Αποστολέας Θέμα: Νέο μοντελιστικό περιοδικό - Προτάσεις  (Αναγνώστηκε 6736 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: Νέο μοντελιστικό περιοδικό - Προτάσεις
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 11:17:36 μμ »
συμφωνώ απόλυτα με τον προλαλήσαντα  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
μπράβο GRmodeller  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 11:28:33 μμ »
1) το Internet πλέον αποτελεί ένα μεγάλο «ανταγωνιστή» του έντυπου μέσου
2)Θα μπορούσε πχ. να υπάρχει ένα εξαιρετικό περιοδικό στην Μογγολία (στα μογγολικά) ή στην Μπουργκίνα Φάσο (στα σουαχίλι), πιστεύετε ότι θα το αγόραζαν πολλοί εκτός της χώρας προέλευσης μόνο και μόνο για την ποιότητα της ύλης;
3) Πολλοί από τους κορυφαίους έλληνες μοντελιστές ....πολύ απλά δεν έχουν χρόνο να γράψουν ένα άρθρο αφού από όσο γνωρίζω κανείς στην Ελλάδα δεν είναι επαγγελματίας μοντελιστής.
4)  Η συνεργασία με ξένους μοντελιστές :  Θα μου επιτρέψετε να αναφέρω ένα «προσωπικό» παράδειγμα. Την περασμένη χρονιά δημοσιεύτηκαν δύο άρθρα του Adam Wilder (Νο. 98, το «SG-122(A)» και Νο.105, το «Τ-38G»). Επειδή έκανα τη μετάφρασή τους, είχα ρωτήσει έτσι από περιέργεια πως πήγαν οι πωλήσεις. Η απάντηση; Στο τεύχος 98 τουλάχιστον, ήταν αρκετά πεσμένες σε σύγκριση με το προηγούμενο. Από ότι έχω ακούσει και σε άλλες περιπτώσεις (σε άρθρα με  κορυφαίους έλληνες) οι πωλήσεις δεν επηρεάζονται τόσο θετικά όσο και αν αυτό φαίνεται παράξενο και δεν αντιστοιχεί με αυτό που υποτίθεται ζητάμε.Επομένως αν δημοσιεύονται άρθρα καταξιωμένων δημιουργών και δεν υπάρχει ανάλογη ανταπόκριση από το κοινό πως μπορεί να ερμηνευθεί κάτι τέτοιο από τους εκδότες ώστε να επιλέγουν το περιεχόμενο της ύλης;

παρά πολύ ρεαλιστικές απόψεις
το ότι "επιβιώνει" το Model Expert, με άψογη ποιότητα έκδοσης, θα πρέπει να μας κάνει πολύ ευχαριστημένους στην Ελλάδα

Υ.Γ. συγκρίνετε την ποιότητα από τις φωτο που δημοσίευε το Model Expert από το Euromilitaire, σε σχέση με το ....χασαπόχαρτο και το αρπα-κόλλα photo editing του Military Modelling των 10 ευρώ

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 11:42:40 μμ »
και για να γελάσουμε λίγο και να καταλάβουμε σε ποιό .....μοντελιστικό φρενοκομείο ζούμε

Το Model Expert είχε φιλοξενήσει ένθετο με άρθρο του MIG με άψογο step by step χειμερινό καμουφλάζ- όλες οι τεχνικές, αναλυτικά

Ακούω δύο μοντελιστές, που είναι ζήτημα αν είχαν κολλήσει και βάψει δυο μοντέλα

"Πολύ υπερβολικός είναι ...δεν βάφονταν έτσι τα άρματα από τους Γερμανούς .....δεν είναι ρεαλστικό......δεν μ' αρέσει  το στυλ του....σιγά να μη το πάρω"

άντε βρες άκρη  :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 11:44:31 μμ »
 Η αλήθεια είναι ότι το Model Expert έχει (ίσως περισσότερο από όσο χρειάζεται ) καλή ποιότητα χαρτιού και έκδοσης γενικά που προέρχεται από το στυλ που ισχύει για όλα τα περιοδικά των εκδόσεων (χαρακτηριστικό που θυμάμαι από τότε που έπαιρνα το "Περισκόπιο της επιστήμης". Νομίζω ότι το Tamiya magazine με ποιο ελαφρύ χαρτί καταλήγει σε περισσότερες σελίδες στον ίδιο όγκο χωρίς απώλεια στην ποιότητα εκτύπωσης. Πέτρο έχεις δίκιο για το Military Modelling, άσε τις ασπρόμαυρες σελίδες.
 Δυστηχώς νομίζω ότι το περιορισμένο εύρος της ελληνικής αγοράς είναι αξεπέραστο εμπόδιο. Μπείτε στο Greatmodels.com στην κατηγορία βιβλία. Ή ψάξτε στο Internet για review του AVIATION SERIES Vol. 1 και MILITARY SERIES Vol. 1.  Πολύ καλά σχόλια. Αν ήταν στα ελληνικά ποιός θα τα ήξερε;

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 14, 2008, 12:10:07 πμ »
Δυστηχώς νομίζω ότι το περιορισμένο εύρος της ελληνικής αγοράς είναι αξεπέραστο εμπόδιο.

Παράθεση
Ή ψάξτε στο Internet για review του AVIATION SERIES Vol. 1 και MILITARY SERIES Vol. 1.  Πολύ καλά σχόλια. Αν ήταν στα ελληνικά ποιός θα τα ήξερε;

To εμποδιο αυτο ισως ξεπεραστει με την ανοδο του χομπυ στη χωρα μας και αυξηθει το αγοραστικο κοινο..."ισως" λεω :roll:
Αλλα και παλι,τι να κανουμε ρε παιδια? να το "γυρισουμε" ολοι στο Αγγλικο επειδη εκει στα ξενα υπαρχει μεγαλυτερο ευρος αγορας??? Καλο ειναι να υποστηριζουμε κατα το δυνατον τα ελληνικα μοντελιστικα περιοδικα,χρειαζονται βελτιωσεις δεν αντιλεγω !!! αυτες ομως μπορουν να επελθουν καποια στιγμη!

(Αντε μη γυρισω τη γλωσσα του forum και γραφετε ολοι στα Αγγλικα ωστε να γινουμε παγκοσμιως γνωστοι και με μεγαλυτερο ευρος αγορας  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: )

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 14, 2008, 12:11:08 πμ »
και μια που ανοίξαμε το θέμα.... :lol: :lol: :lol:

το 1998, αποφάσισα για το κέφι μου, να κάνω τον...εκδότη :roll: :roll: :roll:

με τη βοήθεια δυο παλιών φίλων κυκλοφόρησε το WW II BATTLES in 1/35 scale
photo album με εννιά (9) εξαιρετικά διοράματα - ανάλογες εκδόσεις υπήρχαν τότε (μη κάνετε συγκρίσεις με σήμερα ) μόνο του Verlinden
σε άψογο "βαρύ" χαρτί και ποιότητα εκτύπωσης

ευτυχώς ήταν στα Αγγλικά
πούλησε 300 αντίτυπα στην Ελλάδα και 2000 στο εξωτερικό και έβγαλε τα έξοδα του
με distributors, τον Verlinden στην Αμερική, τον Historex Agents -που το διαφήμιζε με ολοσέλιδη διαφήμιση στο Militairy Modelling - στην Αγγλία, Azimut στη Γαλλία κλπ
υπήρξαν και παραγγελίες για άλλα 400 τεύχη - δεν συνέφερε οικονομικά μια β' έκδοση
και εκεί τελείωσε η πλάκα .............

Υ.Γ. είχα πάντως την ευκαιρία να "παζαρεύω" τηλεφωνικά τη τιμή διάθεσης του με το Βερλίντεν και το Chris Mrosko  για την Αμερική :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 14, 2008, 12:14:24 πμ »
 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
έχω 1 απο τα 300 που πουλήθηκαν εδώ  ::icon_thumright::
ωραίο  'ηταν αν και πολύ "Βερλιντενίζον" αλλά όπως είπες κι εσύ ήταν η μόδα της εποχής  :wink:
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 14, 2008, 12:21:53 πμ »
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
έχω 1 απο τα 300 που πουλήθηκαν εδώ  ::icon_thumright::
ωραίο  'ηταν αν και πολύ "Βερλιντενίζον" αλλά όπως είπες κι εσύ ήταν η μόδα της εποχής  :wink:
Σ.Σ.

άλλες εποχές............

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 14, 2008, 01:11:55 πμ »
Η αλήθεια είναι ότι το Model Expert έχει (ίσως περισσότερο από όσο χρειάζεται ) καλή ποιότητα χαρτιού και έκδοσης ...
Εδώ Βασίλη θα συμφωνήσω. Από χαρτί σκίζει,  :lol: από ύλη πάσχει, για να μην πω πιάνει πάτο. Κι επειδή σε λίγο θα το βγάλουμε και το τέλειο περιοδικό μην ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο θέμα του fοrum στο οποίο γράφουμε τώρα ΔΕΝ θα υπήρχε αν το model expert ήταν λίγο καλύτερο. Και την καραμέλα για το ότι δεν υπάρχουν Έλληνες επαγγελματίες μοντελιστές, ή κατασκευαστές να δίνουν άρθρα φτάνει ας μην την ξανακούσουμε. Ας μου έλεγε κάποιος εν λευκώ φέρε άρθρα και σου μάζευα εγώ άνετα 2-3 τον μήνα, για να μην σου 5-6. Sorry αν ακούγομαι λίγο επιθετικός αλλά σαν κάποιος που έχει ΟΛΑ τα τεύχη ΟΛΩΝ των Ελληνικών μοντελιστικών περιοδικών από το 1ο του "Μοντέλου" μέχρι και τουλάχιστον καμμιά 70αριά του model Expert, πιστεύω ότι δικαιούμαι να έχω γνώμη γαι τα Ελληνικά μοντελιστικά περιοδικά. Και την εικόνα που δίνει αυτή τη στιγμή το M.E. πλέον, καλύτερα να μην την χαρακτηρίσω.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Νοεμβρίου 14, 2008, 01:19:43 πμ »
....Και την καραμέλα για το ότι δεν υπάρχουν Έλληνες επαγγελματίες μοντελιστές, ή κατασκευαστές να δίνουν άρθρα φτάνει ας μην την ξανακούσουμε. Ας μου έλεγε κάποιος εν λευκώ φέρε άρθρα και σου μάζευα εγώ άνετα 2-3 τον μήνα, για να μην σου 5-6.

slow down ............................... :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #35 στις: Νοεμβρίου 14, 2008, 01:38:38 πμ »
Έχω και εγώ κατά καιρούς εκφράσει την άποψη μου για το ME. Αρνητική κυρίως παρόλα αυτά συνεχίζω να το αγοράζω. Θα σχολιάσω λίγο αυτό που είπε ο Γιάννης ο Λέκκας σχετικά με το άρθρο του. Γιάννη πραγματικά καταπληκτικό! Σου βγάζω ειλικρινά το καπέλο! Καταπληκτική παρουσίαση, εξαιρετικές photo!

Αλλά ας δούμε τι άλλο είχαν τα δύο τεύχη μαζί με το άρθρο του Γιάννη. Το 106 τεύχος εκτός από την 337 είχε φωτογραφίες από το 5th tank day κάπου στην Τσεχία και φωτογραφίες από 8η έκθεση του StarClub. Πάμε και στο 107 τεύχος το οποίο είχε εκτός από το άρθρο του Γιαννη (β΄μερος), ένα κατασκευαστικό (όχι βήμα βήμα) στην 1/35 τρεις Κυνηγούς αρμάτων (jagd) και το Β'' Μέρος από την έκθεση του StarClub.

Δηλαδή μιλάμε για δυο τεύχη μηνιαία ενός μοντελιστικό περιοδικού, το τονίζω μοντελιστικού και μέσα σε δύο μήνες είχε μόνο ένα κατασκευαστικό άρθρο και αυτό όχι βήμα βήμα!. Νομίζω ότι η ύλη που συνόδευε το καταπληκτικό άρθρο του Γιάννη οφείλεται για τις όχι και τόσο καλές πωλήσεις... Κατά τ'' άλλα με καλύπτει απόλυτα η άποψη του nino.

Και επειδή το συγκεκριμένο topic δεν αφορά το M.E. αλλά την υποθετική έκδοση ενός μοντελιστικου περιοδικού, να πω ότι τα περισσότερα χρήματα από την αγορά ενός περιοδικού πάνε στο πρακτορείο που το διανέμει. Γι'' αυτό οι εκδότες προτιμούν την συνδρομή όπου όλο το κέρδος πάει σ' αυτούς. Αν λοιπόν, βγει ένα τέτοιο περιοδικό ίσως θα πρέπει να δώσει περισσότερο έμφαση στην συνδρομή, δίνοντας κίνητρα στους αγοραστές να το αποκτούν με αυτή την μορφή. Κατά καιρούς και το M.E. έχει κάνει κάποιες προσφορές μαζί με την συνδρομή. Δεν γνωρίζω βέβαια πόσο απέδωσαν... 

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #36 στις: Νοεμβρίου 14, 2008, 01:41:30 πμ »
....Και την καραμέλα για το ότι δεν υπάρχουν Έλληνες επαγγελματίες μοντελιστές, ή κατασκευαστές να δίνουν άρθρα φτάνει ας μην την ξανακούσουμε. Ας μου έλεγε κάποιος εν λευκώ φέρε άρθρα και σου μάζευα εγώ άνετα 2-3 τον μήνα, για να μην σου 5-6.

slow down ............................... :lol: :lol: :lol:

για σκέψου ν'αρθρογραφούσαν Φίλιππος και Raw ... και λίγα λέω  :lol: :lol:
 ::offtopic::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Νοεμβρίου 14, 2008, 09:35:42 πμ »
Η αλήθεια είναι ότι το Model Expert έχει (ίσως περισσότερο από όσο χρειάζεται ) καλή ποιότητα χαρτιού και έκδοσης ...
Εδώ Βασίλη θα συμφωνήσω. Από χαρτί σκίζει,  :lol: από ύλη πάσχει, για να μην πω πιάνει πάτο. Κι επειδή σε λίγο θα το βγάλουμε και το τέλειο περιοδικό μην ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο θέμα του fοrum στο οποίο γράφουμε τώρα ΔΕΝ θα υπήρχε αν το model expert ήταν λίγο καλύτερο. Και την καραμέλα για το ότι δεν υπάρχουν Έλληνες επαγγελματίες μοντελιστές, ή κατασκευαστές να δίνουν άρθρα φτάνει ας μην την ξανακούσουμε. Ας μου έλεγε κάποιος εν λευκώ φέρε άρθρα και σου μάζευα εγώ άνετα 2-3 τον μήνα, για να μην σου 5-6. Sorry αν ακούγομαι λίγο επιθετικός αλλά σαν κάποιος που έχει ΟΛΑ τα τεύχη ΟΛΩΝ των Ελληνικών μοντελιστικών περιοδικών από το 1ο του "Μοντέλου" μέχρι και τουλάχιστον καμμιά 70αριά του model Expert, πιστεύω ότι δικαιούμαι να έχω γνώμη γαι τα Ελληνικά μοντελιστικά περιοδικά. Και την εικόνα που δίνει αυτή τη στιγμή το M.E. πλέον, καλύτερα να μην την χαρακτηρίσω.
Πρέπει όμως να αναγνωρίζουμε το γεγονός οτι στο εξωτερικό υπάρχουν πολλοί περισσότεροι εν δυνάμει αρθρογράφοι από ότι στην Ελλάδα, οπότε ένα περιοδικό έχει περισσότερες επιλογές και μεγάλη ευχέρεια στον προγραμματισμό της ύλης του. Και πως θα  κάθεσαι να δουλεύεις στον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο σου για να φτίαχνεις 3 άρθρα το μήνα :?: Δεν δουλεύεις :?: Δεν εχεις οικόγενεια :?:
Το έχω ξαναγράψει και άλλη φορά. Δοκιμάστε να κάνετε ένα περιοδικό ηλεκτρονικής μορφής. Κατι pdf, htm, δεν ξέρω τι που να διανέμεται διαδικτυακά και κατόπιν συνδρομής

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #38 στις: Νοεμβρίου 14, 2008, 01:46:16 μμ »
  - Φίλε Viper το θέμα της αγγλικής γλώσσας το ανέφερα για να τονίσω ότι τα ξένα περιοδικά λόγω και αγγλικής έχουν δυνατότητα μεγαλύτερης κυκλοφορίας άρα και κερδών και συνεπώς οικονομικής άνεσης για αμοιβές, ποικιλία θεμάτων κλπ. Δεν εννοούσα φυσικά ένα ελληνικό έντυπο να βγει στα αγγλικά για να πουλήσει.

- Πέτρο ιδέα δεν είχα ότι κυκλοφόρησε κάτι τέτοιο! Είχε διαφημιστεί;

Παιδιά, το Model Expert το ανέφερα μόνο σαν παράδειγμα και επειδή αυτή τη στιγμή αυτό είναι που κυκλοφορεί. Οτι είπα νομίζω ότι ίσχυε και για τα περιοδικά που κυκλοφορούσαν παλιότερα. Πραγματικά επιμένω στο ότι πολλοί καλοί έλληνες μοντελιστές ΔΕΝ δίνουν δουλειές τους για να γίνουν άρθρα. Κάποιοι άλλοι δημοσιεύουν σε ξένα περιοδικά που προφανώς η αμοιβή και η πιθανή αναγνωρησιμότητα είναι μεγαλύτερη. Δεν το κατακρίνω, φυσικά και εγώ αν είχα την ευκαιρία για κάτι τέτοιο δεν θα έλεγα όχι.
  Δεν μπορώ να ξέρω για ποιο λόγο ο καθένας δεν δίνει άρθρα, αυτο που μπορώ να πω είναι ότι κάποια στιγμή συναντήθηκα με τον υπεύθηνο του περιοδικού, έδειξα κάποια μοντέλα μου και για κάποια που ο ίδιος έκρινε ότι τον ενδιαφέρουν υπήρξε συμφωνία για άρθρο. Νομίζω ότι είναι πολύ απλό. Το ίδιο είχα κάνει και πριν από πολλά χρόνια με το Modelling.
  Κατά καιρούς στις εκθέσεις αλλά και στις σελίδες αυτού του φόρουμ βλέπω πολύ καλά ως και κορυφαία μοντέλα και σίγουρα οι δημιουργοί τους αν ήθελαν θα μπορούσαν να κάνουν αυτό που έκανα και εγώ και πολύ πιο "εύκολα" μάλλον αφού δεν μπορώ να πω ότι τα μοντέλα μου είναι και τέλεια.
 Για μένα η μόνη εξήγηση είναι ότι δεν θέλουν. Κάθε άλλη άποψη ευπρόσδεκτη.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Νοεμβρίου 14, 2008, 02:05:12 μμ »
Πέτρο, ιδέα δεν είχα ότι κυκλοφόρησε κάτι τέτοιο! Είχε διαφημιστεί;
....έλληνες μοντελιστές ΔΕΝ δίνουν δουλειές τους για να γίνουν άρθρα. Κάποιοι άλλοι δημοσιεύουν σε ξένα περιοδικά που προφανώς η αμοιβή και η πιθανή αναγνωρησιμότητα είναι μεγαλύτερη. Δεν το κατακρίνω, φυσικά και εγώ αν είχα την ευκαιρία για κάτι τέτοιο δεν θα έλεγα όχι.
Για μένα η μόνη εξήγηση είναι ότι δεν θέλουν. Κάθε άλλη άποψη ευπρόσδεκτη.

Την διαφήμιση είχαν αναλάβει οι διανομείς.
Στην Αθήνα την διανομή είχε αναλάβει ο Βίων και το είχε παρουσιάσει σε όλες τις μοντελιστικές εκθέσεις και εκθέσεις βιβλίου στην Ελλάδα.
Στην Αγγλία υπήρχε διαφήμιση και βιβλιοκριτική στο Military Modelling και ο Historex Agents έστελνε διαφημιστικό φυλλάδιο σε κάθε εκτέλεση παραγγελίας.
Στις ΗΠΑ στο Scale Modelling και στο σαιτ του Βερλίντεν.

Ενα άρθρο απαιτεί, καλό μοντελιστή, καλό φωτογράφο, καλό αρθρογράφο και φυσικά και ...πίεση χρόνου για να είναι μέσα στις προθεσμίες
Αν σκεφτείς ότι οι πολλοί κάνουν μοντέλα για να χαλαρώσουν, είναι δύσκολο να μπουν στην ....ημιεπαγγελματική αυτή διαδικασία

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #40 στις: Νοεμβρίου 14, 2008, 04:45:05 μμ »
Βλέπω ότι το θέμα της πληρωμής των αρθρογράφων πάει να περάσει στο "ντούκου"
Εαν αξιοπρεπές άρθρο "step by step" , "τύπου MIG ή Adam Wilder, Stutchincas κλπ" απαιτεί πολύ χρόνο τόσο για την κατασκευή του μοντέλου, όσο και για την προετοιμασία του σχετικού άρθρου.
Αυτός ο χρόνος ισοδυναμεί με χρήμα. Στην κυριολεξία. Είναι "μεροκάματα" και μάλιστα μπόλικα.
Ποιος Ελληνας εκδότης είναι διατεθιμένος να πληρώσει την πραγματική αξία ενός τέτοιου άρθρου?
Απο προσωπική πείρα (παλαιότερα στο Modelling και πρόσφατα στο Model Expert), γνωρίζω ότι η σχετική πληρωμή για τέτοια άρθρα ούτε που φτάνουν το 1/10  :shock: του πραγματικού κόστους. Και πολύ λέω.
Και αυτή είναι η πραγματικότητα της αγοράς. Δεν τους κατηγορώ, διότι ο καθένας κοιτάει τη δουλειά του και το συμφέρον του  :wink:
Αρα γιατί να κάτσει να γράψει ο οποιοσδήποτε?
Για την αναγνωρισιμότητα και την προβολή-αναγνώριση της δουλειάς του άντε και για ένα χαρτζιλίκι για τα έξοδα του επόμενου μοντέλου του ίσως  ::glossa::.
Στην περίπτωση που βρεθεί κάποιος εκδότης να τα πληρώσει, αυτό το κόστος θα επιβαρύνει την τιμή του περιοδικού. Και τότε πόσο θα πουλήσει?
Και αρχίζει ο φαύλος κυκλος για τον οποίο έχουμε κάνει τοοόοοοοσες σσυζητήσεις, τοοοόοοοοσα χρόνια τώρα  :cry:
συμφωνείτε?
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Νοεμβρίου 14, 2008, 06:49:41 μμ »

δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να μη συμφωνεί   :roll: :roll: :roll:

το γεγονός ότι δεν υπάρχουν Ελληνες επαγγελματίες αρθρογράφοι - μοντελιστές, έχει να κάνει με το ότι

δεν υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες στην ελληνική αγορά να πληρωθεί η δουλειά τους

και φυσικά ένα αξιοπρεπές άρθρο step by step, "τύπου MIG ή Adam Wilder" είναι δουλειά και όχι κέφι

...ημιεπαγγελματικά, από κέφι, άντε να γίνει μια φορά από κάποιον...

Υ.Γ. πολύ αμφιβάλω αν τα τεύχη του ΜΕ με τα άρθρα του MIG ή του Adam Wilder, πουλήσανε τρομακτικά παραπάνω από ότι άλλα χωρίς ...ονόματα

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 14, 2008, 08:43:47 μμ »
Ποιος Ελληνας εκδότης είναι διατεθιμένος να πληρώσει την πραγματική αξία ενός τέτοιου άρθρου?
ΚΑΝΕΝΑΣ. ΚΑι γι'αυτό ακριβώς τον λόγο δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει αυτό που λες/λέμε επαγγελματίας αρθρογράφος.
Και οπότε, είτε το κάνει κάποιος για την ψυχή των πεθαμένων του και για το λεγόμενο ονόρε, είτε παίρνει το χαρτζηλίκι όπως είπες Σταύρο για το επόμενο πρότζεκτ (μάζευε κι ας είναι ρώγες) και από εδώ πάνε και οι άλλοι. Με λίγα λόγια και σε αυτόν τον τομέα η Ελληνική κλασική μιζέρια. Ίσως και γι'αυτό το λόγο όπως λέει και ο Βασίλης πολλοί δεν θέλουν καν να δώσουν τις κατασκευές τους σε περιοδικά.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 15, 2008, 01:15:17 μμ »
  Επομένως αν το ζήτημα είναι οι αμοιβές ( σε συνάρτηση με το κόστος του περιοδικού ) τότε για ένα νέο περιοδικό που είναι το θέμα μας, το οποίο θα είχε πλούσια και ποιοτική ύλη προκύπτει ένα ερώτημα : οι αρθρογράφοι ( αν όντως βρεθούν πρόθυμοι να συμμετέχουν ) τσάμπα θα τα δώσουν; Και αν αυτό γίνει στην αρχή λόγω του ενθουσιασμού από το νέο ξεκίνημα, στη συνέχεια τι; Αν παραρηρήσετε την πορεία όλων των ελληνικών περιοδικών συγκρίνοντας τα πρώτα με τα τελευταία τεύχη σε όγκο και ποιότητα άρθρων, υπάρχει πάντα μια φθίνουσα πορεία. Θυμάστε τα τεύχη του Model Expert που είχαν 100 σελίδες;

Προσωπικά πολύ θα ήθελα να  βλέπω μοντέλα που κατά καιρούς ξεχωρίζουν στις εκθέσεις να παρουσιάζονται σε άρθρο και μπορούν να μου χρησιμεύουν σαν έμπνευση αλλά και οδηγός. Ακόμα περισσότερο μοντέλα που συμμετέχουν μόνο στο εξωτερικό. Γιατί αλλιώς που θα τα δούμε; Πρόσφατα αναγκάστηκα να πάρω μέσω Ιντερνετ από το site του AFV-AIR modeler το άρθρο του Τσώνου για το Felixstowe F2A Flying Boat, παρόλο που καθόλου δεν μου άρεσει αυτή η διαδικασία και θα το προτιμούσα τυπωμένο στα ελληνικά.

Τα πολύ παλιά τεύχη του "Μοντέλου" που έχουν μεγάλο όγκο άρθρων σε κάθε τεύχος έγιναν σε μια εποχή που οι τότε καλοί μοντελιστές και πιο νέοι ήταν και περισσότερο χρόνο και όρεξη είχαν να γράψουν και να αναλύσουν διεξοδικά τεχνικές-μέθοδο κλπ. Αυτό σήμερα δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει για τους λόγους που είπε ο Σταύρος.

Tags: