Nicolas_mk2 και
trelas3 (καλή συνέχεια και στη δική σου κατασκευή

) σας ευχαριστώ πολύ για τις φωτογραφίες, δίνουν ακριβώς τις πληροφορίες που χρειαζόμουν. Αν και η φωτό με το σκοπευτικό μάλλον θα με βάλει σε μπελά να το φτιάξω, άσε που έχω κολλήσει από καιρό το αλεξίνεμο, οπότε θα το αφήσω τελευταίο και αν πετύχει έχει καλώς αλλιώς δεν θα σκάσω κιόλας

.
- Λοιπόν τα διαφανή της Revell είναι το μόνο αδύνατο σημείο του κιτ καθώς είναι κάπως χοντρά για 1/72 και όχι με απόλυτα λεία επιφάνεια (τουλάχιστον στο δικό μου κιτ), και αποτελούν παραφωνία με την υπόλοιπη ποιότητα του κιτ. Επίσης τα κινητά τμήματα είναι πιο κοντά σε μήκος και αν κάποιος θέλει να τα κολλήσει σε κλειστή θέση θα μένει εμφανές κενό με τα σταθερά τμήματα της καλύπτρας.
Έτσι με μια βαθειά ανάσα ξεκίνησα το τρίψιμο με μέτριο ντουκόχαρτο απ' έξω για να εξομαλυνθεί η επιφάνεια. Από μέσα το τρίψιμο έγινε με λίμα, κόφτη και χοντρό ντουκόχαρτο για να λεπτύνει το πλαστικό. Επίσης στα κινητά τμήματα κολλήθηκε με κυανοακρυλική φύλλο πλαστικού στο μπροστινό τόξο του σκελετού για να αυξηθεί το μήκος τους. Αφού πέτυχε αυτή η φάση, άρχισε το τρίψιμο με διαδοχικά μικρότερα ντουκόχαρτα (ως 8000) και τέλος τρίψιμο με βαμβάκι και οδοντόπαστα για να επανέλθει η αρχική διαφάνεια. Η όλη διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη αλλά απαιτεί υπομονή και όχι βιαστικές κινήσεις για να μην έχουμε κανά απρόοπτο... Το κεντρικό τμήμα του αλεξινέμιου περάστηκε με clear green.

- Τα σκέλη προσγείωσης έχουν πολύ καλή λεπτομέρεια. Τα κινητά τμήματα των αμορτισέρ αντικαταστάθηκαν από ατσάλινα σωληνάκια, (όχι ότι ήταν απαραίτητο, απλά να λέμε ότι κάτι κάνουμε....). Βέβαια στις φωτό φαίνονται οι τελείως απλές φωλέες που αφότου κόλλησα το κιτ μετάνιωσα που δεν πήρα της Aires

.

- Το ρύγχος μου φαινόταν κάπως κοντό σε σύγκριση με τις φωτό του πραγματικού (δεν είμαι και σίγουρος, δεν είχα σχέδια οπότε βασίστηκα σε αυτό που φαίνεται από τις φωτό). Με λωρίδες φύλλου πλαστικού έγινε μια μικρή επιμήκυνση του κώνου και αφού προστέθηκε και ένα σωληνάκι από σύρριγα για τον σωλήνα Pitot (λείπει το μπροστινό τμήμα που θα μπει στο τέλος της κατασκευής), διαμορφώθηκε το σχήμα με τρίψιμο και λίγο υγρό στόκο της Gunze. Σας φαίνεται καλό το αποτέλεσμα ;

- Από το αντίστοιχο κιτ της Revell για το F-4F πήρα τον φορέα για τον AIM-9 και έβγαλα μερικά αντίγραφα για να τα προσθέσω εδώ(το πρωτότυπο είναι το πρώτο από αριστερά ).
Και τώρα η ερώτηση της βραδιάς : είναι σωστοί αυτοί οι φορείς για το συγκεκριμένο RF-4E ;