Αποστολέας Θέμα: P-47D Thunderbolt του Ορεστη.  (Αναγνώστηκε 41976 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
Απ: P-47D Thunderbolt του Ορεστη.
« Απάντηση #75 στις: Φεβρουαρίου 23, 2009, 10:04:20 μμ »
περαστικά και δυκτιακά και ακόμη μια φορά μπράβο για την εκνευριστικά σχολαστική δουλειά σου! :wink: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος aLeX

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #76 στις: Φεβρουαρίου 23, 2009, 10:23:30 μμ »
Ανυπομονω να το δω τελειομενω! Πολυ ωραια δουλεια μεχρι τωρα  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #77 στις: Μαρτίου 15, 2009, 09:01:01 μμ »
Καλησπέρα. Κατ' αρχήν Ορέστη, πώς πάει η κατασκευή; Μας έχεις αφήσει λίγο στην αναμονή... :) Χαλάλι σου πάντως...

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση... Ποιο πράσινο χρησιμοποιείς για τα εσωτερικά; Cockpit, φωλεές κτλ; Αν είναι δυνατόν σε Humbrol, αν υπάρχει, ή έστω κανένα tamiya, αν και αμφιβάλλω ότι θα το βρω;

Ευχαριστώ πολύ.

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #78 στις: Μαρτίου 15, 2009, 09:13:35 μμ »
αν δεν κανω λαθος interior green  H58 gunze...........αν κάνω λαθος κάποιος να με διορθώσει.αντιστοιχία σε hubrol-tamiyia έχασα τον κατάλογο των αντιστοιχιών και δεν μπορώ να σου απαντήσω :oops: :oops:
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #79 στις: Μαρτίου 15, 2009, 10:26:31 μμ »
Thanks GIOMEF...

Για να μην χαλάω άλλο το θέμα του Ορέστη, νομίζω είναι καλύτερα να κάνω τις ερωτήσεις μου εκεί που πρέπει...  :oops:

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #80 στις: Μαρτίου 15, 2009, 11:09:34 μμ »
Καλησπέρα κι από εμένα παιδιά.Όντως έχω μείνει λίγο πίσω λόγω βαριεστημάρας.Φίλε Νάσο το εσωτερικό (cockpit) είναι το Η58 όπως

σωστά είπε και ο GIOMEF.Οι φωλέες,φλάπς κλπ είναι το XF4 της TAMIYA.Σε HUMBROL το τελευταίο δεν νομίζω να υπάρχει.Για το cockpit

τώρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το 78 της HUMBROL λίγο ανοιγμένο με 36622 (28).

Στη διάθεσή σου φίλε.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #81 στις: Μαρτίου 15, 2009, 11:18:38 μμ »
Ευχαριστώ πολύ παιδιά, δεν θα κάνω προσμίξεις και άλλες πατέντες, θα ψάξω να βρω τα χρώματα που πρέπει να βρω.
Από πού παίρνετε Gunze στην Αθήνα; Θα φροντίσω να ανέβω μία βόλτα και να ψωνίσω. Δεν γίνεται διαφορετικά.

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #82 στις: Μαΐου 03, 2009, 03:12:16 μμ »
Παιδιά χαιρετώ και πάλι. :D Μετά από καιρό απουσίας μου (είπαμε μοντελιστής του Σ/Κ) παραθέτω λίγες φωτό από
την μικρή, ας πούμε, πρόοδο του P47.Κατ' αρχήν σχεδόν τελείωσα τα στοκαρίσματα στην κοιλιά του α/φους με
κλείσιμο της υποδοχής του κεντρικού φορέα οπλισμού-δεξαμενών καυσίμου γιατί τα P47D-1 δεν είχαν centerline
ούτε και φορείς οπλισμού στα φτερά.

Και ήρθε η σειρά του κινητήραααα. :) Αφού κατέστρεψα της Quickboost (επειδή δεν ταίριαζε με την

στεφάνη που είχα κάνει σαν σύνολο) συνέχισα με έναν της Aires στον οποίο προς το παρόν έχω κάνει

την στεφάνη διανομής ρεύματος και τα μπουζοκαλώδια (15 ζευγάρια) τα οποία θα κοληθούν επάνω

της.

Αυτή είναι η νέα στεφάνη που φτιάχτηκε για τον κινητήρα της aires.

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν και ελπίζω να μην καθηστερήσω πάλι για να τελειώνει επιτέλους το
μοντέλακι

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #83 στις: Μαΐου 03, 2009, 03:36:27 μμ »
ωραίος ο Ορέστης!...με την άριστα δουλεμένη λεπτομέρεια του και μεθοδικότητα του! ::icon_thumright:: ::eusa_clap::...ρε φίλε , με ένα τόσο καθαρό cutting mat, που στο καλό τα δουλεύεις όλα αυτα;!! :roll:...

Αποσυνδεδεμένος Αγιος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Θεσσαλονικη
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #84 στις: Μαΐου 03, 2009, 03:41:26 μμ »
Επιτελους  :)
επρεπε δηλαδη να γινει η Ανασταση και μετα να δουμε φως απο εσενα ::glossa::
Καλα το πας, φοβερη στεφανη και ομορφα μπουζοκαλωδια.
Αντε τελειωνετο να περασουμε στο επομενο ::icon_thumright::
ετσι οπως το πας θα σε περασω μεχρι και εγω με το Albatros :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 ::icon_thumright:: ::salut::

• Scale 1/48
  • *
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #85 στις: Μαΐου 03, 2009, 03:54:17 μμ »
ωραίος ο Ορέστης!...με την άριστα δουλεμένη λεπτομέρεια του και μεθοδικότητα του! ::icon_thumright:: ::eusa_clap::...ρε φίλε , με ένα τόσο καθαρό cutting mat, που στο καλό τα δουλεύεις όλα αυτα;!! :roll:...

Θαναση μου για να φανταστεις ποσο παπατζης ειναι το φιλαρακι μας ειμαι σιγουρος οτι θα δουλευει σε αλλο μπαγκο και χρησημοποιει αυτον για την φωτογραφηση. :mrgreen: :mrgreen: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Φιλε μου η καθαροτητα της δουλειας του η μεθοδικοτητα του και η απολητη ταξη ειναι κατι που διακρινει τον φιλο μας (εγω ειμαι στο ακριβως αντιθετο ακρο), οποτε μην απορεις για την επιφανεια κοπης, τι περιμενεις αλοστε απο καπιον που ξοδευει δυο μπουκαλακια χρωμα και κανα δυο-τρεις εργατωρες μεχρι να ρυθμισει τον αερογραφο του για να βγαλει την επιθημητη δεσμη για να βαψει δυο λεπτα. ::glossa:: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #86 στις: Μαΐου 03, 2009, 04:12:35 μμ »

Φίλε μου Σάκη μετά το τέλος των εργασιών έχει μπουγάδα πάντα. 8) 8)

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #87 στις: Μαΐου 03, 2009, 04:14:19 μμ »

Θαναση μου για να φανταστεις ποσο παπατζης ειναι το φιλαρακι μας ειμαι σιγουρος οτι θα δουλευει σε αλλο μπαγκο και χρησημοποιει αυτον για την φωτογραφηση. :mrgreen: :mrgreen: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Φιλε μου η καθαροτητα της δουλειας του η μεθοδικοτητα του και η απολητη ταξη ειναι κατι που διακρινει τον φιλο μας (εγω ειμαι στο ακριβως αντιθετο ακρο), οποτε μην απορεις για την επιφανεια κοπης, τι περιμενεις αλοστε απο καπιον που ξοδευει δυο μπουκαλακια χρωμα και κανα δυο-τρεις εργατωρες μεχρι να ρυθμισει τον αερογραφο του για να βγαλει την επιθημητη δεσμη για να βαψει δυο λεπτα. ::glossa:: :lol: :lol:

Πες τα όλα Μήτσο!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
« Απάντηση #88 στις: Μαΐου 03, 2009, 04:36:35 μμ »
Φιλε Ορεστη οπως παντα η δουλεια σου ειναι καταπληκτικη.Θα σου ελεγα να το ξανασκεφτοσουν για ενα μεταλλικο φινιρισμα.
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #89 στις: Μαΐου 03, 2009, 04:41:09 μμ »
Φιλε Ορεστη οπως παντα η δουλεια σου ειναι καταπληκτικη.Θα σου ελεγα να το ξανασκεφτοσουν για ενα μεταλλικο φινιρισμα.

Φίλε Θανάση θα άρεσε και σε μένα πολύ αλλά δεν είμαι έτοιμος ακόμα για μεταλλικό φινίρισμα,και λόγω χώρου
και λόγω έλειψης εμπειρίας.Σε ευχαριστώ πάντως. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
« Απάντηση #90 στις: Μαΐου 03, 2009, 04:58:19 μμ »
Παράθεση
λόγω έλειψης εμπειρίας
Αν εσυ δεν εισαι ετοιμος για μεταλλικο φινιρισμα τοτε εγω δεν ειμαι ετοιμος να ανοιξω κουτι απο μοντελο :lol:
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #91 στις: Μαΐου 03, 2009, 05:22:59 μμ »
Παράθεση
λόγω έλειψης εμπειρίας
Αν εσυ δεν εισαι ετοιμος για μεταλλικο φινιρισμα τοτε εγω δεν ειμαι ετοιμος να ανοιξω κουτι απο μοντελο :lol:

Φίλε μου αν δεν ανοίξεις κουτί τότε δεν θα μάθεις ποτέ.Όλα τα πράγματα, μη ξεχνάς , έχουν μια σειρά.Σιγά-σιγά
μαθαίνεις.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #92 στις: Μαΐου 03, 2009, 05:43:29 μμ »
 :shock:
Ωχ, τα υπογλώσσια! Τη στεφάνη μωρέ ΠΩΣ την έκανες;

Εχω και χαζή ερώτηση: μήπως τα ζευγάρια μπουζοκαλώδια είναι 18;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #93 στις: Μαΐου 03, 2009, 05:48:31 μμ »
:shock:
Ωχ, τα υπογλώσσια! Τη στεφάνη μωρέ ΠΩΣ την έκανες;

Εχω και χαζή ερώτηση: μήπως τα ζευγάρια μπουζοκαλώδια είναι 18;

H στεφάνη έγινε με μήκος πλαστικού τετράγωνης διατομής ψιλό και είναι δύο κομάτια,το μεγάλο
επάνω και το μικρό κάτω, και ενώνονται πίσω από τα δύο τρίγωνα.Όσο για τα μπουζοκαλώδια φίλε
μου λάθος μέτρημα. :oops:

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #94 στις: Μαΐου 03, 2009, 07:46:04 μμ »
 :shock: :shock: :shock:
τι εκανες παλι!!!!
πανε τα ματακια μας!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #95 στις: Μαΐου 03, 2009, 11:04:41 μμ »
ΓΙΑ ΣΙΝΕΧΑ..... ΓΙΑ ΣΙΝΕΧΑ...... Μεχρι τωρα τελειο!!!!!!! Πως ηπες olive drab θα γινη?

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #96 στις: Μαΐου 04, 2009, 04:25:23 μμ »
ΓΙΑ ΣΙΝΕΧΑ..... ΓΙΑ ΣΙΝΕΧΑ...... Μεχρι τωρα τελειο!!!!!!! Πως ηπες olive drab θα γινη?

Ναι φίλε Μιχάλη.Θα προσπαθήσει.......????

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #97 στις: Μαΐου 22, 2009, 11:57:41 πμ »
Νομίζω οτι θα βάλω τα κλάμματα !!!!!
Μου πήρε ακριβώς το ίδιο η κοπέλα μου σαν δώρο για να ξανασχοληθώ με τον μοντελισμό (μετά από πάρα μα πάρα πολλά χρόνια) και βλέποντας την δουλειά του Ορέστη .... απογοητεύομαι ... Εννοείτε οτι δεν παίζει να προσπαθήσω να την πλησιάσω (μια και πλέον μετά απο τόσα χρόνια απουσίας νοιώθω τελείος αρχάριος) αλλά θα είνια ένας πολύ πολύ σημαντικός οδηγός κατασκευής για μένα ...
Ορέστη φοβερή δουλειά!!!!

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #98 στις: Μαΐου 22, 2009, 12:05:19 μμ »
Μου πήρε ακριβώς το ίδιο η κοπέλα μου σαν δώρο για να ξανασχοληθώ με τον μοντελισμό (μετά από πάρα μα πάρα πολλά χρόνια) και βλέποντας την δουλειά του Ορέστη .... απογοητεύομαι ... Εννοείτε οτι δεν παίζει να προσπαθήσω να την πλησιάσω (μια και πλέον μετά απο τόσα χρόνια απουσίας νοιώθω τελείος αρχάριος) αλλά θα είνια ένας πολύ πολύ σημαντικός οδηγός κατασκευής για μένα ...

Βλέποντας την δουλειά κάποιου δεν θα έπρεπε να απογοητεύεσαι, το αντίθετο μάλιστα, να ενθουσιαστείς και να προσπαθήσεις όσο μπορείς να την πλησιάσεις. Μπορεί να μην πετύχεις το αποτέλεσμα, όμως και πάλι δεν θα πρέπει να απογοητευτείς, αλλά να αγοράσεις το επόμενο μοντέλο σου, να δεις τα λάθη που έκανες και να προσπαθήσεις να τα διορθώσεις.

• Scale 1/48
  • *
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #99 στις: Μαΐου 23, 2009, 10:40:05 πμ »

Βλέποντας την δουλειά κάποιου δεν θα έπρεπε να απογοητεύεσαι, το αντίθετο μάλιστα, να ενθουσιαστείς και να προσπαθήσεις όσο μπορείς να την πλησιάσεις. Μπορεί να μην πετύχεις το αποτέλεσμα, όμως και πάλι δεν θα πρέπει να απογοητευτείς, αλλά να αγοράσεις το επόμενο μοντέλο σου, να δεις τα λάθη που έκανες και να προσπαθήσεις να τα διορθώσεις.

x2  ::salut:: ::salut::

Tags: p-47