Ίσως κάποιοι θυμάστε ότι πριν το 2ο παπατζοbuild (οχήματα) είχα ξεκινήσει ένα Su-15 1/48 της Trumpeter. Ε, λοιπόν, μετά το παπατζοbuild μου έφυγε εντελώς η όρεξη να συνεχίσω τον Ρώσο και η επιθυμία μου για "έλικα" με οδήγησε στην επιλογή του F2A-3 για κατασκευή. ʼφήστε που από την αρχή του χρόνου έχω κάνει δύο μοντέλλα αλλά κανένα αεροπλάνο!
Τέλος πάντων, το κιτ είναι της Special Hobby και ανήκει στην κατηγορία short run και multimedia, μιας και ανοίγοντας την συσκευασία βρίσκει κανείς κομμάτια πλαστικού, ρητίνης αλλά και P/E.
Buffalo στην 1/48 κυκλοφορεί και από την Tamiya (παλιό καλούπι, εγώ το θυμάμαι δεκαετίες, μπορεί να είναι και από τα τη δεκαετία του 70!) αλλά γίνεται μέχρι F2A-2 και κάποια export versions (φιλανδικά κλπ). Το F2A-3 ήταν μακρύτερο από τα προγενέστερα, τουλάχιστον αυτή είναι η σημαντικότερη διαφορά, αφήστε που με τα αμερικανικά χρώματα μόνο η έκδοση 3 είδε επιχειρησιακή δράση, στο Midway (γέλασαν πολλοί οι γιαπωνέζοι τότε, φημολογείται δε ότι οι Αμερικανοί ξέροντας τις αδυναμίες του αεροσκάφους έμαθαν στους πιλότους μόνο να απογειώνονται μιας και δεν θα επέστρεφαν πίσω - παρακαλείται ο gkontog να επιβεβαιώσει

).
Πέρα από τα αστεία, ήθελα να κατασκευάσω αυτό το αεροσκάφος (άλλωστε όπως έχετε ήδη καταλάβει έχω μια κάποια τάση στα όχι και τόσο δημοφιλή αεροσκάφη). Προμηθεύτηκα λοιπόν και τρια σετ βελτίωσης (!) της CMK, και συγκεκριμένα για cockpit, undecarriage και οπλισμό:

Σε γενικές γραμμές το κιτ φαίνεται αρκετά καλό, με διακριτική χαραγμένη γράμμωση και αρκετή λεπτομέρεια, ειδικά στο εσωτερικό. Βέβαια, τα κιτ του είδους θέλουν πολλά test fit πριν οριστικοποιήσουμε οτιδήποτε, αλλά αυτά θα τα δούμε στην πορεία...
Λόγω μεγάλης πίεσης στη δουλειά τελευταία, δεν μπόρεσα να κάνω πολλά πράγματα, το work flow που θα ακολουθήσω πάντως στηρίζεται στα εξής:
1) Ετοιμάζω όλα όσα χρειάζονται για cockpit, σύστημα προσγείωσης και οπλισμό
2) Βάφω όλα τα εσωτερικά (στην περίπτωσή μας απαιτούνται δύο χρώματα, το chromate (yellow) και το interior green.
3) Ακολουθούν τα γνωστά με άτρακτο, φτερά κλπ
Τα 1) και 2) οφείλονται στο ότι προτιμώ λόγω τεμπελιάς να βάφω μια φορά, οπότε αν δεν ετοιμαστούν πρώτα όλα τα κομμάτια που απαιτούν εσωτερικά βαψίματα, δεν βάφω τίποτα, Αυτό σημαίνει ότι θα τα δείτε όλα τα εσωτερικά μαζεμένα σε ένα ποστ.
Ας αρχίσουμε λοιπόν σιγά σιγά:
Διόρθωση Νο 1: H Special Hobby έχει δύο θέσεις για προβολείς στα φτερά (προφανώς για άλλες εκδόσεις) αλλά στα F2A-3 υπήρχε μόνο ένας, στο αριστερό φτερό. Οπότε ο δεξιός έπρεπε να εξαφανιστεί. Επειδή το σχήμα της τρύπας είνα κάπως κωνικό, με "ζουμπάδες" κόπηκαν δύο δίσκοι από φύλλο πλαστικού, ο ένας μεγαλύτερος από τον άλλον και κολλήθηκαν στην τρύπα. Όταν στέγνωσε η κόλλα, τρίφτηκε το σημείο, περάστηκε και υγρός στόκος 500, ξανατρίφτηκε και η εξαφάνιση πραγματοποιήθηκε:

Περνώντας στο cockpit, προκειμένου να μπούνε τα πλαϊνά της cmk, έπρεπε να εξαφανιστεί (πολύ εξαφάνιση παίζει σ'αυτή την κατασκευή, αρχίζω να τρομάζω) η ανάγλυφη λεπτομέρεια που δίνει η Special Hobby, όπερ και εγένετο και κολλήθηκαν και κάποια κομμάτια:

Αυτά προς το παρόν. Επιμέρους κατασκευές έχουν γίνει, μένουν βασικά τα πολυβόλα στα φτερά, οπότε όπως ανέφερα και πιο πριν θα αρχίσουν τα βαψίματα...
Να'στε καλά, ευχαριστώ για τον χρόνο σας και καλό μοντελάρισμα σε όλους!!!