακόμα φορά συγγνώμη από όλους, σας αντιγράφω εδώ τα όσα έγραψα και στο προηγούμενο θέμα ("Churchill Avre καλύτερο από του Nick2" που ξεκίνησε ο gkontog)

Αντιγραφή:
Λοιπόν φαίνεται ότι τα κατάφερα επιτέλους να ανεβάζω φωτογραφίες. Ας είναι καλά ο Σταύρος.
Όπως είχα πει λοιπόν και πριν από κανένα μήνα, αυτό είναι το δικό μου AVRE. Βασίζεται στο Churchill Mk III της Italeri και έχει τις εξής παρεμβάσεις:

Ο πύργος του Mk IV καθώς και τα πλαϊνά στηρίγματα είναι από ρητίνη της Modeltrans
Το Petard είναι από μπρούντζο και φτιάχτηκε από ένα φίλο στον τόρνο
Τα παρελκόμενα του Petard είναι από φύλλο πλαστικού, συρματάκια και άλλα homemade υλικά.
Η φασίνα είναι από ξυλαράκια σκούπας
Τέλος όσοι  είναι εξοικιωμένοι με το μοντέλο της Italeri θα παρατηρήσουν ότι λείπουν τα καλύμματα από τους εμπρός οδοντωτούς τροχούς. Το σημείο αυτό ανακατασκευάστηκε από φύλλο πλαστικού και απαίτησε πολύ δουλειά που έπρεπε να επαναληφθεί τέσσερις φορές (καλά να πάθω αφού το ήθελα σε 1/72 - δεν μου έκανε το 1/76).
Μικρές παρεμβάσεις έγιναν στη γέφυρα ώστε να αποκτήσει το σωστό πλάτος
Τέλος η φιγούρα είναι της Milicast
Τέλος αντιγραφής" (έγιναν κάποιες διορθώσεις)

Και για να απαντήσω στις ερωτήσεις του Nick2:
Τα "συρματόσκοινα" είναι από κλωστή ραψίματος. Το βάρος της γέφυρας είναι τέτοιο που φροντίζει να κρατάει την κλωστή τεντωμένη. Για να αποφύγω τα ξέφτια πέρασα την κλωστή με superglue σε οριμένα σημεία (κυρίως μεταξύ των τροχαλιών).

Το βάψιμο έγινε (ως συνήθως) με πινέλλο και χρώματα Vallejo (Russian Uniform TD). Το σκόνισμα και το λάσπωμα είναι με στεγνό πινέλλο και wash, με διάφορα γαιώδη και χακί χρώματα της ίδιας εταιρίας.

Και τέλος φίλε Nick2: Ναι το θέμα Churchill το έχω όντως ψάξει πολύ. Ίσως κάποιοι από εσάς θυμούνται την¨"οικογένεια" Shermans που είχα "κατεβάσει" σε παλιότερη έκθεση της IPMS. Στην παρούσα φάση ετοιμάζω την οικογένεια των Churchills (έχω ήδη 13 μοντέλλα έτοιμα), έτσι αναγκαστικά έχω ρίξει πολύ διάβασμα για το ρημάδι αυτό.
Ελπίζω να σας αρέσει και αν βρείτε χρόνο περιμένω τα σχόλιά σας

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
Απ: Churchill AVRE SBG 1/72 Italeri/Esci
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 25, 2008, 08:24:47 μμ »
      13 churchills  έτοιμα  :?: :shock: :shock: :shock:

Κανονικά θα έπρεπε όχι να ανοίξεις ένα θέμα με το γεφυροφόρο,αλλά ένα ιδιωτικό group build.Εδώ δεν μιλάμε γιά κατασκευή,αλλά γιά διατριβή.

Ερώτηση.

Αν καί παρουσιάζεις την γέφυρα σε "σηκωμένη" θέση,στο ράουλο ανύψωσης δεν βλέπω τυλιγμένο σχοινί (εκτός αν δεν φαίνεται στις φωτογραφίες).Υποθέτω πως το ράουλο δεν θα είχε σχοινί όταν η γέφυρα ήταν "κάτω". Είναι έτσι όπως τα γράφω ή ξέρεις κάτι παραπάνω.ʼλλωστε όπως είπαμε,εσύ έχεις κάνει διατριβή........... :wink:
      Επίσης θα βοηθούσε αφάνταστα μιά καλή φωτογραφία των συρματοσχοίνων,ιδιαίτερα ανάμεσα στις τροχαλίες.........

ʼντε καί στο 14ο σου εύχομαι................. ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 25, 2008, 09:23:20 μμ »
Καταπληκτικό, απίθανο, ουάου...   ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Για το δεμάτι με τα ξύλα: αυτό είχα δει στην φωτογραφία, μόνο που ήταν μεγαλύτερη η ντάνα...

Θα μας δείξει και τα υπόλοιπα 13 Churchill κουκλιά;;;
Έλα...
Χριστούγεννα είναι...  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ΥΓ
1) Δεν χορταίνω να το βλέπω...
2) Πάντως μιλάμε για το καλύτερο group build στην 1/72!!!

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 25, 2008, 11:11:09 μμ »
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Δυστυχώς παρότι έχω μια κάμερα που θεωρητικά πρέπει να είναι σούπερ ντούπερ (Olympus E-500 SLR) δεν έχω καταφέρει ακόμα να βγάλω έστω αξιοπρεπείς Macro φωτογραφίες. Κάθε  βοήθεια (επιτόπου - παρακαλώ όχι οδηγίες) ή κάποιος που θέλει να αναλάβει τη..... βρωμοδουλειά είναι more than welcomed

Υπόσχομαι να κάνω μια προσπάθεια να ποστάρω και τα υπόλοιπα αλλά...... Aν δεν τα καταφέρω, υπομονή μέχρι την επόμενη IPMS. Υπολογίζω μέχρι τότε να έχω φτάσει τις 20 παραλλαγές.
Τώρα φτιάχνω ένα με μπομπίνα (AVRE Carpet Layer) που μου έχει βγάλει το λάδι. Ένα από τα 13 (το 3" Gun Carrier) "κατέβηκε" φέτος στην IPMS, ίσως το θυμάστε.

Σχετικά τώρα με το συρματόσκοινο (που είναι όντως τυλιγμένο στο βαρούλκο του μοντέλου), υποθέτω ότι όταν κατέβαινε η γέφυρα, θα έπρεπε λογικά να μένει ένα κομμάτι τυλιγμένο για να μπορούν να την χειριστούν και να την αποθέσουν απαλά. Δυστυχώς δεν έχω βρεί καμμία φωτό που να δείχνει πως γινόταν η διαδικασία.

Το δεμάτι (φασίνα) χρησίμευε για να προστατεύει τα φτερά από χτυπήματα της γέφυρας και όταν την τοποθετούσαν έπαιζε το ρόλο της ράμπας για την είσοδο της γέφυρας. Υποθέτω ότι αυτό που έχεις δει είναι το AVRE Fascine Carrier, το οποίο κουβαλούσε κάμποσα τέτοια τυλιγμένα γύρω από 3 σωλήνες. Αυτό το δεμάτι πράγματι ήταν πολύ μεγαλύτερο (προσεχώς).

Ότι θέλετε πάντως από Churchill ή Sherman, εδώ είμαι, ρωτάτε άφοβα.

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 26, 2008, 01:47:11 μμ »
Φιλε μου πολυ ομορφο το AVRE σου  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Οσο για τις φωτος ο φακος σου πρεπει να ειναι Macro για να βγαλεις κοντινες ...... αν ο φακος που εχεις ειναι ο ED 14 - 42mm η ελαχιστη κοντινη αποσταση που μπορεις να πλησιασεις το θεμα σου ειναι 0,25m  δηλαδη 25 ποντους ποιο κοντα χανεται η εστιαση και φλουταρει.

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 27, 2008, 09:36:58 πμ »
Τελικά μάλλον κάτι κατάφερα με την κάμερα!!! Τελικά θα γίνω διάσημος για το πως ΔΕΝ τα καταφέρνω με τα ψηφιακά μαραφέτια.

Στις παρακάτω πλάγιες  όψεις φαίνεται ο τρόπος που είναι συνδεδεμένα τα "συρματόσκοινα" με τις τροχαλίες και το βαρούλκο, το πως έχει ανακατασκευαστεί το μπροστινό μέρος των φτερών και το
homemade Perard. Το κομμάτι του καλύμματος της ερπύστριας που λείπει, δεν είναι για να φαίνεται η ερπύστρια. Τα πληρώματα συνήθιζαν να το αφαιρούν γιατί στράβωνε εύκολα και εμπόδιζε την περιστροφή του πύργου. Τα μπουλόνια στην πλευρική θωράκιση έχουν γίνει με εξαγωνικό punch n die. Tα σήματα είναι του κιτ της Revell (Matchbox).

Στην παρακάτω πίσω λήψη φαίνεται το βαρούλκο (με το τυλιγμένο συρματόσκοινο). Οι μανιβέλα είναι από ηλεκτρικό καλώδιο (με και χωρίς το μονωτικό). Από το ίδιο καλώδιο είναι και τα stops των συρματόσκοινων

Και τέλος ένα κοντινό του  βαρούλκου

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 27, 2008, 07:27:09 μμ »
εκπληκτική δουλειά σε μια τόσο μικρή κλίμακα

Spoiler (hover to show)

Tags: