Συνάδελφοι μία ακόμη μοντελιστική μου περιπλάνηση στον κόσμο των τροχοφόρων οχημάτων φτάνει στο τέλος της.
Την προηγούμενη Δευτέρα, το Stryker περάστηκε με ένα αραιωμένο μείγμα από Raw Umber & Burnt Sienna. Με Ivory Black πέρασα τις εσοχές, τα λάστιχα, τα μπουλόνια των ζαντών και όλες τις "βίδες" που υπάρχουν διάσπαρτες στο όχημα. Αφού το άφησα στην ησυχία του, σήμερα το πλάκωσα με το γνωστό πλέον Tamiya Weathering Set. Στη συνέχεια, με πολύ αραιωμένο Buff άρχισα να ψεκάζω το μοντέλο από εμπρός προς τα πίσω, αρχίζοντας από το ύψος του πρώτου τροχού και καταλήγοντας πίσω και πάνω.
Η διαδικασία αυτή έγινε με υψηλή πίεση στον αερογράφο και από αρκετά μακριά. Το άνω μέρος του οχήματος δεν περάστηκε τόσο έντονα με Buff μιας και οι φώτος από Δυτική Γερμανία δείχνουν τα οχήματα λιγότερο βρώμικα στα πάνω μέρη τους.
Το μοντέλο φωτογραφήθηκε πάνω σε δύο μπουκαλάκια Tamiya γιατί οι τροχοί κολλήθηκαν μετά το ψέκασμα με Buff και αφού και αυτοί υπέστησαν την ανάλογη "ταλαιπωρία".
Αύριο, θα "βερνικώσω" το μοντέλο για να μπει στη βιτρίνα, περιμένοντας τη φιγούρα του.
Δυστυχώς, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατό να βγάλω φωτογραφίες στο υπαίθριο στούντιο, οπότε επιφυλάσσομαι μόλις καλυτερέψει ο καιρός να βγάλω καλύτερες φώτος προκειμένου να βγάλετε και τα απαραίτητα συμπεράσματα.