Αποστολέας Θέμα: 2 Ήρωες: PZL P 24 της ΕΒΑ, Mirage Hobby 1/48  (Αναγνώστηκε 7353 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Aviator

• Δημήτρης
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
2 Ήρωες: PZL P 24 της ΕΒΑ, Mirage Hobby 1/48
« στις: Ιουλίου 07, 2008, 05:16:06 μμ »
Με μεγάλη μου τιμή σας παρουσιάζω δύο μοντέλα του θρυλικού PZL P 24 της ΕΒΑ, τα οποία και τελείωσα πριν από 2 μέρες. Πρόκειται για το γνωστό μοντέλο της Mirage Hobbies στην 1/48. Είναι η πρώτη φορά που επεχείρησα να φτιάξω ταυτόχρονα το ίδιο μοντέλο εις διπλούν. Καλή εμπειρία, αλλά πήρε πολύ από τον ελάχιστο χρόνο μου (γνωστό σε όλους το πρόβλημα). Τουλάχιστον τα τελειώσα τώρα, και όχι κατά το φθινόπωρο, αν και θα ήταν πιο "επετειακά" τότε.

Όσον αφορά τις πηγές που χρησιμοποίησα, πρόκειται για τo γνωστό άρθρο - οδηγό του Στ. Βέρρα στο περιοδικό της ΙPMS Еλλάδος 1/99, το βιβλίο της Καγκέρο για το PZL P 24, καθώς και το σχετικό αφίέρωμα του γαλλικού περιοδικού Air MAgazine για τα πολωνικά αεροπλάνα της ΕΒΑ. Η παραλλαγή του δίχρωμου Δ129 στηρίζεται σε πιο καθαρές φωτογραφίες της δεξιάς και πάνω πλευράς. Το τρίχρωμο Δ115 ήταν πιο μπελαλίδικο, αφού πέραν από το προφίλ στο περιοδικό της IPMS, οι σχετικές φωτό είναι κακής ποιότητας (τουλάχιστον αυτές που είδα) και η παραλλαγή των φτερών στηρίζεται σε δική μου σχετική "ερμηνεία".  ::book::  με βάση μια φωτογραφία που το δείχνει (μάλλον) σε παράθεση με άλλα από μπροστά.

Η κατασκευή ήταν σχετικά εύκολη (με μόνη εξαίρεση κάλυμα κινητήρα - εξατμίσεις), κατευθείαν από το κουτί και με μικρές μόνο προσθήκες στο πιλοτήριο. Για τα χρώματα ακολόυθησα μερικώς τις οδηγίες της Mirage και το ένστικτό μου  :D. Χρησιμοποίησα τα ακρυλικά της Humbrol (νο 93 με σταγόνες 118 για το ανοικτό καφέ, 186 - 29 σε αναλογία 50-50% για το σκούρο, ανοιγμένο 65 για τις κάτω επιφάνειες) και το 34079 πράσινο τηs Life Colour. Πρέπει να πω εδώ ότι της HUMBROL παραβγαίνανε ματ και με δυσκόλεψαν.

Τα δυο PZL σκοπεύω να αποτελέσουν τα πρώτα μοντέλα της συλλογής για την ΕΒΑ που εδώ και πολύ καιρό θέλω να  αρχίσω.

Εϊμαι έτοιμος για σχόλια και  ::mastigoma:: κριτική. Εκ των προτέρων απολογούμε που λόγω χρονικών περιθωρίων και του ερασιτεχνικού τρόπου που ασχολούμε (μπαλκόνι χειμώνα-καλοκαίρι) δεν μπορώ να στέλνω φωτογραφίες κατά τη διαδικασία κατασκευής, όπως κάνουν πολλοί άλλοι συνάδελφοι μοντελιστές.

Μέτρον άριστον

Αποσυνδεδεμένος DaNiS

• Scale 1/48
  • *
Απ: 2 Ήρωες: PZL P 24 της ΕΒΑ
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 07, 2008, 05:22:24 μμ »
 :D :D :D :D Πανέμορφα !!! πολύ μου άρεσαν!!!
Πως έκανες τα συρματόσκοινα ???
Πολύ όμορφα τα ερωτεύτηκα μπράβο
Φτου Φτου Φτου Φτου Φτου Φτου Φτου Φτου Φτου Φτου
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Δεν μπορώ να σου κάνω εγώ κριτική μιας και είμαι νέος αλλά για τα μάτια μου είναι χάρμα οφθαλμών
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 07, 2008, 05:24:38 μμ »
εξαιρετικά μοντέλα και τα δυο.
μπράβο
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

γράψε 2-3 λογάκια, ιστορικά αλλά κυρίως μοντελιστικά.
θα είναι χρήσιμα σε πολλούς  ::icon_thumright::

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 07, 2008, 05:25:43 μμ »
Πολύ όμορφα πραγματικά. Αληθινά νομίζω θα τους άξιζε μία θέση σε βιτρίνα μουσείου (αν και φοβάμαι ότι εκεί μπορεί και να κινδύνευαν).

Συγχαρητήρια!

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 07, 2008, 06:07:07 μμ »
Υπέροχα μοντέλα με ιστορική ομορφιά :shock: :D.
Όμορφο βάψιμο στο πιλοτήριο με εξίσου στρωτό σβήσιμο στη παραλλαγή και προσεγμένη δουλειά στις φθορές ::icon_thumright::.
Το μόνο που μπορώ εγώ να διακρίνω είναι ότι χρειαζόταν λίγο περισσότερο αραίωμα στα χρώματα της παρ/γής και ο λόγος είναι γιατί σου έχει βγεί λίγο χοντρόκοκκο το χρώμα :roll:
Καλή συνέχεια στην όμορφη προσπάθεια που ξεκινάς και εμείς θα παρακολουθούμε με πολύ ενδιαφέρον της κατασκευές σου ::eusa_clap:: ::salut::.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 07, 2008, 06:51:16 μμ »
Μπράβο Δημήτρη! ::eusa_clap::
Πολύ όμορφα τα PZL! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 07, 2008, 07:08:39 μμ »
Πολλή καλή δουλειά! Πανέμορφα τα PZL!  ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος χρηστος

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 07, 2008, 07:30:40 μμ »
Πολλή καλή δουλειά! Πανέμορφα τα PZL!  ::eusa_clap::

X 2  :!: :!:  ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::       ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 07, 2008, 08:26:54 μμ »
Συγχαρητήρια, εξαιρετική δουλειά και στα δύο μοντέλα!  ::eusa_clap::
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 07, 2008, 08:32:16 μμ »
ενα μεγαλο μπραβο 1ον για το ιστορικο του θεματος και 2ον για την ομορφη κατασκευη του αφους!!!! ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος dsamba

• d-ημήτρης samba-νης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • NH-90 TGRA
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ανεπίσημη ιστοδελίδα)
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 07, 2008, 08:38:50 μμ »
Δημήτρη ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Καταπληκτική δουλειά, και θέλει και υπομονή. Συνήθως οταν φτιάχνεις ενα μοντέλο, ψιλοβαριεσαι να συνεχίσεις καπάκι με το ίδιο έστω και παράλληλα. (ετσι αισθάνομαι...)

Για συνέχισε να δούμε τι έχεις για μετά...

::salut::

ΤΟ ΙΠΤΑΣΘΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΝ
 http://armyaviation.wordpress.com

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 07, 2008, 08:41:53 μμ »
Πανέμορφα τα PZL σου!!!! Μπράβο!!!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 07, 2008, 08:53:27 μμ »
 ::eusa_clap:: Δημήτρη, πολύ όμορφη δουλειά και λεπτομέρεια.
Σκέφτεσαι να κανεις και άλλο PZL στο μέλλον με τη περίεργη φιδίσια παραλλαγή που είχε το AirMagazine;
(http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=566.msg114860#msg114860)
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος Harris Charalambous

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Maryland, USA
  • IPMS 410 MC 85
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 08, 2008, 01:00:29 πμ »
Yperoxa kai ta dio  ::icon_thumright::
Μοντελιστής από Αμερική

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 08, 2008, 07:09:06 πμ »
Πανέμορφα και τα δύο,μπράβο σου.

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 08, 2008, 02:52:30 μμ »
...εξαιρετικη δουλια...μπραβο... ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος Aviator

• Δημήτρης
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 08, 2008, 05:25:58 μμ »
 ::eusa_pray:: ::proskino::
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια!!!

Όμορφο βάψιμο στο πιλοτήριο με εξίσου στρωτό σβήσιμο στη παραλλαγή και προσεγμένη δουλειά στις φθορές ::icon_thumright::.
Το μόνο που μπορώ εγώ να διακρίνω είναι ότι χρειαζόταν λίγο περισσότερο αραίωμα στα χρώματα της παρ/γής και ο λόγος είναι γιατί σου έχει βγεί λίγο χοντρόκοκκο το χρώμα :roll:

Γιάννη έχεις δίκιο. Ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποίησα τα ακρυλικά της Humbrol και με παίδεψαν πολύ στο αραίωμα. Θα είμαι πιο προσεκτικός στη συνέχεια

εξαιρετικά μοντέλα και τα δυο.
μπράβο
γράψε 2-3 λογάκια, ιστορικά αλλά κυρίως μοντελιστικά.
θα είναι χρήσιμα σε πολλούς 
Σ.Σ.

Σταύρο, όσον αφορά την ιστορία των ελληνικών PZL P24, αποτέλεσαν τη ραχοκοκκαλιά των ελληνικών μοιρών δίωξης κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο, και έγραψαν λαμπρές σελίδες τησ αεροπορικής και όχι μόνον ιστορίας μας. Παραθέτω μερικές ιστοσελίδες που περιλαμβάνουν σημαντικά στοιχεία για τη δράση τους, αφού ότι και να γράψω εδώ θα είναι ελλιπές.

http://koti.welho.com/msolanak/HAFPZL_24.html

http://library.techlink.gr/ptisi/article.asp?mag=2&issue=155&article=3978

Όσον αφορά στο μοντέλο και την κατασκευή του, πρέπει να πω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στην Mirage που μας έδωσε την εθκαιρία να έχουμε αυτό το σημαντικό μοντέλο στην 1/48. Περιλαμβάνει και κομμάτια ρητίνης (ψυγεία και εξατμίσεις) καθώς και photo etched αλλά και ειδικό φιλμ για τα όργανα στο πιλοτήριο. Η κατασκευή του δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα, με εξαίρεση (στην δική μου περίπτωση) το κάλυμα του κινητήρα και τις εξαγωγές. Ο κινητήρας δεν χωρούσε στο κάλυμα και έπρεπε να τριφτεί λίγο στις άκρες του, οι δε εξατμίσεις ήταν δύσκολο να τοποθετηθούν. Στο δικό μου μοντέλο τα σήματα ήταν επίσης λιγάκι προβληματικά, αφού παρά την καλή εκτύπωση και τη λεπτότητά τους, είχαν την τάση να διαλύονται μόλις έβαζα λίγο Mc Softer.

Για το καμουφλάζ βασίστηκα στα σχέδια του κιτ (κυρίως για το Δ129) και σε λίγες φωτογραφίες που δείχνουν τα αεροπλάνα σε παράθεση, μάλλον το καλοκαίρι του 1940 δηλ. πριν την έναρξη του πολέμου. Ειδικά για το τρίχρωμο Δ115 αυτοσχεδιάσα αρκετά, αφού από τις φωτογραφιές μόνο εικασίες μπορούσαν να γίνουν για την παραλλαγή των φτερών (πάντως θεωρώ πως η παραλλαγή που επέλεξα είναι πιο αξιόπιστη από αυτή που προτείνει η Mirage). Για τα σήματα, επέλεξα να μην βάλω εθνόσημα κάτω από τισ πτέρυγες, αφού φαίνεται πως αυτά προστέθηκαν αργότερα, κατά τη διάρκεια του πολέμου και μάλλον όχι σε όλα τα αεροσκάφη. Σε γενικές γραμμές θέλω να πιστεύω πως είναι καλή αναπαράσταση των αεροπλάνων πριν από την κήρυξη του πολέμου.

Α, όσον αφορά τα συρματόσχοινα, χρησιμοποίησα πολύ ψιλή πετονιά (0,08 χιλ) που αγόρασα από κατάστημα ειδών αλιείας.

Σκέφτεσαι να κανεις και άλλο PZL στο μέλλον με τη περίεργη φιδίσια παραλλαγή που είχε το AirMagazine;
(http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=566.msg114860#msg114860)

Γιάννη, νομίζω πως το κεφάλαιο ελληνικά PZL P24 κλείνει προς το παρόν για μένα. Σκέπτομαι να αρχίσω κανένα βομβαρδιστικό της ΕΒΑ. Έχω το Blenheim MkIV της Classic Airframes αλλά μου φαίνετια ζόρικο, μια και δεν είμαι καθόλου εξοικιωμένος να δουλέυω με ρητίνη και αυτό έχει πολύ πράγμα. Ισως το Potez 633 αν επιτέλους το κυκλοφορήσει η Azur στην 1/48.

Μέτρον άριστον

Αποσυνδεδεμένος Ηλιας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ναύπακτος
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 09, 2008, 01:08:22 πμ »
Ομορφη δουλεια Δημητρη μπραβο και απο μενα!
Αντε να βλεπουμε περισσοτερα Ελληνικα θεματα με ελικα.
Την φωτο με το Δ115 μπορεις να μου πεις που υπαρχει?
Εχω ολες τισ φωτο των PZL που εχουν δημοσιευθει αλλα με αυτον τον κωδικο δεν εχω δει.
Εκτοσ και αν την εχω και δεν διακρινεται καθαρα.

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 09, 2008, 09:48:08 πμ »
συγχαρητηρια πολλη καλα και τα δυο

Αποσυνδεδεμένος Aviator

• Δημήτρης
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 09, 2008, 05:21:57 μμ »
Την φωτο με το Δ115 μπορεις να μου πεις που υπαρχει?
Εχω ολες τισ φωτο των PZL που εχουν δημοσιευθει αλλα με αυτον τον κωδικο δεν εχω δει.
Εκτοσ και αν την εχω και δεν διακρινεται καθαρα.

Ηλία, για το Δ115 βασίστηκα σε διάφορα σχετικά προφίλ που έχουν δημοσιευτεί τόσο στο τεύχος της ΙPMS 1/99, όσο και στο Air Magazine http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=566.msg114860#msg114860 . Τα προφίλ αυτά βασίζονται στη φωτογραφία που δείχνει τα PZL P24 παραταγμένα, με πρώτο το Δ129. Το Δ115 είναι το πέμπτο στη σειρά (όντως ο αριθμός δεν πολυφαίνεται, αλλά οι παραπάνω πηγές θεωρούν ότι είναι το Δ115, ίσως και να έχουν πιο καθαρές φωτογραφίες). Τη συγκεκριμένη φωτογραφία την έχω τόσο από το περιοδικό της IPMS όσο και από εδώ http://www.mmpbooks.biz/mmm/inside/mmm73.pdf

Επίσης, από μια συγκριση που έκανα ανάμεσα στην παραπάνω φωτογραφία και σε μια που δέιχνει 2 PZL από μπροστά ( http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=7817.15 ), και ιδιαίτερα στο σχήμα των πιο ανοικτόχρωμων επιφανειών, συμπέρανα ότι το αεροσκάφος αριστερά είναι πάλι το Δ115. Η δεύτερη αυτή φωτογραφία αποτέλεσε τον οδηγό μου για να αυτοσχεδιάσω για την παραλλαγή στις πάνω πτέρυγες (φαίνεται κάπως στο μπροστά χείλος κάποια σειρά χρωμάτων).

Για να είμαι ειλικρινής, τα παραπάνω εκτός από υποθέσεις, είναι τελικά και ένα καλό άλλοθι για να κάθεται κάποιος να διαβάζει βιβλία και άρθρα και να μην αρχίζει τη συναρμολόγηση  :D :D  :roll: . Με τόσο λίγες πηγές μόνο κατά προσέγγιση ξέρουμε πως ήταν βαμμένα αυτά τα αεροπλάνα της ΕΒΑ.
Μέτρον άριστον

Αποσυνδεδεμένος TAXART

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 09, 2008, 06:52:42 μμ »
Συγχαρητήρια!! Πολύ όμορφη δουλειά, ιδιαίτερα δε ενδιαφέρουσα η προσέγγισή σου σχετικά με το καμουφλάζ του 115, η οποία πράγματι δείχνει περισσότερο αληθοφανής. Επίσης πολύ σωστές οι πληροφορίες που δίνεις σχετικά με το συγκεκριμένο αεροσκάφος. Εδώ,να πούμε πως οι δύο φωτό είναι τραβηγμένες την ίδια μέρα στο ιδιο σημείο, ενώ το PZL που φαίνεται δεξιά από το 115 είναι το 109. Ακόμα, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες Το 115 το πετούσε ο επισμηνίας Δάγκουλας. Σε ότι αφορά στο 109, υπάρχει ενα προφίλ στο βιβλίο της Καγκέρο. Θα μπόρούσες να το ποστάρεις, γιατί το βιβλίο αυτό μου ξεφεύγει διαρκώς μέσα από τα χέρια;

Αποσυνδεδεμένος Παναγιώτης Μαυροειδής

• Δεν είναι ψέμα, τελείωσα μοντέλο!!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 10, 2008, 11:24:12 πμ »
Τα θερμά μου συγχαριτήρια για την εξαιρετική δουλειά σου!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Φαίνεται από την πρώτη ματιά το πόσο καλοδουλεμένο μοντέλο είναι, ειδικά το βάψημο και οι φθορές!!! ::icon_thumright::

Και πάλι μπράβο... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος TAXART

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 11, 2008, 01:12:35 πμ »
Αγαπητέ Aviator, η ίδια κακή τύχη που μέχρι τώρα φρόντιζε να μου αποσπά μέσα από τα χέρια το συγκεκριμένο βιβλίο, μετετράπηκε σε καλή τύχη, η οποία μού τό 'δωσε σήμερα στο πιάτο: δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι πλέον γι' αυτό! Πιο κάτω ανεβάζω το προφίλ που σου είχα ζητήσει, καθώς και μια δική μου αναπαράσταση της παραλλαγής του Δ109, βασισμένη στις υπάρχουσες φωτογραφίες:

[modbreak]Oι φωτογραφίες διορθώθηκαν από τον Admin για σωστή προβολή τους στο forum[/modbreak]

Αποσυνδεδεμένος nikpaparkas

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 20, 2008, 01:56:39 μμ »
Συγχαρητηρια και οι δυο σου δουλειες υπεροχες .  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 20, 2008, 11:56:34 μμ »
Μπράβο  ::eusa_clap:: ::icon_thumright::, πολύ όμορφα τα αεροσκάφη. Ασχολούμε κι εγώ με συλλογή ΠΑ [ http://helaf.wordpress.com ] και μ' αρέσει αυτό το περί αυτοσχεδιασμών στις παραλλαγές αφού γι απολύ λίγα α/φη έχουμε πλήρεις φώτο.

Tags: