Αποστολέας Θέμα: ΑΒ-212 ΑSW 1/48  (Αναγνώστηκε 29907 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
Απ: ΑΒ-212 ΑSW 1/48
« Απάντηση #100 στις: Μαρτίου 07, 2008, 07:13:40 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Φοβερος!!!!
τι φτιαχνεις βρε παιδι!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος dsamba

• d-ημήτρης samba-νης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • NH-90 TGRA
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ανεπίσημη ιστοδελίδα)
« Απάντηση #101 στις: Μαρτίου 08, 2008, 07:57:11 πμ »
M-1 δικέ μου,

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
 ::1st:: ::1st:: ::1st::

ΤΟ ΙΠΤΑΣΘΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΝ
 http://armyaviation.wordpress.com

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #102 στις: Μαρτίου 08, 2008, 09:42:39 πμ »
Χωρίς λόγια ::eusa_clap:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #103 στις: Μαρτίου 08, 2008, 05:27:22 μμ »
Γιάννη, κατ΄αρχήν χάρηκα που σε γνώρισα-με από κοντά  ::salut::
φυσικά και είχε φέρει μαζί του δείγμα της δουλειάς, πίνακα οργάνων, καθίσματα κλπ.
Από κοντα λοιπόν βλέπει κανείς ότι δεν λένε και τίποτα σπουδαίο οι...φωτογραφίες του  ::glossa:: ::glossa:: γιατί είναι άλλο πράμα αυτά που φτιάχνει...  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Παιδιά είναι καραέτοιμος για το άσυλο, μαγκώστε τον  :!:

Αποσυνδεδεμένος Nick the G

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
« Απάντηση #104 στις: Μαρτίου 08, 2008, 05:28:03 μμ »
AMVJAFUVJVAGUHNQ(GHBΙΒΩΑΘΨΩΘΣΩΙΑΓ.....

...κάτσε τώρα συνήλθα  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:   :roll:  :roll:
Γιάννη απλά ...  άπαιχτος  ::webmaster:: ::webmaster::

Ο πίνακας οργάνων και τα καθίσματα όλα τα λεφτά ....
Συνέχισε .... kill us softly .....

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #105 στις: Μαρτίου 08, 2008, 07:16:49 μμ »
 :shock: :shock: :shock:Τι λες τωρα???? Τρομερος ο πινακας.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Αιακος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αιγινα
« Απάντηση #106 στις: Μαρτίου 09, 2008, 10:44:50 πμ »
Καλημέρα φίλε μου,είσαι παράδειγμα προς μίμηση ::eusa_clap::,εύχομαι να το ευχαριστιέσαι όσο και εμείς που το χαζεύουμε ::icon_thumright::.
To ευχαριστιέμαι Στέφανε να είσαι σίγουρος....το πορτοκαλί για το ραντάρ το έφτιαξα είχες δίκιο και σε ευχαριστώ για την παρατήρηση  ::salut::
...ρε φιλε εισαι και εσυ καλλιτεχνο-επιστημονας μεγας...τι να πω τωρα.... ::salut:: ::salut::
Σε ευχαριστώ πολυ  ::salut::.....απο καλλιτεχνο-επιστήμονες έχει πιστεύω πολυ καλύτερους απο μένα εδώ μέσα.
Η βελτίωση σε όλο της το μεγαλείο!!!
Φίλε Γιάννη,εξαιρετική δουλειά!!!
Πάντως είμαι περίεργος να δω με τα διαφανή πως θα τα δουλέψεις...
Στα πιο πολλά ελικόπτερα,τα διαφανή έχουν μεγάλο ζόρι σε σωστές εφαρμογές και σημάδια από κόλλες...
Σε ευχαριστώ Γιώργο και χάρηκα για τη γνωριμία ::salut::
Για τα διαφανή χρησιμοποιώ κόλλα για γυαλί που δεν αφήνει λεκέδες-->
Βρε Γιάννη, για μια ακόμα φορά, απλά ....  ::proskino:: ::proskino::
Νικόλα σε ευχαριστώ φίλε μου και χάρηκα ιδιαίτερα που σε γνώρισα κι'απο κοντά ::salut::
::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::salut:: ::salut::
Σε ευχαριστώ  ::salut::
Εγω λεω να δημιουργηθει νεα ενοτητα, αυτη του "ΜΙΚΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ"

Πως ηταν εκεινος ο αθεοφοβος με το μοντελαρισμα μεσα απο τρυπα βελονας, το ιδιο και συ.

Σιγουρα το κοβω ως το καλυτερο 48ρι σε ελικοπτερο παγκοσμιως και αμα λαχει σε κοντρα με τα Βελιτωμενα aftermarket!!!!

Για μενα.....οχι απλα άξιος, αλλα πολλα κιλά ....ΑΞΙΟΣ!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Ευχαριστώ Αλέξη  ::salut::
Δηλαδή εσένα σε πια κατηγορία πρέπει να σε κατατάξουμε :roll:....του ΜΕΓΑΛΟ...32...ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ του ΜΕΤΑΛΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ  :?:
Το σίγουρο πάντως ειναι ότι ανήκεις στην κατηγορία του ΑΣΥΛΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ  :mrgreen:
Μπράβο Γιάννη ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Σε ευχαριστω πολυ  ::salut::
Φοβερος!!!!
τι φτιαχνεις βρε παιδι!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Ευχαριστώ πολυ Sir MacPeri   ::salut::
M-1 δικέ μου,

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
 ::1st:: ::1st:: ::1st::
Μ-2 ευχαριστώ πολυ για όλα ::salut::
Χωρίς λόγια ::eusa_clap:: ::icon_thumright::
Σε ευχαριστώ πολυ συνονόματε  ::salut::
Γιάννη, κατ΄αρχήν χάρηκα που σε γνώρισα-με από κοντά  ::salut::
φυσικά και είχε φέρει μαζί του δείγμα της δουλειάς, πίνακα οργάνων, καθίσματα κλπ.
Από κοντα λοιπόν βλέπει κανείς ότι δεν λένε και τίποτα σπουδαίο οι...φωτογραφίες του  ::glossa:: ::glossa:: γιατί είναι άλλο πράμα αυτά που φτιάχνει...  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Παιδιά είναι καραέτοιμος για το άσυλο, μαγκώστε τον  :!:
Και εγώ χάρηκα που σε-σας γνώρισα απο κοντά Φίλιππε και ευχαριστώ πολυ για την υποδοχή που μου κάνατε...τελικά είσαστε πολυ ωραία παρέα....θα ξανάρθω σίγουρα ::salut::
Σσσσσσ....μην ακούσει ο αρχηγός και με αρπάξει :mrgreen:
AMVJAFUVJVAGUHNQ(GHBΙΒΩΑΘΨΩΘΣΩΙΑΓ.....

...κάτσε τώρα συνήλθα  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:   :roll:  :roll:
Γιάννη απλά ...  άπαιχτος  ::webmaster:: ::webmaster::

Ο πίνακας οργάνων και τα καθίσματα όλα τα λεφτά ....
Συνέχισε .... kill us softly .....
Σίγουρα θα συνεχίσω σε ευχαριστώ  ::salut::
:shock: :shock: :shock:Τι λες τωρα???? Τρομερος ο πινακας.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Ευχαριστω felix  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #107 στις: Μαρτίου 09, 2008, 11:49:24 πμ »
 ::salut::  κι εγώ χάρηκα πολύ που γνωριστήκαμε από κοντά Γιάννη και για όλους θα είναι μεγάλη χαρά να σε βλέπουμε και πιο συχνά.

Επίσης να πω για όσους δεν είχαν την τύχη να είναι στο καφέ το Σάββατο και να δουν από κοντά τα κομψοτεχνήματα που φτιάχνεις :

ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΑΣΗ ΣΕ ΟΣΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ !!! Στην πραγματικότητα είναι ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΛΑ!!!!!! ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΞΗΛΩΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΣΜΙΚΡΥΝΕΙ 48 ΦΟΡΕΣ !!!!

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #108 στις: Μαρτίου 09, 2008, 12:37:48 μμ »
Είδα τα posts σου εχθές, τα ξαναείδα και σήμερα, σίγουρα θα τα ξαναδώ και αύριο!

Συνονόματε έχεις κάνει φανταστική δουλειά!   ::icon_thumright:: Ο πίνακας οργάνων είναι καταπληκτικός!  :shock: Συγχαρητήρια! Αναμένω με ενδιαφέρον!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Αιακος

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #109 στις: Μαρτίου 13, 2008, 01:50:09 πμ »
::salut::  κι εγώ χάρηκα πολύ που γνωριστήκαμε από κοντά Γιάννη και για όλους θα είναι μεγάλη χαρά να σε βλέπουμε και πιο συχνά.
Επίσης να πω για όσους δεν είχαν την τύχη να είναι στο καφέ το Σάββατο και να δουν από κοντά τα κομψοτεχνήματα που φτιάχνεις :
ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΑΣΗ ΣΕ ΟΣΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ !!! Στην πραγματικότητα είναι ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΛΑ!!!!!! ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΞΗΛΩΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΣΜΙΚΡΥΝΕΙ 48 ΦΟΡΕΣ !!!!
Nικόλα σε ευχαριστώ φίλε μου ::salut::
Είδα τα posts σου εχθές, τα ξαναείδα και σήμερα, σίγουρα θα τα ξαναδώ και αύριο!
Συνονόματε έχεις κάνει φανταστική δουλειά!   ::icon_thumright:: Ο πίνακας οργάνων είναι καταπληκτικός!  :shock: Συγχαρητήρια! Αναμένω με ενδιαφέρον!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Σε ευχαριστώ πολυ συνονόματε  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Αιακος

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #110 στις: Μαρτίου 13, 2008, 02:20:24 πμ »
Συνάδελφοι θέλω να σας ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη  :oops:

Τις εσωτερικές κολόνες που σας έδειξα ειναι λάθος τις ξήλωσα και έφτιαξα καινούργιες-->

Σας έβαλα και μια φωτό του πραγματικού για σύγκριση.

Οπότε θα αφαιρέσω τις λάθος κολόνες απο το ποστ για να μην μπερδευτείτε.

Και πάλι συγνώμη για το λάθος μου :oops:

Γιάννης  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #111 στις: Μαρτίου 13, 2008, 02:31:13 πμ »
 ::eusa_wall:: ::noidea:: ::thumbleft::                   ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
 ::salut::  ::salut::  ::salut::  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dsamba

• d-ημήτρης samba-νης
  • Scale 1/35
  • *
  • NH-90 TGRA
« Απάντηση #112 στις: Μαρτίου 13, 2008, 08:19:01 πμ »
Εδω αρχίζει και έχει ενδιαφέρον το πράγμα  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Χαράς το κουράγιο σου Αιακέ. Θέλουμε και την φωτοτυπία απο το εγχειρίδιο του Ε/Π για να σιγουρευτούμε ακόμη περισσότερο οτι δεν υπάρχουν αποκλίσεις... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

...για βάζε σιγα-σιγά τα πράγματα μέσα ...  :roll: :roll: :roll:

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

ΤΟ ΙΠΤΑΣΘΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΝ

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #113 στις: Μαρτίου 13, 2008, 01:01:23 μμ »
Φοβερή δουλειά Γιάννη έχεις κάνει ως τώρα, πραγματικά για σεμινάριο και όταν το τελειώσεις πιστεύω ότι δεν θα έχει καμιά διαφορά με το πραγματικό.

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #114 στις: Μαρτίου 13, 2008, 01:35:42 μμ »
Φοβερος!!!!!!

Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #115 στις: Μαρτίου 15, 2008, 06:45:17 μμ »
Αγαπητέ φίλε Αίακε (συγνώμη δεν γνωρίζω το όνομα σου) συγχαρτήρια για την μέχρι τώρα δουλειά σου και για να στο λέγω εγώ κάτι ξέρω (έχω κάποιες εκατοντάδες ώρες στο ΑΒ-212 της
Π.Α. ως Ιπτάμενος Μηχ/κός και είμαι και 46 χρόνια μοντελιστής και με ιδιαίτερη αγάπη στα Ελικόπτερα),το 1981 βρισκόμουν στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην AGUSTA και εκπαιδευόμουν
στα "CHINOOK" και εκεί γνώρισα κάποιους Ιπταμένους και Τεχνικούς του Π.Ν. οι οποίοι εκπαιδεύοντο στα ΑΒ-212 ASW, πιστεύω να είσαι συνάδελφος (άν και αυτό δεν έχει σημασία απλώς
επειδή γνωρίζης πολλά για το θέμα που φτιάχνης) επίσης διακρίνω  εκτός από την γνώση ,επιδεξιότητα, υπομονή και αυτοσχεδιασμό :wink: δείγματα ότι πρόλαβες και εσύ τις παλιές έποχές
του μοντελισμού που τα κιτ ήταν πολύ φτωχά και τα χρήματα για αγορές από το εξωτερικό λίγα, άσε το θέμα της επικοινωνίας χωρίς τα κομπιούτερς.
Σε χαιρετώ αρκετά ήδη σε ζάλισα και ευελπιστώ σε περαιτέρω συνέχεια της συνομιλίας μας.

Γιάννης Τριπολιτάκης  (Σμχός Μηχ/κός Αφων Π.Α.) ε.α. ::salut::
IPMS Ελλάδος - Μέλος #7  (1981-1990)
ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ (ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ) - 2007.

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cybertron
  • Transform, Seek, Attack, Destroy!
« Απάντηση #116 στις: Μαρτίου 17, 2008, 04:32:42 μμ »
Η δουλειά σου είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!

Επειδή υποψιάζομαι ότι το πας για αψεγάδιαστο, πρόσεξε στο αριστερο μέρος της ατράκτου (εσωτερικά) ένα σημάδι από το καλουπι που δεν εξαφάνισες! Αυτό σε περίπτωση που στο τέλος θα είναι εμφανες και δεν θα καλυφθεί από κάτι στο πλάι του ελικοπτέρου:

http://img177.imageshack.us/my.php?image=057rq2.jpg

Keep it up!!!!

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #117 στις: Μαρτίου 17, 2008, 08:29:14 μμ »
Εγώ πάντως δε σε συγχωρώ που μας έδειξες λάθος... Ντροπής πράγματα...  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Αιακος

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #118 στις: Μαρτίου 24, 2008, 11:09:44 μμ »
::eusa_wall:: ::noidea:: ::thumbleft::                   ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
 ::salut::  ::salut::  ::salut::  ::salut::
Φίλιππε σε ευχαριστώ ::salut::
Εδω αρχίζει και έχει ενδιαφέρον το πράγμα  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Χαράς το κουράγιο σου Αιακέ. Θέλουμε και την φωτοτυπία απο το εγχειρίδιο του Ε/Π για να σιγουρευτούμε ακόμη περισσότερο οτι δεν υπάρχουν αποκλίσεις... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

...για βάζε σιγα-σιγά τα πράγματα μέσα ...  :roll: :roll: :roll:

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Λίγο υπομονή και θα μπούνε όλα στη θέση τους   8)
Μη βιαζόμαστε γιατί είδες τη έπαθα με τις κολόνες ::salut::
Φοβερή δουλειά Γιάννη έχεις κάνει ως τώρα, πραγματικά για σεμινάριο και όταν το τελειώσεις πιστεύω ότι δεν θα έχει καμιά διαφορά με το πραγματικό.
Προσπαθώ όσο μπορώ πιο κοντά στο πραγματικό φίλε jim-eta και σε ευχαριστώ πολύ ::salut::
Φοβερος!!!!!!

Thank Peri  ::salut::
Αγαπητέ φίλε Αίακε (συγνώμη δεν γνωρίζω το όνομα σου) συγχαρτήρια για την μέχρι τώρα δουλειά σου και για να στο λέγω εγώ κάτι ξέρω (έχω κάποιες εκατοντάδες ώρες στο ΑΒ-212 της
Π.Α. ως Ιπτάμενος Μηχ/κός και είμαι και 46 χρόνια μοντελιστής και με ιδιαίτερη αγάπη στα Ελικόπτερα),το 1981 βρισκόμουν στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην AGUSTA και εκπαιδευόμουν
στα "CHINOOK" και εκεί γνώρισα κάποιους Ιπταμένους και Τεχνικούς του Π.Ν. οι οποίοι εκπαιδεύοντο στα ΑΒ-212 ASW, πιστεύω να είσαι συνάδελφος (άν και αυτό δεν έχει σημασία απλώς
επειδή γνωρίζης πολλά για το θέμα που φτιάχνης) επίσης διακρίνω  εκτός από την γνώση ,επιδεξιότητα, υπομονή και αυτοσχεδιασμό :wink: δείγματα ότι πρόλαβες και εσύ τις παλιές έποχές
του μοντελισμού που τα κιτ ήταν πολύ φτωχά και τα χρήματα για αγορές από το εξωτερικό λίγα, άσε το θέμα της επικοινωνίας χωρίς τα κομπιούτερς.
Σε χαιρετώ αρκετά ήδη σε ζάλισα και ευελπιστώ σε περαιτέρω συνέχεια της συνομιλίας μας.

Γιάννης Τριπολιτάκης  (Σμχός Μηχ/κός Αφων Π.Α.) ε.α. ::salut::
Σας ευχαριστώ πολυ κύριε Τριπολιτάκη για τα καλά σας λόγια ::salut::
Είχα υπηρετήσει τη θητεία μου στη Δ.Ε.Ν. όταν ήταν στην Αμφιάλη απέναντι απο το Κ.Ε.Κανελλόπουλος και τα θυμάμαι.
Γιάννης κι'εγω συνονόματοι  ::salut::
Η δουλειά σου είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!

Επειδή υποψιάζομαι ότι το πας για αψεγάδιαστο, πρόσεξε στο αριστερο μέρος της ατράκτου (εσωτερικά) ένα σημάδι από το καλουπι που δεν εξαφάνισες! Αυτό σε περίπτωση που στο τέλος θα είναι εμφανες και δεν θα καλυφθεί από κάτι στο πλάι του ελικοπτέρου:

http://img177.imageshack.us/my.php?image=057rq2.jpg

Keep it up!!!!
Ευχαριστώ φίλε μου για την παρατήρηση αλλα μην ανησυχείς μπαίνει και άλλο πλαίσιο απο μέσα και δεν θα φαίνεται  :wink:
Εγώ πάντως δε σε συγχωρώ που μας έδειξες λάθος... Ντροπής πράγματα...  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
:oops: :oops: :oops: :oops: ::cry2:: ::cry2:: ::cry2::

Αποσυνδεδεμένος Αιακος

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #119 στις: Μαρτίου 25, 2008, 12:57:23 πμ »
Καλησπέρα και πάλι  ::salut::

Λοιπόν απόψε θα δείτε την κατασκευή του κάνιστρου υποδοχής του Dipping Sonar  :arrow:

Μετα απο πολυ ψαξιμο του κατάλληλου υλικού για την κατασκευή του κάνιστρου,κατέληξα να το φτιάξω απο ένα στυλό ::noidea:: ο οποίος μου ταίριαζε στις διαστάσεις που ήθελα  :wink:-->
Χρησιμοποιώντας ένα ταχυτροχό της Μinitool που με μια πατέντα τον μετέτρεψα σε τόρνο έκοψα το στυλό στη διάσταση που ήθελα-->

Έφτιαξα και τον κώνο της κεφαλής πάλι στο τορνάκι απο ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής-->
Έκοψα τα πλαϊνά και τα έντυσα με φύλλο πλαστικού και μετά στοκάρισμα τρίψιμο για να πάρει ο κώνος την τελική μορφή-->
Έφτιαξα τη ραφή σύνδεσης τον δυο μισών του κάνιστρου απο ΖΤΠ, την τάπα απο φύλλο αλουμινίου για το πλύσιμο του Sonar και το έβαψα με το 129 της Humbrol-->
Μετα έφτιαξα τις χαλκομανίες για τα προειδοποιητικά στο PC τα τύπωσα σε διαφανές φύλλο χαλκομανίας και τα τοποθέτησα στις αντίστοιχες θέσεις που έπρεπε-->
Και μια πρόχειρη τοποθέτηση για να πάρετε μια ιδέα πως θα φαίνεται-->
Και στο πραγματικό για πιστοποίηση σ'αυτό που έφτιαξα-->

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας   ::salut::

Υ.Γ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο μέλος dsamba για την πολύτιμη βοήθεια του στο θέμα της βιβλιογραφίας  ::icon_thumright::

Γιάννης  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Αιακος

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #120 στις: Μαΐου 08, 2008, 02:41:35 πμ »
Συνάδελφοι καλησπέρα σας ::salut::
Ευχαριστώ πάρα πολυ για τα σχόλια σας  :D Και να με συγχωρήσετε για την καθυστέρηση απάντησης στα μηνύματα σας  :oops: :?
Η κατασκευή του 212 προχωρεί κανονικά αλλα όπως έχω ξαναπεί με αργούς ρυθμούς.
Σήμερα θα σας παρουσιάσω πως κατασκεύασα τις μπροστινές πόρτες του 212.
Όπως θα έχετε παρατηρήσει στα προηγούμενα πόστ έχω κόψει της πόρτες απο την άτρακτο, και επειδή δεν μου άρεσαν αυτές του κιτ αποφάσισα να τις φτιάξω απο την αρχή, δείτε λοιπόν την προσπάθεια μου βήμα βήμα :arrow:

Πόρτες κυβερνήτη συγκυβερνήτη ΑΒ-212ASW

Απο φύλλο πλαστικού έκοψα το επάνω πλαίσιο της πόρτας και χάραξα τα σημεία που θα πρέπει να μπουν τα τζάμια-->
Τρύπησα τις γωνίες που ειναι κυκλικές και αφαίρεσα τα σημεία των τζαμιών ώστε να μείνει μόνο ο σκελετός της πόρτας-->
Για το κάτω πλαίσιο της πόρτας που ειναι καμπύλο έφτιαξα ενα μίνι κουρμπαδόρο για να μπορέσω να κουρμπάρο με πιο ακρίβεια το πλαστικό-->
Μετα το τρίτο πέρασμα ήρθε στο σημείο καμπυλότητας που ήθελα-->
Κόλλησα το κομμάτι στο επάνω πλαίσιο για τα τζάμια και η πρόσοψη της πόρτας ειναι έτοιμη-->
Παμε τωρα στην εσωτερικη πλευρα της πορτας.
Έφτιαξα το τελάρο της εσωτερικής πλευράς και το τρύπησα στα σημεία που ειναι η κλειδαριά-->
Και το κόλλησα στην εσωτερική πλευρά αφήνοντας περιμετρικά 0,5mm περιθώριο-->
Έφτιαξα και τους οδηγούς για το συρόμενο τζαμί χρησιμοποιώντας για καλούπι διαφανή ζελατίνη η οποία δεν εχει φόβο να κολλήσει με τη χρήση της υγρής κόλας-->
Έκλεισα το κάτω σημείο με φύλλο πλαστικού και στοκάρισα τους οδηγούς του συρόμενου τζαμιού για να αναπαραστήσω το πάχος που έχουν τα εσωτερικά πλαίσια της πόρτας-->
Στην μπροστινή πλευρά της πόρτας έκλεισα το κενό και άνοιξα της τρύπες πρώτα με τρυπάνι 1mm και μετά με μια φρέζα προσαρμοσμένη στον ταχυτροχό έκανα της τρύπες οβάλ όπως ειναι και στο πραγματικό-->
Η κατασκευή που σας περιέγραψα αφορούσε τη δεξιά πόρτα το ελικοπτέρου η οποία εχει λίγη δουλίτσα ακόμα για να τελείωση.

Για να πάρετε όμως μια ιδέα πως θα ειναι τελειωμένη σας δείχνω τη αριστερή η οποία ειναι στη φάση του ασταρώματος-->

Αυτά προς το παρών.
Η συνέχεια της κατασκευής για τις πόρτες πολυ σύντομα :wink:
Σας ευχαριστώ πολυ για το χρόνο σας  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #121 στις: Μαΐου 08, 2008, 10:29:59 πμ »
Έχεις ξεφύγει...  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::

καλά Γιώργο τώρα το πήρες χαμπάρι  :mrgreen: :mrgreen:

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος Aλέξης Κοντηβέης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη-Πάτρα
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #122 στις: Μαΐου 08, 2008, 10:40:42 πμ »
Το χερουλι της πορτας που ειναι?????? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ηard Rock Aλελουια!!!!!!!  ::moshi44x42:: ::moshi44x42:: ::moshi44x42:: ::moshi44x42:: ::moshi44x42::

Δωσε Δωσε!!!
Μαυρομοντελούρος..."Εδώ τα καλά τελευταία Βιολογικά μοντέλα!!!"

Αποσυνδεδεμένος dsamba

• d-ημήτρης samba-νης
  • Scale 1/35
  • *
  • NH-90 TGRA
« Απάντηση #123 στις: Μαΐου 08, 2008, 11:12:44 πμ »
Το χερούλι το κάνω υποκατασκευή εγώ και έχω αργήσει στις παραδόσεις... :oops: :oops: :oops:

Κοτζάμ κατασκευή, μονος θα το κάνει? Δεν θα πρέπει και το know how να κυκλοφορίσει?

... το επόμενο στάδιο τώρα Giovanni ('Agusta')...  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Δημήτρης  ::salut::

ΤΟ ΙΠΤΑΣΘΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΝ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #124 στις: Μαΐου 08, 2008, 11:13:36 πμ »
...δηλαδή, άμα γουστάρεις, άνετα το κατασκευάζεις στην 1/1... :shock:
Α! μ΄ αρέσεις πολύ φίλε, μπράβο, καλή συνέχεια λοιπόν.  ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
 ::salut::

Tags: ab-212