ΕΥΓΕ
ΜΦΧ
Ευχαριστώ Μάνο!
τι να πούμε

κολοσσιαίο έργο, και σε διαστάσεις και σε λεπτομέρεια
Ευχαριστώ για τα σχόλια και για τις συμβουλές!
΄Οπως είπε και ο Πέτρος κολοσσιαίο έργο σε διαστάσεις, σε λεπτομέρεια αλλά και σε ποιότητα δουλειάς κυρίως. Για άλλη μια φορά τα συγχαρητήριά μου. 
Να είσαι καλά, σ' ευχαριστώ πολύ.
Εγω βεβαια εχω τοση ωρα και ψαχνω να βρω την "μπιχλα". Που την εχεις κρυψει??
Η "μπίχλα" είναι κάτι σαν το κυνήγι του θησαυρού με τον ʼλκη Στέα.....με την διαφορά ,ότι στο μοντελλισμό "νικάς" εάν δεν βρεθεί ...
Φτιάχνεις κάτι, προσέχεις να μήν έχεις κάνει κάποια ρούχλα (πρώτη εξαδέλφη της Μπίχλας...) , κλείνεις τα κενά, προσέχεις στο βάψιμο,να μην γυαλίζει , να φαίνεται σωστό από διάφορες γωνίες και με διαφορετικό φωτισμό...,το ξανατσεκάρεις , το φωτογραφίζεις . και ω του θαύματος εμφανίζεται....
ένα κενό κάτω από τον βράχο, μία πέτρα σε λάθος σημείο, μία κακή κόλληση, μία γυαλάδα κλπ.
Σχεδόν πάντα, τα έμπειρα μάτια των φίλων συμμοντελλιστών ανακαλύπτουν σημεία που χρήζουν βελτίωσης ή που θα έπρεπε να ήταν αλλιώς και τα οποία -για κάποιο συνομωτικό λόγο- αποκαλύπτονται μόνο μέσω του φωτογραφικού φακού...
Γι' αυτό οι παρατηρήσεις και τα σχόλια είνα πάντα ευπρόσδεκτα.
...πες μας λίγο πως κατάφερες να αποδώσεις έτσι τα βράχια?
Σ' ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια.
Τα βράχια είναι αντίτυπα από ένα καλούπι της woodland.Είχα φτιάξει καμμιά δεκαριά αντίτυπα τα οποία έσπασα σε πολύ μικρότερα κομμάτια και συνέθεσα τους βράχους πάνω στην μορφολογία του βουνού.
Τα κενά ανάμεσα στα βράχια τα κάλυψα με ακρυλικό στόκο και όταν αυτός στέγνωσε (10-12 ώρες μετά) σκάλισα τα βράχια με σκαρπέλο και χαράκτη.
Όταν με ικανοποίησε η μορφή τους , έβαψα τα περισσότερα σημεία με ανοικτό γκρι (όλα τα χρώματα που χρησιμοποιώ είτε βασικά είτε washes είτε για dry brushing, είναι πλαστικά της Βιβεχρώμ.) Κάποια βράχια τα άφησα λευκά , για να δείχνουν φωτεινότερα στο τελικό αποτέλεσμα.
Μόλις στέγνωσε το βασικό χρώμα (γκρι) άρχισα washes με ώχρα, burned umber, καφέ, ανοικτό γκρι, ανθρακί σκούρο και τέλος μαύρο.
Ταμπονάρω κάθε χρώμα και ελέγχω την "πορεία" του wash με ένα πιστόλι θερμού αέρα.Με αυτόν τον τρόπο "πέφτει" το επόμενο wash άμεσα και γίνονται οι διορθώσεις ή τα επαναπεράσματα.Το ανοικτό γκρι θα μπορούσα να το είχα αποφύγει , διότι δίνει μία "μουντάδα" στον βράχο , τα γκριζάρει και τα ματάρει όλα , αντί να αναδείξει πτυχές -όπως ήθελα-.
Όταν είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, ψεκάζω ένα στρώμα ατλακόλ κρυσταλλιζέ καλά αραιωμένο (το οποίο "δένει" τα χρώματα) , όταν στεγνώσει το περνάω με ματ βερνίκι και κάνω το dry brushing με χρώμα άμμου, ανοικτό γκρι και ελάχιστο ώχρα.
Τέλος ρίχνω χώμα και πέτρες στις πτυχές , που θα μπορούσαν να κρατήσουν χώμα και πέτρες και καταληκτικά ρίχνω χόρτο 3χιλ με το πιστόλι στατικού σε σημεία ,που -εν δυνάμει- μπορούν να έχουν επάνω τους φύση.
Στο συγκεκριμένο διόραμα βεβαίως υπολείπεται να μπει αρκετή φύση ακόμα.
Αυτά!
Καλό βράδυ!