Παιδιά γεια σας,

.
Σκέφτομαι να ξεκινήσω με μοντελισμό τραίνων και γω.
Η ιστορία πάει πολύ παλιά... μεγάλωσα δίπλα στον ΣΣΘ και με πήγαινε εκεί ο παππούς βόλτα αντί για παιδική χαρά, μετά είχα το πρώτο μου τρενάκι "FINO" (μπαταρία 4,5V), μετά ένα "Lima" με τρία βαγόνια και ράμπα αυτοκινήτων, με επιπλέον γραμμές και δύο χειροκίνητα κλειδιά που αγόρασα καθώς και κάποια χειροποίητα φανάρια με led και πίνακα για το χειρισμό των φαναριών που είχα κάνει (όλα με ξυλοκοπτική

), κάπου στο γυμνάσιο. Μια φαρσο-μακέτα δηλαδή με δύο δεντράκια, μια πλατφόρμα με σκέπαστρο και παγκάκια και μια "απομίμιση" γέφυρας. Μετά βρέθηκα να κάνω 6-μηνη πρακτική που αλλού

στο "εργοστάσιο" Θεσσαλονίκης του ΟΣΕ, στο τμήμα ΑΑ.
Έτσι... μια εισαγωγή για το πως έφτασα ως εδώ.

Και τώρα στο σήμερα. Σύμφωνα με τα παραπάνω κλείνω
μάλλον σε Maerklin H0 με γραμμές C και μηχανές εσωτερικής καύσης (diesel) και θέλω σίγουρα να περάσω αργότερα σε ψηφιακή τεχνολογία και χειρισμό μέσω Η/Υ (χρειάζονται βέβαια φράγκα για αυτό, αλλά δεν ξέρω πόσα και έτσι ελπίζω).
Θέλω αν μπορείτε να με βοηθήσετε με την εμπειρία σας στα παρακάτω:
1.
Η Lima κυκλοφορεί στην Ελλάδα; Έχει ψηφιακά μοντέλα;
2. Τι γνώμη έχετε για την οικονομική επιτήρηση της Maerklin που ακούσαμε αρχές Φεβρουαρίου, "παίζει" να κλείσει; Εγώ να επενδύσω αλλά μήπως την πατήσω , γιατί είναι και ασύμβατη και ακριβή.
3. Εκτός από Maerklin στη θεσσαλονίκη θα βρω κάποια άλλη εταιρεία; Ή πρέπει να κατεβαίνω Aθήνα (με τα 604/605 φυσικά

)
4. Υπάρχει κάποιος αντάπτορας για να χρησιμοποιήσω τις παλιές μου γραμμές "Lima" ως χώρο διαλογής για βαγόνια μαζί με τις C;
5. Να πάρω κάποιο ψηφιακό σετ ή να αρκεστώ σε κάποιο που απλά θα έχει προεγκατεστημένο decoder;
6. Τι θα χρειαστώ μελλοντικά για να συνδεθώ με τον Η/Υ; Διάβασα ότι υπάρχουν controllers άλλων εταιρειών που συνεργάζονται.
7. Πως γίνεται η σύνδεση με H/Y, μέσω RS-232; πρόγραμμα ελεύθερο βρίσκω κάπου; Τι θα μου κοστίσει;
Κάποιες απορίες τις έλυσα από άλλα "θέματα".
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια

Καλώς σας βρήκα