Αποστολέας Θέμα: PzH2000GR (REVELL 1/35)  (Αναγνώστηκε 35645 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cybertron
  • Transform, Seek, Attack, Destroy!
Απ: PzH2000GR (REVELL 1/35)
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 14, 2008, 02:13:58 μμ »

Απλώς αυτό που λέω πάντα είναι ότι ο μοντελισμός είναι ευχαρίστηση κι όχι ψυχαναγκασμός.

Επομένως, αν θες να ασταρώσεις με HYCOTE, κάντο. Αλλά μην ασταρώσεις με  HYCOTE επειδή διάβασες ότι μόνο έτσι θα γίνει σωστό το μοντέλο σου ή ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

ΥΓ: Δεν έχω κάτι με το συγκεκριμένο προϊόν ή αυτούς που το χρησιμοποιούν, απλώς το χρησιμοποίησα ώς παράδειγμα για να κάνω κατανοητή την άποψή μου. Το ίδιο ισχύει και για κάθε υλικό, τεχνική κλπ

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 14, 2008, 02:25:31 μμ »
Το χθεσινό βράδυ ήταν αφιερωμένο σε προβληματισμούς, αλλά και στην διόρθωση μιας μ@κ#κι@ς !!  Διαπίστωσα ότι οι μπροστινοί κινητήριοι τροχοί έπρεπε να τοποθετηθούν πριν κλείσουν τα δύο κομμάτια του σκάφους ..... ::eusa_wall:: Το αποτέλεσμα ήταν να φτάσω το μπροστινό πλαϊνό πλαστικό σχεδόν στα όρια του σπασίματος για να καταφέρω να τους βάλω. Ευτυχώς τελικά χωρίς ζημιά !!!!  :mrgreen:
Μετά με προβλημάτισε η τοποθέτηση της ερπύστριας . Δεν θέλω φυσικά να βάλω τα περιφερειακά προστατευτικά γιατί το βλέπω δύσκολο να περάσει μετά η ερπύστρια. Στην περίπτωση που ασταρώσω και βάψω όλο το σκάφος+πύργο, περάσω ερπύστριες και μετά κολλήσω τα πλαϊνά θα ήθελα ν' αποφύγω τις κολλήσεις μεταξύ βαμμένων κομματιών.  Απ'' ότι έχω διαβάσει υπάρχει η «ατλακόλ» η οποία κολλάει βαμμένα κομμάτια μεταξύ τους. Αληθεύει ; Δεν ξέρω τι θά 'ταν προτιμότερο. Τελικά διάλεξα ίσως μια περίεργη οδό :
1.Πρώτα αστάρωμα και κανονικό βάψιμο με πράσινο του κάτω και πίσω μέρους του σκάφους. Αυτό απαιτεί φυσικά καλό μασκάρισμα κυρίως στα σημεία που θα κολλήσουν τα πλαϊνά. Θέλω να μείνει καθαρό το πλαστικό για την μεταξύ τους κόλληση.
2. Έπειτα τοποθέτηση όλου του συστήματος κίνησης, τροχοί-ερπύστριες, βαμμένα φυσικά.
3. Κόλληση όλων των υπολοίπων πλαϊνών προστατευτικών - ποδιές- λασποτήρες..
4. Ανάποδα τώρα, καλό μασκάρισμα όλου του ολοκληρωμένου κάτω μέρους και αστάρωμα και βάψιμο το υπόλοιπο.
Θα δείξει η .... νεκροψία ...!!!!! ::pop::
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 26, 2008, 01:45:25 πμ »
Λοιπόν, δουλειά και πάλι  ::painting::    Ας είναι καλά ο καιρός που κρύωσε οπότε έχω δικαιολογία για να μην πάω ..... το παιδί για βόλτα και ποδήλατο  ::077devil:: ::077devil::     Τέρμα και τα ατελείωτα βράδια των απολογισμών (αρνητικών και θετικών) διαφόρων εκδηλώσεων oπότε .... δουλειά στο PzH2000.
Έχουν βαφτεί οι τροχοί, το κάτω και πίσω μέρος του σκάφους με Deep Green. Με τις ερπύστριες έχω ασχοληθεί 3 ολόκληρες μέρες βάφοντας και ξαναβάφοντας  ::mpr::  Όσο για το αποτέλεσμα το βλέπετε στις φωτογραφίες που στέλνω. Δεν είναι άσχημες (άλλα ούτε και τέλειες). Περιμένω να δώ πως θα δείξουν αφού φορεθούν  ::noidea::
Όλα αυτά όμως το Σαββατοκύριακο καθώς αύριο φεύγω για επαγγελματικό ταξίδι. Αφού φορεθούν οι ερπύστριες και κολληθούν οι πλαϊνές ποδιές προχωράω στο αστάρωμα και βάψιμο του υπόλοιπου σκάφους και πύργου με Deep Green.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας ..... καλό βράδυ  ::salut::
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 26, 2008, 09:09:06 πμ »
Νίκο  και οι μικροί τροχοί έχουν ελαστικό μαύρο περίβλημα...επίσης φρόντισε και τα pin marks στις ερπύστριες (που τις έχεις βάψει πολύ ωραία) γιατί φαίνονται, ειδικά αυτά που θα είναι στο κομμάτι της ερπύστριας που θα ακουμπά στο έδαφος.

Καλή συνέχεια.  ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 26, 2008, 10:02:08 πμ »
μια χαρά το έχεις κάνει μέχρι στιγμής

κοίταξε αυτά που σου επισήμανε και ο Φίλιππος

για τα pinmarks  επειδή έχεις βαμμένες ήδη τις ερπύστριες τοποθέτησε τες πάνω στο κίτ στην θέση που θα έχουν τελικά και τσέκαρε ποιά απο τα σημάδια  φαίνονται για να γλίτωσεις λίγα από αυτά που θα διορθώσεις   

καλή συνέχεια  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 26, 2008, 10:28:22 πμ »
Νίκο  και οι μικροί τροχοί έχουν ελαστικό μαύρο περίβλημα...επίσης φρόντισε και τα pin marks στις ερπύστριες (που τις έχεις βάψει πολύ ωραία) γιατί φαίνονται, ειδικά αυτά που θα είναι στο κομμάτι της ερπύστριας που θα ακουμπά στο έδαφος.

Καλή συνέχεια.  ::icon_thumright:: ::salut::

Φίλιππε, και τα δύο που (σωστά) παρατήρησες τα πρόσεξα βλέπωντας μετά τις φωτογραφίες  :?  οι οποίες είναι αρκετά κοντινές.

- Τους μικρούς τροχούς τους ξέχασα τελείως γιατί τους είχα από την αρχή στο σκάφος. Όταν το είδα χθές το βράδυ δοκίμασα τις ποδιές οι οποίες ουσιατικά τους καλύπτουν... Τέλος πάντων, στην τελική θα βάλω λίγο μαύρο και θα τους περάσω ένα χέρι, να γίνει σωστή δουλειά αρκεί να μην γίνει καμιά στραβοπινελιά  :(
- Τα pin marks υπάρχει τρόπος να μην φαίνονται τόσο έντονα ; (μήπως πχ. έπρεπε πριν το βάψιμο να τα περάσω με ντουκόχαρτο ή θα χαλούσα την μαλακή επιφάνειά τους ; )
Lman, όπως μου γράφεις αυτό θα γίνει τελικά και μετά βλέπουμε τι θα έχουμε για διόρθωση   :wink:

Σας ευχαριστώ και τους δύο ::salut::

Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 26, 2008, 10:36:04 πμ »
Εγώ συνήθως στα pin marks που φαίνονται βάζω μία σταγονίτσα Logo,Zap...ότι έχω...που λιμνάζει και καλύπτει...βέβαια θα πρέπει να ρετουσάρεις το χρώμα... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 26, 2008, 10:43:01 πμ »
Εγώ συνήθως στα pin marks που φαίνονται βάζω μία σταγονίτσα Logo,Zap...ότι έχω...που λιμνάζει και καλύπτει...βέβαια θα πρέπει να ρετουσάρεις το χρώμα... ::icon_thumright::

ΟΚ, ευχαριστώ Φίλιππε   ::icon_thumright::
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 12, 2008, 06:54:28 μμ »
Συνεχίζουμε .......
Λοιπόν, τροχοί, ερπύστριες και το κάτω μέρος του σκάφους είναι όλα έτοιμα  ::icon_thumright::    Φυσικά για να περάσω τις ερπύστριες (πρίν κολλήσω τα πλαϊνά) έφτυσα αίμα ... ::mpr::
Επόμενο βήμα : καλή κάλυψη των τελειωμένων και βαμμένων μερών και HYCOTE όλο το υπόλοιπο. Μερικές φώτο .....  ::salut::

Click to see the original size. Click to see the original size.
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 12, 2008, 07:26:32 μμ »
ωραία και μεθοδική δουλειά!...καλή συνέχεια!...

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 12, 2008, 08:03:48 μμ »
Καλή συνέχεια και από μένα.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 12, 2008, 08:32:22 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά !!  ::salut::
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 12, 2008, 08:48:03 μμ »
Το σχέδιο της παραλλαγής το έχεις ?
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 12, 2008, 08:54:43 μμ »
Το σχέδιο της παραλλαγής το έχεις ?

Στέλιο, έχω αρκετές φωτογραφίες από την παρέλαση . Περιμένω και μερικές από τον Παναγιώτη (Raw Shooter), κυρίως για την κάτοψη .  ::salut::
Nikolas Kostoulas

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Δεκεμβρίου 12, 2008, 09:00:03 μμ »
Θα ρωτήσω τον LAMPAKIA, αν στα σχέδια που έχει περιλαμβάνει και αυτό και θα του πω να μου τα δώσει.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Δεκεμβρίου 12, 2008, 09:16:23 μμ »
Θα ρωτήσω τον LAMPAKIA, αν στα σχέδια που έχει περιλαμβάνει και αυτό και θα του πω να μου τα δώσει.
OK, αν είναι εύκολο ... ευχαριστώ. 

Πάντως η 4χρωμη παραλλαγή θέλει πολύ δουλειά με μασκαρίσματα. Ειδικά η πίσω πλευρά η οποία έχει πολλά "εξωγκόματα" και η επιφάνειά της είναι σχετικά μικρή   :?
Nikolas Kostoulas

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Δεκεμβρίου 12, 2008, 09:39:43 μμ »

Δυστυχώς αυτά που έχει είναι για πιο παλιά άρματα. Έχει όμως αρκετές φωτογραφίες, αν δεν καλυφθείς μου είπε ότι είναι στην διάθεσή σου.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 04:29:17 πμ »

Δυστυχώς αυτά που έχει είναι για πιο παλιά άρματα. Έχει όμως αρκετές φωτογραφίες, αν δεν καλυφθείς μου είπε ότι είναι στην διάθεσή σου.

OK, θα δώ όταν έρθει η δύσκολη ώρα της παραλλαγής. Ευχαριστώ και τους δυό σας  ::icon_thumright::
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #43 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 11:18:22 πμ »
Γεια σου Νικολα μερακλη.Πολυ ομορφη και καθαρη δουλεια σε ενα κιτ με παγιδες αλλα και ογκο.Εαν θελεις στοκαρε και τα διαφορα βαθουλοματα που προεκιψαν απο το καλουπη,γιατι αργοτερα στο βαψιμο θα φενονται περισσοτερο και θα σου χαλαει ολι την εικονα του μοντελου.

Τασος

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 12:52:46 μμ »
Γεια σου Νικολα μερακλη.Πολυ ομορφη και καθαρη δουλεια σε ενα κιτ με παγιδες αλλα και ογκο.Εαν θελεις στοκαρε και τα διαφορα βαθουλοματα που προεκιψαν απο το καλουπη,γιατι αργοτερα στο βαψιμο θα φενονται περισσοτερο και θα σου χαλαει ολι την εικονα του μοντελου.
Τασος

Καλημέρα Τάσο. Νά 'σαι καλά κι ευχαριστώ για την επισήμανση  ::icon_thumright::     Θα φάνε κι αυτά το στόκο τους μαζί με τα υπόλοιπα σημεία (κυρίως οι ενώσεις των πλαϊνών με τη μπροστινή ποδιά).         
Χαιρετίσματα από τα πάτρια εδάφη  ::salut:: 
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #45 στις: Δεκεμβρίου 15, 2008, 02:27:36 πμ »
Νίκο έχεις p.m. φίλε μου  :wink: :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #46 στις: Δεκεμβρίου 15, 2008, 10:49:46 μμ »
Νίκο έχεις p.m. φίλε μου  :wink: :wink: :wink:

Μήνυμα ελήφθη .....  ::thanks_smilie::
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #47 στις: Δεκεμβρίου 18, 2008, 01:10:24 πμ »
Επόμενο βήμα  στοκάρισμα (...και τα σημεία που υπέδειξε ο φίλος Τάσος  ::salut:: ), κάλυψη των βαμμένων ερπυστριών για αστάρωμα του υπολοίπου και μετά ίσως ένα από τα δυσκολότερα σημεία της κατασκευής :
κάλυψη της βάσης του πυροβόλου με κομμάτι αλουμινόχαρτου για την αναπαράσταση του καλύμματος.  Δεν έστρωνε με τίποτα το άτιμο και τσαλακώνει παραπάνω από όσο θα έπρεπε.  :evil: Μάλλον πρέπει να γεμίσω με στόκο κάποια βαθουλώματα  :?         
Ειλικρινά δεν ξέρω αν θα πετύχει αυτό το κομμάτι  :roll:
... και μερικές φώτο  ::salut::
Click to see the original size. Click to see the original size.
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #48 στις: Δεκεμβρίου 18, 2008, 09:43:28 πμ »
Δοκίμασε αντί για αλουμινόχαρτο να χρησιμοποιήσεις χαρτομάντηλο βρεγμένο σε διάλυμα ατλακόλ-νερού...

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #49 στις: Δεκεμβρίου 18, 2008, 11:45:56 πμ »
αντι για χαρτομάντηλο Νίκο θα πρότεινα τα μωρομάντηλα που υπάρχουν σε πλαστική συσκευασία.Το μόνο κακό είναι ότι είναι ήδη εμποτισμένα σε κάποιο αρωματικό υγρό.ʼρα θα πρέπει πρώτα να το στεγνώσεις και μετα αφού κόψεις το σωστό μέγεθος και σχείμα το εμποτίζεις σε διάλυμα ατλακόλ και νερού για να πάρει την σωστή φόρμα.Επιπλέον βάβεται χωρίς πρόβλημα....αν θές το Σάββατο στο κιτσόμπαρο σου φέρνω έτοιμο αποξυραμένο κομμάτι ::salut::...

Tags: pzh2000